Skocz do zawartości
IGNORED

Te SKOKi są bezpieczne ?

czester15.30

Rekomendowane odpowiedzi

Czyli co? Mam nie iść na wybory?

idż na piwo. To ci dobrze zrobi

większość nie ma nic wspólnego z pzpr-em ,wytłumaczenie jest trywialnie proste.

To zbiór mend,często świetnie wykształconych,celowo działających w/g jednej słusznej ideologii.

To śa "ludzie władzy". Kiedy rządził PZPR byli w PZPR, kiedy rządzi PO są w PO. jak będzie rządził PIS to będą w PIS.

Oczywiście po 25 lata mend z PZPRu jest juz coraz mniej. Ale mentalność pozostała - rodzą się nowi, którzy wstapia chętnie do kazdej partii utrzymującej się dłużej niż jedna kadencje przy władzy, tak samo jak wstępowali ich rodzice.

idż na piwo. To ci dobrze zrobi

Labidzisz tu chłopie i labidzisz. Wzruszyłem sie tym w końcu, chcę coś zrobić i pytam co moge zrobić?

A ty co? Na piwo mnie wysyłasz? To wszystko, nie masz żadnego lepszego pomysłu?

Jak jesteś uczciwy sam startuj .

Jak nie głosuj na swoich ;)

Jakich swoich? Nie mam żadnych "swoich".

Jestem Europejczykiem.

Jakich swoich? Nie mam żadnych "swoich".

Niedobrze żeby głosować trzeba wiedzieć na kogo się głosuje czyli znać człowieka .

Jak głosować to tylko na znanych i uczciwych .

System wyborów mocno komplikuje Ci twój wybór bo nawet jak zagłosujesz na znanego Ci polityka to jak się nie dostanie do Sejmu to Twój głos i tak przejdzie na innego polityka na liście który jest najwyżej z tej samej partii .

Krótko nie głosujesz na ludzi na których chcesz oddać głos i których znasz tylko na kolesi poustawianych najwyżej w kolejce przez kolesiostwo .

Jak masz własne przemyślenia zapodaj jestem Ciekaw

Wzruszyłem sie tym w końcu, chcę coś zrobić i pytam co moge zrobić?

A ty co? Na piwo mnie wysyłasz?

No to głosuj na PIS i SLD. Albo zrób Twój Ruch. Oczywiście jak z piwa wrócisz. W końcu już za ciebie myślę więc nie wymagaj żebym jeszcze ci rękę prowadził kiedy będziesz kreślił krzyżyk na karcie wyborczej.

No to głosuj na PIS i SLD. Albo zrób Twój Ruch. Oczywiście jak z piwa wrócisz. W końcu już za ciebie myślę więc nie wymagaj żebym jeszcze ci rękę prowadził kiedy będziesz kreślił krzyżyk na karcie wyborczej.

Nie możesz myśleć za mnie, co najwyżej obok :-). Za mnie to co najwyżej możesz skoczyć po piwo.

Co do rady - przecież głosując utrwalam System czyli przedłużam panowanie bankierów ssących naszą krew.

Jestem Europejczykiem.

Zatem działaj jeśli jesteś sprawiedliwym startuj sam . Od gadania że wokoło źle się dzieje nikomu jeszcze się nie poprawiło od czekania żeby ktoś zrobił coś za Ciebie też .

Zatem działaj jeśli jesteś sprawiedliwym startuj sam . Od gadania że wokoło źle się dzieje nikomu jeszcze się nie poprawiło od czekania żeby ktoś zrobił coś za Ciebie też .

Chyba czegoś nie zrozumiałeś. To nie ja gadam, że w około źle się dzieje. Ja jestem ciekaw co ci tak właśnie widzący świat mają do powiedzenia oprócz tego gadania.

Jestem Europejczykiem.

SKOK jest powiązany z Solidarnością tą walczącą nie okrągłostołową wiec nie będzie w mediach popierany, a nawet takie środowiska zgromadzone w okół gw lobbujące na korzyść zagranicznych banków będą je masakrować tylko SKOK ma się dobrze a banki zachodnie mimo dojenia polaków się chwieją, a wiele już upadło.:)

Stwierdzenie ani nie jest ciekawe, ani prawdziwe, ani śmieszne. Musisz nad tym jeszcze popracować.

