Skocz do zawartości
IGNORED

A może by tak referendum?

jar1

Rekomendowane odpowiedzi

To samo mówiono w Niemczech na początku lat trzydziestych. Dajmy szansę Hitlerowi, a jak już będzie porządek, to się wybierze kogoś rozsądnego.

Znaczy, że teraz u nas jest ktoś rozsądny, przecież Hitlera juz nie ma.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

To samo mówiono w Niemczech na początku lat trzydziestych. Dajmy szansę Hitlerowi, a jak już będzie porządek, to się wybierze kogoś rozsądnego.

no tak ale gdyby hitler wygral wojne to by niemcy plawili sie w luksusach do tej pory...

najgorsze jest to ze nie ma alternatywy a wynik referendum pokazuje to jasno

.

no tak ale gdyby hitler wygral wojne to by niemcy plawili sie w luksusach do tej pory...

Gdyby nie wojował to my byśmy się pławili.

Niby Niemcy teraz biedują bez luksusu, prawda?

Przed referendum jakoś kompletnie nie słyszałem merytorycznej dyskusji na temat planów rozwoju miasta, jakiejś długofalowej strategii, priorytetów w inwestycjach itp.

Wprawdzie w referendum nie chodzi o program pozytywny ale jednak wypadałoby przedstawić jakieś zamierzenia. Debata kandydatów była anemiczna, ogólnikowa i ograniczała sie głównie do krytyki HGW. A gdzie pomysły, plany, zamierzenia?

Jestem Europejczykiem.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Takie refernda nie mają sensu i nie powinno być w ogóle. Powinny być za to sztywne przepisy regulujące konieczność rezygnacji z samorządowego stołka. Powinien je egzekwować wojewoda.

Przed referendum jakoś kompletnie nie słyszałem merytorycznej dyskusji na temat planów rozwoju miasta, jakiejś długofalowej strategii, priorytetów w inwestycjach itp.

Wprawdzie w referendum nie chodzi o program pozytywny ale jednak wypadałoby przedstawić jakieś zamierzenia. Debata kandydatów była anemiczna, ogólnikowa i ograniczała sie głównie do krytyki HGW. A gdzie pomysły, plany, zamierzenia?

Bys może. Choć dyskusje trwały do momentu, gdy uznano, że jedynym wyjściem jest referendum. Bo HGW odmawiała jakiejkolwiek dyskusji. Zresztą sama się do tego przyznała wysyłając po fakcie do wszystkich list z przeprosinami.

Takie refernda nie mają sensu i nie powinno być w ogóle. Powinny być za to sztywne przepisy regulujące konieczność rezygnacji z samorządowego stołka. Powinien je egzekwować wojewoda.

Czyli tkwimy w znanym już powiedzenieu, "co wolno wojewodzie to nie tobie smrodzie" . To syndrom arogancji każdej władzy.

Czym skorupka za młodu....

Po referendum też nie usłyszysz...no poza oczywiście gruszkami i wierzbami a la Walec & Tusk Co

Choć dyskusje trwały do momentu, gdy uznano, że jedynym wyjściem jest referendum. Bo HGW odmawiała jakiejkolwiek dyskusji. Zresztą sama się do tego przyznała wysyłając po fakcie do wszystkich list z przeprosinami.

Nie chodzi mi o dyskusje z HGM tylko o przedstawienie własnych pomysłów i planów a przede wszystkim priorytetów.

Jestem Europejczykiem.

Nie chodzi mi o dyskusje z HGM

Dlaczego nie?

Przecież o to m.in. cały raban.Postawa HGW.

Nie chodzi mi o dyskusje z HGM tylko o przedstawienie własnych pomysłów i planów a przede wszystkim priorytetów.

jakie znow pomysly - pomysl jest jeden - utrzymac sie przy zlobie

jak prywatyzowali polsze to tez nie bylo zadnych pomyslow - nawet nie wiedzieli co z ta kasa za rozkradzione dobra kraju robic

mechanizmy sa te same - nawet ludzie sa ci sami

Dlaczego nie?

Przecież o to m.in. cały raban.Postawa HGW.

No dobra. Ale już ustaliliśmy, że to zła kobieta jest i wielkiego wysilku to nie wymagało.

Teraz pytanie co dalej i tu już niestety trzeba ruszyć mózgownicą i jak widać jest z tym wielki problem.

Jestem Europejczykiem.

Odpowiedź jest banalnie prosta. Nie Twoje podwórko, nie Twoje pieniądze i nie Twój problem. Dlatego nic o tym nie wiesz, bo Cię to nie interesowało i nie dotyczyło.

To sprawa lokalna, samorządowa.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

(...)

Czyli tkwimy w znanym już powiedzenieu, "co wolno wojewodzie to nie tobie smrodzie" . To syndrom arogancji każdej władzy.

Czym skorupka za młodu....

Chyba raczej ty tkwisz, skoro operujesz formą "Wy".

Po prostu nie jest zwolennikiem przeprowadzania referendum w każdej sprawie lokalnej. Ścisłe ramy prawne zamykają nawet wojewodzie drogę do dowolności w stosowaniu takie prawa.

