Skocz do zawartości
IGNORED

Te SKOKi są bezpieczne ?

czester15.30

Rekomendowane odpowiedzi

Zgubiłeś N. ;)

"tego wyroku do SN."

Wladz wkleiłeś to co ci pasowało z tego artykułu? Swoją drogą niezła manipulacja.

"Nie dwie gazetowe kolumny sprostowań i odpowiedzi prasowych, lecz kilkanaście krótkich i rzeczowych zdań - tyle ostatecznie ma opublikować "Gazeta Wyborcza" w sprawie ze Spółdzielczymi Kasami Oszczędnościowo-Kredytowymi. Taki jest czwartkowy wyrok Sądu Najwyższego, który oddalił kasację SKOK-ów ws. o zamieszczenie sprostowań."

Czyli przegrały sprawę czy nie, mają sprostować czy nie? :))

Wladz czyli muszą sprostować więc coś jednak nakłamali!!

"Wyrok SN zapadł dzień po prawomocnym oddaleniu przez Sąd Apelacyjny w Warszawie pozwu SKOK-ów przeciwko wydającej "Gazetę Wyborczą" Agorze i autorowi tekstu o SKOK-ach Maciejowi Samcikowi. W tamtym cywilnym procesie powodowie żądali publikacji osobnych przeprosin, co - w przypadku uwzględnienia ich powództwa - oznaczałoby konieczność zamieszczenia ich na kilkunastu stronach "GW".

Sąd Apelacyjny uznał we wtorek, że gazeta podała prawdziwe informacje o SKOK-ach....'

Tu już mamy Twój fragment (cytat).

Czyli ta sprawa nie jest jeszcze zamknięta, bo sam napisałeś że będzie zaskarżenie do SN!

W artykule z którego jest Twój cytat jest jeszcze wzmianka o jeszcze jednym sprostowaniu wyegzekwowanym przez Skok.

Czyli były kolejne kłamstewka.

Wladz co chciałeś tym cytatem udowodnić? ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Tu jeszcze jedno zasądzone sprostowanie!!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

ABW i prokuratura podejrzewają, że w wołomińskim SKOK-u ktoś pierze brudne pieniądze. Kasy udzielały tam bowiem kredytów... bezdomnym. A bezdomni je regularnie spłacali. Nie wiadomo jakim cudem.

Jak pisze "Newsweek",

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Wołomin to druga największa spółdzielcza kasa oszczędnościowo-kredytowa w kraju. Ma około 70 tysięcy klientów i aktywa warte 2 miliardy złotych. Szefowie SKOK-ów się martwią, bo tego finansowego giganta z Wołomina właśnie prześwietla prokuratura - i to bardzo dokładnie.

Powodem są kredyty udzielane osobom bezdomnym i podstawionym "słupom". Mechanizm działania był niezbyt skomplikowany: naganiacze stali np. pod budkami z alkoholem i namawiali biednych ludzi do brania kredytów w SKOK-ach w zamian za "parę groszy". "Słupy" otrzymywały fałszywe dokumenty, m.in. zaświadczenia o zarobkach i szły do SKOK-ów.

Ukryta Zawartość

Dobre sobie, sam to podałeś, ja podałem sprostowanie.

Jak ci coś tam nie pasuje to wskaż, a nie kombinuj i nie obrażaj, bo nigdzie nie powiedziałem że kłamiesz!!

No to powiem jeszcze raz i wyraźnie:

Czy SKOKI, Berecki i jego rzecznik uważają ludzi za idiotów???

Może akurat w przypadku Twoim i PiSSmanów mają rację, ale są też ludzie którzy potrafią samodzielnie myśleć.

W tym momencie mamy taka sytuację, że zobowiązany prawem Bierecki musi podać swoje dochody. Prasa podaje podane przez niego sumy do wiadomości publicznej a Bierecki twierdzi, że prasa kłamie.

Jeżeli podane kwoty nie zgadzają się, to kłamie chyba Bierecki a nie prasa.

Jestem Europejczykiem.

Jeżeli podane kwoty nie zgadzają się, to kłamie chyba Bierecki a nie prasa.

Wyborne.