Jaro gdzie idzie zysk z każdego Banku który działa na terenie Polski wyklucz z odpowiedzi PKO BP , BGK :)

Może jak odpowiesz sobie na to pytanie będziesz musiał się zgodzić jednak ze stwierdzeniem kolegi nie swoim .

Tylko proszę nie wmawiaj popeliny że zagraniczny właściciel łaskawie zysk inwestuje w Polsce :)

Jaro gdzie idzie zysk z każdego Banku który działa na terenie Polski wyklucz z odpowiedzi PKO BP , BGK :)

Może jak odpowiesz sobie na to pytanie będziesz musiał się zgodzić jednak ze stwierdzeniem kolegi nie swoim .

Jakim niby stwierdzeniem Kolegi? Jakim moim stwierdzeniem?

Ale prosiłbym o konkrety i cytaty a nie o domysły i dedukcje.

Jestem Europejczykiem.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jakim niby stwierdzeniem Kolegi? Jakim moim stwierdzeniem?

Ale prosiłbym o konkrety i cytaty a nie o domysły i dedukcje.

Jaro chcesz powiedzieć że mam Ci tłumaczyć co sam piszesz czy piszesz o niczym i nie wiesz jak odpowiedzieć wybierz sam nie spodziewam się że odpowiesz poza sianiem dalej popeliny .

Ukryta Zawartość

Jaro chcesz powiedzieć że mam Ci tłumaczyć co sam piszesz czy piszesz o niczym i nie wiesz jak odpowiedzieć wybierz sam nie spodziewam się że odpowiesz poza sianiem dalej popeliny .

Nie, mam tylko prośbę, żebyś nie robił głupka z siebie i innych. Bo jako żywo nie przypominam sobie, żebym to pisał coś na temat zagranicznych banków działających w Polsce.

Ale skoro twierdzisz, że jest inaczej to grzecznie proszę o cytat.

Jestem Europejczykiem.

Nie, mam tylko prośbę, żebyś nie robił głupka z siebie i innych. Bo jako żywo nie przypominam sobie, żebym to pisał coś na temat zagranicznych banków działających w Polsce.

Ale skoro twierdzisz, że jest inaczej to grzecznie proszę o cytat.

Jak mawiają tylko Głupi prubuje nazwać tak kogoś jeśli czegoś sam nie zrozumie .

Także jak chcesz to możemy się poobrzucać inwektywami jak uwarzasz że wnosi do tematu więcej niż miałeś do powiedzenia do tej pory mądrego :)

No i widzisz Kolego? Próbowałeś mi wmówić coś, czego nie powiedziałem a przyparty do muru opowiadasz jakieś żałosne farmazony.

Następnym razem przeczytaj uważnie co ktoś pisze bo znów będziesz dyskutował sam ze sobą i będziesz zaciekle zwalczał poglądy które sam wymyśliłeś.

To samo do przemka_s bo reprezentuje tę samą szkołę dyskusji.

Jestem Europejczykiem.

Faktycznie po przeczytaniu Twoich wpisów można stwierdzić że nawet nie podjąłęś próby rozmowy w temacie jedynie rzuciłeś parę zdawkowych zdań na temat oceny postów innych wiele to nie wnosi .

No i widzisz Kolego? Próbowałeś mi wmówić coś, czego nie powiedziałem a przyparty do muru opowiadasz jakieś żałosne farmazony.

Następnym razem przeczytaj uważnie co ktoś pisze bo znów będziesz dyskutował sam ze sobą i będziesz zaciekle zwalczał poglądy które sam wymyśliłeś.

To samo do przemka_s bo reprezentuje tę samą szkołę dyskusji.

Faktycznie tak mnie przyparłeś że aż zamiast Ci odpowiedzieć nazwałem Cię głupkiem :)

Nie mów że coś Ci próbuje coś wmówić bo Ty nic wątku jeszcze nie powiedziałeś .

