Skocz do zawartości
IGNORED

Festiwal Opole 2013

adams19

Rekomendowane odpowiedzi

Ostrzegam wszystkich szanujących swoje uszy i "smak muzyczny" ;) Próbowałem w sobotę obejrzeć i posłuchać "superjedynek" - niestety taka smuta, żałość z poziomu muzyczno-artystycznego, że zacząłem płakać krwawymi łzami i przełączyłem się na Szpilkę ;( A jak wam się festiwal podoba?

Audiofilizm mnie nie interesuje, jedynie dobry sprzęt i jeszcze lepsza muzyka ;)

https://www.audiostereo.pl/topic/104007-festiwal-opole-2013/
Gość JacekMadera

(Konto usunięte)

Czasy, kiedy na festiwalach grała prawdziwa orkiestra całkowicie na żywo a występowały same gwiazdy (również na żywo) już chyba nie wrócą... Niestety! Obecne festiwale to tylko komercja i promowanie pseudo artystów... Gwiazd piosenki to my już niestety nie mamy... Osobiście wolę już Opole niż Top Trendy, bo tego to już wogóle nie da się ani oglądać ani słuchać...

Cieszę się, że doceniono grupę Pectus, bo chyba tylko oni prezentują jakiś poziom artystyczny, jak na obecną muzykę pop to całkiem nieźle...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Szkoda dziewczyny,przeprosiła,po co jej to było.

Ukryta Zawartość

Przez chwilę włączyłem i trafiłem na "artystkę" która kompletnie nie umie śpiewać. W głowie się nie mieści, że na "szanowanym" festiwalu może wystąpić takie BEZTALENCIE.

Wspominają prawdziwych artystów profanując ich muzykę!

Chodzi tylko o kasę!!!

Prawdziwych artystów na takich festiwalach już nie spotkamy!!!

Zmienił bym nazwę festiwalu na Opolee jak kombii, podobna zmiana poziomu!!!!

Oglądam dzisiejszy koncert. Jednak "starsi" piosenkarze to klasa. Majewska, Połomski (80 lat!), Santor. I pomyśleć, że jak byłem młody, to z nich szydziłem. Podobał mi się występ Natalii Niemen wraz z Czesławem.

Co do Joanny Moro i jej występu piątkowego - albo ją zjadła trema, albo coś nie tak było z odsłuchem. Tutaj np. śpiewa na żywo w rosyjskiej tv:

Gość miniabyr

(Konto usunięte)

Co roku te same ryje ubrane w nowe ciuszki, ale o rok starsze.Towarzystwo własnej adoracji -w tym roku ja dostane coś ,a ty w następnym. Wyśpiewują "piosenki", które gdyby nie konferansjer zapowiadający kolejny produkt , to słuchacz nie rozpoznał by, że zmienił się wykonawca.Na teksty tych pieśni lepiej spuścić zasłonę milczenia. Czy mozna po tym spędzie dowiedzieć się , co ciekawego jest lub wydarzyło się w polskiej piosence? Festiwal Polskiej Pizdenki w Opolu -tak to się powinno nazywać.

Miałem nie pisać, bo było słabo w piątek, w sobotę nie wiem i bym sobie tylko ponarzekał, a starych kawałków nie lubię, więc w niedzielę miało być jeszcze gorzej ale było lepiej...znani od lat wykonawcy ciągle nie do pobicia i najgorsze, że technicznie znakomici, więc da się słuchać z przyjemnością i przeboje ciągle jare...hmm...no więc jednak lubię te stare kawałki z niedzieli z powodu jakości treści, przekonującego wykonania, klasy wykonawców. "Dziwny jest ten świat" niesamowicie zaśpiewany, pomysłową, rewelacja...dodatkowe emocję zapewnili ludzie od kamer...w dobrej wierze liczę, że to z powodu emocji, albo taki pomysł na ujęcia...głowy się nie mieszczą w kadrze...

