Skocz do zawartości
IGNORED

Ksiądz infułat Józef Wójcik, wystosował list otwarty do premiera RP Donalda Tuska.

Jacchusia

Rekomendowane odpowiedzi

No to masz "trąda". Trawisz gadaninę na kogoś , kto ma to ultraserdecznie w d... - sam wiesz , przecież jesteś księdzem. PS - że też kościółek "makaronowy" nie przeszedł... Przecież taki sam głupi , jak Twój.

• 3 lata później...
Ksiądz infułat Józef Wójcik, wystosował list otwarty do premiera RP Donalda Tuska. "Moim moralnym obowiązkiem jest, aby napisać ten list otwarty do Pana Premiera, gdyż widzę, jak są poniewierani i dyskryminowani ludzie wierzący w Polsce, jak znieważane są przedmioty kultu. Tego samego doznawałem ja i moi parafianie w czasach komunizmu" - napisał ksiądz infułat w liście opublikowanym przez stronę internetową Naszego Dziennika.

0002A8TQOBKUJ9LB-C116-F4.jpg

obowiązek

Ks. infułat Józef Wójcik to kapłan diecezji radomskiej z parafii bł. Władysława z Gielniowa, z wioski Gałki Hubalowskie. Był 18 razy karany i dziewięciokrotnie więziony przez władze komunistyczne za przekonania religijne. Odznaczony przez trzech prezydentów, w tym przez prezydenta Włoch Oscara Luigiego Scalfaro odznaczeniem Cavaliere della Repubblica Italiana oraz Lecha Wałęsę Krzyżem Komandorskim Orderu Odrodzenia Polski i Lecha Kaczyńskiego Wielkim Krzyżem Orderu Odrodzenia Polski.

W liście otwartym ks. Wójcik stwierdził, że to co wyprawia Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji, przypomina czasy Cyrankiewicza i Gomułki, kiedy to władza ludowa starała się rozbić Kościół rzymskokatolicki w całym bloku wschodnim.

Ksiądz infułat zaznaczył w liście, że KRRiTV traktuje o. Tadeusza Rydzyka jako królika doświadczalnego, a Radio Maryja i Telewizję Trwam jako "eksperyment". Ks. Wójcik pyta również, "czy da się zamknąć usta prawdzie i czy da się wierzących zepchnąć do zakrystii i zamknąć ich jak Żydów w getcie, aby nie mieli żadnego głosu w społeczeństwie?". "Bo jak można nie liczyć się z dwoma i pół milionami podpisów w obronie Telewizji Trwam?" - dodaje w liście ks. Wójcik.

W liście do Donalda Tuska ks. Józef Wójcik stwierdził również, że brak zdecydowanej reakcji premiera stwarza możliwość do bezkarnego znieważania papieża, kapłanów, symboli religijnych oraz samych wierzących. "To się już działo w PRL i ja tego doświadczałem" - podsumował ks. Wójcik.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

A czeg oty nie rozumiesz? Ja to napisałem, czy gość raczej uznany za swoje zasługi?

Jeśli przyszedłeś tu sobie tylko powarczeć to spadaj i nie wracaj.

no i idioci pod ochrona.

to jest dopiero zaraza.A taki infułat to chiba łata na lacie...przyfastrygowany.

Mysle ze idiocie rada ministrow po prostu...nie odpowie.

Dobrze że jest mądry muls i dobry mądry premier.

Nawet Gierek tak długo nie trwał w swej mądrości.

dieu est tres fin

Już Mikołaj Rej pisywał o walce o władze nad prostym ludem Tyle wody upłynęło w Wiśle a temat nadal aktualny

Władza i pieniądz im tylko w głowie a prosty człek ma uzbierać na pańszczyznę i na tace też ma nie żałować by grzechy doczesne wykupić

Wszędzie darmozjady i pijawki

I ja się tu pytam jak żyć na tym pięknym świecie, w tym pięknym kraju?

Jakie zasługi? Wobec ministrantów?

Te trzy odznaczenia od prezydentów to przecież wszyscy po czterdziestce dostają.

Niewątpliwie czytać potraficie, ale myslcie przy tym choć rochę.

Jacchusia

czego oczekujesz zakładając ten wątek?

Sygnalizuje problem, którego jak widać często się nie dostrzega.

I ja się tu pytam jak żyć na tym pięknym świecie, w tym pięknym kraju?

Jeśli już czujesz imperatyw pisania to staraj się to robić z odrobiną logiki...do reszty popierdułek typu pańszczyzna i wykupowanie grzechów się nie odniosę bo nie o tym samym kościele piszemy.

Jarciu, tak się sprawy załatwiało w latach twojej młodości :) i teraz próbuje.

A w normalnym kraju karze się za przestępstwa, a nie za to że to co mówią jest mało popularne i władzy nie na rączke.

Sygnalizuje problem, którego jak widać często się nie dostrzega.

To po kiego grzyba zamieszczasz zdjęcie Tuska a nie rzeczonego infułata???

To cyt. z gazet nie moje, po raz drugi podkreślam...

Jarciu, tak się sprawy załatwiało w latach twojej młodości :) i teraz próbuje.

A w normalnym kraju karze się za przestępstwa, a nie za to że to co mówią jest mało popularne i władzy nie na rączke.

A nie możecie sobie wziąc radyjko, trwam, tuska-kaczyńskiego i iść w p..zdu?

Nie wiem jak tam ale w moim mieście władze oddają Kościołowi tereny w mieście za darmo a lokalnych przedsiębiorców przepędzają na cztery wiatry. O to chodzi?

