Skocz do zawartości
IGNORED

Słuchawki do 500 zł

Rekomendowane odpowiedzi

Granica zdrowego rozsądku zależy od fantazji... Oraz grubości portfela.

Xavian XN evo 250, Arcam Alpha 7r, Samsung BD-C5900, QED Silver Anniversary-XT, Sennheiser HD 555.

Fantazja rzadko idzie w parze ze zdrowym rozsądkiem. Dlatego nie fantazjuję i nie chcę słuchawek których zwykły wzmak nie "zaspokoi".

Sam szukałem słuchawek na okres przejściowy i wybrałem te

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Stosunek cena/jakość niewiarygodny, do tego łatwe do napędzenia

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez remi23

remi 23, sprowadzałeś jakoś te słuchawki przez kogoś?

Osobiście nie zamawiałem , ale udało mi się kupić od osoby z forum mp3store. Ona kupiła właśnie na tym portalu. Z tego co słyszałem to przesyłka szybka, bezproblemowa. Widziałem je też na ebayu, amazonie. Może stąd będzie prościej

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Hej,

Mam zamiar kupić słuchawki które będę podłączał do wzmacniacza CA Azur. Nie mam zamiaru kupować dedykowanego wzmaka do słuchawek. Na jakim poziomie cenowym warto ustawić ewentualny zakup? Zakładam że wypaśnych słchawek nie warto napędzać gnizdem słuchawkowym zwykłego wzmaka więc pewnie jest gdzieś granica zdrowego rozsądku przy takim zakupie.

Proszę o pomoc.

Pozdrawiam Wszystkich

Niekoniecznie dziurka we wzmaku musi być słaba. CAL (kabel Klotz TP414 i są lekko wytłumione) lepiej mi grają z Xonar ST+Sony 550ES, niżeli ze wzmaka słuchawkowego Xonara.

Nie wiem o jakim modelu wzmaka mówimy, ale zaproponuje kilka opcji (od najtańszych do najdroższych):

Superlux HD330

CAL (obowiązkowa zmiana kabla)

Shure SRH 440

Audio Technika ATH AD500

Poczytaj o każdych z nich. Jak już wybierzesz to najlepiej zamów wysyłkowo byś w razie czego mógł zwrócić gdyby nie przypadły do gustu.

Edytowane przez david11

Jakich słuchawek powinienem szukać do PianoCrafta? Chodzi mi o charakter brzmienia. PC gra jasno z wyeksponowaną górą. Obecnie grają u mnie KOSS UR40, ale chyba nie spodobały się PianoCraftowi, lub też mnie. Jednym słowem szukam słuchawek które trochę poskromią ostry charakter PC.

Proszę o pomoc w wyborze 'systemu słuchawkowego'. Potrzebuję słuchawek oraz przenośnego odtwarzacza. Posiadałem wcześniej Philipsy SHP 8900 - nie miałem możliwości podpinać pod przenośny odtwarzacz. Zdecydowałem się na zakup słuchawek pół-otwartych. Preferuje szybkie i mocne granie, dźwięki oparte na wokalach, intensywnej sekcji rytmicznej, wyraźnych basach. Poczynając od szeroko pojętej muzyki rockowej (wliczając metal), zahaczając w niewielkim stopniu o muzykę filmową. Nie jestem pewny co do osiągnięcia warunków, które postawiłem ale tą kwestię zostawiam do dyskusji innym. Budżet jaki chcę przeznaczyć na całość to 500zł. Jeśli chodzi o budowę - dobrze aby nauszniki zakrywały całe ucho.

Proszę o pomoc, radę.

Nikt Ci na dobrą sprawę nie powie jakie słuchawki kupić. Najlepiej samemu przesłuchać. Pytanie tylko gdzie, bo np w Saturnie jest możliwość przetestowania słuchawek. Na stoisku ustawili kilka mini-wierz Pioneer'a z różną muzyką i możesz sobie przesłuchać modele jakie mają. Problem w że dla mnie wszystko co tam mieli grało tak samo. Nie ważne czy to sprzęt za 100, 200, 300 czy 500 zł... W każdym przypadku koszmarnie dudniące basy... Mieli jakieś Philips'y za około tysiąc zł i niestety wcale nie grały lepiej niż te sporo tańsze... Największy ubaw miałem jak chciałem przetestować HD518 bo okazało się że w zasadzie nie mam jak... Nie mieli redukcji bym mógł je podłączyć. Obsługa chyba ma gdzieś klientów. Udało mi się przesłuchać te słuchawki, ale musiałem radzić sobie sam. Dopadłem jakieś CD Denona z wyjściem słuchawkowym i udało się. Niestety słuchawki poniżej moich oczekiwań. Wracając do tego koszmarnie dudniącego basu to nasuwa mi się wniosek że albo te mini-wierze mają tak mocno podbity bas, albo faktycznie wszystkie słuchawki niezależnie od ceny grają tak samo. Oczywiście skłaniam się ku pierwszemu. Wiele osób poleca Grado SR60. Może w poniedziałek je przetestuje, zobaczymy czy faktycznie jest się czym zachwycać.

