Skocz do zawartości
IGNORED

Problem z plazmą

morhol

Rekomendowane odpowiedzi

Pytałem w innym temacie ale odpowiedzi brak, a czas mnie nagli bo w razie czego muszę problem zgłosić. Normalne jest dla plazmy zjawisko jak na zdjęciu? Zauważyłem to teraz, po prawie trzech tygodniach użytkowania. Chodzi o "nierównomierną czerń" w sensie ciemniejszych plam. Bo ogólnie czerń jest ok, na zdjęciu włączony tryb eco w celu mocniejszego uwidocznienia owych plam, bo na trybie "normalny" lub "kino" nie jest to już tak widoczne. Dodatkowo w aparacie ustawiony najwyższy czas naświetlania. Pytam bo jeśli nie jest to normalne, to tv chciałbym reklamować.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/103634-problem-z-plazm%C4%85/

Bardziej ostre już mi nie wychodziło, zdjęcie robiłem w nocy. Ale to co chcę przekazać widać doskonale. Nie są to chyba powidoki, bo podczas oglądania w tych miejscach nic nie widać (niepokojącego). Widać to bardzo dobrze na ciemnym tle lub podczas przełączania kanałów (właśnie w tym momencie zrobiłem zdjęcie). Napisałem że zauważyłem to po trzech tygodniach, w gruncie rzeczy widziałem to już wcześniej ale pomyślałem że przecież to plazma i "może się ułoży", jednak z biegiem czasu nic się nie zmienia. Czy to jest panel z wystawki to nie wiem, ale musiałbym mieć wyjątkowego pecha bo wybierałem spośród trzech kartonów stojących na palecie. W takim razie pytanie co z tym zrobić.

Dziś wieczorem puszczę jakieś zdjęcia z usb i porobię foty, może coś wyjdzie. Bo teraz w dzień to w zasadzie nie widać żadnych "anomalii", musiałbym zaciemnić kompletnie pokój. Dlatego dochodzi kolejny problem z serwisantem jak mu pokazać to czego prawie nie będzie widać, zdjęcia z wieczornego oglądania mu przedstawić?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) 0c3aab6d1bd7eeb6m.jpg e38441d7dd2b535dm.jpg d83a973b6b4e1cd5m.jpg

Pierwsze zdjęcie to wyświetlany kolor biały (choć według aparatu jest szary, fotograf ze mnie żaden) ale również coś tam można dostrzec. Drugie to kolor czarny i tu najbardziej widać niedoskonałości. Kolejne to jakieś tam wzory, ale obrazują to że podczas normalnego oglądania defektu matrycy praktycznie nie widać, chyba że wyświetlane są akurat ciemne sceny, wtedy zaczyna się to robić denerwujące.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja bym reklamował. Tylko nie daj się zbyć, że to normalne i nie jest wadą.

Powiedz, że to nie pierwsza Twoja plazma i kolejna w rodzinie, a kupiłeś ze względu na równomierne podświetlenie :)

No bo właściwie dlatego ją kupiłem, wkurza mnie "plamiactwo" lcd, kupiłem plazmę a tu taki zonk. Tylko jak pokazać przyjezdnemu serwisantowi ten problem, przecież w nocy nie przyjedzie go oglądać (z tego co wiem to do tv powyżej 42" przyjeżdżają?)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.