Skocz do zawartości
IGNORED

A może by tak referendum?

jar1

Rekomendowane odpowiedzi

Te fantazyjne oceny mojej osoby to czerpiesz skąd? Z głowy?

Sam je dostarczasz swoimi wpisami. Wszystko co napisałeś widać czarno na białym, żadne fantazje, to smutna rzeczywistość.

A ja się powstrzymam tymczasem od oceny twojej osoby na podstawie Twoich wpisów.

Choć miło, że z taką uwagą śledzisz i analizujesz (nawet na swój niewyszukany sposób) moje.

A ja się powstrzymam tymczasem od oceny twojej osoby na podstawie Twoich wpisów.

Za cienki jesteś żeby cokolwiek oceniać. Wiec powstrzymywanie sie jest w Twoim przypadku jak najbardziej właściwą strategią.

Tak samo jak namawianie przez bufetową i jej pryncypała do nieuczestniczenia w demokratycznym referendum.

W KK rozwodów nie ma. Nie wiedziałeś?

Zależy dla kogo.

Prawo kanoniczne dopuszcza unieważnienie małżeństwa. "Po naszemu" rozwód. Nie wiedziałeś?

"Stwierdzenie nieważności małżeństwa (czasem można się spotkać z niepoprawnymi stwierdzeniami „rozwód kościelny”, „unieważnienie małżeństwa”, „unieważnienie sakramentu małżeństwa” , „wziąć rozwód kościelny”, „unieważnić sobie małżeństwo”) to instytucja prawna, która pozwala na zweryfikowanie tego, czy małżeństwo zostało zawarte zgodnie ze wszystkimi normami prawa kanonicznego, czy zostało ważnie zawarte. Weryfikacja ta odbywa się w formie procesu przed odpowiednim Trybunałem Kościelnym. W momencie, gdy potwierdzi on, że faktycznie małżeństwo zostało nieważnie zawarte można powtórnie zawrzeć sakrament małżeństwa, zgodne z Nauką Kościoła Katolickiego i własnym sumieniem."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Za cienki jesteś żeby cokolwiek oceniać. Wiec powstrzymywanie sie jest w Twoim przypadku jak najbardziej właściwą strategią.

Zdradzę Ci swoją strategię.

"Nie dyskutować z gamoniem, bo najpierw sprowadzi do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem".

Ukryta Zawartość

Unieważnienie to nie to samo co rozwód. Na jakiej podstawie mógłbyś chcieć unieważnienia małżeństwa Donalda T.?

Ja bym nie mógł chcieć bo jest mi ono obojętne i go tu nie przywoływałem.

Ale kiedy widzę jakimi nadprzyrodzonymi możliwościami obdarzają D.T. co poniektórzy, nie wykluczam, że posiada on taką siłę sprawczą. No chyba, że sobie tylko fantazjują.

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Donald T. przed samymi wyborami wziął ślub kościelny.

Powinien się wstydzić tego, bo to był typowo polityczny ślub. Z drugiej jednak strony w takim katolskim kraju, mógłby zaprzepaścić swoje szanse. Polityka jest brudna. Przypuszczam, że dziś by tego błędu nie powtórzył, szczególnie w sytuacji, gdy nie zamierza być prezydentem.

Gość Cadam

(Konto usunięte)

Powinien się wstydzić tego, bo to był typowo polityczny ślub.

No to niech prezydent go unieważni.

Albo zróbmy referendum w sprawie unieważnienia politycznego ślubu Donalda T. - lepsza byłaby wysoka czy niska frekwencja?

Zdradzę Ci swoją strategię.

"Nie dyskutować z gamoniem, bo najpierw sprowadzi do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem".

no to już wiadomo ze nie gadasz sam do siebie. Śmontki nie maja strategii, bo nawet nie wiedza co to takiego.

nie bylbym tego taki pewien

niestety

W tym przypadku każdy polityk działa na zasadzie Panu Bogu świeczkę a Diabłu ogarek. Nawet jeśli istnieje duże prawdopodobieństwo że wyborcy maja to w dupie. Tak na wszelki wypadek warto podlizać się jak największej liczbie ludzi. W końcu tyle lat można pierdzieć w stołek i opowiadać brednie mając jeszcze debili na forach internetowych którzy połkną te czerstwe gadki jak gęsi kluski.

Widzę tu wysyp osób sfrustrowanych wynikiem referendum.

Zamiast wynik po męsku przyjąć na klatę jęczą coś o zniewoleniu, mediach i temu podobne pierdoły. Gdyby komuna miała do czynienia z nimi a nie Kuroniem, Michnikiem, Frasyniukiem, Piniorem i innymi to do tej pory przy kaszance dyskutowalibyśmy o socjalizmie z ludzką twarzą .

Jestem Europejczykiem.

Ja tam sie cieszę. Mieszkańcy i tak osiagnęli, to co chcieli.

Na dodatek zostali przeproszeni. A popatrzeć na sr**ąca ze strachu władzę - nieocenione.

