Skocz do zawartości
IGNORED

Słuchawki do 500 zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mój pierwszy post na forum i od razu pytanie. Co polecacie do 350zł (maksymalna górna granica do 400zł)? Firma dowolna lecz koniecznie słuchawki zamknięte i wokółuszne (duże małżowiny użytkownika ; d). Będą podpinane do Creative Zen Touch, Cowon iAudio X5L oraz pod komputer z Prodigy HD2 na pokładzie.

Witam, poszukuję dobrej jakości słuchawek jak na tą cenę do słuchania muzyki, telefon: Sony Ericsson Txt . Wygląd mało ważny, oby dawały dobry dźwięk ;)

witam,

Poszukuję jakiś dobrych zamknietych sluchawek za ok, 300 zl.

muzyka jakiej slucham to ac/dc, pink floyd, led zeppelin itp.

Sluchawki bede uzywal do ipada, czasem podepne do mojego denona avr-1610.

mozecie mi cos polecic?

Witajcie ;)

Poszukuję słuchawek do mp3, dousznych najlepiej do kwoty 50 zł (nie wiem czy nie jest to zbyt niska cena)

Prosiłabym o jakieś propozycje.

Z góry dziękuję

Pozdrawiam

Makowa

Witam,pytanie jak w temacie.Posiadam słuchawki Reloop RHP-5, o których niewiele czytałem w internecie z polskich for,za to więcej z zagranicznych.Świetnie grają na 10 letniej mp3...ale kiepsko na smartphonie,który ma dobre efekty i equalizer-tego nie rozumiem.Więc dowiedziałem się,że podobno słuchawki trzeba "wygrzać"....ale to akurat model z zakresu 200 zł i nie znam się za bardzo na tym-po prostu kocham słuchać non stop muzyki,ale nie mam odpowiedniej wiedzy na temat membran,przetworników,kondensatorów itp.

Stąd proszę o pomoc...jak powinno wyglądać takie wygrzewanie?Jedni piszą ze 80% głośności zostawić na 24h.Inni ze puścić 100h na średnio cichą głośność....póki co są załączone w radiu od 8h,bo zamierzam zrobić im ten 100 godzinny maraton na średniej głośności lekko słyszalnej z 50 cm..ale czy to dobra opcja?

Czy ktoś może mi coś poradzić wiedząc o specyfikacji technicznej tych słuchaweczek?Czy wogóle jest potrzeba "wygrzewania"-czy też w przypadku tak taniego modelu to nic nie da,względna lipa?

Z góry dziękuję,ratujecie mój sen (bo już chciałbym mieć je na uszach...)

Kolega chce kupić sobie słuchawki.

Nie za bardzo zna się na audio, dlatego pomagam mu.

Chce, żebym mu doradził i powiedział, że na słuchawki ma 200-250 zł.

Słucha głównie metalu i rocka. Lubi mocny i miękki bas.

Może jakieś Senki?

Proszę o radę. Z góry dzięki

Pozdrawiam.

Jeżeli lubi rock i metal, to miękki bas nie jest dobrym pomysłem, wtedy zamiast rytmu i uderzenia robi się w metalu "poduszka", słucham teraz na słuchawkach Superlux HD681

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i mają świetną dynamikę i power potrzebny w metalu, bardzo podoba mi się płyta 10000 Days Toola na nich. Polecam ich posłuchać, a nuż się koledze spodobają i zaoszczędzi 150 zł potrzebne na wzmacniacz słuchawkowy / DAC.

Na tamtym forum jedna osoba poleca

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) akurat w budżecie, trzeba by ich posłuchać.

Senki niestety są już znaną marką i dużo płaci się za ładne logo.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez pingwing

Też kupiłem Superlux-y HD668B w cenie przyzwoitej flaszki. Warto było - słucham w nich jak pracuję przy PC. Nie są to moje flagowe słuchawki, ale warte były tej flaszki - kupiłem po ciepłych słowach na konkurencyjnym forum, nie żałuję.

