Skocz do zawartości
IGNORED

Te SKOKi są bezpieczne ?

czester15.30

Rekomendowane odpowiedzi

A PKO-BP nie jest już państwowy.

>>>>>>zatem pytanie pada dlaczego JUZ nie jest cały panstwowy bo czesciowo jest.

Pekao Bieleckiego to także afera Lotosu. Z

normalnie sie idzie zesrac ze smiechu slyszac tego faceta.Cokolwiek sie działo lub bedzie działo to niestety wszystko jest katastrofą.Nawet to ze Bielecki nie zgodził sie na kredyty frankowe jako jedyny w Polsce kiedy PKO BP jeszcze jako panstwowy je udzielała.Najgorsze jednak jest to ze te banki zarabiaja a nie powinny a pieniadze zostawiaja w kraju co tez jest grandą niechybnie.Ciekawe kto jest odpwiedzialny za glupote miszcza.Jakies konkretne osoby czy tylko sam bog.

[...]normalnie sie idzie zesrac ze smiechu slyszac tego faceta.Cokolwiek sie działo lub bedzie działo to niestety wszystko jest katastrofą. [...]

To normalne u ludzi tego pokroju. Ukryta opcja pislamska tak ma - wszystko do d...y, a po nas choćby potop.

znalezione w necie:

"SKOK Wołomin był niezależny od SKOK-u Stefczyka. To był biznes oficerów WSI. W zarządzie był płk. Piotr Polaszczyk Kasa Krajowa SKOK już w 2012 r alarmowała KNF o nieprawidłowościach w SKOK Wołomin i wnioskowała o kontrolę. KNF przez 2 lata nie robił nic, a byli oficerowie WSI wyprowadzali stamtąd kasę w kwocie 2 mld złotych. Teraz w kampanii wyborczej KNF zaczęła biadolić że Bankowy Fundusz Gwarancyjny musiał wykładać kasę, ale że to przez zaniedbanie KNF i mimo apeli Biereckiego o kontrolę w tym WSI-owym SKOKU nic nie mówił.

Co do pieniędzy Międzynarodowej Unii Kredytowej, to jej szef pisał (w najnowszym tygodniku W Sieci jest zdjęcie tego dokumentu), że zostały rozdysponowane zgodnie z jego wolą i statutem likwidowanej fundacji). Jeśli KNF zgłosi sprawę do prokuratury to może jest coś na rzeczy, na razie szef KNF pobiegł z tym do mediów. Natomiast to Bierecki składa pozew o naruszenie dóbr osobistych. Wygląda to na medialną hucpę i brudną kampanię PO z elementem zemsty banksterów za program Biereckiego korzystny dla frankowiczów a niekorzystny dla banków (i finansowanie mediów niezależnych)."

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

chlopie najgorsze jest to ze ty sie znalazles w tym necie i za cholere nie idzie cie zgubic w tym necie.

a ci w tym necie wiedzac z kim maja do czynienia cisna ci te kawalki do znalezienia w necie.I ty je tam znajdujesz ..przypadkowo.

Też znalezione w sieci (na stronie sejmu), nie żebym bronił pisu, nie wiem też co kto wetował wcześniej lub później ale to daje jakiś obraz sprawy. Ponoć chodzi tutaj o głosowanie za odrzuceniem projektu L.Kaczyńskiego(nadzór KNF nad SKOK) z 2008 roku.:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

GŁOSOWANIE Nr 16 - POSIEDZENIE 20.

Dnia 25-07-2008 Godz. 21:26

Pkt 13. porz. dzien. Pierwsze czytanie projektu ustawy o spółdzielniach

Głosowanie nad przyjęciem wniosku o odrzucenie w pierwszym czytaniu przedstawionego przez Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej projektu ustawy o spółdzielniach, zawartego w druku nr 657

PO - za - 205 głosów (wszystkie)

PIS - przeciw - 156 głosów (wszystkie)

Ukryta Zawartość

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

W obecnej kadencji Sejmu został zgłoszony prezydencki projekt ustawy o spółdzielniach z 21 kwietnia 2008 r. (druk nr 657), który zawierał propozycję wprowadzenia do ustawy z dnia 16 września 1982 r. – Prawo spółdzielcze działu pod nazwą „Spółdzielnie uczniowskie”, o treści odpowiadającej przepisom, zawartym w prezydenckim projekcie ustawy z IV kadencji – Prawo spółdzielcze. Projekt ustawy o spółdzielniach został odrzucony w I czytaniu na posiedzeniu Sejmu w dniu 25 lipca 2008 r.

