Skocz do zawartości
IGNORED

A może by tak referendum?

jar1

Rekomendowane odpowiedzi

Twardziel z Ciebie. Ja już nie mogę.

Hofmana słucham z drugiego pokoju jednym uchem. Inaczej mógłbym nie zdzierżyć :-).

Ale na jeszcze większego głupka wyszedł Guział (czy jak mu tam).

Już odtrąbił zwycięstwo a tu dupa blada.

Jestem Europejczykiem.

Dzisiaj się okazało, że ok. 70% mieszkających w Warszawie nie są warszawiakami.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Dzisiaj się okazało, że ok. 70% mieszkających w Warszawie nie są warszawiakami.

Stwierdzenie tyle nadęte co głupie.

Jestem Europejczykiem.

Jak fajnie jak o warszawaikach wypowiadają się nie-warszawiacy. :)

Moim zdaniem Guział wygrał. Dla siebie na pewno. Z nikogo stał sie kimś.

Ale dla zobaczenia sr**ących ze strachu po nogach polityków - warto było :)

Roczne premie dla urzedasów za spieprzenie roboty sa znacznie wyższesze. Więc demagogie zostawmy na boku,

Ja z tych pieniędzy nie mam nic - więc mnie to nie rusza. Chyba, ze kolega ma jakieś profity...

Zawsze można powiedzieć, ze na billet na kabaret też szkoda pieniędzy,,,, na kino, kształcenie itd.

Kolega jak widzę lubi demagogię.

Jedynie staram się dorównac mistrzowi :)

Mistrz się skarżył, że szkoda mu pieniędzy. Nie uwierzę, że moich :)

I żeby nie było, że to Warszawa przejada czyjeś pieniądze, to przypominam, że istnieje jeszcze cos takiego jak "janosikowe"

""Janosikowe" − wpłata do budżetu państwa dokonywana na podstawie ustawy z dnia 13 listopada 2003 r. o dochodach jednostek samorządu terytorialnego przez jednostki samorządu terytorialnego, których dochody z podatków przekraczają wskaźniki określone w ustawie. Zasila ona rezerwę celową budżetu państwa, z której finansowana jest subwencja ogólna. Wysokość wpłaty jest obliczana na podstawie dochodów podatkowych danej jednostki samorządu terytorialnego sprzed dwóch lat w stosunku do bieżącego roku budżetowego.

W związku z pojawieniem się opinii wskazujących na niezgodność ustawy o "janosikowym" z konstytucją, w lipcu 2010 roku zainicjowana została akcja "STOP Janosikowe". Warszawski przedsiębiorca Rafał Szczepański zorganizował zbiórkę podpisów pod projektem ustawy zmniejszającej "janosikowe", a także zmieniającej sposób jego naliczania oraz zasady, na jakich pieniądze z "janosikowego" są przekazywane biedniejszym samorządom. Dzięki zebraniu ponad 150 tys. podpisów, w dniu 8 sierpnia 2011 projekt ustawy obywatelskiej akcji "STOP Janosikowe" został przekazany na ręce Marszałka Sejmu Grzegorza Schetyny. W lipcu 2012 roku opracowany w podkomisji, kompromisowy projekt został negatywnie zaopiniowany na połączonych komisjach finansów i samorządu terytorialnego, a następnie prace nad nim zamrożono."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wiadomo, dlaczego "władzunia" takiego projektu nie chce uchwalić.

Ukryta Zawartość

Jak żeś to wyliczył?

Ja? Sami się policzyli.

Stwierdzenie tyle nadęte co głupie.

...a idiota i tak nie zrozumie.

Nie wiem jaki miszcz, ale mniejsza o to.

Ciekawą kwestią jest ocena referendum. Głosy mówiące, że HGW wygrała uważam za mocno przesadzone. Wygrana o wlos to właściwie jej przegrana i nie pomoże robienie dobrej miny. Guział miał w ręku wszystkie atuty a jednak przegrał. Następnym starciem nie będzie referendum tylko wybory do których partie wystawią własnych kandydatów i popierać będa ich a nie Guziała. Skoro nie wygrał w potyczce wszyscy przeciw HGW to nie wygra w gdy będzie tylko jednym z wielu.

Paradoksalnie wygrali Warszawiacy bo HGW i PO rzucili im sporo wyborczej kiełbasy, zobaczymy tylko, czy chęć słuchania ludzi potrwa dlużej, czy jest tylko chwilowa i wymuszona.

P.S.

Oszczędź sobie iksik debilnych komentarzy. Nie stać cie na wiecej?

Jestem Europejczykiem.

Oszczędź sobie

W rozrzutności takowymi z mistrzem konkurować nie zamierzam.