Skąd ta pewność? Zresztą to Ty (oni) powinniście dać na to niezbity dowód, a nie tak na słowo!! :))

Jaro_747 niemal we wszystkich wczorajszych wpisach podawałem przykłady na to że w przypadku SKOK prasa (GW, Polityka a za nimi reszta) ma to nieszczęście ciągle kłamać. Jeżeli nie czytałeś to sprawdź i nie posądzaj mnie, że nie potrafię myśleć, to właśnie daje do myślenia! Podejrzane jest że tego nie chcesz widzieć!

Gdyby tak nie było sądy w wielu orzeczeniach już prawomocnych nie nakazywałyby im umieszczać sprostowań!

ABW i prokuratura podejrzewają, że w wołomińskim SKOK-u...

Wladz tu jeszcze to trzeba udowodnić, czy Skok oszukiwał czy chciano oszukać Skok. Daleka do tego droga.

Prasa szybko napisze na podstawie anonimowego informatora, potem to często po wyrokach sądów trzeba prostować!

Mówiłem o tym i przytaczałem na to dowody wczoraj. ;)

Ukryta Zawartość

Najgorsze w tym jest to że w ciągu pierwszych dni takie rewelacje powielają inni i jedno sprostowanie nie naprawi tego złego które na skutek tej publikacji wyrządzają!

Ukryta Zawartość

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

najgorsze dopiero przed tobą , sąd ostateczny i nogi z hmmm pan Bóg powyrywa . Maju tyle warty jesteś

Masz wyjątkowo wybiórczą pamięć , przypomnij sobie . Patologia w głowie i patologii nie dostrzeżesz .

" " Od wielu lat POLITYKA domagała się objęcia SKOK – które z małych instytucji samopomocowych przekształciły się tymczasem w największy w Polsce parabank – podobnym systemem nadzoru i bezpieczeństwa, jakim cieszą się inne instytucje finansowe. Przeciwko temu bezwzględnie walczyła grupa kilku osób, które wraz z rodzinami przejęły faktyczną kontrolę nad systemem SKOK, oraz wspierający ich i rozmaicie powiązani z Kasami politycy, głównie z PiS. Już w 2004 r., w artykule „Wielki SKOK”, Bianka Mikołajewska opisała, jak znakomita idea kas oszczędnościowo-pożyczkowych, lansowana niegdyś przez Solidarność, została wypaczona i zdegenerowana. Pisała o tym, jak grupka pięciu osób, z prezesem Krajowej SKOK Grzegorzem Biereckim (dziś senatorem PiS) na czele, obsadziła kluczowe funkcje we władzach spółek, stowarzyszeń i fundacji powiązanych z Kasami, jak tworzyli wokół SKOK zupełnie prywatne interesy, jak dzięki lobbingowi uzyskiwali korzystne dla siebie zapisy ustawowe (w tym np. zwolnienie z podatku dochodowego i wyprowadzenie całego systemu poza jakąkolwiek zewnętrzną kontrolę)."

Tak ciebie przerobili czy zapłacili ?

Masz wyjątkowo wybiórczą pamięć

Bianka Mikołajewska opisała...

Ta sama pani wiele wyrokami sądów musiała też "odszczekać". ;)

...wyprowadzenie całego systemu poza jakąkolwiek zewnętrzną kontrolę

Zaczynamy dotykać sedna, to znaczy jak ma wyglądać ta "zewnętrzna kontrola".

"Komisja Nadzoru Finansowego będzie mogła wyznaczać zarządy SKOK-ów, dzielić kasy oszczędnościowo-pożyczkowe, wydzielać z nich części i zbywać lub łączyć z bankiem przewiduje nowo przyjęta przez Sejm ustawa o SKOK-ach. Spółdzielcze kasy zostaną poddane rygorystycznym regulacjom właściwym dla banków, w zamian za co depozyty ulokowane w SKOK-ach zostaną objęte gwarancjami Bankowego Funduszu Gwarancyjnego (BFG). – Depozyty w SKOK-ach będą odtąd korzystały z podwójnych gwarancji bezpieczeństwa, w systemie wewnętrznym, który funkcjonuje od początku, opartym na własnym funduszu stabilizacyjnym, oraz w instytucji zewnętrznej, jaką jest BFG ...

