Skocz do zawartości
IGNORED

A może by tak referendum?

jar1

Rekomendowane odpowiedzi

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Idiotyzmem jest natomiast, by nakłaniać ludzi by w tym referendum nie brali udziału, No bo niby dlaczego?

Twoja projekcja.

Ludzie w Polsce nie chadzają tłumnie na wybory, na samorządowe szczególnie, na referenda tym bardziej. Zatem sensowne jest namawianie "zostań w domu, skoro popierasz HGW" i logiczne, bo łatwiej namówić ludzi do niepójścia niż do pójścia. Biorąc powyższe pod uwagę, łatwiej namówić do pójścia tych niezadowolonych, bo są bardziej zdeterminowani, niż większość której zwisa to wszystko.

Proste jak retoryka prezesa.

Twoja projekcja.

Ludzie w Polsce nie chadzają tłumnie na wybory, na samorządowe szczególnie, na referenda tym bardziej. Zatem sensowne jest namawianie "zostań w domu, skoro popierasz HGW" i logiczne, bo łatwiej namówić ludzi do niepójścia niż do pójścia. Biorąc powyższe pod uwagę, łatwiej namówić do pójścia tych niezadowolonych, bo są bardziej zdeterminowani, niż większość której zwisa to wszystko.

Proste jak retoryka prezesa.

Sam sobie odpowiedziałeś.

Róznica między nami jest taka, że chcę odwołać HGW a Ty nie, bo sie boisz prezesa.

Ja się nie boję i dlatego mogę sobie pozwolić na więcej przyjemności.

Tak sobie zajrzałem do mederacji tego tematu, i widzę że byli tam dwaj użytkownicy wykluczeni. To nie było moje działanie i nie mam pojęcia kto taki dowcip wywinął.i dlaczego.

Gdybym to ja robił, nie bałbym się o tym poinformować.

Ja użytkowników już odbanowałem.

Bardzo dobry pomysł! Przeciez każdemu należy się godne życie.

Wątpisz w to jak każdy platfus... eeee- znaczy realista oczywiście.

Wiecie co będzie jak uchwalimy wyższą płacę minimalną???

Ludzie będą zarabiać więcej i kupować więcej - OOOOOLLLLAAAAABOOOOGAAAAA i HGW w klapie Bolka. Sodoma i Gomora po prostu.

Myślę nawet że od tego może się skończyć świat. A przynajmniej w takiej formie jaką znamy.

Trzeba było głosować na UPR

Równie dobrze można było na syfilis zamiast cholery.

No przeciez piszę, że każdemu nalezy sie godne życie! Mam dostarczyć dowody swej głębokiej w to wiary? To jakieś forum dla sekciarzy?

Jestem Europejczykiem.

Jakoś tak... trudno odczuć intencje

Pewnie jak dyskusja zejdzie na Grecję, to będziesz pomstował, że się im wygodnie żyło i władze mieli zdeterminowaną do poprawienia im warunków życia. I takie zdziwienie, że ktoś chce dobrze żyć, wiec trzeba go nienawidzić i ustawiać w szeregu.

No tak, biedni Grecy. Wyślijmy im ziemniaki i jabłka których mamy za dużo. Ciekawe czy nam podziękują czy wysypia je na ulice na znak protestu. Ostatnio palili swoje auta więc kto wie jak zareagują?

Jestem Europejczykiem.

Cześć.

Czytam, że jedni chcą 5 tys zarabiać a inni nie chcą, prawdopodobnie przypisują sobie przy tym większą świadomość...

Ciekawe, że tej świadomości nie mają rozmaici prezesi spółek, banków, wysocy urzędnicy, przedstawiciele wolnych zawodów...

Ot 30 tys miesięcznie, mało? No to może 100 tys? Mało, to ...

Nienażarci. Oczywiście oni mogą. Oni wykonują bardzo odpowiedzialne zawody...

Kierują spółką skarbu państwa mającą straty, są w kierownictwie banku, który ma swój udział w kryzysie, urzędują w zarządzie miasta, są notariuszami kasując od transakcji w zamian tworząc błędny akt...

