Skocz do zawartości
IGNORED

Stare wzmacniacze?

Yankes

Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo cenię wyroby Harpii ale nie podobało mi się połączenie z Krellem. Dlaczego? Moim zdaniem zestawowi brakowało muzykalności. Harpie są zbyt jasne dla Krella. Podobał mi się za to bas. Był niesamowicie punktowy. Krell to bardziej pod kolumny w rodzaju VA czy Dynaudio. Idealny do Harpii wzmacniacz powinien być muzykalny i dość neutralny.

Dzięki za odpowiedź.

Sprawdzę jak to zagra dla moich uszu:)

Chodzi mi własnie o bas. Oczekuję szybkości i precyzji. W tej chwili z Yamahą AX900 bas nie jest zbyt szybki i potrafi się pogubić w szybkich rockowych i metalowych utworach.

Pozdrawiam

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Ciekawe bo jak na segment budżetowy to AX-900 jest wybitnym wzmacniaczem. Pamiętam że bas z Minasami był u mnie bardzo dobry. Z drugiej strony Harpia ma naprawdę fajny punktowy bas. Hm...

KSA-200S to niezła maszyna ;-) Jak Krell radzi sobie z Infinity?

SUPER sprawa!!!

Miałem go latem 2011 roku przez 2 tygodnie... Tyle że komplet wówczas ok. 16 kzł:( Więc poszedłem w Nakamichi. I DOBRZE:)

Jeśli chcesz - przejrzyj sobie relację. Jest na stronie 36 Klubu Infinity...

Pozdrawiam!

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Zaraz ją przejrzę i dzięki za namiary. Szkoda że z Krakowa do Leszna taki kawał drogi. Ale za to znam Twoje Nakamichi ;-) Jedno co mogę napisać to mmmmmmniaaaam ;-)

Przypuszczam jednak, że nie nasz Nakamichi (i Infinity) tak dobrze, jak Ci się wydaje...

Choć dzieli nas prawie 400 km, to w sumie BARDZO się cieszę, że jesteś z Krakowa:)

Mogę oddzwonić - pogadamy?

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Ciekawe bo jak na segment budżetowy to AX-900 jest wybitnym wzmacniaczem. Pamiętam że bas z Minasami był u mnie bardzo dobry. Z drugiej strony Harpia ma naprawdę fajny punktowy bas. Hm...

Wszystko zależy od rodzaju muzyki.

W spokojniejszych rockowych czy tez POPowych utworach bas jest bardzo dobry, obfity, bardzo nisko schodzący, ale te niskie zejścia czasami przeszkadzają w szybszej muzyce. Robi się trochę bałaganu.

Może winą jest tu źródło, a jest to Yamaha CDX900.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.