Wybacz ale kto tu prezentuje lepszą szkołę wolę Przemka przynajmniej można z nim się napić piwa Tobie dać co najwyżej w ryj bo za szybko się popuszczsz w stronę inwektyw . Jak wiesz sam to nic nie zmienia chyba że w realu jesteś grzeczny a tylko w necie sobie popuszczasz wodze fantazji :)

To dla Ciebie łatwiejsze niż odpowiedzieć zwyczajnie na pytanie, cóż rozmowa s Tobą zawsze wygląda podobnie nic do powiedzenia na temat zdawkowe nic nie wnoszące zdania i jak ktoś Cię o coś pyta to widocznie głupek . Jak Tobie odpowiada taka forma dialogu to ok sam o tym decydujesz .

Daruj sobie jacm dalsze brnięcie bo dla ciebie może być tylko gorzej. Sam się wsadziłeś na minę, urwało i tyle.

Na drugi raz nie wmawiaj innym rzeczy których nie powiedzieli.

Jestem Europejczykiem.

O widzisz głupku teraz coś mądrego pełna zgoda, nie można komuś kto nic nie powiedział poza oceną zdań innych w wątku że coś powiedział :)

Jaro taki test czy potrafisz się wypowiedzieć w temacie czy dalej zgrywanie debila Ci odpowiada .

Ukryta Zawartość

Co o tym sądzisz ?

wcześniej nie podjąłeś merytorycznie rozmowy masz szansę .

Ukryta Zawartość

Przeczytaj może zajarzysz zgrywanie się Przemka i dlaczego zadałem Ci pytanie na temat Banków .

Nie ma bata żebyś wypowiedział się rzeczowo w temacie będziesz dalej pie..... farmazony i płodząc wpisy o niczym .

Przeczytaj jak i kto przejął Banki w Polsce . Obecnie pod rządami PO weszła ustawa że SKOK może zostać przejęty przez BANK . Odpowiedz sobie na pytanie po co znalazł się taki zapis w ustawie która nijak nie mogła przejść za rządów PIS .

Sam widzisz jacm jaki jesteś żałosny.

Najpierw wmawiasz mi jakieś wymyślone wypowiedzi czy poglądy, później coś tam snujesz o inwektywach po czym w odpowiedzi na moją grzeczną odpowiedź nazywasz mnie głupkiem.

Ośmieszasz sie Kolego i tyle.

Jestem Europejczykiem.

Tak jaro wszystko się zgadza z prostej przyczyny nie wnosisz do wątku od ponad 2 stron merytorycznych wypowiedzi , na żadne pytanie bądź czyjś wpis nie wyszedłeś poza ocenę piszącego , stąd napisałem że nie odpowiesz na moje pytanie tylko będziesz brnął w temat inwektyw nie zaskoczyłeś mnie . Twoja decyzja .

Dla mnie zawsze ktoś kto zamiast na temat rzeczowo porozmawiać woli udowadniać swoje racje będzie głupcem możesz się z tym nie zgadzać .

Teraz możesz wrócić do rzeczowości jaką potrafisz prezentować na pierwszych stronach wątku albo dalej zgrywać debila .

Banki Polskie przejęte zostały przez obcy kapitał za niewielką część ich wartości . Teraz ta tania inwestycja pozwala ogromne zyski odprowadzać za granicę . Dlaczego mimo ogromnych zysków do central bankowych obcych Banków w Polsce przyszło memo że nie dostaną już kasy na akcję kredytową mają ściągnąć pieniądz z rynku Polskiego . Jak to zrobić skoro SKOK daje 4,5 % na lokacie a bank 2,5 % a coraz mniej ludzi nabiera się na lokaty związane z giełdą . Można podwyższyć lokaty w Banku ale po co jak można siać ferment o SKOK . I tylko ferment pozostaje w postaci czarnego PR gdy klient ma tą samą gwarancję do 100 000 Euro i w SKOK-u i w Banku .