miałem juz pare modeli słuchawek z crafteme410 i żadne dobrze nie zagrały dosłownie lepiej zagrały na mp4 samsung p2 w sumie to też sie zdziwiłem

miałem juz pare modeli słuchawek z crafteme410 i żadne dobrze nie zagrały dosłownie lepiej zagrały na mp4 samsung p2 w sumie to też sie zdziwiłem

Tego się ku... obawiałem. Tak samo Koss brzmią lepiej na Windows Media Player nawet przy wyłączonym korektorze, niż na Piano.

• 2 tygodnie później...

Właśnie dotarły do mnie denony 1100 z wyprzedaży limitedbuy , naprawde świetny dźwięk i wykonanie względem CAL'i które wcześniej miałem hoć na początku dają zbyt mocną górą i basu jest mniej niż w Cal ale myśle że po 60h z dobrą muzyką sytuacja się zmieni :) Polecam tego sprzedawce szybka dostawa w dwa dni i miły kontakt.

Co do nich jeszcze powiem że mają bardzo dokładny dźwięk kierowany prosto do uszu i większą scene niż cal'e.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez daniel93

Witam. Chcę kupić jakieś niedrogie słuchawki tj. max 150zł.

Zastanawiam się nad trzema modelami, może ktoś z Was miał już takie i mi doradzi które wybrać.

1. Audio-Technica ATH-SJ33

2. AKG K511

3. PIONEER SE-MJ521

W sumie skusił bym się jeszcze na RELOOP RHP 5 PM .

Chciałbym, abyście mi doradzili, które grają czysto i dosyć głośno.

POZDRAWIAM.

Ja też miałem kupić słuchawki do max 150 ale takiej oferty nie można przegapić.

A jeśli 200 zł więcej to za wiele to kup creative aurvanna live też dobre ale mało wygodne.

Witam.

Chcę kupić niedrogie słuchawki tj. max 170zł.

Zastanawiam się nad czterema modelami, może ktoś z Was miał takie i mi doradzi.

Chciałbym, abyście mi doradzili, które czysto grają i są dosyć głośne.

1. RELOOP RHP 5

2. Audio-Technica ATH-SJ33

3. AKG K511

4. PIONEER SE-MJ521

Czekam na odpowiedzi i pozdrawiam!

Chcę kupić niedrogie słuchawki tj. max 170zł.

Zastanawiam się nad czterema modelami, może ktoś z Was miał takie i mi doradzi.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Skoro Aurvana Live znów wypłynęły na powierzchnie tego wątku, to zapytam czy ktoś obcował z tymi słuchawkami na PianoCrafcie. Wszelkie uwagi będą cenne, ponieważ niełatwo dobrać słuchawki do Piano, o czym kilka postów wyżej mowa była. Pozdr.

Edytowane przez s.z

Witam, chciałbym kupić słuchawki nauszne do 100 zł. Będą one praktycznie cały czas podpięte pod laptopa marki Asus g51vx, będą służyły głównie do oglądania filmów i słuchania muzyki (praktycznie wszystko oprócz techno) sporadycznie tez mogą służyć do pogrania w gry. Moje typy to:

Cresyn C510H -

Ukryta Zawartość

Koss UR20 -

Ukryta Zawartość

Maxell Retro DJ -

Ukryta Zawartość

Panasonic RP-DJS200E-K -

Ukryta Zawartość

Philips SHL3000 -

Ukryta Zawartość

Philips SHP5401 -

Ukryta Zawartość

Superlux HD 681 -

Ukryta Zawartość

Dziękuje z góry za zainteresowanie się tematem i za wszelkie odpowiedzi, sugestie, cenne porady. Pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja od siebie polecę słuchawki, o których mało kto wspomina - Sennheiser hd518. Odradzano mi ten wybór twierdząc, że są "zamulone". Mimo tego kupiłem te słuchawki i jestem bardzo zadowolony. Po wygrzaniu nabrały niesamowitej barwy. Cały dźwięk jest podzielony na instrumenty, każdy z nich jest słyszalny w innym miejscu, gdyż scena jest ogromna. Mamy wrażenie, że dźwięk jest wszędzie wokół nas. Słuchawki są dynamiczne wbrew niektórym opiniom. Najlepiej się przekonałem o tym słuchając zespoły Blues Brothers 2000. Na co dzień używam ich do słuchania metalu symfonicznego i muszę przyznać, że ten rozkład perkusji, gitar, wokalu i innych instrumentów robi na mnie ogromne wrażenie. Równocześnie słuchając np. Amona Amartha niskie tony robią swoje. Sennheiserki testowałem również przy muzyce klasycznej - wielokrotnie przy płycie Serj Tankian Elect The Dead Symphony i tutaj zachwyca mnie ogromna scena i separacja dźwięków.

