Skocz do zawartości
IGNORED

Matrix X-sabre 32bit/384kHz ES9018+XMOSsupport DSD DXD Audio DAC

psyquack

Rekomendowane odpowiedzi

audioholik,

Marka Luxman, choć formalnie japońska, to należy do Chińczyków :)

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

audioholik,

Marka Luxman, choć formalnie japońska, to należy do Chińczyków :)

Jak by nie było, firmę wciąż tworzą japońscy inżynierowie, a urządzenie produkowane jest w Japonii.

Czekam na odpowiedź Matrixa, czyli klocek grający na tym samym poziomie co Luxman DA-06 oraz prezuntujący podobny kunszt wykonania, z tym że w normalnej cenie, bo ta zapronowana przez Luxmana normalna nie jest :)

PS Niedługo wszystko będzie należało do Chińczyków, włącznie z zadłużonymi krajami UE, z Polską i Grecją na czele ;)

Chyba zamowie Chorda do małego systemu, kosztuje ok 1000GBP w UK.

Trochę drogo Chord wycenił ten mini DAC, ale z tego co ludzie mówią, podobno gra....

qutehd-41.jpg

PS Jeśli Chińczykom udałoby się zrobić identycznie brzmiący DAC wokół kości FPGA, z tym że za 200GBP to byłaby jakaś alternatywa ...

• 3 miesiące później...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

takie cos wyprodukowali chinczycy,slyszal ktos?warte to 3500zl?

tutaj wiecej od producenta:

Ukryta Zawartość

Okazuje się DAC wyceniony został u nas na 4700 PLN. Nic tylko brać chińską okazję.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 1 miesiąc później...

Zakup plus przesyłka (do Polski) na eBay to wydatek za Matrix X-Sabre około 3 300 zł. Ewentualne cło nie więcej niż 100 - 200 zł (z VAT-em).

Ukryta Zawartość

Zakup w Polsce - około 4 700 zł. Rachunek jest prosty.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

• 3 tygodnie później...

Zakup plus przesyłka (do Polski) na eBay to wydatek za Matrix X-Sabre około 3 300 zł. Ewentualne cło nie więcej niż 100 - 200 zł (z VAT-em).

Ukryta Zawartość

Zakup w Polsce - około 4 700 zł. Rachunek jest prosty.

Ukryta Zawartość

Kolego Violet, chyba sie koledze jedno zero omskneło. Cło + VAT to jest blisko 30% liczonej od wartości przedmiotu z przesyłką i ubezpieczeniem, chyba że bawisz się w przemyt. A więc 1000pln a nie 100pln.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

--

Jeśli chcesz poznać cywilizację...posłuchaj jej muzyki - Konfucjusz

Doskonale wiem ,ze taniej jest sprowadzić z USA.Pytalem tylko kto posiada ten DAC w Polsce,do ewentualnego odsluchu lub wypożyczenia.Z tego co wiem , firma c-4 raczej nie udostępnia osobom prywatnym.

...zawsze możesz skorzystać z regulaminu sklepu c4i. Punkt 19: "[...]w okresie 10 dni od dostarczenia zamówionego towaru, konsument ma prawo jego zwrotu bez podania przyczyn w ramach odstąpienia od umowy[...]"

• 5 miesięcy później...

Witam niestety nie słuchałem tego daca ale jestem użytkownikiem daca matrix quattro i powiem że gra to bardzo zacnie i gratis naprawdę super wzmacniacz słuchawkowy.Jakość wykonanie jak dla mnie bomba.

Sabre ES9018 to wyjątkowa kostka. Oczywiście cały DAC może grać lepiej lub gorzej ale generalnie DACi z tą kostką trzymają poziom.

Nawet w czymś tak mało koszernym jak Oppo BDP-105D, ES9018 gra przyzwoicie. Im więcej słucham tym bardziej mi się podoba. Na pewno schodzi niżej na basie niż Young z Palmerem. Wydaje mi się, że obecnie to najlepsza kostka na rynku ...

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

• 3 miesiące później...

Dotarł . Wrażenia jak najbardziej pozytywne . Naturalny dźwięk, muzykalny, analogowy cokolwiek to znaczy ... pełny dźwięk , vocal do przodu , scena węższa niż w M-dac'u -to jedyne do czego mogę się przyczepić .

Dotarł . Wrażenia jak najbardziej pozytywne . Naturalny dźwięk, muzykalny, analogowy cokolwiek to znaczy ... pełny dźwięk , vocal do przodu , scena węższa niż w M-dac'u -to jedyne do czego mogę się przyczepić .

Vocal do przodu - podoba mi się

A jak ogólnie górne pasma ? Muszę w tym względzie podrasować moje kolumny. Jak dźwięk w porównaniu do odtwarzacza CA. Grasz z niego oddzielnie, czy jako transport ?

Dzięki

Transport :)

Góra hmm ... jest piękna !Tyle , że ja mam na górze crescendo więc nie wiem na ile Ci taka opinia pomoże :)

Hmmm, a co to znaczy na górze crescendo ? Że słychać górę dopiero na wyższych poziomach głośności ??

Jak popatrzyłem cały system zacny Pan ma, więc rozumiem, że Matrix również takowy jest i nie ma planów zmiany na coś innego ?

Ja cały czas się zastanwawiam, czy jednak jeszcze odtwarzacz cd zakupić jakiś używany, czy iść w DAC + NAS lub transport.

Dzięki

Crescendo tzn taki tweeter jest :))

Nie szukam innego i nie chodzi o poziom głośności tylko jakość góry .

Według mnie dac + transport + Nas .

:) rozumiem, tweeter

Jeśli można jeszcze dopytam, bo ten matrix zaciekawił mnie dość mocno. Cena jest akceptowalna, ma usb, dobre opinie.

To, że ma Pan taki tweeter to jakość góry idzie równoczesnie w stronę bardziej jasnego przekazu, czy raczej góra jest nienarzucająca się i jak to ma się razem z matrixem, w którą stronę ten dac idzie ? Jak wspominałem muszę trochę podkreślić te pasma w AP bo po słuchaniu Paradigmów trochę mi tego brakuje :)

Powinien Cię zadowolić , niemniej nie wiem na ile chcesz rozjaśnić górę . Skąd jesteś ?

Warszawka , jednak za daleko :(

Ile też jeszcze nie wiem, na pewno trochę muszę z górą powalczyć. Wzmacniacz kupiłem niedawno, ale jednak chyba potrzebuję więcej watt bo jest zbyt sennie.

Szkoda, chętnie bym wpadł posłuchać, chyba, że jest z Pan z okolic Giżycka zbiegiem okoliczności bo stamtąd pochodzę i bywam tam dość regularnie.

Chyba zwyczajnie wpłacę kaucję i pożyczę od dystrybutora, tym bardziej, że mogę to w koszty firmy wrzucić, więc aż tak bardzo nie opłaca mi się z zagranicy ściągać.

A czy porównywał Pan poza z Mdac matrixa ? Na rynku wtrónym jest kilka ciekawych dac'ów i też nad nimi myślę.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.