Można proponować ludziom odwróconą Hipotekę . Można reklamować ludziom kredyty walutowe w dołku oraz wmawiać że dla ich bezpieczeństwa nie udziela się ich na górce :) W czasach dobrej koniunktury prowadzić biznes samemu w złej przerzucać odpowiedzialność i ryzyko na prywatnych ludzi poprzez franszyzy . Pomysłów Banków jak kupić dochodowy interes za bezcen oraz orżnąć ludzi jest wiele grunt żeby zwykły klient pod przykrywką dbania o niego nie zauważył idei przyświecającej całości .

Moja żona pracuje w firmie założonej przez Polaków . Nic nie produkują sprzedają towar w Polsce kupiony za granicą .

Co roku od 20 lat mają coraz większe obroty i zysk netto . W firmie pracowali ludzie po 20 lat Ci sami . W tym roku firmę kupił Holenderski kapitał . Ich pierwsze działania ( mimo zysku co roku ) zwolnienie 30 % pracowników , pociśnięcie reszty do większej wydajności .

Dzięki obcemu kapitałowi mamy w Polsce mniej miejsc pracy w tej firmie , więcej osób na bezrobociu . Zysk odprowadzany za granicę . Co zyskaliśmy my tutaj w Polsce ?

Tylko niech ktoś nie wyjeżdza że dzięki poprawie wydajności jesteśmy bardziej konkurencyjni :) bo ta firma nic nie produkuje jedynie sprzedaje Towar z zagranicy sprowadzany . Im więcej dzięki wydajności zarobi tym więcej odprowadzi za granicę a mniej zostawi u nas w postaci miejsc pracy , płac itd itp

Ciekawe, zwłaszcza w drugiej części....dlaczego nic w innych mediach o tym nie słychać?

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Jak się chce wrogo przejąć konkurencję ( zwyczajnie kradnie ) to najlepiej bez rozgłosu i zgodnie z prawem . Wpis o możliwości przejęcia SKOK-u przez Bank pojawił się w ustawie i jest jednym z wielu kluczowych . Poza tym jak udowodnić że coś ukradłeś jak zezwala Ci na to ustawa ? Zakup Polskich Banków też odbył się za 1/3 ceny ich wartości o tym świadczyły skoki w górę kilkukrotne ich akcji na giełdzie zaraz w pierwszym dniu notowań. Mechanizm zaniżania ceny akcji i skup przez podstawione osoby doskonale się sprawdził w powiązaniu z kupowaniem ustaw w Polsce . Kto sprzedaje tyle taniej dochodowy interes ? tylko ktoś kto ma z tej sprzedaży jeszcze większy osobisty interes . Banki od lat mają rekordowe zyski .

Tyle faktów historii jaka z tego nauka ?

Ano jak SKOKI urosły w siłę to się je tanio przejmie choćby pod przykrywką puszczania do obiegu informacji że nie przynoszą zysku i dochodu zestawi to z zyskami Banków i lud zobaczy ale są h*j... zarządzane bez wytłumaczenia że spółdzielczość nie ma maksymalizować zysku tylko opiera się nie na maksymalizacji zaspokojeniu potrzeb lokalnej społeczności . Zysk nie jest ich podstawą działalności .

Przykład z innego podwórka . Do polski wpuszczono zagraniczne firmy ubezpieczeniowe . Zysk z tych instytucji idzie za granicę . Jednym z kluczowych i pierwszych szkoleń każdego pracownika było szkolenie o historii firmy i o tym że mimo że ma zagranicznego właściciela jest Polska :) bo pracujemy na terenie Polski i dla Polski :) . Postępowanie tego ,, Polskiego " pracodawcy było takie że z 900 ludzi w kryzysie wywalał 300 na pysk . po kryzysie zatrudniał i tak w koło . Jak się kręciło potrzebował ludzi jak nie to zwalniał o dziwo Zysk co roku tej firmy rósł :) z centrali w Anglii wciąż był nacisk że za mało zysku :) dyrektorzy i kierownicy którzy wciskali te kity że to ,, Polska " firma za 20 000 pensji potrafili zrobić wszystko włącznie z zabranianiem ludziom wyjścia do toalety , rozliczania ich z czasu pobytu w toalecie . Generalnie wszystko chodziło jak w zegarku dla maksymalizacji zysku . Jak zaczęli zwalniać się ludzie nie wytrzymując ciśnienia zatrudniano następnych i tak w koło . Ciekawą też była pogadanka Dyrektorów przy zwalnianiu pracownika że mobbing jest trudny do udowodnienia a potem się ma problemy ze znalezieniem pracy . Generalnie zwolnienie wyglądało tak że do pracownika z rana podchodził ochroniarz eskortował do salki tam odbywano rozmowę a potem wyprowadzał z budynku .

