Skocz do zawartości
IGNORED

Tani wzmacniacz do .... porady dla poczatkujacych

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym wymienić Technicsa SA EX100 + Altus 110 na coś lepszego.

I tu pytanie waham się między amplitunerem Marantz SR5023 a Denon DRA 500AE.

Za DENON przemawia mi że jest nawet na 4 ohmy.

Nie mam jakiś super wymagań co do odsłuchu, mam mały pokoj (4x3,5m) ampli wystarczy żeby grał co najmniej jak Technics.

Nad kolumnami zastanawiam się w dalszej kolejności ale już nie chce siać zamieszania w tym wątku.

<br />Co i za ile...<br />

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) />Jak lepiej...<br />
<br />

( + )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pozdrawiam

Tomasz

Witam.

Chciałbym się dowiedzieć czy istnieje jakiś wzmacniacz z tych starszych używanych godny polecenie oprócz Unitry Diory Ws-311D który ma szerokość nie większa niż 38 cm ? Szukam czegoś ciekawego i dodatkowym kryterium jest to żeby zmieścił się do wnęki w szafie :P

Witam.

Chciałbym się dowiedzieć czy istnieje jakiś wzmacniacz z tych starszych używanych godny polecenie oprócz Unitry Diory Ws-311D który ma szerokość nie większa niż 38 cm ? Szukam czegoś ciekawego i dodatkowym kryterium jest to żeby zmieścił się do wnęki w szafie :P

WEGA seria 210 (SONY)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Czy ktoś coś może napisać o MARANTZ PM-57, czy wart jest 200-250 zł?? Na zachodniej stronie ma dość pozytywne opinie

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

To po prostu wzmacniacz, wzmacnia sygnał i tyle, dźwiękowo żadna rewelacja

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Nie pamięta wół jak cielęciem był !

Każdy zaczynał od wzmaka za 200-300zł, a inaczej patrzy się dziś na sprzęt (budżetowy), gdy w domu stoją klocki za parę tyś.

200zł za wzmacniacz to nie pieniądze, więc proponuje brać powyższe komentarze z przymrużeniem oka ... od czegoś trzeba zacząć.

Pozdrawiam

Pygar

Witam,co możecie polecić używanego do Indiana Line Tesi 560 chodzi o wzmacniacz .Do kina domowego używam amplitunera Pioneer vsx-915.Chce poprawić brzmienie w stereo czy jest coś sensownego i nie drogiego :) np do 600zl? i czy wzmacniacz podłączony do blu-ray jako cd da duże zmiany ??

Nie ma obecnie na allegro ale może być bo ja mam taki na sprzedaż - Harman Kardon PM665 (550zł) - wzmacniacz ze starszej linii ale bardzo dobry, osobiście uważam że lepszy od trzech wspomnianych wyżej. Solidny sprzęt - dual mono, dwa trafa, po dwie pary tranzystorów na kanał. Ma wejście Main-in i można go podpiąć jako końcówkę mocy do kina domowego pomijając zupełnie przedwzmacniacz i selektor (sam tak go właśnie używałem)

To tyle w ramach kryptoreklamy, ale chyba jak najbardziej na miejscu bo ten wzmacniacz będzie trzymał Twoje kolumny "twardą ręką" a cenę masz u mnie bardzo dobrą.

Rotel dynamicznie, Harman raczej ciepło i stonowanie

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Najlepiej to posłuchać sobie tych wzmaków,ale nie mam takiej opcji ! a w ciemno to jaki by najlepiej pasował do moich kolumn ,pokój 16m2,muzyka różna.Słuchałem tylko na moim pionku i nie mam porównania z innymi ;)

Najlepiej to posłuchać sobie tych wzmaków,ale nie mam takiej opcji ! a w ciemno to jaki by najlepiej pasował do moich kolumn ,pokój 16m2,muzyka różna.Słuchałem tylko na moim pionku i nie mam porównania z innymi ;)

Nie wiem dlaczego uważasz że nie ma takiej opcji. Niemal zawsze gdy chciałem kupić wzmacniacz to szło się dogadać ze sprzedawcą aby podłączyć wzmacniacz do kolumn i posłuchać jak gra. Więcej wiary we własne możliwości.