Szukaj słuchawek zamkniętych (do metalu) najlepiej w pełni przykrywających uszy,nie polecę nic konkretnego,bo nie miałem nic z tego przedziału.

<iframe src='http://gunclub.ea.com/pl/profile/12192e93-377a-4251-95e2-3177f9f381d4/embed' height='410' width='468' scrolling='no' ></iframe>

Jakby była potrzeba i odrobina czasu to zapraszamy na odsłuchy słuchawek do nas do sklepu w centrum Warszawy (Sienna 61). Mamy modele demo do większości oferowanych produktów.

www.Audiomagic.pl - sklep prowadzony przez pasjonatów dźwięku.

Zapraszamy na odsłuchy do salonu w Warszawie!

Witam!

Poszukuję słuchawek nausznych do +/- 400 zł . Potrzebuję ich przede wszystkim do słuchania muzyki w czasie podróży komunikacją miejską, czy też w czasie jazdy na rowerze. Zależy mi na dobrym tłumieniu otoczenia, w związku z czym w grę wchodzą słuchawki zamknięte lub półotwarte. Sprzęt na którym odtwarzałbym muzykę to Ipod Nano (4 gen.). Słucham głównie muzyki filmowej (H. Zimmer, J. Williams, D. Arnold, H. Shore, M. Kamen itd.) oraz klasycznej (orkiestrowej, chóralnej). Zależy mi na czystym, naturalnym brzmieniu, oddającym jak najwięcej szczegółów znajdujących się w słuchanym utworze. Nie potrzebuję mocnego basu, ale nie chciałbym też żeby brzmienie było płaskie lub przytłumione.

Z słuchawek które miałem okazję sprawdzić, do gustu najbardziej przypadło mi brzmienie następujących modeli:

1. Denon AH-P372

2. Fostex TH5

3. Grado SR60i oraz Grado SR80i

W przypadku Denonów znięchęciła mnie jakość ich wykonania, nie wyglądają na zbyt solidne. W ogóle nie jestem za bardzo przekonany do słuchawek tej firmy. Fostexy z kolei wydają mi się zbyt duże i myślę, że nie za bardzo sprawdziłyby się np. w jeżdzie na rowerze. Bardzo spodobał mi się wygląd oraz wielkość Sennheiserów PX 360 i nie ukrywam, że słuchawkami tego rodzaju byłbym najbardziej zainteresowany. Słuchawki Grado z kolei miałem przyjemność wypróbować dzisiaj i przyznam szczerze...zakochałem się w nich. Niestety mają otwartą konstrukcję - potwornie nad tym ubolewam, ale co zrobić...trzeba szukać dalej. Prawdę mówiąc odwiedziłem już chyba wszystkie sklepy w swoim mieście (Gdańsk), przetestowałem wszystkie słuchawki (które były udostępnione klientowi do tego celu) i poza wymienionymi przeze mnie modelami nic innego nie przypadło mi do gustu. Jestem jeszcze mocno zainteresowany brzmieniem Sennheiserów PX 360 oraz HD 380 PRO, ale te są niedostępne w Trójmieście, a jak już się znajdą to nie ma możliwości ich przesłuchania ;).

Bardzo proszę o pomoc w znalezieniu słuchawek, które spełniałyby jak najwięcej moich wymagań. Będę ogromnie wdzięczny za każdą podpowiedź!

Pozdrawiam

Prawdę mówiąc odwiedziłem już chyba wszystkie sklepy w swoim mieście (Gdańsk), przetestowałem wszystkie słuchawki (które były udostępnione klientowi do tego celu) i poza wymienionymi przeze mnie modelami nic innego nie przypadło mi do gustu. Jestem jeszcze mocno zainteresowany brzmieniem Sennheiserów PX 360 oraz HD 380 PRO, ale te są niedostępne w Trójmieście, a jak już się znajdą to nie ma możliwości ich przesłuchania ;).

Bardzo proszę o pomoc w znalezieniu słuchawek, które spełniałyby jak najwięcej moich wymagań. Będę ogromnie wdzięczny za każdą podpowiedź!