Jak szedłem głosowć, myślałem, że bedę pojedyńczą osobą, a zobaczyłem dużo ludzi. Praktycznie wszyscy to ludzie młodzi, większość z małymi dziećmi. Nie było żadnych emerytów, moherów.

W tym przypadku nawet kościół był zgodny z "władzą". A jednak... 25% stać było na zaprezentowanie własnej woli.

To, wbrew pozorom, dużo i pozwala nieco pozytywniej spojrzeć w przyszłość.

Jednak wyniki sfałszowane. Nauka technik wyborczych u Rosjan nie poszła na marne,,,,

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Bardzo wiarygodne źródło masz doktorku.

Problem w tym, że durna TV Republika nic takiego nie mówiła, właśnie słucham ich żałosnego pitolenia od rana, aby się radować pisowskim skamleniem.

trup liczony do frekwencji, fajne, zmyślne takie

a drugi temat to Tak I Nie na jednej karcie a gdy oba zakreślone, to głos nieważny

nikt panu nic nie dopisze zapewniła mnie kobita z komisji, ale w takim głosowaniu powinny być osobne kartki

głos wrzucamy, drugą niszczymy przy komisji, odbieramy dow. i ... jest czysto

Bardzo wiarygodne źródło masz doktorku.

Problem w tym, że durna TV Republika nic takiego nie mówiła, właśnie słucham ich żałosnego pitolenia od rana, aby się radować pisowskim skamleniem.

"Imiona i nazwiska osób zmarłych na liście uprawnionych do głosowania znaleziono m.in. w obwodowej komisji ds. Referendum, która mieściła się w Szkole Podstawowej nr 312, przy ul. Umińskiego 12, na Gocławiu." - sprawdź se safanduło

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Jesli oddano ponad 4 tysiące głosów nieważych, to rzeczywiscie można przypuszczać, ze wybór takiego układu na karcie do głosowania nie był przypadkowy. Bo trudno sobie wyobrazić, by tyle osób poszło po to, by zakreślić obie odpowiedzi albo nie zakreslić żadnej. Bo po co?

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Nie zawadziłoby, gdyby niektórzy zaczęli wreszcie używać mózgu.

W referendum warszawskim NIE wzięło udziału dostatecznie dużo wyborców, by uznać je za ważne. To jest fakt pierwszy.

Sporo ponad 90% tych, którzy wzięli udział, głosowało ZA odwołaniem Hanny Gronkiewicz-Waltz. To jest fakt drugi.

Zwolennicy pani prezydent, zachęcali do pozostawania w domach i nie brania udziału w referendum. To jest fakt trzeci.

No i teraz pytanie godne średnio rozwiniętego absolwenta podstawówki.

Komu służyłoby dopisywanie martwych dusz i wrzucanie za te martwe dusze głosów?

Od razu odpowiem, bo wątpię, czy niektórzy będą w stanie.

Gdyby tych "martwych dusz" niby głosujących dodano kilkadziesiąt tysięcy i nawet gdyby wszystkie byłyby glosami przeciw odwołaniu Hanny Gronkiewicz-Waltz lub glosami nieważnymi, to wynik referendum byłby następujący:

1. Referendum byłoby ważne.

2. Hanna Gronkiewicz-Waltz zostałaby odwołana, bo głosów autentycznych za jej odwołaniem było i tak dużo ponad 200 tysięcy.

Zatem kto miał interes w dopisywaniu i fałszowaniu referendum?

Sapienti sat.

Ja tam sądzę że HGW będzie na 17tą kadencję tez.

Bo ją K nie chce.

Fantastycznie bezczelnie udowadniają że choć ich nikt nie chce, to i tak będą.

Bo taka jest racja ojro, Putina etc.

Jar1 POwinien się uczyć od HGW jak

udowodnić, że białe jest czarne.

dieu est tres fin

Staram sie. po prostu, zrozumieć, skąd u ludzi takie ograniczenia w pojmowaniu rzeczywistości.

Człowiek ma prawo do własnego zdania, ale jak się daje zapędzić do stada, to musi "mysleć" zgodnie z obowiązującą w stadzie iedeologią.

Ja, z tego powodu, nigdy do żadnej partii nie należałem. Dlatego wiszą mi kalafiorem walki pomiędzy stadami.

Proste. Umów się na wizytę do psychoanalityka. ;)

Po co. Obserwacja owieczek dymanych przez barana w stadzie jest najlepszym lekarstwem,

Sczególnie zabawne, gdy owieczka daje sobie wmówić, ze ona jest też baranem :)

No i teraz pytanie godne średnio rozwiniętego absolwenta podstawówki.

Komu służyłoby dopisywanie martwych dusz i wrzucanie za te martwe dusze głosów?

Chcesz powiedzieć, że ten co nazwał Ciebie safandułą powinien pójść do

... psychoanalityka. ;)

A tak na marginesie, mówicie, że umarłych wskrzeszano...

To właściwość jednej opcji politycznej...

To może tak?

"W przyszłym tygodniu posłowie zajmą się wnioskiem o plebiscyt w sprawie obniżenia wieku szkolnego, zapowiada "Rzeczpospolita". Pomysł poddania tej reformy pod referendum poparło niemal milion osób."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.