Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  527 członków

Marantz Klub
IGNORED

KLUB MIŁOŚNIKÓW MARANTZA

Rekomendowane odpowiedzi

Kryzys Panie! Chcą niech płacą, a może szwagier ze stryjem podbijali cenę by złapać jelenia. Za 515zł, to jednak bardzo tanio kupiłeś.

Bylo by milo sie spotkac lecz naj prawdopodobniej wroce do Polski jesienia. A mam kilka zacnzyh perelek.Moze soptkamy sie w Monachium na Audioshow. Daj znac jak bedziesz sie wybieral.Pozdrawiam

P.s Przeyuc sie na Apha Sanui nie bedziesz zalowal

Bylo by milo sie spotkac lecz naj prawdopodobniej wroce do Polski jesienia. A mam kilka zacnzyh perelek.Moze soptkamy sie w Monachium na Audioshow. Daj znac jak bedziesz sie wybieral.Pozdrawiam

P.s Przezuc sie na Apha Sanui nie bedziesz zalowal

Witam.

Czy ktoś z kolegów wie jakie było i czy było zabezpieczenie mechanizmu lasera CDM-4/19 w czasie transportu w Marantz CD-72 Mk II. Czy to jest dobry model i ile wart obecnie, bo produkcja bodajże 1995r.

Edytowane przez Krajcar

Witam.

Zastanawiam się czy jest możliwość jeszcze innego podłączenia kolumn 8 Ohm? Teraz mam podłączoną jedną kolumnę pod prawy kanał systemu 1 i drugą pod lewy kanał systemu 2. Co oznacza System 1 and 2 8-16 Ohm? Czy to oznacza, że można podłączyć "+" jednej kolumny do "+" prawego kanału systemu 1, a "-" do "-" lewego kanału systemu 2 ?

IMG-20121015-00885.jpg

Pomyliłem się w pytaniu powyżej.

Na końcu zdania miało być: Czy to oznacza, że można podłączyć "+" kolumny do "+" prawego kanału systemu 1 i "-" kolumny do "-" PRAWEGO kanału systemu 2 ?

Normalnie podlaczasz albo do system 1 albo 2, a nie na ukos. "System 1 and 2 8-16ohm" oznacze ze podpinajac pod wzmacniacz 2 pary kolumn nie moga miec mniej jak 8ohm.

?👈

Panowie. Jak dźwiękowo mają się do siebie nowy pm6004 a starszy pm6010 ose. Wiem, że to niska budżetówka ale tak z ciekawości. Który z nich jest cieplejszy, bardziej muzykalny?

Edytowane przez zawaro

6010 OSE zdecydowanie gra ciekawiej od 6002/6003/6004

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Cena jest tu nieistotna bo stówka w tą czy w tą nie ma znaczenia. Oczywiście trochę przesadzam, bo jeśli będziemy tak na to patrzeć, to ten wzmak jest lepszy od tego a ten od tamtego itd. i dojdziemy do cen lekko wygórowanych (powiedzmy do 1000 PLN). Ważne, czy warto?

jak w dobrym stanie i dobrej cenie to bierz i się nie zastanawiaj, oprócz lasera czytającego praktycznie wszystko otrzymujesz dobre brzmienie, miałem kiedyś zwykłego CD72, w wersji mk II i w dodatku SE to chyba już tylko może być lepiej, masz tam słynne TDA1547 (DAC7) na pokładzie

No ładnie, najlepiej lubię tekst nigdy nie naprawiany to znaczy ładny śmieć. Kiedy ci ludzie zrozumieją że dobry sprzęt to jak auto ,żeby dobrze jeździło trzeba o nie dbać konserwować,wymieniać zużyte podzespoły. Tak trudno to pojąć

Edytowane przez lukag72

Sprzedałem PM 15 Markowi (znacie się). Moje klony JBL'a nigdy nie grały lepiej, kompletuję właśnie zabawki do systemu pomiarowego audio, zweryfikuję czy zwrotnica aktywna dobrze tnie i jak tak, to buduję drugą parę. Piecyki cały czas PM14 + PM16 - pełnia szczęścia.

Edytowane przez Amnes

Powiem Ci że to co prezentują Jbl z serii 44, jestem w szoku, no może nie padłem na kolana, ale mają to coś w sobie co chce się je słuchać, Porównywałem z JbL TI 5000 se i 250, powiem tak nie ma porównania.To jak standardowa - E klasa do AMG.

Powiem Ci że to co prezentują Jbl z serii 44, jestem w szoku, no może nie padłem na kolana, ale mają to coś w sobie co chce się je słuchać, Porównywałem z JbL TI 5000 se i 250, powiem tak, nie ma porównania.To jak standardowa - E klasa do AMG.