Pozdrawiam

Szału u nas w Trójmieście nie ma ale chyba nie jest tak źle. Jest trochę małych sklepików a oprócz tego można poprosić panów z Media czy Saturna o podłączenie "przed zakupem"

Witam.

Jakie polecacie sluchawki do sluchania muzyki z komputera, a beda podpiete do zew. karty muzycznej emu 0202, a czasem do iphone 4 (ale priorytetem jest zeby dobrze graly z karta). Muzyka klasyczna, celtycka, mike oldfield itp.

Obecnie posiadam akg k404 i jakos specjalnie nie graja.

Szukam jakis sluchawek nausznych do 500zl.

Witam!

Na wstępie chciałbym od razu przeprosić w razie pomyłki w ulokowaniu temaciku.

Zastanawiam się nad zakupem jakichś nowych słuchaweczek z racji tego, iż już bardzo stare [ok. 10 letnie] philipki odeszły na "tamten świat", a z racji, że nie mieszkam sam w domu/ bloku, a muzyka metalowa lub muzyka typu hardstyle lub dubstep nie jest uwielbiana przez ludzi i głośny jej odsłuch jest raczej kiepskim pomysłem, potrzebuje słuchaweczek z dobrym bassem, dość nisko schodzącym [efekt subwoofera mile widziany]. Ogólnie zależy mi właśnie na wcześniej wspomnianym bassie jak i na środku, który chciałbym, aby był klarowny i czysty, ale wiadomo nie zapominając o wysokich tonach, które też są nie zbędne i chciałbym, aby nie syczały za mocno tylko takie fajne [cyk, cyk, cyk, cyk], ale to już bardziej kwestia EQ.

Podsumowując : słuchawki wokółuszne ->

- wygodne przy długich godzinach użytkowania

- miękki, a za razem głęboki i stosunkowo nisko schodzący bass [efekt subwoofera]

- klarowny i czysty środek

- wysokie, nie syczące tylko ładne słyszalne cy, cy, cy

- słucham głównie : muzyki electro-house, wcześniej wspomniany dubstep, techno, hardstyle oraz metal i te najcięższe odmiany metalu oraz wszelka inna muzyka gitarowa lub też instrumentalna, ale warto dodać także, że słucham muzyki disco dokładnie lata 80' oraz Rap

- słuchawki używane tylko i wyłącznie w domu przy komputerze jako zaprzęg Audigy 2 ZS Gold oraz muzyce FLAC, ewentualnie do produkcji muzyki

Ogólnie trochę poczytałem i wg. tego wyciosałem 2 modele :

- Philips SHP-8500 --> poprzednie słuchawki mnie nie zawiodły, gdyby nie interwencja 2 letniego dziecka i młotka, który nie chcący podpierdzielono tatusiowy, działałyby dalej

- KOSS UR40 --> Ale niestety to już wykracza ponad mój budżet, ale biorę je także pod uwagę

Będę bardzo wdzięczny za wszelkie propozycje i sugestie. :]

Nie spodziewam się wielkich cudów w tej cenie i mam nadzieje, że moje wymagania choć w jakimś stopniu zostaną zaspokojone.

Dzięki z góry, pozdrawiam :)

Krótkie pytanie - do jakiej impedancji mówimy, że słuchawki są niskoomowe, a od jakiej wartości impedancji są wysokoomowe?

(...) Poszukuję słuchawek nausznych do +/- 400 zł . Potrzebuję ich przede wszystkim do słuchania muzyki w czasie podróży komunikacją miejską, czy też w czasie jazdy na rowerze. Zależy mi na dobrym tłumieniu otoczenia, w związku z czym w grę wchodzą słuchawki zamknięte lub półotwarte (...) Z słuchawek które miałem okazję sprawdzić, do gustu najbardziej przypadło mi brzmienie następujących modeli:

1. Denon AH-P372

2. Fostex TH5

3. Grado SR60i oraz Grado SR80i

(...)

