Skocz do zawartości
IGNORED

Słuchawki do 500 zł

Rekomendowane odpowiedzi

grado sr 60i mają bdb opinie warto dołożyć do sr 80i ponoć mają balans tonalny przeciągnięty w górę bo jeśli 60ki mają zabasowić przekaz to wole 80ki ktoś sie orientuje w temacie?

Zwróć proszę uwagę na Grado SR-60i

grado sr 60i mają bdb opinie warto dołożyć do sr 80i ponoć mają balans tonalny przeciągnięty w górę bo jeśli 60ki mają zabasowić przekaz to wole 80ki ktoś sie orientuje w temacie?

Nie zwracaj uwagi na Grado. Kup sobie Koss UR-40 lub lepiej UR-55 i już.

Edytowane przez Misio38

Byś mógł mnie obrazić, najpierw muszę cenić Twoje zdanie.

tak tak każdy swoje chwali a mi powoli zaczyna się robić mętlik w głowie

proszę o jakieś konkretne wpisy z uzasadnieniem swoich racji bo mayślę że wielu użytkowników borykających się z problemem jaki ja mam skorzysta na tym wątku

Edytowane przez t.w bolesław

Witam, potrzebuję jakieś sensowne słuchawki nauszne do muzyki typu metal industrial metal death itp tak ok 300zł będą podłączone do laptopa a także pianocrafta czasem do telefonu z tego co wyczytałem to interesujące wydaja się być akg k450, 518 itp czy idę w dobrym kierunku?

Słuchawki do 300 zł

Witam, proszę o doradzenie mi w wyborze słuchawek w cenie ~300 zł.

Będą używane do słuchania muzyki w domu i przy graniu w gry.

Posiadana prze zemnie karta dźwiękowa to Creative SB audigy 2 zs

Wolałbym aby były otwarte niż zamknięte ale to nie jest najważniejsze.

Aktualne moje słuchawki to Koss ur 40. Chcę je zmienić na coś o lepszym dźwięku.

Gatunki muzyki których słucham to głównie rock, metal.

Przejrzałem wiele podobnych tematów i nadal nie wiem co wybrać

Zastanawiałem się nad:

AKG k450

AKG K518

Pozdrawiam.

ja z koleii szukam słuchawek do 100zł sony, na pałączku, douszne, niegdzie nie moge takich znalesc jak kiedys były. wkładane jakby membrany w poprzek, do dawało dobre niskie tony. skladane były w 3czesci, juz nie zalezy mi na tym skladaniiu ale na technologii jaka tam była i sposobie wkladania do ucha, bo to co teraz jest to badziew, zaraz wwypadaja, bas spada.

w zesłym roku były taki modelu dokladnie nie pamietsa sony 800 albo 820 sygnatury dokładnie nie moge sobie przypomniec własnie. wiecie o co mi chodzi, moze cos popdiwiecie, ? naprawde te słuchawki o takim rozwiazaniu niezle zamiatały.

pozdr

t.

Witam!!!

Panowie mam pytanie czy warto kupić słuchawki Pioneera SE-505.Słuchawki są nowe z lat 80 czy może ktoś z kolegów posiada ten model.Pozdrawiam

Witam!!!

Panowie mam pytanie czy warto kupić słuchawki Pioneera SE-505.Słuchawki są nowe z lat 80 czy może ktoś z kolegów posiada ten model.Pozdrawiam

Jesli akceptujesz podbity bas to kup sobie Koss Porta Pro, otwarte słuchawki nauszne. Składany pałąk.

Pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

Jesli akceptujesz podbity bas to kup sobie Koss Porta Pro, otwarte słuchawki nauszne. Składany pałąk.

Pozdro

Z tym podbitym basem to nie przesadzajmy ;)

Wysyłane z mojego LT15i za pomocą Tapatalk 2

w najbliższym czasie zamieniam wymienić tel

prawdopodobnie będzie to SGS II / SGS III / HTC One X

chciałbym z niego jednocześnie zrobić odtwarzacz mp3

możecie polecić jakieś słuchawki bezprzewodowe powiedzmy do 300zł?

zależy mi przede wszystkim na wygodzie, tym bardziej, że tak jak zaznaczyłem będę ich uzywał jedynie na zewnątrz, będąc w ruchu, tzn. komunikacja miejska, rower, na spacerach czy chociażby w czasie zakupów w Tesco

z drugiej strony - im będą tańsze tym lepiej, zdaję sobie sprawę, że i tak jakość dźwięku nie będzie powalająca

może coś takiego?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez kozik69

a może coś w tym kierunku :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) <== klik

mam stare AKG, fyrga to aż miło a maja pewnie ze 30 lat, tylko ciezko trafić dziś w ładnym stanie

uwierzycie że robili słuchawki quadro, które miały po dwa głośniki w jednym uchu :)

Ukryta Zawartość

#1 14 Gru 2012 21:39 Sluchawki zamkniete do max 200-300zł

HEj ; ) poszukuje porządnych słuchawek pod względem brzmienia jak i wyglądu, gdyż mają one służyć do słuchania np na dworze, w domu.