...Nadzór KNF nad spółdzielczymi kasami będzie silniejszy niż nad bankami, chociaż działalność kas jest znacznie węższa. Przede wszystkim SKOK-i działają tylko w realnej gospodarce i nie spekulują depozytami klientów na rynkach finansowych. W związku z tym ryzyko, przed którym muszą się zabezpieczyć, powinno być niżej wycenione. Ponadstandardowe podniesienie poprzeczki bezpieczeństwa depozytów w SKOK-ach będzie dla kas bardzo kosztowne."

Czy nie chodzi o to by zniszczyć konkurencję?

"Przedstawiciele SKOK-ów od dawna wskazują, że spółdzielcze kasy jako instytucje konkurencyjne w sferze działalności kredytowo-depozytowej wobec banków znalazły się na celowniku lobby bankowego, które ma swoich przedstawicieli także w Sejmie. – Na tych przepisach najbardziej skorzystają instytucje parabankowe, które nie podlegają żadnemu nadzorowi i nie ponoszą kosztów – podkreśla Bierecki. – Ogranicza się działalność SKOK-ów w interesie banków i lichwy. Ta ustawa jest przykładem niebywałego lobbingu ze strony tych środowisk, które mają duże wpływy w partii rządzącej – dodaje."

"To już druga nowelizacja ustawy o SKOK-ach autorstwa PO. Pierwsza, z 2009 r., weszła w życie zaledwie pół roku temu, po tym jak Trybunał Konstytucyjny zakwestionował kilka przepisów. – Obecna nowelizacja także narusza Konstytucję i zostanie zaskarżona do Trybunału – zapowiada Bierecki. – Nowe, rygorystyczne przepisy dotyczące Spółdzielczych Kas Oszczędnościowo-Kredytowych posłowie PO wzorowali na nieistniejących unijnych regulacjach, które pozostają dopiero w sferze planów i których ostateczny kształt pozostaje nieznany."

Pisanina kolegi Maju wprawia mnie w osłupienie. Po pierwsze coraz bardziej kreci, żeby nie powiedzieć kłamie i to często kompletnie bezmyślnie, po drugie pasja z jaką to robi zaczyna mnie zastanawiać.

Po trzecie albo nie czyta tego, co wkleja albo liczy na lenistwo lub znudzenie tematem innych. Bo czasem rzeczy, które wkleja ewidentnie świadczą przeciwko niemu i przeciwko SKOKom.

Jestem Europejczykiem.

Pisanina kolegi Maju wprawia mnie w osłupienie.

Nie po raz pierwszy czytam takie teksty bym się miał dziwić.

Typowe odwracanie kota ogonem.

Bo czasem rzeczy, które wkleja ewidentnie świadczą przeciwko niemu i przeciwko SKOKom.

Wskaż choć jeden!!!

Sam z wladzem już w ten sposób wpadliście dwa razy. MAM PRZYPOMNIEĆ? ;)

Czyli wkleja bo kce i musi. W jego przypadku - i kcem, i muszem.

Nie wysilaj się, nic mądrzejszego i tak nie napiszesz. ;)

Po pierwsze coraz bardziej kreci, żeby nie powiedzieć kłamie i to często kompletnie bezmyślnie, po drugie pasja z jaką to robi zaczyna mnie zastanawiać.

Jeszcze jedno nie przywykłem by mnie nazywać kłamcą, jak nie dasz na to dowodu udowodnisz że nie zasługujesz na normalne traktowanie.

Sam z wladzem już w ten sposób wpadliście dwa razy. MAM PRZYPOMNIEĆ? ;)

Żeby nie być gołosłownym.

Twój wpis #127 - gdzie chwalisz się że Mikołajewska wygrała ze Skok sprawę a prawda była taka że Skok wygrał w SN.

