Skocz do zawartości
IGNORED

Konstrukcja MF V-DAC II

DrDisease

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich moim pierwszym postem. Niestety chodzi o niezbyt rozgarniętą rzecz. Mianowicie stoję przed wyborem dac'a i potrzebuję wiedzieć czy V-DAC II ma jakiś wyłącznik, czy pozostaje tylko odłączenie zasilacza? Jest to dla mnie kwestia dość kluczowa bo jeśli nie, to będę sprowadzał Styleaudio Carat-Ruby2.

https://www.audiostereo.pl/topic/103299-konstrukcja-mf-v-dac-ii/

To zużywa ze 3W prądu ...

Jak ci zalezy na tym elemencie, to Arcam rDAC ma wyłącznik sieciowy i jest lepszy niż oba wymienione przez ciebie przetworniki.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Witam wszystkich moim pierwszym postem. Niestety chodzi o niezbyt rozgarniętą rzecz. Mianowicie stoję przed wyborem dac'a i potrzebuję wiedzieć czy V-DAC II ma jakiś wyłącznik, czy pozostaje tylko odłączenie zasilacza? Jest to dla mnie kwestia dość kluczowa bo jeśli nie, to będę sprowadzał Styleaudio Carat-Ruby2.

A dlaczego jest to dla ciebie ważna sprawa?

Bo biurko spogląda na kanapę i mam już delikatnie mówiąc dość diód a także ich poświat na ścianie. Ale w sumie właśnie wpadłem na pomysł. Kupię gniazdo i wtyczkę i wsadzę między nie włącznik jakiś dźwigienkowy - taką przejściówkę zrobię ma się rozumieć. Anyway dzięki za informację.

Jesli to tylko kwestia swiecacej diody, to można ją przecież czymś zakleić (okrągła naklejka lub cokolwiek)... Mozna tez kupic w Leroy Merlin gniazda sieciowe 230V zdalnie sterowane pilotem (ponizej 100zl). W zestawie od razu sa 3 takie gniazdka, pozostale dwa mozna wykorzystac np do lampek nocnych itp. :)

pozdr

slvn

Dokup Tomanka, ma wyłącznik.

... lub dedykowany V-PSU II.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Gość BlueMax

(Konto usunięte)

Przy takim poborze mocy zamuli na pewno :) zresztą jakbym chciał być złośliwy to bym napisał, ze ten MF jest i tak zamulony więc nic mu nie zaszkodzi. Ale bądźmy poważni, voodoo to w wątku obok. Sam mam V-DACa w pierwszej wersji podłączonego do jakiejś wyciagnietej ze złomu listwy Neel.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.