Skocz do zawartości
IGNORED

Słuchawki do 500 zł

Rekomendowane odpowiedzi

Nie!!! Przepraszam, Netronku, żartowałem od początku do końca, nie mogąc się powstrzymać, bo tak śmiesznie zapytałeś. ("od dolnych" i "od górnych") Te dolne i górne - pasmo przenoszenia, czyli mówiąc łopatologiczne - im mniejsza wartość herzów na dole tym więcej basu, zaś im większa na górze - więcej sopranów. Teoretycznie - bo najczęściej na kiepskim sprzęcie producent wypisuje co chce, nie uwzględniając norm pomiarowych. mW odpowiadają, trywialnie mówiąc za głośność. Olej te parametry i po prostu posłuchaj, jeśli masz możliwość.

Mam np dwie pary słuchawek dousznych westony3(ok 13stówek) i sony od mp4 x1050 (stówa), wielu moich znajomych wybierało te tańsze. Wśród 10 melomanów może być15 gustów. Do klasyki warto poszukać słuchawek o "naturalnym" brzmieniu. Często słuchawki/ głośniki, brzmiące na pierwszy rzut ucha efektownie, na drugi i kolejne - nudzą się i wkurzają.

A co mogę zrobić jeżeli nie mam możliwość odsłuchu ? dodam że aktualnie mam AKG K416P , z specyfikacji Sensitivity: 126dB/mW, Frequency Response: 11 Hz to 29.5 kHz ,Impedance: 32 ohms (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ).pdf)

idealna jakość ale są trochę małe i szukam większych dla wygody.

Będę wdzięczy za propozycje.

Wybieram z

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , cena max 400

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Netronku, domyślam się, żeś młody, zatem słuch masz świetny - paradoksem jest to że my stare dziady mamy często wypasione sprzęty a gorzej słyszymy :) - zatem dostarcz mu szlachetnego dźwięku, zwłaszcza jeśli słuchasz, także, klasyki. Mam ja gdzieś w szufladzie Akg 518, kupiłem je kiedyś przed dokanałowymi. Podejrzewam, że dźwięk z nich podobny do Twoich K 416, czyli bardzo kiepsciuni. Z niezrozumiałych dla mnie przyczyn producenci dodają np do mp3, słuchaweczki z niższych półek, zubożający i tak cienko brzmiące urządzonko. To jakby podłączyć kolumny z przedziału 300-500zł do wzmacniacza za 5 tyś.

Niema sensu zamiana K 416 na w.wymienione, bo efektu nie dostrzeżesz. Kiedyś przyzwoity, moim zdaniem, dźwięk zaczynał się np od sennheiserów 555,(558) a raczej 595 (598) - teraz jest zatrzęsienie nowych modeli, ale zgodnie z prawem Kopernika - sprzęt gorszy wypiera lepszy. (Kiedyś chciałem kupić kobiecie, słuchawki bodaj audiotechnica - piękny przedmiocik i ....potwornie gówniany dźwięk, za 6 stówek.)

Piszą tu koledzy o świetnych słuchawkach Superlux hd 330 i podobnych, z Chin, za śmieszne pieniądze a aspirujących do brzmienia w stylu Beyerdynamic DT 880, a to już przedsionek high-endu.Są w dystrybucji polskiej, więc warto by zaoszczędzić parę stówek, wybierająć się do większego miasta (mp3-store) gdzie można posłuchać i wybrać.

Witam. Poszukuje sluchawek do 400 zl, moje Senki PMX60 po 4,5 roku sluzenia mi przestaly grac jak w czasach swojej swietnosci i przechodzily juz 3 krotnie operacje, wiec chce im dac odejsc na emeryture. Pisze tutaj bo po kilku dniach poszukiwan i trafiania na same 'oh ah baaass' i nic wiecej recenzje zwatpilem. Zaczne od tego ze slucham kilku gatunkow muzyki - soundtrackow (ktore sa rozne od Black Howk Down do TRON: Legacy), Immediate music ( tu glownie Two Steps From Hell i X-Ray Dog) do tego zaleznie od nastroju dochodzi rowniez Metal i Hardstyle. Glownie zalezy mi na 2-ch pierwszych gatunkach. W swoich senkach nie lubialem tego ze kobiece alty byly za ostre, a srodek sie nieco zlewal. Bardzo podobalo mi sie za to cieple brzmienie basu.Nie byl On ani ubogi, ani za mocny, Kontrabas po prostu brzmial tak jakbym siedzial przy ognisku i ktos gral ballady, podobnie bebny w Sovengarde ze Skyrim'a. Zalezy mi na cieplym, naturalnym brzmieniu, scenie podobnej do senkow.