Obie strony o skokach u Lisa:

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

Tu też (Tomasz Sommer) w skrócie o Skokach w kontekście tego jak one funkcjonują w USA:

Biedni PiSmani robią wszystko, żeby udowodnić, że czarne nie jest czarne a białe nie jest białe.

A pamiętam, jak zaraz po słynnym haśle Kaczyńskiego pisałem, że to nie żadne przejęzyczenie tylko niechcący ujawniony prawdziwy program PiS.

Też znalezione w sieci (na stronie sejmu), nie żebym bronił pisu, nie wiem też co kto wetował wcześniej lub później ale to daje jakiś obraz sprawy. Ponoć chodzi tutaj o głosowanie za odrzuceniem projektu L.Kaczyńskiego(nadzór KNF nad SKOK) z 2008 roku.:

Ukryta Zawartość

GŁOSOWANIE Nr 16 - POSIEDZENIE 20.

Dnia 25-07-2008 Godz. 21:26

Pkt 13. porz. dzien. Pierwsze czytanie projektu ustawy o spółdzielniach

Głosowanie nad przyjęciem wniosku o odrzucenie w pierwszym czytaniu przedstawionego przez Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej projektu ustawy o spółdzielniach, zawartego w druku nr 657

PO - za - 205 głosów (wszystkie)

PIS - przeciw - 156 głosów (wszystkie)

Taaa..., kolejne "ponoć".

"2008 roku Platforma Obywatelska wniosła projekt ustawy o SKOK-ach, który poddawał je kontroli KNF. Po 10 dniach wpłynął prezydencki projekt ustawy o spółdzielczości, w którym był rozdział o SKOK-ach w 90 proc. przepisany z projektu przygotowanego w SKOK-ach. Tam nie było żadnego nadzoru KNF-u nad SKOK-ami, tylko nadzór pośredni, sprawowany przez kasę krajową. KNF mógłby zrobić tyle na ile pan Bierecki by mu pozwolił."

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

Biedni PiSmani robią wszystko, żeby udowodnić, że czarne nie jest czarne a białe nie jest białe.

Obejrzyj filmik, nie ma tam niczego propisowskiego.

oprocz całego SKOKu calego popisowego to wlasciwie tam nie ma nic.

Patrzac jednak na calosc moze byc tak ze ta procedura z biereckim bedzie zgodna z prawem a prokuratura bedzie sobie mogła nagwizdac.Zostaje pytanie czy obecni forumowi idioci trzymaja tam nadal kase czy mimo milosci do pisu i biereckiego juz ja z stamtad wyniesli.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

To dobre:

http://wyborcza.pl/1,75478,17665427,Grzegorz_Bierecki_w_troj_SKOK_u_do_Andrzeja_Dudy_.html

I teraz pisiury mają czelność doszukiwać się powiązań Komorowskiego ze Skokami bo na zdjęciu z premiery kinowej był z kimś od nich:-)

To dobre:

Ukryta Zawartość

I teraz pisiury mają czelność doszukiwać się powiązań Komorowskiego ze Skokami bo na zdjęciu z premiery kinowej był z kimś od nich:-)

Ukryta Zawartość

...Fakty są nieco inne i autorytety nie mogą o tym nie wiedzieć. Prezydent Kaczyński zaskarżył istotnie ustawę o objęciu spółdzielczości nadzorem, ale wcześniej sam taką ustawę przedstawił, i w roku 2008 została ona odrzucona głosami PO. A ustawa z 2010 mogła wejść w życie dopiero w 2012 dlatego, że wniosek Kaczyńskiego, ten rzekomo pisany przez Dudę na podstawie rzekomo stronniczych ekspertyz prawnych, podtrzymał kolejny prezydent - Bronisław Komorowski. Kto więc miota oskarżenia, że PiS "dał czas Biereckiemu" na wyprowadzanie pieniędzy wspierającej SKOK-i Fundacji do Luksemburga, powinien uczciwie podzielić tę winę między śp. Lecha Kaczyńskiego i jego następcę.Tyle, że teza, iż do strat w SKOK-ach doszło wskutek braku nadzoru, jest też karkołomna. W wypadku SKOK Wołomin, który wygenerował ponad dwie trzecie strat, cały przestępczy proceder zaczął się dopiero po objęciu nadzorem KNF. Powiem więcej - dopiero wtedy zaczął być możliwy, bo, przepraszam, że pominę już szczegóły, dopiero wraz z nadzorem kasy spółdzielcze uzyskały możliwość oferowania pewnych niedostępnych dla nich wcześniej produktów bankowych, których do przekrętu użyto. Stąd teza kontr-montażu, że PO, czytaj WSI, właśnie po to przepchnęła nadzór nad spółdzielczością finansową w swojej, a nie wcześniejszej, pisowskiej wersji, żeby obrobić kasę w Wołominie...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość Gosc

