Skocz do zawartości
IGNORED

Wesołe jest życie dziadka!

wojciech iwaszczukiewicz

Rekomendowane odpowiedzi

Proponuję wątek zupełnie apolityczny czyli bezpieczny.Wątek dla dziadków.Sam nim jestem od 1.5 roku gdy to narodził się Olgierd Władysław.Z moich obserwacji wynika,że stan dziadostwa jest zupełnie nowym,ciekawym doświadczeniem.Bycie dziadkiem to same zalety,zupełnie pozbawione wad.Same plusy dodatnie!Można mieć kontakt z wnukiem wtedy kiedy się chce,minimum obowiązków maximum przyjemności.Można dokonać ciekawych obserwacji śledząc rozwój psychofizyczny dziecka nie będąc jednocześnie obciążonym uciążliwymi obowiązkami i stresami.To zupełnie inne doświadczenie niż ojcostwo.Zapraszam innych dziadków do wymiany doświadczeń.Ludzie!Zróbcie sobie wnuka!

Albo wnuczkę!

https://www.audiostereo.pl/topic/102623-weso%C5%82e-jest-%C5%BCycie-dziadka/
Gość Gość

(Konto usunięte)

.Z moich obserwacji wynika,że stan dziadostwa jest zupełnie nowym,ciekawym doświadczeniem.Bycie dziadkiem to same zalety,zupełnie pozbawione wad.Same plusy dodatnie!

No jak dwie różne sprawy?

Piszesz że same plusy a ja jednak jakiś minus potrafię sobie wyobrazić.

Sam nim jestem od 1.5 roku gdy to narodził się Olgierd Władysław

+

Wprawdzie się jeszcze nie doczekałem wnuka//czki , niemniej szczerze panu , panie Wojciechu GRATULUJĘ i oby Olgierd zawsze przysparzał panu radości !

Piotr

gratulacje Wojciech, sam jeszcze nie jestem dziadkiem , ale kto wie , może niedługo ....co do obserwacji maluchów ....fascynująca sprawa gdy ma się na to czas i stoi z boku , obserwacja tego co takie małe i niby bezradne potrafią wykombinować .....tak jak piszesz , zajmując się swoimi dziećmi nie ma za bardzo czasu na takie analizy...

Niesamowita jest ta zdolność maluchów do posługiwania sie elektroniką.Półtoraroczny brzdąc w mig łapie obsługę komórki czy komputera.Tak jakby to było zapisane w genach!To zastanawiające.

dokładnie, a jakie kombinacje odchodzą gdy zaczyna taki maluch chodzić , dosłownie widać ogrom wchłanianej i przyswajanej informacji z otoczenia.....jakby miał łącze światłowodowe hehe....

dokładnie, a jakie kombinacje odchodzą gdy zaczyna taki maluch chodzić , dosłownie widać ogrom wchłanianej i przyswajanej informacji z otoczenia.....

I to jest kluczowy moment zeby ograniczac komputer i inne elektroniczne zabawki, bo tak to bedzie po ptokach.

?👈

Opublikowano · Ukryte przez misiomor, 13 Kwietnia 2013 - nie na temat
Ukryte przez misiomor, 13 Kwietnia 2013 - nie na temat

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Niesamowita jest ta zdolność maluchów do posługiwania sie elektroniką.Półtoraroczny brzdąc w mig łapie obsługę komórki czy komputera.Tak jakby to było zapisane w genach!To zastanawiające.

niesamowita jest mozliwosc odnajdywania rozwiazan ktore nie przyszlyby mi nawet do glowy.Jednym z pierwszych problemow było odkrecenie ekranu postawionego do góry nogami na laptopie po dwoch sekundach dzialania trzyletniego Kuby.Po przyjsciu z przedszkola rzuca kurtke na podloge i skrytykowany przez babcie ze tak nie mozna bo kazdy by rzucal na podloge paaatrzy, paaatrzy i mowi...no to mamy ..problem.

wnuczek czy wnuczka to ostatni najlepszy etap w zyciu czlowieka.

dobre ...hehe...

dobre jest też jak taki maluch kombinuje , żeby zwrócić na siebie uwagę....w ogóle dzieciaki w okresie niemowlęcym do momentu gdy zaczynają mówić są niesamowite ....

wnuczek czy wnuczka to ostatni najlepszy etap w zyciu czlowiek

moze byc, bo to jest okres kiedy mozesz wykorzystac swoja madrosc zyciowa a wszyscy pozostali moga ci naskoczyc.

muls

Może pra będzie jeszcze lepszy?

I za to dziś wypiję !

moze byc, bo to jest okres kiedy mozesz wykorzystac swoja madrosc zyciowa a wszyscy pozostali moga ci naskoczyc.

I za to również dziś wypiję !

Piotr

Wprawdzie czekam na wnuka,ale wnuczka i wnuk już nieżle rozrabiają,mając w sumie już 8 lat.Cóż powiedzieć,to najlepsze co może spotkać człowieka w tym okresie życia,tego jestem pewien!Dziadkostwo nie musi być dziadostwem,napewno!Warto tego doczekać!

No jak policzyć to oczywiście mam na mysli 3 już wnuka.

a jeszcze weselsze jest bidne dziadostwo - dochodzi stare auto bez dachu, stare sery, stare wino ... :)

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

ech , wesołe jest życie..dziadka. Choć łezka w oku staje jak po wyczynach wnucząt błyszczą w okrasie całej wgniecione głośniki w kochanych kolumnach , których ceny babcia i tak nigdy nie była rad poznać. To radość wielka pierś całą przepełnia a dziury w kopułkach już nie tak rażące, bo wnucząt zabawa tak słodka , niewinna.

Kolumny wgniecione ..i dziadek szczęśliwy

Niebawem do wzmacniacza... naleją oliwy.

Przepraszam, że pytam - posunąłeś synową?

...kto synowej nie wyje...bie ten nie bedzie w niebie...[powiedzienie zmodyfikowane dla dobra watku]

''Polacy maja wszystkie przymioty, oprocz zmyslu politycznego'' Winston Churchill

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.