• Redaktorzy

Natalia Niemen ładnie zaśpiewała. I podobna z oczu do ojca...

No i szacun dla Połomskiego. Facet niedługo kończy 80-tkę i jak wywija na scenie! ;)

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

Gość JacekMadera

(Konto usunięte)

Faktycznie niedzielny koncert to już było coś, głównie dzięki orkiestrze i starym artystom, takim jak Wodecki (nadal wspaniały głos i ten prawie absolutny słuch!), Majewska - Korcz, Santor, Połomski (choć musiał mieć dyrygenta przy sobie)... Mnie osobiście brakowało Krajewskiego, ale jego już się chyba nie doczekamy na scenie i Rynkowskiego (no, mam taki sentyment...)

Całość bardzo trafnie spuentował Włodek Korcz - "kiedyś się komponowało piosenki, teraz się produkuje"... Ja jeszcze dodałbym, że wykonawców wybierają celebryci w takich programikach jak The voice of Poland, Must be the music czy jeszcze jeszcze czymś gorszym, choć pewnie o to trudno... A przepraszam! Mam talent - to bije wszystko!

Teraz wiem dlaczego scenografia była tak oczojebna...aby odwrócić uwagę od muzycznego gniota jakim był ten festiwal.

Szacunek dla prastarej gwardii, że im się chciało.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Jak zwykle, corocznie klub stetryczałych ramoli krytykuje jakiś festiwal... ;)

Czasami jakiś błyśnie, że chodzi na koncerty. Taaam to oczywiście jest wspaniale...

Nie zauważa tylko przekrwionych oczu artysty i zapominanych tekstów...

A 90%, czyli prawie każdy jara się kompozycją "Ona Tańczy Dla Mnie"... Ale w Internecie można popieprzyć...

Czasami jakiś błyśnie, że chodzi na koncerty. Taaam to oczywiście jest wspaniale...

A 90%, czyli prawie każdy jara się kompozycją "Ona Tańczy Dla Mnie"... Ale w Internecie można popieprzyć... GGGG

A 90%, czyli prawie każdy jara się kompozycją "Ona Tańczy Dla Mnie"... Ale w Internecie można popieprzyć...

GGrzegorz7 Po pierwsze primo nikt tu piszący na pewno nie zasłużył na twoje inwektywy, no może jedynie ty jesteś tym ramolem i chcesz mocno mierzyć swoją stetryczałą miarką innych, po drugie primo nikt nie krytykował całego festiwalu, jedynie 2 pierwsze dni, po trzecie primo jeśli wypisałeś czego piszący słuchają to ty też musiałeś tego słuchać( przy podsłuchiwaniu), a poza tym pozdrawiam i życzę lepszego samopoczucia; bez odbioru ;)

Audiofilizm mnie nie interesuje, jedynie dobry sprzęt i jeszcze lepsza muzyka ;)

Ja obejrzałem tylko krótki 2 min skrót z występu z ostatniego dnia festiwalu i widzę, że jednak inżynier Mamoń miał rację:)

Jakby nie patrzeć najbardziej lubimy piosenki, które dobrze znamy i dlatego stara gwardia z RWPG dała radę :))

No ostatni dzień było co posłuchać, brawo dla Natali Niemen , coś będzie z tej dziewczyny.

Starzy wyjadacze scenowi ,popatrzcie ,może nie ma już tej iskry ale jest Profesjonalizm.

Gość miniabyr

(Konto usunięte)

Słuchając pani Niemen wstydziłem się. To takie dziwne uczucie zażenowania które z każdą sekundą trwajacego utworu przechodziło we wstyd. Pani Niemen wygląda jak tata , a śpiewa jak mama. I ten egzaltowany spicz- jak harcerka na hormonalnym haju - wiocha.

• Redaktorzy

Kurczę, po kilku dniach dotarło do mnie komu Natalia Niemen dedykowała swoją słowną solówkę.

Ukryta Zawartość

A ja jestem jednym z fanów CN. Czuję wielki niesmak.