Wladz wpis #180 - odpowiedź moja na tej stronie - bez komentarza, chciałoby się powiedzieć "kończ wladz....." ;)

Panie Maju czy poniżej opisana sytuacja jest patologiczna

" Pisała o tym, jak grupka pięciu osób, z prezesem Krajowej SKOK Grzegorzem Biereckim (dziś senatorem PiS) na czele, obsadziła kluczowe funkcje we władzach spółek, stowarzyszeń i fundacji powiązanych z Kasami, jak tworzyli wokół SKOK zupełnie prywatne interesy, jak dzięki lobbingowi uzyskiwali korzystne dla siebie zapisy ustawowe (w tym np. zwolnienie z podatku dochodowego i wyprowadzenie całego systemu poza jakąkolwiek zewnętrzną kontrolę)."

tak tak nie nie

Panie Maju czy poniżej opisana sytuacja jest patologiczna

Panie wladz a to wszystko prawda i udowodnił to ktoś ponad wszelką wątpliwość?

Proszę o konkretną odpowiedź

tak tak nie nie

tak tak nie nie

Ponad wszelką wątpliwość to udowodni, mam nadzieję, sąd - kiedy nareszcie prokurator zawlecze tam tłuste d..y biereckiego i jego kolesiów.

W obliczu tak dużych kwot powierzonych przez ludzi, instytucja finansowa powinna być czysta jak żona Cezara. A skoki, niestety, w świetle raportu KNF-u wyglądają co najmniej niewyraźnie.

Nie broń z uporem godnym lepszej sprawy tego finansowego bagienka pisowskich przydupasów.

Nie po raz pierwszy czytam takie teksty bym się miał dziwić.

Typowe odwracanie kota ogonem.

Wskaż choć jeden!!!

Jeszcze jedno nie przywykłem by mnie nazywać kłamcą, jak nie dasz na to dowodu udowodnisz że nie zasługujesz na normalne traktowanie.

Jaro_747 niemal we wszystkich wczorajszych wpisach podawałem przykłady na to że w przypadku SKOK prasa (GW, Polityka a za nimi reszta) ma to nieszczęście ciągle kłamać. Jeżeli nie czytałeś to sprawdź i nie posądzaj mnie, że nie potrafię myśleć, to właśnie daje do myślenia! Podejrzane jest że tego nie chcesz widzieć!

Tu wlaśnie kłamiesz kolego, a pisałem juz o tym więc nie rozumiem twojej bezczelności.

Mechanizm jest taki, że SKOK wytacza sprawę w której jest powiedzmy 10 zarzutów. W przypadku dziewięciu najważniejszych przegrywa haniebnie, ostaje sie jeden kompletnie drugo- czy nawet trzeciorzędny. No i co? Maju i SKOKI milczą o dziewięciu a trąbią o tym jednym, trzeciorzędnym. Czasem jest jeszcze śmieszniej, jak w podawanym przez ciebie linku:

"Nie dwie gazetowe kolumny sprostowań i odpowiedzi prasowych, lecz kilkanaście krótkich i rzeczowych zdań - tyle ostatecznie ma opublikować "Gazeta Wyborcza" w sprawie ze Spółdzielczymi Kasami Oszczędnościowo-Kredytowymi. Taki jest czwartkowy wyrok Sądu Najwyższego, który oddalił kasację SKOK-ów ws. o zamieszczenie sprostowań.

Wyrok SN zapadł dzień po prawomocnym oddaleniu przez Sąd Apelacyjny w Warszawie pozwu SKOK-ów przeciwko wydającej "Gazetę Wyborczą" Agorze i autorowi tekstu o SKOK-ach Maciejowi Samcikowi. W tamtym cywilnym procesie powodowie żądali publikacji osobnych przeprosin, co - w przypadku uwzględnienia ich powództwa - oznaczałoby konieczność zamieszczenia ich na kilkunastu stronach "GW".

Sąd Apelacyjny uznał we wtorek, że gazeta podała prawdziwe informacje o SKOK-ach (w tym o występujących w systemie nieprawidłowościach) i uczyniła to w interesie społecznym.

W środę przed Sądem Najwyższym dobiegł końca inny proces, jaki SKOK-i wytoczyły "GW" żądając w tej samej sprawie zamieszczenia sprostowań i odpowiedzi prasowych - w trybie przepisów Prawa prasowego z 1984 r. Początkowo wszyscy powodowie (oprócz Kasy Krajowej SKOK było nimi kilku członków zarządu kas, ostatecznie wystąpili z procesu) żądali zamieszczenia tekstu zawartego prawie na 20 stronach maszynopisu. (...)