Modele jakie już przejrzałem to:

-SE-MJ751

-SE-MJ721-K

-SE-MJ721-W

-SE-MJ721-T

-SE-MJ721-R

-SE-D10M-W

-SE-MJ551

I szczerze mowiąc mało sie różnią sobą ale jest taki problem, że nie wiem które mogłby być najlepsze do słuchania przede wszystkim rock'a, metalu i cięższej muzki ( nie wykluczam ogólnie rapu i pop'u ;p ).

Macie może jakieś inne godne polecenia modele ?

Chciałem kupić córce jakieś niedrogie słuchawki i myslałem o Monster beats, dopóki nie zobaczyłe cen!

Dlaczego ten plastik jest tak cholernie drogi? Przecież za tą ceną kupię audiofilskie cacka

Ukryta Zawartość

Tego nie da się opisać, słuchawki są tak skonstruowane ze po nałożeniu na uszy następuje odcięcie zewnętrznego hałasu, przez co nawet w centrum miasta w godzinach szczytu ciche słuchanie muzyki wchodzi w grę. na dodatek dźwięk jest klarowny i przejrzysty, bass głęboki, momentami tak niski że aż łaskocze uszy. na dodatek trzeba zapłacić za wygląd i za firmę. Sam przymierzam się do zakupu.

Ukryta Zawartość

Witam proszę o podzielenie się doświadczeniem na temat słuchawek jak w temacie,budżet jest skromny ale sam ipod jako źródło tyłka nie urywa,z pierwszych zastanawiam sie nad AKG,możeK 350 lub K 374?

Edytowane przez Rezyslaw

Zwróć uwagę na słuchawki Jays - rewelacja w swoim przedziale cenowym i bezkonkurencyjne wykonanie. Zapraszam jeśli masz taką możliwość na odsłuchy z własnym odtwarzaczem.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

widzę ,że jakiś amądry moderator scalił mój wątek nt słuchawek dokanałowych więc teraz nie koresponduje on w 100% z nowym tematem,więc powtórzę-potrzebuję porady nt wyboru słuchawek dokanałowych do ipoda,a tak przy okazji to nie zaszkodzi wysłać na priva wiadomości o przeniesieniu tematu w inne miejsce !

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

A macie jakiś pomysł na sensowny, niedegradujący dźwięku przedłużacz słuchawkowy? Tak ze 2-3 metry. Najpierw dla hecy wziąłem jakiś w MM, potem za 60zł Profigolda, a ostatnio przedłużkę opartą na Klotzu MC 5000 ( niby mikrofonowy, ale , że dobry na słuchawki) . Pierwsze dwa kupa totalna, Klotz obcina wysokie i przestrzeń, acz jest wyraźnie lepszy od poprzedników.

Witam, posiadam słuchawki Senki HD 565 ovation, mają już kilkanaście lat! Pod względem technicznym są w bdb stanie, kilka lat temu wymieniłem kabel. Święta zaraz i pomyślałem czy nie sprawić sobie prezentu pod choinkę, Czy do 200zł znajdę coś lepszego technologicznie i jakościowo czy słuchać dalej? Słucham najczęściej na laptopie i nie raz na Luxmanie

Witam, jak w temacie również chciałbym się poradzić co do słuchawek jako że muszę coś wybrać sobie na gwiazdkę :) Co polecacie teraz w tym przedziale cenowym, nie obraziłbym się gdyby to było coś tańszego. Słucham głównie muzyki elektronicznej. A na czym? No więc trochę na kompie z integrowanym na płycie szajsem podpiętym pod NIKKO NA - 990 ale niebawem zamierzam kupić jakiego zewnętrznego soundblastera. Oprócz tego z CD - ka Yamahy oraz Ipoda. Najlepiej byłyby półotwarte żeby się ucho nie męczyło. Dodam że teraz mam Senki HD 202 i wiem że to najniższa półka a ja chcę poczuć w końcu dźwięk :)))

Pozdrawiam

Witam wszystkich!