Ode mnie możesz wzmacniacz kupić i jak Ci nie będzie pasował to możesz go zwrócić w ciągu 7 dni.

Niemal zawsze gdy chciałem kupić wzmacniacz to szło się dogadać ze sprzedawcą aby podłączyć wzmacniacz do kolumn i posłuchać jak gra. Więcej wiary we własne możliwości.

To, ze chcemy kupic dany sprzet i chcemy sprawdzic czy spelnia nasze oczekiwania to rzecz jak najbardziej pozytywna. Nikt przeciez nie chce kupowac kota w worku. Dlatego pol biedy, jak ow przedawca jest wlascicielem sklepu, zatem poczuwa sie do obowiazku zaprezentowania nam sprzetu w ramach dbania o wlasny interes. Niestety sprzedawcy pracujacy na etacie olewaja klientow, gdyz z regoly nie maja zadnej prowizji od sprzedazy. W wiekszosci sklepow pracujac za marne grosze nie maja obowiazku promowania towaru czy posiadania jakiejkolwiek wiedzy odnosnie konkretnego produktu :( Oczywiscie wszystko zalezy od polityki firmy, ale z regoly podstawowi sprzedawcy nie robia nic procz drukowania paragonow.. Jesli kupujacy jest czlowiekiem niesmialym i ma malo wiary w siebie faktycznie kupowanie moze byc czasami udreka, zwlaszcza jesli chodzi o niecodzienne zakupy.

Edytowane przez robsonic

To, ze chcemy kupic dany sprzet i chcemy sprawdzic czy spelnia nasze oczekiwania to rzecz jak najbardziej pozytywna. Nikt przeciez nie chce kupowac kota w worku. Dlatego pol biedy, jak ow przedawca jest wlascicielem sklepu, zatem poczuwa sie do obowiazku zaprezentowania nam sprzetu w ramach dbania o wlasny interes. Niestety sprzedawcy pracujacy na etacie olewaja klientow, gdyz z regoly nie maja zadnej prowizji od sprzedazy. W wiekszosci sklepow pracujac za marne grosze nie maja obowiazku promowania towaru czy posiadania jakiejkolwiek wiedzy odnosnie konkretnego produktu :( Oczywiscie wszystko zalezy od polityki firmy, ale z regoly podstawowi sprzedawcy nie robia nic procz drukowania paragonow.. Jesli kupujacy jest czlowiekiem niesmialym i ma malo wiary w siebie faktycznie kupowanie moze byc czasami udreka, zwlaszcza jesli chodzi o niecodzienne zakupy.

Przy kupnie nowego sprzętu w sklepie to bez dwóch zdań - podłączenie i odsłuch przed zakupem to standard.

Ja raczej odnosiłem się do sprzętów używanych - pomijając niektóre oferty sprzedawców śmieci z wystawek, to zwykle w przypadku większości ofert prywatnych istnieje możliwość dogadania się ze sprzedającym.

Aby dobrze kupić trzeba niestety zapłacić - to są dodatkowe koszty i wysiłek - pojechać, obejrzeć, zatachać gdzieś woje kolumny itd. Z drugiej strony można kupić w ciemno i wtopić kasę w nietrafiony sprzęt, ba , jeszcze można kupić szrot z opisem "igła" - niestety każdy zakup jest obarczony ryzykiem.

Ja już dawno temu przestałem wierzyć w okazje na allegro - dla mnie opisy typu "niesprawdzony" , oznacza tyle co sprawdzony i nie wiadomo że nie działa, ale ładniej wygląda napisać niesprawdzony.