Co do konstrukcji to slucham muzyki glownie w drodze, albo w domu przy lapku. Ulica wzdluz ktorej chodze jest bardzo ruchliwa i halasliwa, wiec chce miec czesciowa izolacje,ale nie calkowita, bo w ruchu zdaje sie glownie na sluch i nie uslyszenie szumu opon mogloby sie zle dla mnie skonczyc, ale jestem w stanie to przebolec jak beda graly wspaniale. Chce zeby dobrze sisdzialy na glowie i nie spadaly (chodze bardzo szybko) Slucham glownie na Xperii Arc S, na lapku nie wiem co mam. Z formatow to mp3,ogg i flac. Co do dlugosci kabla to 1.3m w gore :)

Czytalem juz o HD380pro, aurora live, Grado s60, ale wciaz nie mam jasnej sytuacji. Niestety nie mam obok zadnego sklepu w okolicy gdzis moglbym porownywac sluchawki, wiec zdaje sie na Was drodzy forumowicze :)

Witam pisałem już osobny temat ale warto zapytać także tutaj otóż moje hd 201 zaczynają charczeć sa już po gwarancji więc na święta postanowiłem że kupie sobie coś odorbine lepszej jakośći. Na zakup słuchawek przeznacze ok 400 zł chcę ich używać codziennie do słuchania muzyki z Iphone 4, słuchawki mają być nauszne prawie zawsze słucham Rapu więc docenię soczysty bas ale nie żeby zagłuszył inne dźwięki. Czytałem i rozważałem kilka propozycji miedzy innymi :

-Marshall Major

-Beats Audio by Dre solo

-Philips & O’Neill ‘The Stretch’

Jednak sądzę czytając recenzje że moge znaleźć coś lepszego doradzicie jakiś fajny model?

-Philips & O’Neill ‘The Stretch’

Te sobie daruj. Dźwiękowa tragedia. Wygląd i wygoda owszem. Również ten giętki materiał na pałąk robi wrażenie, ale to co najważniejsze to porażka.

a może któryś z tych modeli?

- AKG k514

-Bayerdynamic dtx501p

-

Ukryta Zawartość

-Shure srh440

-Shure srh550dj

-AKg k540

AKG k450

-Philips uptown

?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez McKing

Poniżej 500 zł bardzo fajne są AKG K142 HD. Mało znane, a warte uwagi.

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

te słuchawki co wyżej koledzy wymienili to bardzo dobre słuchawki,pozostaje kwestja doboru toru do nich,do akg polecam muzykalnie grajcy dac,cd,dlatego że akg lubia grać studyjnie i co za tem idzie trochę bez emocji,ale muzykalny dc wyrówna wszystko i detale akg i bas,pięknie zespoli się z muzykalnością reszty toru.

Nikifor - "K540 zdecydowanie najlepsze słuchawki,biją wsztstko do 500zł"

McKing - "ale słyszałem ze pękają im pałąki"

Może własnie dlatego, że się biją!

Witam.

Mam zamiar kupić słuchawki na miasto, autobus, szkoła.Cena to granice 100zł.

Słucham głownie rapu więc przydał by się bass lecz taki, który nie pogorszy bardzo jakości dźwięku.

Słuchawki będą podłączone pod telefon Samsung GT-S5620 podobno ma nie najgorszą moc wyjściową.

Z przejrzanych opinii i z kontaktem z sprzedawcą właśnie słuchawek doszedłem do wniosku, że któryś z tych modeli będzie najlepszy.

I tu moje pytanie, który i czy może macie jeszcze lepszą propozycje ?

Proszę o konkretne minusy i plusy.

