Skocz do zawartości
IGNORED

Ksiądz infułat Józef Wójcik, wystosował list otwarty do premiera RP Donalda Tuska.

Jacchusia

Rekomendowane odpowiedzi

zniknął ulubiony o KK a z nim

" Kongregacja odrzuciła odwołanie Lemańskiego, nieskuteczne było również jego kolejne odwołanie do

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , która wskazała, iż w przypadku tego rodzaju kar kościelnych

"nie jest wymagana moralna pewność występku, którego należy się obawiać, ale wystarczy w umyśle upominającego trwałe przekonanie o bliskiej okazji do występku"

kosmos

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jak zawsze w tym siedlisku hipokryzji. Nawet najsłuszniejsza krytyka jest traktowana jak przestępstwo - a im wskazane uchybienia cięższe, tym gwałtowniejsza reakcja. Wiadomo, że mięciutkiej poduszki pod d..ą, luksusowej fury, pałacu i pełnej kasy każdy świątobliwy s.....syn będzie bronił do upadłego.

Dopiero teraz zauważyłem argusie. Dobry!

Szklaneczka!

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Jak zawsze w tym siedlisku hipokryzji. Nawet najsłuszniejsza krytyka jest traktowana jak przestępstwo - a im wskazane uchybienia cięższe, tym gwałtowniejsza reakcja. Wiadomo, że mięciutkiej poduszki pod d..ą, luksusowej fury, pałacu i pełnej kasy każdy świątobliwy s.....syn będzie bronił do upadłego.

Przeczytaj wpierw za co został "zawieszony" zanim się zaczniesz niezdrowo podniecać.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

Ciekawe, że jacuś ciągne o podniecaniu się i niezdrowym podniecaniu się.

Luzik jacuś! To dla twojej sekty ida ciężkie czasy, swoimi zacznij się martwić:

"- Karierowiczostwo to trąd, to trąd. Proszę: żadnego karierowiczostwa - powiedział Franciszek. Wzywał przyszłych watykańskich dyplomatów, by na swą misję patrzyli przez pryzmat jedności kościelnej i "duszpasterskiej miłości" oraz by byli obecni tam, gdzie są "największe potrzeby Kościoła i ludzkości". - Przygotowujecie się do pełnienia posługi. Nie do zawodu, ale do posługi - przypomniał papież."

Nasi kościelni sybaryci w stylu Głódzia czytając takie rzeczy chyba zaczynają się poważnie niepokoić. No ale akcja "Rozmydlanie" już trwa więc liczą, że jakoś się uda.

Jestem Europejczykiem.

Przeczytaj wpierw za co został "zawieszony" zanim się zaczniesz niezdrowo podniecać.

no właśnie , za co . Za prawdę o tobie , psie zdziczały

P.S.

tak na wszelki wypadek cenzora uprzedzam , to coś korzysta z zwierzęcych przykładów przyrównując je do ludzi

kosmos

Wiem, że czasem to za trudne, warto sprawy poznać zanim z jednego zapisu z Wikipedii aferę zrobisz.

Po co o tym piszesz w kilku tematach?

Niewiedza do tego nie uprawnia.

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

człowiek zaczynasz szczekać

" "nie jest wymagana moralna pewność występku, którego należy się obawiać, ale wystarczy w umyśle upominającego trwałe przekonanie o bliskiej okazji do występku"

człowiek zaczynasz szczekać

Ciekawe? Nie zauważyłem. ;)

"W przypadku tego rodzaju kar kościelnych" Wypadałoby przynajmniej podać (wiedzieć, znać) co przeskrobał. Nie uważasz?

Masz zamiar to wałkować w kilku tematach?

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

poważnie pytasz ? ... było w wątku o KK

"

Napisano wczoraj, 19:03"

"konfliktowanie lokalnej społeczności", "deprecjonowanie osób i posługi biskupów i kapłanów", "naruszenie dób osobistych i dobrego imienia", "podejmowanie decyzji dotyczących parafii bez zgody kompetentnej władzy kościelnej" oraz "brak współpracy z władzami oświatowymi i samorządowymi", jakich miał dopuścić się duchowny. ..."

teraz koncentracja i przeczytaj powoli analizując słowa

" " - Nie zgadzam się z uzasadnieniem tej sankcji. Czy będę musiał pościć, czy będę w jakimś klasztorze, czy będę w jakiejś małej parafii, czy w ogóle pozbawiony parafii, to nie jest wielki problem. Natomiast jeżeli się uzasadnia sankcję przestępstwami, których nie popełniłem, to ja się na to nie mogę zgodzić. Zawsze piszę, że podporządkuję się prawomocnemu orzeczeniu w mojej sprawie. Pojawiła się jeszcze jedna furtka: jak już całą tę drogę przejdę, to napiszę do papieża, bo nie zrobiłem nic takiego, co by zasługiwało na sankcje - mówił."

Maju z tym się nie zgadza

Kongregacja odrzuciła odwołanie Lemańskiego, nieskuteczne było również jego kolejne odwołanie do

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , która wskazała, iż w przypadku tego rodzaju kar kościelnych

" nie jest wymagana moralna pewność występku, którego należy się obawiać, ale wystarczy w umyśle upominającego trwałe przekonanie o bliskiej okazji do występku"

to są zarzuty których udokumentowania domaga się kleryk Lemański "

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Maju z tym się nie zgadza

Gdzie to wyczytałeś? Znowu zaczynasz mnie pomawiać.

Brakuje w tym wyliczeniu zarzutów, to fakt. A raczej są ogólne, za mało szczegółowe. ;)

...to są zarzuty których udokumentowania domaga się kleryk Lemański "

To jest jego linia obrony, jeszcze się odwołuje (najmocniej w świeckich mediach ;) ) dlatego między innymi nie mam do niego ograniczone zaufanie.

Może o tym jednak w temacie o KK - tam jest ciągłość.

też spytam , z jakiego kontekstu wyrwałeś " Maju się z tym nie zgadza " ?

przecież ty tylko prawdę

To jest jego linia obrony, jeszcze się odwołuje (najmocniej w świeckich mediach ;) ) dlatego między innymi nie mam do niego ograniczone zaufanie.

Może o tym jednak w temacie o KK - tam jest ciągłość.

właśnie , tam ponownie wklei

przecież ty tylko prawdę

Przynajmniej się staram. Więcej w temacie o KK.

Dojdziemy tam i do tej ciągle sugerowanej "zmiennej prawdy", trochę cierpliwości. ;)

Własną głupotą kroczysz

Jeszcze się zdziwisz.

Aleś niecierpliwy....jeszcze nie teraz. ;)

Ufaj Bogu i jego Miłosierdziu! :))

Pamiętam, a zaufanie nie szkodzi a pomaga.

To było do przewidzenia że z tej rozmowy (powyższe słowo) wyjdzie. ;)

To było do przewidzenia że z tej rozmowy (powyższe słowo) wyjdzie. ;)

no niestety ,duża w tym twoja zasługa.

duża w tym twoja zasługa.

Czyżby?

ustalmy , że gówno jest miłym , pachnącym słowem

To przywiązanie chyba o czymś innym świadczy. ;)

tu mam problem , obustronny problem . Z interpretacją problem , posługujemy się tylko blisko brzmiącym językiem . Te same słowa co innego znaczą .

Wladz ja to wiedziałem zanim z Tobą zacząłem, co ja mówię, wtedy gdy jeszcze nie wiedziałeś o moim istnieniu, co w tym odkrywczego?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.