Skocz do zawartości
IGNORED

Rozmowy na luzie o audio.

piano

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie, co wy tu w ogóle robicie ?

Wczoraj byłem... to dziś cały dzień nie wiem jak mam na imię. Obawiam się, że gdybym wyszedł w takim stanie i taką pogodę, to mimo młodego wieku karetka by mnie zabrała :)

Na leżąco z drinkiem, laptopem i Możdżerem - to dla mnie jedyna opcja na dziś.

Gość partick

(Konto usunięte)

W Polsce to sami znawcy i fachowcy dokladnie wiedza "jak" tylko nic absolutnie nic z tego nie wynika.

Poprawiali Ongaku ..teraz

... poprawiają Loth-X Ion 2

i to wszystko w ałdiofilskim pokoju, z kolumnami ustawianymi wskaźnikem laserowym (sic!).

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Systemy te najlepsze skupione sa na przenoszeniu emocji w muzyce .....wszystko inne to sa bezdroza i pobocza a czasu jest malo a muzyki tak wiele.

U mnie gra wszystko ....emocje ma sie rozumiec , jesli tylko byla chocby mala nic porozumienia w danej chwili wsrod muzykow , nawet bootlegi

Arku, nie ukrywajmy - wspaniale piszesz o emocjach w muzyce - jesteś melomanem nie audiofilem i nie rób z siebie na siłę tego drugiego.

Osobiście bardziej cenię ludzi pięknie opowiadających o muzyce niż o sprzęcie.

... poprawiają Loth-X Ion 2

i to wszystko w ałdiofilskim pokoju, z kolumnami ustawianymi wskaźnikem laserowym (sic!).

I co twierdzisz że w Irlandii są większe pokoje?

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Zreszta ile jeszcze dzwoni sama obudowa z MDF-u to nie chce Cie martwic al dzwoni ogromnie. Ludzie czasami to lubia to inna sprawa, ale inna sprawa jest wiernosc ;)

Dzwoni powiadasz?

A może to tobie dzwoni w głowie?

Konstrukcje drewniane "dzwonią" jeszcze bardziej (wg. twojej teorii o grających pomiarach) a w studiach nagraniowych stoją np. B&W.

Magico i tym podobnych wynalazków jakoś nie widziałem.

Pewnie realizatorzy dżwięku w takich studiach to głusi są dlatego nie potrafią docenić twoich teorii.

Zacytuję w tym miejscu jedno z praw Murphy'ego oraz zasadę Clarke'a:

"Głupota jest nieuleczalna i prawdopodobnie zakaźna, bo przybiera rozmiary epidemiczne" .

"Każda dostatecznie zaawansowana technologia niczym nie różni się od magii".

Przemyśl powyższe. Na prawdę warto.

P.S.

Ponadto może byś tak napisał,wkleił zdjęcia twojego systemu?

Po tym co piszesz można spodziwać się ,że wszystkim szczena opadnie i kapcie pospadają.

Ponadto może byś tak napisał,wkleił zdjęcia twojego systemu?

A po co Kolega Stasiop ma dawać opis? - wszystko opisane w profilu:

- jako źródło "robi" komputer o parametrach takich sobie (to z kolei moja branża :-)

- w roli wzmacniacza własna konstrukcja

- wszystko słuchane przez dwa głośniki (chyba bez obudowy, bo nic o niej nie ma) - może jakoś fikuśnie zawieszone na oscylatorze, żeby było widać zieloną sinusoidę :-)

PS. "Agresywność zero" (ale nie mogłem sobie odmówić :-)

Gość partick

(Konto usunięte)

Dziekuje za przypomnienie mysle ze jestes na tyle inteligetny ze wiesz jakie poprawianie mialem na mysli, ja tylko ulepszam a to jednak roznica...

Przyjedz do mnie to zmienisz zdanie.

do Anglii? w życiu! przepracowałem pięć lat na kontakcie i nigdy więcej - kasa to nie wszystko.

I tak i nie. Po tym co słyszałem nie widzę pretendenta chyba że coś z aktywną sekcją basową i regulacjami żeby zniwelować akustyczne problemy dużego pomieszczenia. To 170m2 z czego 55m2 jest optycznie wydzielone na sektor TV/muzyka.

Takie Gryphony Trident II albo Pendragony być może dawałyby radę.... :-)

Pewnie Rockport Arrakis II czy Avalon Tesseract też. Tylko ceny tam są kosmos.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Takie Gryphony Trident II albo Pendragony być może dawałyby radę.... :-)

W czerwcu jest koncert na basenie narodowym Beyonce i Fatboyslima.

Pogadaj z organizatorem, może odsprzeda tobie kolumny do chaty;)

Powinny dać radę ;)

obawiam się, że nie do mnie to pytanie - ja w Szkocji mieszkam :)

Stiopa, Wyspa to Wyspa a nie Beverly Hills, mówisz ze Szkoci mają większe apartamenty tak na dzień dobry bo to duże chłopy ?

- pisałeś o problemach ze wzrokiem

- 5 letnia córka może się przytrafić w każdym wieku ale raczej młodszemu łatwiej.

- kolega L.kocha czerwone Ferrari i ta....czerwona kurtka

- i jeszcze jedna kwestia tzn apetyty zakupowe oparte jednak o możliwosci wynikające też z wieku.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.