Skocz do zawartości
IGNORED

Aniołowie,święci,relikwie,cuda itp.

wojciech iwaszczukiewicz

Rekomendowane odpowiedzi

i tak powstają zabobony....:)

+

0

Owszem. Wieszcze, kaznodzieje, pomazańcy Boży, twórcy nowych kościołów, Artony, sacrum i profanum, władza dusz i majątki kościołów:-(

Jeszcze wyjdziesz na ludzi...:)

pytanie czy ty wyjdziesz...

Życie też nią może być, a na pewno Bóg!

znaczy teraz piszesz teraz sam ze sobą ....:)

Według niego to byli poganie.

Lecz On odpowiedział: Jestem posłany tylko do owiec, które poginęły z domu Izraela.

A ona przyszła, upadła przed Nim i prosiła: Panie, dopomóż mi!

On jednak odparł: NIE GODZI SIĘ ZABRAĆ CHLEB DZIECIOM A RZUCIĆ PSOM.

pytanie czy ty wyjdziesz...

znaczy teraz piszesz teraz sam ze sobą ....:)

We śnie rzadko jestem solo:)

To nie jest tak do końca... lubię wyłazić na człowieka ale płci przeciwnej...

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

A jak to jest z tymi świętymi?Czy Ewangelia coś mówi na ten temat?Jak oceniamy beatyfikacje?

" Ze Słowa Bożego wynika, iż świętym nie może nikogo uczynić żaden człowiek czy instytucja. W Biblii czytamy: „[bóg] nas wybawił i powołał świętym powołaniem nie ze względu na nasze uczynki, lecz ze względu na swe własne zamierzenie oraz życzliwość niezasłużoną” (2 Tymoteusza 1:9). Tak więc uświęcenie następuje za sprawą Boga, który zgodnie ze swym zamierzeniem powołuje daną osobę, okazując jej niezasłużoną życzliwość."

Piotr

Ja wybieram nie chorować na raka! Mam wybór???

po pierwsze - trywializujesz czyli diagnoza była prawidłowa - nie chce ci się myśleć

po drugie - masz wybór - gdy zechce ci się myśleć i zrozumieć co ma wpływ na zdrowie, po za obiegowymi sloganami, nawet przy genetycznym uwarunkowaniu poznasz, że wybór istnieje

ale jak wierzy się wyłącznie w wiem co jem i robaki po śmierci to po kuta se takimi pierdołami dupę zawracać

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Mylisz się mamelu drogi zarzucając mi głupotę i niemyślenie.Nie wiem jak ze stanem mojego mózgu, ale myślę ostatnio bardzo dużo i stąd moja droga pod prąd...Wybór mój natomiast w pewnych przypadkach jest żaden.Piszesz pierdoły jakbyś się wczoraj narodził.Idąc ulicą w biały dzień dostałem w ryj (do dziś nie wiem za co).Wybór? Mogłem iść inną drogą, prawda?

Generalnie Bóg bez dupy tez nic nie może. I dlatego stworzył sobie czowieka. :)

Bóg stworzył sobie człowieka, aby być bogiem.Kim by był bez niego?

o czym z wami gadać jaskiniowcy :(

Troglodyci, panie Janku!, Troglodyci...

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Mylisz się mamelu drogi zarzucając mi głupotę i niemyślenie.Nie wiem jak ze stanem mojego mózgu, ale myślę ostatnio bardzo dużo i stąd moja droga pod prąd...Wybór mój natomiast w pewnych przypadkach jest żaden.Piszesz pierdoły jakbyś się wczoraj narodził.Idąc ulicą w biały dzień dostałem w ryj (do dziś nie wiem za co).Wybór? Mogłem iść inną drogą, prawda?

Po części Ty , Paul i pan Mamel macie rację , tzn. na wiele rzeczy nie mamy żadnego wpływu (np. wspomniany przez Ciebie nowotwór-choroba , która dotyka również dzieci ) , natomiast na nie które sprawy , wybory mamy wpływ .

Piotr

Nie o to mi chodzi , spójrz znacznie dalej wstecz , tj. zanim pojawił się człowiek .

Właśnie o to mi chodzi ;) Są jakieś wykopaliska z okresów sprzed człowieczych, potwierdzające tą tezę?

Bo szczatki dinozaurów to się znalazły...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.