Witam forumowiczów,

pierwszy wpis na forum i od razu prośba o pomoc osób, które miały styczność ze słuchawkami Kruger&Matz KM0880EB

Ukryta Zawartość

Wygląd jak najbardziej mi odpowiada nietypowy wygląd, a jako kobieta lubię się wyróżniać ;)

Jednak zastawiam się nad dźwiękiem czy przez to, że to drewniane słuchawki nie będzie przekłamania w dźwięku?

Chciałbym je wykorzystywać do słuchania muzyki klasycznej i radia.

Mam nadzieje, że nie złamałam żadnego z punktów regulaminu ;)

pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Chciałem kupić córce jakieś niedrogie słuchawki i myslałem o Monster beats, dopóki nie zobaczyłe cen!

Dlaczego ten plastik jest tak cholernie drogi? Przecież za tą ceną kupię audiofilskie cacka

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

KOSS UR-40 i tyle. Żadne choćby Grado do modelu 225 nie ma startu. Wyższe nie wiem bo nie słyszałem ani minuty.

Byś mógł mnie obrazić, najpierw muszę cenić Twoje zdanie.

Witam. Czy jest ktoś w stanie powiedzieć czy Sennheiser HD598 to dobry zakup w swojej cenie? Raczej bym prosił o opinię kogoś kto te słuchawki rzeczywiście ma, lub miał.

Sennheiser HD598

No cóż zacne słuchawki graja ok, są bardzo wygodne i do słuchania w domowym zaciszu (otwarta budowa).

Jeżeli coś uniwersalnego to proponuje zainteresować się

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) .

Ukryta Zawartość

Czy jest jakaś alternatywa do 200zł dla Superlux HD330 i KOSS UR40? Te dwa modele przykuły moją największą uwagę, ale sam nie wiem...

www.audio.lutuje.se

Trójmiasto

witam, potrzebne słuchawki (nauszne) do miniwieży w cenie do max 400zł takie aby wyciągnąć to co nalepsze

z ogólnie pojętego "dzwięku" nie mam czasu na chodzenie po marketach i testy zdaje się na wasze opinie

muzyka każdy rodzaj aha i jesze jedno dobrze było by ażeby przy większych głośnościach nie przeszkadzały średnie tony

i przy okazji takie pytanie czy taka miniwieżyczka typu denon czy pianocraft ma większą moc na wyjściu słuchawkowym od np takich ipodów, telefonów czy tego typu urządzonek

gdyby jeszcze na dokładke zestawić z wyżej wymienionymi wzmacniacz słuchawkowy za ok 1000zł czy zdeklasuje te sprzęty czy też różnica nie będzie kolosalna

dzięki za pomocne odpowiedzi

Edytowane przez t.w bolesław

Witaj,

z zasady miniwieże mają wyższą moc, chociaż nie jest to reguła. Biorąc jednak pod uwagę wybór miniwieży jako źródła, słuchawki muszą być stosunkowo łatwe do wysterowania.

Zwróć proszę uwagę na Grado SR-60i - klasyczna konstrukcja o wysokiej muzykalności, dźwięku szczegółowym, dobrym jednak nie narzucającym się basie. Słuchawka świetnie grająca nawet z gorszej klasy źródłem, wybacza ograniczenia jakościowe. Moja rekomendacja.

Drugą propozycją są nauszniki Audio-Technica ATH-AD500 - klasyczna, otwarta konstrukcja, dźwięk wyrównany, bardziej łagodny niż w Grado, świetne wykonanie, znacznie większe nauszniki. Także dobrze sprawdza się w połączeniu z niezbyt wyrafinowanymi urządzeniami, nie okazując ich ograniczeń.

Serdecznie zapraszam na odsłuchy, porównania do salonu.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Witam,

jako że zbliżają się święta, czas zrobić sobie prezent :D i tu pojawia się pytanie, jaki model słuchawek dokanałowych wybrać? Budżet: 100zł. Mam 3 kandydatów ale jestem skłonny wybrać coś innego, co możecie mi zaoferować.

1.Sennheiser CX 200 Street II

2.Creative EP-660

3.JVC HA-FX1X EXTRA BASS

Potrzebne mi są do słuchania muzyki głównie z telefonu lub odtwarzacza. Dodam, że osobiście skłaniam się ku JVC, gdyż lubię mocny bass :]

Czekam na odpowiedzi!

• Pokaż nowe odpowiedzi