Mam Grado SR60i, słuchawki w kategorii cenowej do ~400 zł nie mają praktycznie konkurencji. Jako, że są to słuchawki otwarte to słychać praktycznie wszystko (nawet cicho włączony tv w sąsiednim pokoju). Pomysł z ich zakupem więc bym porzucił a zwrócił uwagę na Sennheisery HD 448 (lub nowy model HD449). Konstrukcja zamknięta a niska impedancja powoduje, że idealnie współpracują ze sprzętem przenośnym i są bardzo wygodne. Brzmienie? Doskonałe!

Witam. Jestem nowa na forum i potrzebuję porady. Chcę kupic w prezencie słuchawki Sennheisera do 500 zł. Konretnie tej firmy, bo mój przyjaciel upatrzył sobie jakiś model, a że nie ma jak go teraz kupic to chciałabym mu sprezentowac. Tylko wypadł mi z głowy model i jestem w kropce. Kompletnie się na tym nie znam i nie chcę mu kupic czegoś nietrafionego. Na pewno będzie słuchał w PKP, MPK, busach, bo mnóstwo czasu spędza na dojazdach. Zwraca dużą uwagę na bas. Jeśli chodzi o preferowane gatunki to progressive rock, post rock, ambient, jazz, elektronika... Proszę, pomóżcie.

Witam. Jestem nowa na forum i potrzebuję porady. Chcę kupic w prezencie słuchawki Sennheisera do 500 zł. Konretnie tej firmy, bo mój przyjaciel upatrzył sobie jakiś model, a że nie ma jak go teraz kupic to chciałabym mu sprezentowac. Tylko wypadł mi z głowy model i jestem w kropce (...)

Zwróć uwagę na to co napisałem post wcześniej od Twojego nt. słuchawek. Może to właśnie o te Sennheisery chodzi? Pewne jest jedno, słuchawki muszą być konstrukcji zamkniętej aby izolowały dobrze od obcych dźwięków. Do muzyki, którą preferuje Twój znajomy może jednak lepsze od Sennheiserów okazałyby się np. takie Sony MDR-XB700 (lub 500), które wydają się wybitnie do tego stworzone.

Witam. Jestem nowa na forum i potrzebuję porady. Chcę kupic w prezencie słuchawki Sennheisera do 500 zł. Konretnie tej firmy, bo mój przyjaciel upatrzył sobie jakiś model, a że nie ma jak go teraz kupic to chciałabym mu sprezentowac. Tylko wypadł mi z głowy model i jestem w kropce. Kompletnie się na tym nie znam i nie chcę mu kupic czegoś nietrafionego. Na pewno będzie słuchał w PKP, MPK, busach, bo mnóstwo czasu spędza na dojazdach. Zwraca dużą uwagę na bas. Jeśli chodzi o preferowane gatunki to progressive rock, post rock, ambient, jazz, elektronika... Proszę, pomóżcie.

zerknijmy na te

http://sklep.rms.pl/index.php?p471,sennheiser-hd-215-ii-hd215ii-sluchawki-przewodowe

http://www.sklep.rms.pl/index.php?p7326,sennheiser-px-360-px360-sluchawki-przewodowe

ewentualnie przejrzyj wszystkie

http://www.sklep.rms.pl/index.php?k106,sluchawki-przenosne-nauszne,,11,sennheiser

Zapraszamy na profil Triangle Audio Polska

www.facebook.com/TrianglePolska/

Witam, czy Musical Fidelity X-RAY 24 BIT to to samo co Musical Fidelity A3 cd, tylko w innej obudowie??? Może ktoś coś napisać o tym cd?

Edytowane przez elduce

Witam,

Mam na sprzedaż bardzo fajne słuchawki zamknięte marki DENON w tym budżecie.

Służyły mi one głównie do słuchania muzyki ze źródeł przenośnych lecz i do mojej integry były czasem podpinane.

Podaje link do mojej aukcji allegro:

Ukryta Zawartość

Sprzedaję bo potrzebuję zastrzyku gotówki (nasze hobby do tanich nie należy).