Edytowane przez lukag72

Witam serdecznie, wszystkich klubowiczów. Posiadam wzmacniacz MARANTZ PM-80. Mam zamiar dokupić do Niego odtwarzacz CD MARANTZA, czy model

MARANTZ CD-63

To odpowiedni wybór??

Witam serdecznie, wszystkich klubowiczów. Posiadam wzmacniacz MARANTZ PM-80. Mam zamiar dokupić do Niego odtwarzacz CD MARANTZA, czy model

MARANTZ CD-63

To odpowiedni wybór??

Moze poszukac czegos z lat produckji PM80? Bedzie dobrze pasowal stylistycznie. O CD63 czy 67 jest juz sporo opinii na forum.

?👈

Witam. Mam mozliwosc kupienia praktycznie nowego PM-15S2(wzmak) za 3.5k. Mozecie cos wiecej o nim powiedziec?

Witaj! Miałem przez pewien czas tego Marantza i miło go wspominam w odróżnieniu od CD z tej serii. Poza świetnym wyglądem i wygodą z cyfrowym,dokładnym sposobem podgłaśniania dżwięku , gra całkiem nieźle. Bas jest mocny i punktowy, średnica ładnie uwypuklona jak to u Marantza a góra dokładna i analityczna. Wzmacniacz nie gra ciepło, jest raczej neutralny w przekazie.Jednak oceniłbym go jako beznamiętny w przekazie brak mu więcej własnego charakteru w przekazie , gra dokładnie i analitycznie. Jednym się to spodoba dla innych to wada. Za te 3,5 tys to warty kupienia sprzęt, sprawdzi się w Jazz i Chillout oraz Klasyce, niekoniecznie do Rocka. Miałem go z MA i ładnie to razem grało.

Słuchawki HD800, T1, LCD2, Wzmacniacz/Dac HDVD800,Microlab 7c,Kenwood KT-7020

Gość partick

(Konto usunięte)

Witam. Mam mozliwosc kupienia praktycznie nowego PM-15S2(wzmak) za 3.5k. Mozecie cos wiecej o nim powiedziec?

http://www.avland.co.uk/aasp/marantz/1120/pm15s2/pm15s2.asp - £1459.

Tak czytam co piszecie o Marantzach i ich cenach i zgłupiałem szukam mojego 1 stereo i tak patrze 6003 w dobrych cenach a był porównywany do Yamahy 700 . Tylko 6003 jest np za 700 zł a Yamaha za 1200 :) Jak to jest co warto kupić z Mar....

Witam

Mam pytanie odnośnie CD Marnatz 873 - otóż pod zdjęciu obudowy widać pod jednym z kondensatorów brązową plamę, czy ów kondensator kwalifikuje się do wymiany czy można sobie dac spokój. Odtwarzacz działa, ale jak mawiają "lepiej zapopiegać niż leczyć" wolę zapytać.

Wszak niejedno już widzieliście ...

I jeszcze jedno - czy jest jakaś cwana metoda ( jakby co) która pozwala wymienić zużyte transformatory bez demontażu plytki , nie wiem odcinając od góry nózki, rozbebeszając stary kond tak aby dotrzec do nóżek i wlutowac nowy ;-)?

Pozdrawiam i z góry dziekuję za pomoc ))

post-37785-0-87176900-1366051002_thumb.jpg

post-37785-0-66164200-1366051058_thumb.jpg

Nie należy mylić prawdy z opinią większości .

Stało się coś nie do pomyślenia. Po raz pierwszy odkąd gram na Marantzach zepsuł mi się jeden. PM14 przestał załączać przekaźnik, dziś do niego zajrzę, oby wystarczyło zakręcić śrubkami by zaczął hulać.

Witam serdecznie wszystkich posiadaczy sprzętu Marantz. Chciałbym poznać opinie na temat końcówki MA-7Apost-32130-0-44177800-1366048952_thumb.jpg

Mogę Ci powiedzieć, jak grają MA24, bo takie posiadam, a to to samo, tylko na nasz rynek. Są muzykalne, przestrzenne, tworzą muzyczną aurę w której można się rozpłynąć. Co więcej można powiedzieć, trzeba posłuchać na własnym sprzęcie.

Tak czytam co piszecie o Marantzach i ich cenach i zgłupiałem szukam mojego 1 stereo i tak patrze 6003 w dobrych cenach a był porównywany do Yamahy 700 . Tylko 6003 jest np za 700 zł a Yamaha za 1200 :) Jak to jest co warto kupić z Mar....

Za 1200 kupisz dobra uzywke. PM6003 to cienki piecyk.

?👈

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.