(Konto usunięte)

24 września głosami PO, PSL i lewicy - przy sprzeciwie posłów PiS (poza dwójką) - Sejm uchwala projekt ustawy o kasach spółdzielczo-kredytowych. Cztery dni później przekazuje ustawę do Senatu i kancelarii prezydenta Lecha Kaczyńskiego.

Senat pracuje szybko. Senacka komisja finansów spotyka się dwukrotnie i rekomenduje Sejmowi poprawki.

W czwartek 29 października marszałek Sejmu przesyła do sejmowej komisji finansów projekt ustawy z senackimi poprawkami. Los ustawy w parlamencie wydaje się przesądzony.

Trzy wizyty Biereckiego

W piątek 30 października do Kancelarii Prezydenta na zaproszenie Macieja Łopińskiego, szefa gabinetu Lecha Kaczyńskiego, przybywa szef Kasy Krajowej SKOK Grzegorz Bierecki. Jego wizyta jest odnotowana w księdze wejść.

Sejm przyjmuje ustawę. Cztery dni później dostaje ją do podpisu prezydent Lech Kaczyński. Ma na to 21 dni. Ostatecznie zdecyduje się na tzw. kontrolę prewencyjną, czyli bez podpisywania ustawy zaskarży ją do Trybunału Konstytucyjnego. Wyśle ją do Trybunału w ostatnim możliwym terminie - 35 minut przed północą.

Grzegorz Bierecki dostaje czas, by dokonać likwidacji w 2010 r. Fundacji na rzecz Polskich Związków Kredytowych i przekazać jej majątek. W efekcie w prywatnych rękach - w spółce Spółdzielczy Instytut Naukowy - znajdzie się majątek o wartości około 65 mln zł. Wśród założycieli SIN są m.in. bracia Biereccy i Adam Jedliński, jeden z ich głównych współpracowników.

...Fakty są nieco inne i autorytety nie mogą o tym nie wiedzieć. Prezydent Kaczyński zaskarżył istotnie ustawę o objęciu spółdzielczości nadzorem, ale wcześniej sam taką ustawę przedstawił, i w roku 2008 została ona odrzucona głosami PO.

Dlaczego Kolego powielasz kłamstwa mimo, że już raz pisałem na ten temat i wyjaśniałem, o co chodzi? W takim razie przypomnę:

"2008 roku Platforma Obywatelska wniosła projekt ustawy o SKOK-ach, który poddawał je kontroli KNF. Po 10 dniach wpłynął prezydencki projekt ustawy o spółdzielczości, w którym był rozdział o SKOK-ach w 90 proc. przepisany z projektu przygotowanego w SKOK-ach. Tam nie było żadnego nadzoru KNF-u nad SKOK-ami, tylko nadzór pośredni, sprawowany przez kasę krajową. KNF mógłby zrobić tyle na ile pan Bierecki by mu pozwolił."

Jestem Europejczykiem.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Jak tak dalej pójdzie to za niedługo cały SKOK będzie można potraktować jako przestępczoć zorganizowaną.

Ja to się w ogóle dziwię jak te SKOK-i jeszcze funkcjonują. Gdybym ja tam miał kasę to po takiej ilości syfu który wypłynął już dawno wypłaciłbym wszystko.

Ja to się w ogóle dziwię jak te SKOK-i jeszcze funkcjonują. Gdybym ja tam miał kasę to po takiej ilości syfu który wypłynął już dawno wypłaciłbym wszystko.

Po części jest to jeden z wątków tej afery - banki tylko zacierają ręce na taką argumentację jak twoja (sam bym bał się złożyć kasę w skoku), a między innymi dla banków robi PO.Zły pijar dla skoków to dobry dla banków, które tylko czekają żeby te pierwsze poupadały, wtedy je przejmą.

Skoki powinno się odPISowić, odPOwić i w ogóle odpolitycznić i będzie OK, ale czy w Polsce jest to możliwe...?