Oto mój opis ich brzmienia: Brzmienie swobodne i przestrzenne z bardzo efektownymi wysokimi tonami oraz naturalnym wokalem (bez przesunięć w górę czy dół pasma). Niskie tony są wyraźne i zdecydowane tam gdzie trzeba, daleko im do deformowania brzmienia basem jak w przypadku słuchawek Beats Audio.

W razie pytań - pytać :)

Pozdrawiam.

Plantman

Ukryta Zawartość

Witam. Jestem nowy na forum.

Miałem kilka słuchawek różnych firm - między innymi GradoSR 80. Dziś mam Koss UR 40 i póki co nawet w cenie do 1000 zł nie mogę znaleźć nic lepszego.

Byś mógł mnie obrazić, najpierw muszę cenić Twoje zdanie.

Witam,

muszę dokonać wyboru pomiędzy Senkami HD 380 Pro a Creative Aurvana Live! bez możliwości odsłuchu. Stąd prośba do osób, które słuchały obu modeli o wskazanie zalet i wad. Czytałem wiele recenzji i dalej jestem w kropce.

Proszę Was o info: "wybrałbym ... ponieważ ..."

Muzyki słucham praktycznie każdej z wyłączeniem ostrego metalu i techno. Dźwięk jaki preferuję...musi być wciągający :)

Słuchawki będą głównie korzystały z dziurki w T+A Power Plant oraz sporadycznie z przenośnych player'ów.

Edytowane przez rmickey

A przeczytałeś recenzje, tam wszystko o tych modelach jest napisane...

Ja Ci polecam HD380 pro które miedzy innym mam i jest zadowolony...ogólnie pasują do szeroko pojętej muzyki, mają solidną podstawę basową...troszkę zaciemnioną górę i dobry środek...

Do przenośnych odtwarzaczy to raczej HD380 bez wzmacniacza to nie pogra przyjemnie.

CAL! polecam recablować jeśli je wybierzesz, zyskują tylko na plus, niskie tony stają się jeszcze przyjemniejsze.

Osobiście zdecydowanie polecam HD380 i ewentualnie jak przenośny odtwarzacz nie pociągnie to można zawsze zastosować niezwykle popularny ostatnio pośród naszych klientów Firestone Fireye Mini.

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Witam Serdecznie.

Powoli przymierzam się do kupna słuchawek, słuchawki będą podpinane do MCR-640 ew iphone, i tutaj moje pytanie czy warto kupić Beats STUDIO dr.dre. ?

Poniżej link do aukcji:

Ukryta Zawartość

Ok z tego co widzę to jest na 90% podróbka, ponieważ na ceneo od 999 zł.

A co innego z beats dr dre? Ew jakies Senki

I jak generalnie wygląda sprawa z oryginalnością tych słuchawek ?

Proszę o propozycję innych słuchawek do 500 zł. Muzyka jaką słucham to w większości hip-hop, czasem rock.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez michalfm1

Bardzo proszę o pomoc w doborze słuchawek i przedwzmacniacza do cd Musical Fidelity X-RAY 24 BIT. Odtwarzacz jest szczegółowy dynamiczny, jest to to samo co mf a3. Muzyka jazz, klasyka, ale także szeroko rozumiany rock. Dźwięk jaki chciałbym uzyskać z tego zestawu to jak najbardziej ciepły, rytmiczny, z rozbudowana średnicą i lekko cofniętą, nie męcząca górą. Najpierw chciałbym uzyskać pomoc w doborze odpowiedniego przedwzmacniacza na który jestem skłonny przeznaczyć do 400-500 zł, może być jak najbardziej używany. Do uzbieranie reszty funduszy słuchałbym na posiadanych Sennheiser hd 205. Docelowo myślałem o Sennheiser hd 380 pro. Czy to dobry wybór? Może jakieś inne najlepiej do 400, max 500 zł.

• Pokaż nowe odpowiedzi