Konsekwencja wyroku jest taka, że "GW" będzie publikować wynikającą z prawomocnego wyroku SA odpowiedź SKOK-ów, która jest zawarta w kilkunastu zdaniach. "A pod spodem dodamy od redakcji informację o wczorajszym wyroku oddalającym pozew SKOK-ów, w którym sąd stwierdził, że napisaliśmy o nich prawdę"

rek, że gazeta podała prawdziwe

Jestem Europejczykiem.

tak tak nie nie

sam nie potrafisz ocenić czy podany przykład jest patologiczny Tak tak Nie nie

SKOK przegrywa w sądzie , Teraz sądy winne ?

sam nie potrafisz ocenić czy podany przykład jest patologiczny

Doprawdy?

Wladz, albo nie masz argumentów i manipulujesz, albo jesteś bardzo niedomyślny. Tym pytaniem odpowiedziałem.

W tym właśnie problem, jeżeli coś działa poza prawem to się tym prawem to ściga, a nie tylko pomawia w prasie.

Jeżeli się ma niezbite dowody zgłasza się to do prokuratury i czeka na wyrok sądu.

Ponad wszelką wątpliwość to udowodni, mam nadzieję, sąd..

O widzisz, tu podobny punkt widzenia.

Tyle tylko że pomówień wiele...stąd też wyroki w sprawie sprostowań...a udowodnionej patologii w sądzie jakoś tu nie przedstawiliście. ;)

Tu wlaśnie kłamiesz kolego, a pisałem juz o tym więc nie rozumiem twojej bezczelności.

Powoli bo widzę że znowu się zapędzasz.

W tym właśnie problem, jeżeli coś działa poza prawem to się tym prawem to ściga, a nie tylko pomawia w prasie.

Taak... Na co drugiej budowie w Polsce można by walnąć mandat za kupę naruszeń norm bezpieczeństwa i warunków technicznych czy innych rozporządzeń i nakazać opracowanie dokumentacji zmian. Do tego praca na czarno etc. No to co, inspekcje do roboty? Wyszło by na miliony mandatów w jeden dzień. Ludzie traktują prawo jak traktują, sposób zarządzania SKOKami nie jest tu niestety czymś nadzwyczajnym. Kwestia nazewnictwa bo przy SKOKach które skaczą sobie po przestrzeniach o niejasnej terminologii te mogły się długo wykręcać, nie mają/miały też realnego zewnętrznego zabezpieczenia (ubezpieczenie w firmie-córce, dobre sobie :D ). Trudno to porównać do przedwojennych SKOKów które miały ubezpieczenia w poważnych, niezależnych towarzystwach asekuracyjnych, miały jasne procedury i odpowiednie kadry.

Doprawdy?

Wladz, albo nie masz argumentów i manipulujesz, albo jesteś bardzo niedomyślny. Tym pytaniem odpowiedziałem.

Jeżeli się ma niezbite dowody zgłasza się to do prokuratury i czeka na wyrok sądu.

O widzisz, tu podobny punkt widzenia.

Tyle tylko że pomówień wiele...stąd też wyroki w sprawie sprostowań...a udowodnionej patologii w sądzie jakoś tu nie przedstawiliście. ;)

Powoli bo widzę że znowu się zapędzasz.

kłamca Maju sra w raju , tyle warte twoje wpisy i nachalne , prymitywne ....manipulujecie .

wyroki zapadły . sr***cy Maju kto powinien osądzić , kontrole przeprowadzić ?

Mechanizm jest taki, że SKOK wytacza sprawę...

Nie wchodząc w szczegóły, spraw by nie było gdyby nie opierały się na pomówieniach lub zawierały tylko fakty. To znalazło wyraz w wielu (nie jednej) sprawach wygranych i gdzie wyrokiem sądu nakazano sprostować. Sam to przecież zacytowałeś z mojego linku.

Sprawa "najważniejsza" o te 5 mln to dowiedzieliśmy się tylko, że sąd uznał to za wygórowane a jak ta sprawa się zakończyła to tak naprawdę nie wiem. :)

...że gazeta podała prawdziwe

Wiemy tyle co podano (link to kopia artykułu z GW)

Chyba nie sądzisz że napiszą inaczej?