Jeszcze raz polecam ten wywiad, między innymi o roli spółdzielczych banków w rynku finansowym na świecie:

Taaa...

Nasz Kolega w oczywisty sposób realizuje strategię PiS, czyli wykazanie, że w aferze SKOK wszyscy są umoczeni po równo, co jest oczywistym kłamstwem.

Jestem Europejczykiem.

Taaa...

Nasz Kolega w oczywisty sposób realizuje strategię PiS, czyli wykazanie, że w aferze SKOK wszyscy są umoczeni po równo, co jest oczywistym kłamstwem.

Tutaj masz strategię swoich idoli - Komorowski składa projekt ustawy do sejmu (z genialnym ustępem o likwidacji uznaniowości urzędników) żeby sobie polepszyć notowania ale się przeliczył bo koledzy z PO się wypięli i projekt olali (albo to efekt bajzlu w sztabie Komorowskiego który nieopatrznie "coś takiego" puścił w ruch). To na prawdę byłaby wielka reforma:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Sam sobie strzelasz w kolano swoim politycznym zaangażowaniem i zacietrzewieniem które mąci ci jasność umysłu.

P.S.

Co i skąd wiesz o moich idolach?

Standardowa PiSowska procedura insynuacji?

Jestem Europejczykiem.

Sam sobie strzelasz w kolano swoim politycznym zaangażowaniem i zacietrzewieniem które mąci ci jasność umysłu.

A co, PO "przepuści" jednak ten projekt ustawy? Masz jakieś info?

A co, PO "przepuści" jednak ten projekt ustawy? Masz jakieś info?

Coś ci sie nie podupcyło?

Z tego, co piszesz wynika, że Komorowski przedstawił projekt bardzo sensownej ustawy.

Jestem Europejczykiem.

Coś ci sie nie podupcyło?

Z tego, co piszesz wynika, że Komorowski przedstawił projekt bardzo sensownej ustawy.

30icon_woot_gif.gif

Po części jest to jeden z wątków tej afery - banki tylko zacierają ręce na taką argumentację jak twoja (sam bym bał się złożyć kasę w skoku), a między innymi dla banków robi PO.Zły pijar dla skoków to dobry dla banków, które tylko czekają żeby te pierwsze poupadały, wtedy je przejmą.

Skoki powinno się odPISowić, odPOwić i w ogóle odpolitycznić i będzie OK, ale czy w Polsce jest to możliwe...?

Jeszcze raz polecam ten wywiad, między innymi o roli spółdzielczych banków w rynku finansowym na świecie:

Ukryta Zawartość

Najpierw pieprzysz jak połamany wrzucając jakieś projekty Kaczyńskiego odrzucone przez sejm w temacie niby nadzoru nad SKOK-ami - udawadniam Ci że w rzeczywistości dotyczyło to spółdzielni uczniowskich i od SKOK-ów było biegunowo odległe.

Teraz próbujesz znowu rozmywać sprawę i zrzucać wszystko na spisek banków w celu udupienia SKOK-ów.

Przestań udawać postronnego obserwatora i mów co myślisz jak niektórzy na tym forum a nie rżniesz niezależnego komentatora.

Już wolę Doktorka z jego kocopołami od Twojej zawoalowanej propagandy.

Ukryta Zawartość

Najpierw pieprzysz jak połamany wrzucając jakieś projekty Kaczyńskiego odrzucone przez sejm w temacie niby nadzoru nad SKOK-ami - udawadniam Ci że w rzeczywistości dotyczyło to spółdzielni uczniowskich i od SKOK-ów było biegunowo odległe.

Teraz próbujesz znowu rozmywać sprawę i zrzucać wszystko na spisek banków w celu udupienia SKOK-ów.

Przestań udawać postronnego obserwatora i mów co myślisz jak niektórzy na tym forum a nie rżniesz niezależnego komentatora.

Już wolę Doktorka z jego kocopołami od Twojej zawoalowanej propagandy.

Nie rozumiem, uważasz że skoki powinny upaść i powinny je przejąć banki?

Odnośnie tytułu,to jaki skok jest bezpieczny?Każdy niesie ryzyko.Nazwa adekwatna.

Niech ci rae0113 powie, on się chyba tutaj zna na rzeczy.

Ktoś je tak nazwał i podczas myślenia nad nazewnictwem,mógł pójść tą drogą:nazwał je skokami,bo skoki w samej rzeczy są niebezpieczne i niosą pewien ładunek ryzyka....każde skoki.Takie ze spadochronem-również.Logika-tylko.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.