Skocz do zawartości
IGNORED

Aniołowie,święci,relikwie,cuda itp.

wojciech iwaszczukiewicz

Rekomendowane odpowiedzi

Katolik modli sie (jesli nie do Boga) to napewno nie do Maryi Panny A O WSTAWIENNICTWO ZA JEJ POSREDNICTWEM !!!!!

Czyli modli się do Maryi o wstawiennictwo?

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

"Aniele Bozy strózu mój, ty zawsze za mną stój.

Rano, wieczór we dnie w nocy BADŹ MI ZAWSZE DO POMOCY"

Którego fragm nie rozumiesz? Proźby o pomoc i wstawiennictwo?

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

Przypomnij sobie tę modlitwę i nie pytaj nieśmiało.

Jacku , ja znam tylko jedną modlitwę z ust Jezusa Chrystusa :

Ojcze nasz, któryś jest w niebie,

święć się imię Twoje;

przyjdź Królestwo Twoje;

bądź wola Twoja jako w niebie, tak i na ziemi.

Chleba naszego powszedniego daj nam dzisiaj;

i odpuść nam nasze winy,

jako i my odpuszczamy naszym winowajcom;

i nie wódź nas na pokuszenie,

ale nas zbaw ode Złego.

Piotr

Nie wiem czemu ma służyć taki temat...?

Ktoś chce się czegoś dowiedzieć, czy wyśmiewać....

DAPHILE, Arcam irDac, Musical Fidelity A3, Paradigm studio 40.4 + REL T5,ibasso DX120,DX100, Iriver H140 eph100 HD650. 

Jacku , ja znam tylko jedną modlitwę z ust Jezusa Chrystusa :

skąd wiesz że z jego ust?

Czyli modli się do Maryi o wstawiennictwo?

+

„Albowiem jeden jest Bóg, jeden też pośrednik między Bogiem i ludźmi, człowiek, Chrystus Jezus, który wydał siebie samego na okup za wszystkich” (1 List do Tymoteusza 2,5-6a).

Piotr

Ktoś chce się czegoś dowiedzieć, czy wyśmiewać....

Przecież to oczywiste.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Dlaczego? - prosi Go o opiekę.

Ale dlaczego o opiekę prosi anioła , a nie Boga ?

Równiez apostoł Jan nie pozostawia złudzeń, co do hołdowania komuś innemu, jak wyłącznie Bogu: „… a gdy usłyszałem i ujrzałem, upadłem, by oddać cześć u stóp anioła, który mi to pokazywał. Ale on mi mówi: 'Uważaj! Nie czyń tego! Jestem tylko współniewolnikiem twoim i twoich braci (…). Oddaj cześć Bogu' ”. (Objawienie 22:8-9)

Jak widać — nawet aniołom nie powinno się kłaniać, a wyłączna część należy się Bogu.

Piotr

Moje pytania wynikaja z faktu,że wielu wierzących,praktykujacych i przestrzegających doktryny w rozmowach prywatnych poddaje w wątpliwość wiarę w anioły,świętych itd.Pomijam juz fakt,że kościoły reformowane( też chrześcijanie) wiarę tę odrzuciły.

Z czego wnosisz?

Modlitw jest wiele nie ta jedna.

Równiez apostoł Jan nie pozostawia złudzeń, co do hołdowania komuś innemu, jak wyłącznie Bogu: „… a gdy usłyszałem i ujrzałem, upadłem, by oddać cześć u stóp anioła, który mi to pokazywał. Ale on mi mówi: 'Uważaj! Nie czyń tego! Jestem tylko współniewolnikiem twoim i twoich braci (…). Oddaj cześć Bogu' ”. (Objawienie 22:8-9)

Jak widać — nawet aniołom nie powinno się kłaniać, a wyłączna część należy się Bogu.

Czy proszenie kogoś o pomoc do hołdowanie/oddawanie czci? Pogieło cię?

zastanów się ? Popatrz co pozwoliłeś z siebie zrobić!

Gość skynyrd

(Konto usunięte)

Anioł wypełnia zamysły Boga. Do Boga modlę się w naprawdę trudnych sytuacjach.

To... rewerencja.

Non stop powtarzasz brednie/schematy zaimpletowane przez trenerów w sali qu....stwa.

Czy ty jestes człowiekiem myslącym, czy marionetka?

wielu wierzących,praktykujacych i przestrzegających doktryny

Tu popełniasz błąd, mylisz wiarę z doktrynami kościelnymi.

Tym samym czepiasz się tylko z tego powodu czyli roli Kościoła Katolickiego pomiędzy wiernymi, a wiarą w Boga.

Z czego wnosisz?

Modlitw jest wiele nie ta jedna.

Ale Bóg jest jeden !

I.gifI.gif (drugie przykazanie )

Nie wolno ci mieć innych bogów oprócz Mnie. Nie wolno ci zrobić sobie figury, żadnego wyobrażenia tego, co jest w niebie na górze, ani tego, co jest na ziemi w dole, ani tego, co jest w wodzie poniżej lądu. Nie wolno ci oddawać im pokłonów i nie wolno ci im służyć, bo Ja הי, twój Bóg, jestem Bogiem żądającym wyłączności, który [wymierza] karę [za] grzech ojców [buntowniczym] synom do trzeciego i czwartego pokolenia, tym, którzy Mnie nienawidzą, a tym, którzy Mnie kochają i przestrzegają Moich przykazań, wyświadczam dobro przez tysiące [pokoleń].

Według Biblii, treść Dekalogu i innych słów Boga wygłoszonych na górze została spisana przez Mojżesza (Wj 24,4), natomiast to Bóg – nie Mojżesz – wyrył przykazania na kamiennych tablicach (Wj 24:12 oraz Wj 32:16 oraz Wj 34:1).

Piotr

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.