W ramach prezentu świątecznego chcialbym sobie sprawić słuchawki. Dużo szukałem, niestety nie mogłem się na nic zdecydwać. Potrzebuję słuchawek nausznych, nie koniecznie zamkniętych. Mają to być słuchawki do telefonu/mp3 na trening, do autobusu, czasami posiedzieć w domu w nocy, więc nie mogą za bardzo odstraszać wyglądem. Jednak najważniejszym kryterium jest bas. Musi być głęboki, potężny. Muzyki słucham bardzo różnej, od metalu, przez rock, hip hop, aż po hardstyle i dubstep. Do tej pory słuchawkami najbardziej mi odpowiadającymi były AKG k618, jednak niestety maja minimalnie za waski palak, co sprawia, ze uszy szybko sie mecza od noszenia sluchawek na glowie. Żadne w Sat*rnie nie równały się basem. Zastanawiam się czy są słuchawki w podobnej cenie z porównywalną jakością dźwięku, jednak cena na alledrogo lub gdziekolwiek indziej nie może przekraczać 350zł (to jest absolutne maximum). Co moglibyscie mi zaproponować?

Witam wszystkich!

W ramach prezentu świątecznego chcialbym sobie sprawić słuchawki. Dużo szukałem, niestety nie mogłem się na nic zdecydwać. Potrzebuję słuchawek nausznych, nie koniecznie zamkniętych. Mają to być słuchawki do telefonu/mp3 na trening, do autobusu, czasami posiedzieć w domu w nocy, więc nie mogą za bardzo odstraszać wyglądem. Jednak najważniejszym kryterium jest bas. Musi być głęboki, potężny. Muzyki słucham bardzo różnej, od metalu, przez rock, hip hop, aż po hardstyle i dubstep. Do tej pory słuchawkami najbardziej mi odpowiadającymi były AKG k618, jednak niestety maja minimalnie za waski palak, co sprawia, ze uszy szybko sie mecza od noszenia sluchawek na glowie. Żadne w Sat*rnie nie równały się basem. Zastanawiam się czy są słuchawki w podobnej cenie z porównywalną jakością dźwięku, jednak cena na alledrogo lub gdziekolwiek indziej nie może przekraczać 350zł (to jest absolutne maximum). Co moglibyscie mi zaproponować?

Creative Aurvana Live! oczywiście trzeba posłuchać przed zakupem.

Sunjammer,

Ja bym koniecznie został przy Ovationach.Bez dwóch zdań, nie dostaniesz lepszych słuchawek do kwoty jaką posiadasz.

Jak juz Cię bardzo korci to szukaj na zasadzie bezposrednich porównań.Broń Boże nie sprzedawaj przypadkiem 565-ek żeby dołożyć do lepszych.Nie uda się.

Następny krok lepiej ze stajni Sennheiser-a to dopiero HD 600.(ok.1300zł)Mam takie i wiem co piszę.

Zadbałbym o jakiś wzmacniacz słuchawkowy, do Twoich 565-ek,dobrze i w miare tanio to klon Lehmann-a koniecznie z upgrade Ear Stream.

Więcej na PW.

Edytowane przez hd 650

Moim skromnym zdaniem -TAK.

Czy to odpowiedź na moje pytanie? :)

Słyszałem że one właśnie mają kiepski bas i nie bardzo do elektroniki, czy poleciłbyś jakieś inne tak nawet do 500 zł bo te Sennki znalazłem za 351

Dużo basu to jak dla mnie model Hd 380PRO.Chyba dobry wybór do Twojej ulubionej muzyki.

Takie odniosłem wrażenie że 380 o wiele bardzie basowo i mniej dokładnie w konturach basu brzmią w porównaniu do modelu HD600.Ale to też jak wiadomo 600 to inna cena i wymagania.

Dla siebie z tych dwóch modeli (595vs380PRO) kupiłbym jednak 595 lub ich następcę 598.W 380 przeszkadza mi ich zamknięta natura,skręcany kabel i sztuczna skórka na padach,zbyt basowe brzmienie,-mało audiofilskie jak na moje potrzeby.

hd 595-tki miałem

hd 600 mam

hd380 i hd650 ma mój kolega

Słuchawek innych producentów nie słuchałem.

• Pokaż nowe odpowiedzi