Na aukcji, w ktorej widzimy drogi sprzet wystawiony od zeta z napisem "niesprawdzony" niczego dobrego sie spodziewac nie mozna. Ktos kto sprzedaje w ten sposob albo jest idiota albo oszustem. Z regoly to drugie. Dziwia mnie czasami allegrowicze walczacy niczym byki na takich aukcjach gdzie przedmiot osiaga czasami nawet 70% i wiecej ceny z innych aukcji sprawdzonych i sprawnych urzadzen. No coz, tak juz jest i tyle..

Edytowane przez robsonic

Standard z tym "nie sprawdzany, bo nie mam czasu", albo "sprawdzany na szybko, chyba wszystko dziala". Jeden gosc z Allegro jest w tym mistrzem. Niedawno sprzedawal zestaw Cyrusa. Wzmak plus tuner, oczywiscie sprzet stal w zakladce Uszkodzone, poniewaz.... "Diodka w Tunerze nie swiecila". Jasne! A inne graty staly normalnie w innych dzialach, a akurat ten i kilka innych z opisem "Nie mam czasu sprawdzac" juz nie. Przyszly nabywca pewnie sie ucieszyl z tej diodki.

?👈

Nie wiem dlaczego uważasz że nie ma takiej opcji. Niemal zawsze gdy chciałem kupić wzmacniacz to szło się dogadać ze sprzedawcą aby podłączyć wzmacniacz do kolumn i posłuchać jak gra. Więcej wiary we własne możliwości.

Ode mnie możesz wzmacniacz kupić i jak Ci nie będzie pasował to możesz go zwrócić w ciągu 7 dni.

Jak bym kupował w salonie to na pewno wybrał bym się na odsłuch!Ale takich u mnie nie ma z używanymi wzmacniaczami ! Dlatego pytam o radę i wskazówki który z modeli by pasowal najlepiej do kolumn .Może ktoś by napisał w skrócie jak z danym wzmacniaczem by to grało :)

Dzięki za odpowiedzi .

Jak bym kupował w salonie to na pewno wybrał bym się na odsłuch!Ale takich u mnie nie ma z używanymi wzmacniaczami ! Dlatego pytam o radę i wskazówki który z modeli by pasowal najlepiej do kolumn .Może ktoś by napisał w skrócie jak z danym wzmacniaczem by to grało :)

Dzięki za odpowiedzi .

Wymagasz, prawie cudów :-)

Konia z rzędem temu, co potrafi po podaniu modelu kolumn oraz reszty towarzyszącego sprzętu od tak opisać dokładnie jak to zagra.

Plus wymiary pomieszczenia i rozmieszczenie kolumn względem słuchacza, właściwości akustyczne wystroju wnętrza itd. ... powodzenia.

Pozdrawiam

Pygar

Edytowane przez Pygar
Gość LeClerc

(Konto usunięte)

Konia z rzędem temu, co potrafi po podaniu modelu kolumn oraz reszty towarzyszącego sprzętu od tak opisać dokładnie jak to zagra.

no jak nie, jak tak. bierzesz wzmacniacz Sansui z japońskiej wystawki (koledzy fachoffcy naprawiom przy pomocy sznurka i drutu), do tego kolumny Infinity z niemieckiej wystawki (sie umyje i bendom ganz noje) - i zagra to lepiej niż ZAGRA (która jak wiadomo powszechnie, zjada wszystko na śniadanie).

i bije na głowem - przepraszam, zapomniałem o tym, jakże ważnym aspekcie.

Albo kupujesz najtanszego plastikowego Marantza, do tego najtansze Tannoye i masz "zestaw na cale zycie" co bije na glowe wszytko co stare.

?👈

Albo kupujesz najtanszego plastikowego Marantza, do tego najtansze Tannoye i masz "zestaw na cale zycie" co bije na glowe wszytko co stare.

Dobry dowcip z tymi tannoyami i marantzem... Do haj endu się nadaje ten wpis..

www.audio.lutuje.se

Trójmiasto

• Pokaż nowe odpowiedzi