Napisali prawdę - tyle tylko ze trzeba ją troszeczkę sprostować. ;)

kłamca Maju

Wladz zajmij się czymś innym nie moją osobą, jak masz jakiś dowód na to to go przedstaw.

Jak na razie jedyne co ci doskonale wychodzi to pomawianie innych!

...koledzy forumowi poważnie traktowali twoje wpisy a Ty co...

'Od kilku dni mamy unikalną możliwość obserwowania w mediach prorządowych skoordynowanej akcji wymierzonej w Spółdzielcze Kasy Oszczędnościowo-Kredytowe - jedną z niewielu dużych instytucji finansowych, które wciąż pozostają w polskich rękach, i które Polski się nie wstydzą. O skali koordynacji świadczy chociażby fakt, że w akcję dyskredytacji SKOK-ów włączyły się nawet "Wiadomości" TVP1 (materiał Pawła Gadomskiego), tradycyjnie unikające angażowania się w ataki na konkretne przedsiębiorstwa....

Kolejny dzień nie przyniósł zaskoczenia. W "Gazecie Wyborczej" - zajmującej się SKOK-ami z pasją iście bankową - głos znów zabrała red. (?) Bianka Mikołajewska (tytuł publikacji: Polityka "Stefczyka"). Zarzut główny: SKOK-i, zwłaszcza Kasa Stefczyka, finansują "prawicowe imprezy i media". Szczególnie skandaliczne jest, można odnieść wrażenie, wspieranie imprez typu wystawa "Warto być Polakiem", prezentująca myśl śp. Lecha Kaczyńskiego czy też gali z okazji 20-lecia "Gazety Polskiej". Do tego uroczystości związane z rocznicą katastrofy smoleńskiej czy koncerty patriotyczne. No, rzeczywiście skandal! Wspierać polskość w Polsce, zdaniem "Wyborczej", to niemal zbrodnia. Może już nawet bez "niemal"...

Nie brakowało sążnistych artykułów. Np. w roku 2004 ("Polityka nr 47, 20 listopada) red. (?) Mikołajewska opublikowała tekst pt. "Wielki SKOK". Nie byłoby w tym nic zaskakującego, gdyby w tym samym listopadzie 2004 roku (Polską rządzili wówczas postkomuniści) swojego raportu nt. SKOK nie opracowała Agencja Bezpieczeństwa Wewnętrznego. I jakoś tak "się złożyło", że niezwykle obszerne fragmenty artykułu red. (?) Mikołajewskiej brzmią identycznie jak fragmenty raportu ABW.

Żeby nie być gołosłownym:"

Ukryta Zawartość

...jakieś prostackie wykręty z pseudo logiką .

Jakoś inni zrozumieli, ty masz tylko problem.

Ponad wszelką wątpliwość to udowodni, mam nadzieję, sąd...

Ukryta Zawartość

co to jest sraju Maju ?

Mogę ci powiedzieć czym jest to co właśnie robisz.

Nikt ci jeszcze nie powiedział?

Całe szczęście, że nie ja muszę z tym żyć. ;)

żałosne pijarowskie mendy

Twoje wpisy doskonale Ciebie kompromitują, nie muszę wcale się wysilać - tak trzymaj!

'Nie brakowało sążnistych artykułów. Np. w roku 2004 ("Polityka nr 47, 20 listopada) red. (?) Mikołajewska opublikowała tekst pt. "Wielki SKOK". Nie byłoby w tym nic zaskakującego, gdyby w tym samym listopadzie 2004 roku (Polską rządzili wówczas postkomuniści) swojego raportu nt. SKOK nie opracowała Agencja Bezpieczeństwa Wewnętrznego. I jakoś tak "się złożyło", że niezwykle obszerne fragmenty artykułu red. (?) Mikołajewskiej brzmią identycznie jak fragmenty raportu ABW.

Żeby nie być gołosłownym:"

A ja twierdzę, że leniuszki z ABW przepisały całe fragmenty artykułu "Polityki" i umieściły w swoim raporcie.

Czy SKOKI swoim zwyczajem pozwały ABW? Wygrały czy przegrały? A jeżeli nie pozwały to dlaczego? Dlatego, że "tak się zlożyło", że podawano fakty?

Jestem Europejczykiem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.