Ale my normalni i świadomi obywatele przecież wiemy, że nie możemy zarabiać 5 tys zł...

Najbardziej mnie rozbawia fakt, że ci zwolennicy modeli beznesowych, na podstwaie których z jednej strtony każą pracownikom najemnym siedzieć cicho i pracować, a z drugiej odmawiają prawa odwołania zarządców przez ludzi ich zatrudniających.

Bo co my tu mamy. A jest sbie firma do zarządzania miastem . Kapitał tej firmy wnieśli oraz finansująjej działanie obywatele miasta z podatków. To oni są więc właścicielami tej firmy. Oni powołują Radę Nadzorczą, której przekazują zarzadząnie firmą na okreslony czas. Ale właściciele w kazdej chwili mogą odwołać szefa takiej rady, nawet całą jesli uznają to za potrzebne. W tym przypadku referendum odgrywa rolę Walnego Zebrania akcjonariuszy, na którym przegłosowywuje się odwołanie Rady Nadzorczej. Przecież to zupełnie normalna i standardowa procedura w biznesie.

A niektórzy tu koledzy, wraz z premierem i prezydentem odmawiają prawa akcjonariuszom do wyrażenia swojej woli. To tak, jakby właściel firmy nie miał prawa decydować o zwolnieniu swojego szefa rady nadzorczej.

Ostatnio palili swoje auta

Za to polski wyrobnik się zesr... z żalu jakby miał spalić swojego 20 letniego szajswagena.

A jakby spalił jaguara prezesa to już by była chyba zbrodnia na ludzkości i byś się domagał jego przykładnego powieszenia na miejskim rynku.

Ja przedstawiam, stumanionym wyrobnikom, jak oceniać korzyści ze swojego [czyt. większości] punktu widzenia. A pozyteczni idioci jak widać nadal swoje liberalne brednie wciskają....

A może to nie idioci tylko zarobkowi wzmacniacze po prostu z partii władzy. To by wiele wyjaśniało, bo normalni ludzie bezinteresownie nie mogą być aż tak głupi.

O ile widzę to strasznie jesteś sfrustrowany faktem niedocenienie swoich przemyśleń. Może nie są tak odkrywcze jak ci się wydaje? Jakoś stumanionych wyrobników tu nie widzę (może dlatego, że ich nie szukam albo tak na ludzi nie patrzę).

Rzeczywiście jest kilku ideowo zaangażowanych piewców liberalizmu w XIX-wiecznym wydaniu ale tu ich akurat nie zauważyłem.

A tak w ogóle o co chodzi ;-)?

Jestem Europejczykiem.

A propos kosztów wyborów zaraz po wyborach. Przeca wystarczyłoby po referendum przeprowadzić wybory, a następne za cztery lata. Ale to zbyt proste i logiczne chyba?

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

Straszny z ciebie frustrat. Zapisz sie do PiS albo do jakiejś innej grupy wsparcia. Marian z Koluszek tak zrobił i od razu poczuł sie lepiej.

Jestem Europejczykiem.

Jarciu ma dwa oka, dwa ucha, dwie dziurki w nosie i dwie łaty na łepku...I dwa bieguny/sensy życi:) PO i PiS, i tak, skoro ktoś jest przeciw PO to musisz być z PiS, a jak wiadomo prezes jest zły...po dojściu do takich wniosków zycie jarcia jest miłe i proste :)

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

Co Ty Stary tu wypisujesz?

Każden jeden u władzy może mieć takie osiągnięcia.

To nie władza robi tylko zwykli urzędnicy, którzy tworzą studia wykonalności, przygotowują wnioski o dofinansowanie, inni urzędnicy oceniają i przyznają środki (unijne). Wreszcie zwykli urzędnicy ogłaszają przetargi i jakiś biznes realizuje projekty.

Tacy jak Hanka jedynie mogą się fotografować na tle nowych obiektów. Ta miała jeszcze takiego farta, że jak uprawiała marketing to za kilka godzin zalewało to w pizdu...