"- Te brakujące 2 punkty procentowe, wypowiedzi Kaczyńskiego, które się warszawiakom nie podobały, oraz postawa SLD. Gdyby te dwie partie zachowywały się inaczej, bądź w ogóle się nie włączały w całą sprawę, to frekwencja byłaby wystarczająca do odwołania prezydent Gronkiewicz-Waltz - uważa Kalisz."

Pewnie jakieś badania spróbuja znależć przyczynę takiej, a nie innej frekwencji ale nie zdziwiłbym się, gdyby Kalisz miał rację.

Dopóki PiS nie wpieprzył sie w referendum sytuacja była jasna, po ofensywie medialnej PiSSmanów Warszawiacy stanęli przed wyborem między dźumą a cholerą.

Jestem Europejczykiem.

Jedno jest pewne, te 14% byłych wyborców PO, którzy poszli do referendum (tak podają badania procentowego udziału głosujących) PO straciłaiła bezpowrotnie. A to juz gwarantuje tej partii w kolejnych wyborach przegraną z PiS.

Tyle kosztowała PO idiotyczna i bezprecedensowa w demoktacji obrona kolezanki partyjnej.

Tym samym zafundowali Polakom rządy PiS w najbliższej przyszłości.

Nie wiem jaki miszcz, ale mniejsza o to.

...

Ja się tak trochę z kolega drocze, bo mimo wszystko kolege trochę lubię :)

Jak nie PiS miałby rządzić to kto?

No właśnie. Na razie nikogo takiego nie widać a praktycznie cała strategia PO ogranicza się do skrótowo mówiąc "straszenia PiSem". Na razie jeszcze działa ale jest to coraz mniej skuteczne.

Jestem Europejczykiem.

Gość Cadam

(Konto usunięte)

A jest inna alternatywa?

Dajmy szansę dla PiS, bo na razie tylko oni mogą oczyścić Polskę z komunistów, zdrajców, lichwiarzy... a potem jak będzie porządek to zobaczy się kogo wybrać.

Dajmy szansę dla PiS, bo na razie tylko oni mogą oczyścić Polskę z komunistów, zdrajców, lichwiarzy... a potem jak będzie porządek to zobaczy się kogo wybrać.

Pieprzenie. Oni tacy sami komunisci, zdrajcy, lichwiarze.... na dodatek psychopaci.

Ale taka alternatywę sama PO promowała przze obie swoje kadencje. Dostana więc to, to, co wyhodowali.

Strasznie naiwne spojrzenie łagodnie mówiąc.

"Oczyśćmy Polskę z komunistów, zdrajców, lichwiarzy a potem sie zobaczy co dalej".

Przed wojną niejaki Franc Fiszer stwierdził, że żeby było lepiej trzeba rozstrzelać sto tysięcy łajdaków. Na pytanie "A co jak się tylu nie znajdzie?" odpowiedział "to się dobierze z uczciwych".

Jestem Europejczykiem.

Przed wojną tez Piłsudski powiedział, że politycy to dziwki. :)

"- Partia, szczególnie w polskim rozumieniu, jest to struktura wręcz paramilitarna, na czele z wodzem, któremu podlegają żołnierze wykonujący ślepo jego rozkazy. Ja z Piotrem Guziałem światopoglądowo różnimy się w sposób istotny, natomiast w kwestiach dotyczących dobra wspólnego idziemy ramię w ramię, czy nawet plecy w plecy – podkreśla".

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ważne, że Walec jest, a i obwodnica będzie, metro i spacer z Centrala do Metro Centrum też będzie...nadal.

Czego chcieć więcej.

Gość StaryM

(Konto usunięte)

To samo mówiono w Niemczech na początku lat trzydziestych. Dajmy szansę Hitlerowi, a jak już będzie porządek, to się wybierze kogoś rozsądnego.

Ciekawe, że KK w Polsce też był przeciwny referendum. Co zreszta wcale nie dziwi, bo od wieków tłumił ruchy oddolnych, obywatelskich inicjatyw.

"Absencja w referendum nie jest grzechem. Jeśli ktoś publicznie wyraża swój głos sprzeciwu względem akcji politycznej, jaką jest, jak się wydaje, warszawskie referendum, to nic złego nie czyni. Podobnie jak ten, kto wyraża swoje wsparcie. W demokratycznym państwie, każdy może publicznie zadeklarować, że w referendum weźmie udział lub nie.

Rz: - Prezydent z premierem dla partyjnych interesów nie występują przeciwko demokracji?

Abp Kowalczyk: - Oni, mam takie wrażenie, korzystają z uprawnień demokracji."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.