Samorządy są teraz jednym z większych ognisk właśnie arogancji władzy, korupcji i ustawiania swoich - zdrowo pomyślany i stosowany nadzór wyszedłby im na dobre.

Odpowiedź jest banalnie prosta. Nie Twoje podwórko, nie Twoje pieniądze i nie Twój problem. Dlatego nic o tym nie wiesz, bo Cię to nie interesowało i nie dotyczyło.

Ten wpis to zdrowy przykład arogancji.

Dziadekwłodek Ci odpowiedział, nie będę sie powtarzał.

Natomiast część pieniędzu niestety moich bo z tego, co słyszałem część pieniędzy na referendum idzie z kasy samorządowej a część z PKW czyli składa się na to cały kraj.

Jestem Europejczykiem.

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Znaczy, że teraz u nas jest ktoś rozsądny, przecież Hitlera juz nie ma.

Ręce opadają...

Jednym słowem najlepszą formą poprawy ekonomii kraju jest na kogoś napaść? Skoro już proponujesz wojnę, to napisz na kogo.

Dziadekwłodek Ci odpowiedział, nie będę sie powtarzał.

Natomiast część pieniędzu niestety moich bo z tego, co słyszałem część pieniędzy na referendum idzie z kasy samorządowej a część z PKW czyli składa się na to cały kraj.

Dziadekwłodek tez nie jest z tego podwórka, więc go tez to gówno obchodzi.

Póki co to Warszawa płaci ze swojej kasy janosikowe innym gminom, więc te dywagacje o kasie w wysokości kilku milnionów poniesieone na referendum możesz sobie darować. Więcej znacznie Warszawę kosztuje utrzymanie pani prezydent i jej świty. Jesli mieszkańcy doszli do wniosku, że mają tego dość, to znaczy, że bardziej im się opłaca jej odwołanie niż dokładanie do interesu z pasożytami.

A jesli chodzi o kwoty janosikowego to:

"Wśród powiatów, wraz z miastami na prawach powiatu, głównymi wpłacającymi będą: Warszawa (828 mln zł), Poznań (84 mln zł), Wrocław ( 59,5 mln zł), (Łódź 25 mln zł), Kraków (61,5 mln zł), Gdańsk (32,1 mln zł) i Katowice (30,8 mln zł), pow. Pruszkowski (26,5 mln zł), pow. Piaseczyński (36,9 mln zł),"

Czyli sama Warszawa dała do budżetu prawie miliard złotych.

Daruj sobie taką demagogię o swoich pieniądzach z budżetu.

A jedna z obietnic Pani HGW byłoo dążenie i doporowadzenie do likwidacji janosikowego.

Jednym słowem najlepszą formą poprawy ekonomii kraju jest na kogoś napaść?

Dokładnie tak jest! Nie tylko Adolf może to potwierdzić. Spytaj Busha seniora i juniora.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Poniekąd ale nie tak do końca.

Preludium do upadku PO i poszukiwań miejsc dla upadłych liberałów wszędzie, gdzie się da.

Podobne działania pokazują, że patałachom będzie trudno znaleźć miejsce poza parlamentem za 2 lata.

No cóż... referendum nie wypaliło. :(

Wina Tuska! Nie przeprowadził akcji deratyzacyjnej i lemingi rozpleniły się nad miarę w Wawie.

Ale nic to!

Jeszcze Polska...

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Teraz pytanie co dalej

Jak to co?

Teraz wszyscy będą główkować jak kraść aby nie narazić się na podobne niedogodności ze strony Obywateli w postaci referendów.

Pewna partia liberalna myślała, że ma na to patent, a tu proszę zonk i chwila strachu. Wystarczyło jednak trochę obywatela zmanipulować aby demokrację olał.

Skoro już proponujesz wojnę, to napisz na kogo.

polska to moze wojowac obecnie chyba tylko z ziemia ognista

No dobra. Ale już ustaliliśmy, że to zła kobieta jest i wielkiego wysilku to nie wymagało.

Teraz pytanie co dalej i tu już niestety trzeba ruszyć mózgownicą i jak widać jest z tym wielki problem.

zgadzam sie z kazdym slowem

Dokładnie tak jest! Nie tylko Adolf może to potwierdzić. Spytaj Busha seniora i juniora.

Może tylko przypomnę że po napaści na Afganistan w 1979 roku - w latach 80-tych zbankrutował Związek Radziecki.

Po napaści na Afganistan w latach 2001 - 2008 zbankrutowało USA - Afganistan i zapaść systemu bankowego to główne przyczyny ich krachu finansowego.

Opłacalność napadu na inne państwo jest wyłącznie wtedy kiedy państwo napadnięte ma surowce (głównie ropę) a napadający ma pełne know-how jak te surowce wydobywać i ze względu na swoją siłę militarną i ekonomiczną może sobie pozwolić na ignorowanie opinii międzynarodowej.

Ale za to zapowiedzi były głośnie o bezgłośnych lądowaniach samolotów na Okęciu!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.