Oczywiście w firmie kwitły programy rozwoju karier i tak dalej :)

I najważniejsze jak zagraniczny ubezpieczyciel konkurował z krajowym ? dawał lepszą niższą cenę dla klienta ?

Ano nie bo po co , popędzał sprzedawców na prowizji oraz a właściwie przede wszystkim konstrukcją produktów i zapisami w nich zawartymi dzięki którym wypłacał kilkakrotnie mniej odszkodowań od Polskich prawdziwych ubezpieczycieli . Tak się robi biznes w Polsce na maksymalizacji zysku nie na jakości i uczciwej konkurencji , kosztem miejsc pracy , zdrowia pracowników . Po zbudowaniu bazy gdy przestała ona dostatecznie szybko przyrastać nie muszę dodawać że sprzedawców zwolnił a właściwie sami odeszli bo byli na samozatrudnieniu . Więc zbudowali bazę czyli najważniejszą podstawę która daje firmie największe zyski ale po budowie obsługą i zarobkiem z tej bazy nie zajmowali się Ci ludzie tylko już tania siła robocza w biurze .

Warto się zatem czasem zastanowić czy kupić coś te 4 % taniej czy jednak 4 % drożej ale w Polskiej lub chociaż regionalnej firmie . Może dlatego że w moim sklepiku regionalnym Panie pracują od 20 lat i nie zap... jak w biedronce z miną osoby która własnie dostała wyrok nie pracę i wytrzymuje góra 2 lata . Ale i zażartować potrafią i pogadać i jakoś zysk jest i praca i czas puki zbawienny obcy kapitał ich nie wykupi .

Chyba czegoś nie zrozumiałeś. To nie ja gadam, że w około źle się dzieje. Ja jestem ciekaw co ci tak właśnie widzący świat mają do powiedzenia oprócz tego gadania

A co ty masz do powiedzenia oprócz słodkiego podpiardywania jak ci dobrze ??? Bo generalnie to może i się tobie wygodnie pierdzi tylko jak zauważyłeś coraz mniej ludzi chce te bąki wąchać.

Może ci to nie przeszkadza jeśli myślenie zastąpiłeś pierdzeniem.

A co ty masz do powiedzenia oprócz słodkiego podpiardywania jak ci dobrze ??? Bo generalnie to może i się tobie wygodnie pierdzi tylko jak zauważyłeś coraz mniej ludzi chce te bąki wąchać.

Może ci to nie przeszkadza jeśli myślenie zastąpiłeś pierdzeniem.

Następny facio który wie lepiej ode mnie co myślę i co piszę.

Choć jeden cytacik na poparcie twoich stwierdzeń. Jacm nędznie poległ, może tobie się uda?

Jestem Europejczykiem.

Kubri, jacm, przemek_s

na czym wy opieracie swoją opinie o SKOK-u ? Ja tam pracowałem na stanowisku kierowniczym. Poznałem ludzi , metody działania , produkty , technikę , strategię itp itd . O czym wy tu gadacie panowie ? Bronicie teorii - Dobre bo polskie ? Ale nie w tym przypadku . Przykro mi . Będzie mi wstyd do końca życia za to co robiłem na polecenie przełożonych i o czym milczałem wiedząc co robią. Ktoś, kto pracował w SKOK-u poznał rodzimy biznes od najgorszej strony . Dziwie się ,że to się jeszcze kręci . Organa kontroli i ścigania przymykają na to oczy mimo ,że mają ciągle nowe informacje . Szkoda gadać .

...there is no spoon...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.