Przy okazji bracia partyjniacy mogą pompować więcej środków.

Już Donek obiecał obwodnice...

Tymczasem w Pściółce Dolnej miejscowi kolejny rok, jak od 30 lat, będą rozjeżdżani przez TIR`y bo nie są ważni dla władzy centralnej...

W ślepym teście nie do rozróżnienia :) Tak samo Tusk od Kaczyńskiego.

Ciekawe jak z ciszą wyborczą. Zakaz dotyczy konkretnie Warszawy, a internet i forum AS? To chyba nie jest Warszawa.

Podejrzewam, że moderacja wyłączy ten wątek (jak sie obudzi). Ale pewnie nikt sie tym specjalnie nie przejmuje (bo i niby czym?).

Jestem Europejczykiem.

Moderacja to nasi inteligentni Koledzy o dużym wyczuciu sytuacji.

Dlaczego miałaby to wyłączyć?

Hihihi...

No wiesz, na razie cisza tu i spokój. Ale jak obudzi się 747 a leki przestaną działać to walnie tu taką agitkę, że moderacja może sie wystraszyć.

Jestem Europejczykiem.

Straszny z ciebie frustrat. Zapisz sie do PiS albo do jakiejś innej grupy wsparcia. Marian z Koluszek tak zrobił i od razu poczuł sie lepiej.

Wszyscy którym się władza nie podoba to frustraci jak wiadomo.

Ale w takim razie to dobrze że są jeszcze czasami referenda, bo bez nich to frustraci zrobią z dup tych zadowolonych jesień Średniowiecza.

Warto się zapoznać z pewnymi faktami, zanim ktoś zdecyduje się pójść na referendum.

jakby napisali "pier**le, nie idę" to by było przynajmniej zabawne. A tak to jest tylko skamlenie do wyborców - "ja tyle zrobiłam dla was nie zabierajcie mi stołka spod tyłka".

Taka dygresja przy tym - jako że Warszawa jest stolicą całej Polski i nawet kiedyś "cała Polska ją budowała" to również w takich wyborach do władz stolicy i referendach stolicznych powinna uczestniczyć cała Polska

..

Taka dygresja przy tym - jako że Warszawa jest stolicą całej Polski i nawet kiedyś "cała Polska ją budowała" to również w takich wyborach do władz stolicy i referendach stolicznych powinna uczestniczyć cała Polska

Aha, na pewno. Sam sobie funduj u siebie, co chcesz.

Wszyscy którym się władza nie podoba to frustraci jak wiadomo.

Ale w takim razie to dobrze że są jeszcze czasami referenda, bo bez nich to frustraci zrobią z dup tych zadowolonych jesień Średniowiecza.

Mnie tez nie podoba się władza a nie uwazam się za frustrata.

Co do drugiego to coś w tym jest. Referendum jako wentyl bezpieczeństwa? W sumie może tak być, bo do referendum i do odwołania prezydenta miasta potrzeba mniejszej ilości glosów niż do wybrania go w wyborach.

Referendum odwołuje ale nie powołuje. Dlatego poza chwilowym rozładowaniem frustracji nie załatwia niczego na dłużej.

Jestem Europejczykiem.

Czytam w necie, że prognoza jest 27% z błędem 2% a próg jest 29% więc jeszcze nic pewnego. Jakieś inne informacje z ostatniej chwili?

Tak na marginesie - słucham wypowiedzi Hofmana i bez dwóch zdań - to najzwyklejszy idiota. Czy największej partii opozycyjnej nie stać na inteligentnego rzecznika?

Jestem Europejczykiem.

Raczej Hanka zostanie.

Ja nie o tym.

Przy frekwencji 27% i zdecydowanej frekwencji przeciw, zostanie.

Zastanawiam się jaki mandat będzie miała w najbliższych wyborach partia wygrywająca 35% do 25%... przy frekwencji 30%.

Żaden!!!

I o tym niech pamiętają idioci, którzy tak ochoczo odtrąbią sukces Hanki.

Tu nie szło o nią, tu szło o rozumienie demokracji!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.