Ukryta Zawartość

Faktycznie niedzielny koncert to już było coś, głównie dzięki orkiestrze i starym artystom, takim jak Wodecki (nadal wspaniały głos i ten prawie absolutny słuch!), Majewska - Korcz, Santor, Połomski (choć musiał mieć dyrygenta przy sobie)... Mnie osobiście brakowało Krajewskiego, ale jego już się chyba nie doczekamy na scenie i Rynkowskiego (no, mam taki sentyment...)

Całość bardzo trafnie spuentował Włodek Korcz - "kiedyś się komponowało piosenki, teraz się produkuje"...

Dodalbym jeszcze Stana Borysa, dobry wystep.

Gość miniabyr

(Konto usunięte)

Czy uważacie ,że festiwal w Opolu jest wydarzeniem które reprezentuje to co się dzieje w polskiej muzyce ? Bo ja nie mam złudzeń . To spęd tandety z jednego gatunku muzyki - polski pop. Na tym festiwalu nie ma nic co wykracza poza ramy popowej miałkości .A gdzie inne gatunki?Jeśli ktoś ma jakiekolwiek poczucie estetyki i jest trochę bardziej osłuchany to już dawno olał ten nieszczęsny festiwal. Jak daleko jest nasza muzyka z głównego nurtu wystarczy udać się na któryś z letnich festiwali np opener , off na których są wykonawcy nieobecni w swiadomości oglądacza/słuchacza Festiwalu Polskiej Piazdenki w Opolu. A jeśli uważacie że przesadzam , to moje drugie pytanie brzmi: kto z Was kupił jakąś płytę wykonawcy który wystąpił w tegorocznym Opolu?

• Redaktorzy

A jeśli uważacie że przesadzam , to moje drugie pytanie brzmi: kto z Was kupił jakąś płytę wykonawcy który wystąpił w tegorocznym Opolu?

Ja. Jakoś dwa lata temu kupiłem płytę CD Sylwii Grzeszczak "Sen o przyszłości". Podobają mi się dwa kawałki z tej płyty, a jeszcze bardziej podoba mi się Sylwia :) Aczkolwiek przyznam szczerze, że rzadko coś nowego mi się podoba.

festiwal w Opolu jest wydarzeniem które reprezentuje to co się dzieje w polskiej muzyce ? Bo ja nie mam złudzeń . To spęd tandety

Wyjęte z kontekstu, ale trafne w 100 procentach.

A 90%, czyli prawie każdy jara się kompozycją "Ona Tańczy Dla Mnie"... Ale w Internecie można popieprzyć... GGGG

GGrzegorz7 Po pierwsze primo nikt tu piszący na pewno nie zasłużył na twoje inwektywy, no może jedynie ty jesteś tym ramolem i chcesz mocno mierzyć swoją stetryczałą miarką innych, po drugie primo nikt nie krytykował całego festiwalu, jedynie 2 pierwsze dni, po trzecie primo jeśli wypisałeś czego piszący słuchają to ty też musiałeś tego słuchać( przy podsłuchiwaniu), a poza tym pozdrawiam i życzę lepszego samopoczucia; bez odbioru ;)

AAdams.

Mój wpis jak każdy inny.

Niewiele gorszy od twojego.

Jak wolisz mordobicie od muzyki to po kiego zakładasz wątek o Festiwalu.

Odnośnie twojego komentarza. Nie, nie jestem ramolem, nie krytykuje dokonań artystów ot tak, aby wskazać swoją postawę...

A lepszego samopoczucia potrzeba tobie, nie będą cie zalewały te krwawe łzy...

Ostrzegam wszystkich szanujących swoje uszy i "smak muzyczny" ;) Próbowałem w sobotę obejrzeć i posłuchać "superjedynek" - niestety taka smuta, żałość z poziomu muzyczno-artystycznego, że zacząłem płakać krwawymi łzami i przełączyłem się na Szpilkę ;( A jak wam się festiwal podoba?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.