Skocz do zawartości
IGNORED

Topowy sprzęt z lat 90

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, tedi02 napisał:

No to był high end w czystej postaci...

Taki sam jak Sansui.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

3 godziny temu, tedi02 napisał:

przecież ASR ,Emiter nie ma nic wspólnego z tą szkołą, to muł.

Ha, już wiem skąd ta płytka i bezinteresowna złośliwość. 

Przypominam sobie giermka hajendowca-Dyzmana, w bojach o nadanie hajendowości garażowemu Wile 🤣🤣🤣

Jest też możliwe, że to nawet sam Dyzma/Dyzman "incognito", pod jednym ze swoich multi kont. Tych samych błędów przy stawianiu przecinka trudo się wyzbyć...😂

Jak się mają złomki i drutki od Wile?

Udało się w końcu te hajendy pocisnąć jeleniom na aukcjach? 😁

Edytowane przez iro III
43 minuty temu, iro III napisał:

Tych samych błędów przy stawianiu przecinka trudo się wyzbyć...😂

Jeszcze kilku innych użytkowników robiło podobne błędy w temacie o Wilk Audio Projekt, samo stawianie przecinka nie określa kogoś konkretnego.

Wrócę do tego nieszczęsnego tzw.

"niemieckiego brzmienia".

"Przyjęło się, że brytyjskie brzmienie cechuje duża dbałość o równowagę, prawidłową barwę i dokładną stereofonię, natomiast mniejszy nacisk jest położony na dynamikę i rozciągnięcie pasma w zakresie basu. Niemieckie brzmienie jest w zasadzie przeciwieństwem, charakteryzuje się wyeksponowanym basem, wyeksponowanymi wysokimi tonami i dobrą dynamiką, ale neutralność barw i stereofonia mogą być mniej precyzyjne. Te schematy dotyczą w zasadzie wyłącznie zestawów głośnikowych."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Te "Brzmienia regionalne" (to tytuł cytowanego akapitu) to dziennikarskie uproszczenie.

Aha - kiedy temat był zaczynany, wtedy chodziło o sprzęt 20 letni, a teraz to już jest 30 letni. 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez xetras
Dopisek

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

7 minut temu, xetras napisał:

Jeszcze kilku innych użytkowników robiło podobne błędy w temacie o Wilk Audio Projekt, samo stawianie przecinka nie określa kogoś konkretnego

Może i nie określa, ale może też określać kogoś konkretnego, kto pisze z kilku kont, nieprawdaż?

4 minuty temu, iro III napisał:

Może i nie określa, ale może też określać kogoś konkretnego, kto pisze z kilku kont, nieprawdaż?

Owszem, może. Nie zrozumiem takiego śmiecenia.

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

2 godziny temu, szymon1977 napisał:

Taki sam jak Sansui.

Za wszelką cenę chcesz się docenić 🤣

Sansui nie mam ,ale sluchalem i mam szacunek.👍

1 godzinę temu, iro III napisał:

Ha, już wiem skąd ta płytka i bezinteresowna złośliwość. 

Przypominam sobie giermka hajendowca-Dyzmana, w bojach o nadanie hajendowości garażowemu Wile 🤣🤣🤣

Jest też możliwe, że to nawet sam Dyzma/Dyzman "incognito", pod jednym ze swoich multi kont. Tych samych błędów przy stawianiu przecinka trudo się wyzbyć...😂

Jak się mają złomki i drutki od Wile?

Udało się w końcu te hajendy pocisnąć jeleniom na aukcjach? 😁

Widzisz ,ciebie trzeba potraktować własną bronią 🤣 Ja tego mula emitera miałem, w wątku,,audio mity ,, pisałem  ,miałem kontak z Schafferem itd.A gdybyś uważnie czytał wątek o WILE ,to wiedziałbyś że byłem jego przeciwnikiem.😁

Godzinę temu, tedi02 napisał:

Sansui nie mam ,ale sluchalem i mam szacunek.👍

Widzę kolego nie zrozumiałeś: otóż Rotel ma legendę wzmacniacza kultowego, a Technics bazorowej tandety - legendy legendami a oba zagrały w zasadzie tak samo. Jak chcesz to płać za legendę.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Gość

(Konto usunięte)

Nie rozumiem tej argumentacji. Mimo ze ma, polskie uszy i jedyna polska szkole jaka znam to Altusy.

W latach 80'tych, w katalogach Quelle. Oczywiście pod inną marką.
Porównanie mulastego brzmienia Tannoy z mulastym charaktetem Anglików jak najbardziej ma sens - nie ma sensu zakładanie, że angielskie hi-fi musi grać mulasto.
Które to te Tannoye, konkretnie proszę.

Bo o charakterze Anglików, to masz raczej nikłe pojęcie.

580c3309e395d89fe5171c19fc64cae8.jpg
  • Pokaż nowe odpowiedzi