Dobrze że jest mądry muls i dobry mądry premier.

powiedzmy ze jak któs dostał medal od kogos to nie staje sie natychmiast madry....patrz Walesa..W tę historie wpisuje sie bardzo dobrze juz awantura o telewizje trwam rydzyka i telewizje republika sakiewicza.Mnie nie interesuje ten katolicki idiota ale nazwa... infułat.Takie cós jakby ze..szwalni.

generalnie nauczyli sie dostawac wszystko za frajer to jak cós to natychmiast z placzem do mamy.

"zamieszczasz zdjęcie Tuska a nie rzeczonego infułata"

450,253,5882becf4dd55a6952ad53545f1c93a98d6a4edb.jpg

Taki ładny może być?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Mnie nie interesuje ten katolicki idiota ale nazwa... infułat.Takie cós jakby ze..szwalni.

A takie cós jak muls to skąd się wywodzi - jeżeli można zapytać? ;)

Ukryta Zawartość

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Niejaki Wójcik , infułatem zwany - coś tam wystosował. Gdy autor wątku też czuje się "poniewierany , postponowany i dyskryminowany" - niech wystosuje pisemko do infułata z poparciem a nie zawraca ludziom głowy.

ja tam też nie lubię całego tego światka niby religijnego ale nie da sie zaprzeczyć że religja w czystej postaci jest ludziom potrzebna ponieważ bez niej następuje szybszy upadek moralny społeczeństwa. Ludzie potrzebują w coś wierzyć żeby czuć sens życia. Skoro w Polsce tak olbrzymia ilość ludzi deklaruje się jako katolicy to powinni mieć oni prawo głosu i prawo do rzeczy takich jak ich radio i telewizja.

Żeby nie było - ja do kościoła nie chodzę ale zostałem wychowany jako katolik. Ogólnie to nie wyznaję żadnej religii.

<br /> powinni mieć oni prawo głosu i prawo do rzeczy takich jak ich radio i telewizja.<br />
A - nie mają ? :)))
Gość StaryM

(Konto usunięte)

Niejaki Wójcik , infułatem zwany - coś tam wystosował.

Towarzysz Infułat duby smalone bredzi. Do Tuska to należy napisać list, ale całkiem inny.

Panie Tusk, obiecywał pan, ze wasz rząd przed proboszczem i biskupem klękać nie będzie, a tymczasem mało że klęka, ale nawet plackiem leży. Sprawa Komisji Majątkowej, Funduszu Kościelnego i odpisu na Kościół jest tego dowodem. Chcesz pan bulić na klechów, to proszę bardzo, ale ze swojej kasy a nie z naszej.

Ukryta Zawartość

wiem że kościół w Polsce to do tej pory była duża przesada ale wydaje mi się że sprawy idą ze skrajności w skrajność co nie jest zbyt dobre - uważam poza tym że żadna religia nie powinna być dotowana przez państwo - jak komuś na tym tak bardzo zależy to powinien sam na to łożyć ( wyjątkami powinny być zabytki kultury )

Ukryta Zawartość

A wiecie że niedługo polonez na balach maturalnych będzie zakazany ?

Bo dyskryminuje homoseksualistów i lesbijki...

Ministerstwo wprowadza podręczniki w których nie ważne kto napisał dziadów ważne, że autor był geyem, albo lesbijką.

Acz poziom panów ministrów jest na poziomie ...... (autocenzura) bo i matki 9 dzieci lesbijkę zrobili....

A o jakimś aktorze trzeba będzie mówić bożyszcze nastolatek i nastolatków

Z jednej strony czarni walczą o koryto jak mogą...

Z drugiej strony za wyjście z kobietą na ulicę - o pójściu na tańce to już nawet nie piszę będzie można dostać łomot i tydzień aresztu

Przepraszam mać, świat zwariował, czy ja wytrzeźwiałem ???

Niestety a może stety:) wytrzeźwiałeś. Ale to nie znaczy że świat zwariował. Zawsze taki był tylko zatacza koło o promieniu dążącym do nieskończoności...

:)

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

koledzy widzę niereformowalną gatkę mają:) Jak sie, wypowiada na jakiś temat wypada mieć elementarną wiedze w tej materii.

KK ostatnio przedstawił jakim ułamkiem jego dochodów jest fundusz kościelny

Ponad 6 mld zł jest z ofiar ludzkich na tacę, natomiast to, co państwo daje przy okazji współfinansowania szkół katolickich, współfinansowania kościelnych zabytków sakralnych, uposażenia katechetów szkolnych, to w sumie ok. 2 mld zł. W tym kontekście 90 mln zł (z Funduszu Kościelnego, który ma być zastąpiony odpisem podatkowym - red.) to rzeczywiście symboliczna suma - wskazał kard. Nycz.

Silni w niewiedzę lepiej plują i tupią nózkami :( a przyklady mozna mnożyc.

A nie możecie sobie wziąc radyjko, trwam, tuska-kaczyńskiego i iść w p..zdu?

nie możemy, bo ja się z nim w zupełności nie kojarze, nie słucham, a to co słyszałem mi się nie podobało, ale wiesz o co tu chodzi? O zasadę ! To jet o to coś my (nie wy!) walczyli w latach osiemdziesiątych i wczesniej...i w sumie nie dziwota, że tego nie ogarniasz, ale tusk i reszta starych Solidaruchów?!!! W ich wydaniu to zwykle zaprzaństwo.

P.S.

a może ty sobie idź w pi...coś tam.

To jet o to coś my (nie wy!)

To jest ciekawe! O co walczyłeś Ty, ale konkretnie, nie my, wy , oni tylko właśnie TY?

Tak właśnie tworzą się podziały, moja prawda jest najmojsza... :(

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.