Podsumowują: Sennheiser hd518 - gorąco polecam.

(Zwykle grały z Marantzem cd53mkII i wzmakiem pm80 tej samej firmy - wiem, że nie jest to do metalu, ale dopiero przymierzam się do zakupu :) )

CAL (obowiązkowa zmiana kabla)

Testowałem dzisiaj te słuchawki. Grają całkiem przyjemnie, no i są bardzo wygodne. Jedyne co mi trochę przeszkadza to niekontrolowany bas :-( Czy wymiana kabla pozwoli zapanować nad basem? NIe chcę by przy zmianie kabla ucierpiała średnica i wysokie.

Czy zmiana kabla w tym modelu jest trudna?

Czy ktoś miał możliwość porównania CAL do Sennheiser HD 429 ???

siemanko, przymierzam sie do kupna mp3-jki i sluchawek, chcialbym zebyscie doradzili co wybrac w cenie: odtwarzacz do 150zl, sluchawki 150-200zl,

co proponujecie??

naczytalem sie na roznych forach, ze jak mp3 to sansa clip, a sluchawki to akg, sennheiser, jednak od razu mowie ze sie na tym nie znam i nie mialem okazji przetestowac tego typu sprzetu,

dodam ze interesuja mnie tylko sluchawki nauszne, z dobrym basem, mocą i ciekawym wygladem (beda uzywane na zewnatrz), a co do odtwarzacza to jakosc dzwieku i obslugiwane formaty (jak najwiecej, w tym oczywiscie Flac);

oprocz tego chcialbym sie od Was dowiedziec, co ma wieksze znaczenie (chodzi o jakosc dzwieku): sluchawki czy odtwarzacz ? inaczej mowiąc, w co warto wiecej zainwestowac;

obecnie slucham muzyki na komputerze ze, sluchawek firmy Tracer, wartujacych ok 40zl i jakos szczegolnie nie narzekam na jakos dzwieku, nawet bass nie jest taki zły, jednak kiedys mialem okazje posluchac muzy na monster beats'ach i tu musze przyznac ze nie ma porownania, wiec wiem, ze sluchawki za ok. 200zl beda graly o niebo lepiej od moich "komputerowych Tracer'ow";

takze piszcie jakie jest Wasze zdanie w tym temacie, podawajcie propozycje co do sprzetu :D

z gory dzieki,

pozdro

kuba.

...sluchawki, ktore sprawdza sie w kazdym systemie i....nie kosztuja kroci....polecam....

Ukryta Zawartość

post-27098-0-05197700-1362483181_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

dodam ze interesuja mnie tylko sluchawki nauszne, z dobrym basem, mocą i ciekawym wygladem (beda uzywane na zewnatrz)...

Też szukam słuchawek do przenośnego odtwarzacza i z tego co przesłuchałem najlepsze wrażenia dźwiękowe zrobiły na mnie słuchawki nauszne KOSS Porta Pro. Dźwiękowo to jest to czego szukam. Problem w tym że nie tłumią dobrze dźwięków z zewnątrz więc używanie w komunikacji np podczas dojazdu do pracy/szkoły może być mało komfortowe. Co do wyglądu to może nie powalają, a nawet mogą zniechęcić, ale grają super. Są małe i nie nastręczają problemów w transporcie. Trzeba też opanować ich zakładania ;-)

Drugi model który mi przypadł do gustu to słuchawki nauszne (obejmujące ucho) Creative AURVANA LIVE. Dźwiękowo trochę słabiej, bo niestety bas nie jest dobrze kontrolowany, ale cała reszta ok. Sporo większe od Porta Pro, ale za to bardzo wygodne.

Edytowane przez dominicus

Słyszał toś o słuchawkach Soul?

Ukryta Zawartość

b644e0a453.jpg

Ukryta Zawartość

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

A widziałeś kiedyś audiofilskie za poniżej 500zł?

Jak nie masz po co to paszczy nie otwieraj...chyba żeby ziewnąć, albo poilizać...

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

a używa ktoś z Was:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ?? podoba mi się ich designerski wygląd i wybór kolorów - jakie są wrażenia dźwiękowe? tłumią dźwięki z zewnątrz - podróżuję pociągiem i na tym zależy mi najbardziej? jak wygląda obracanie muszli o 180 stopni - w ogóle jest to potrzebne?

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi