Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze doświadczenia z MIT-em

Rekomendowane odpowiedzi

Rafaell mow duzymi literami. Zdaje sie, ze to Tys sie doczepil. Mnie tez wkurzaja wypowiedzi ludzi z branzy ktorzy chwala tylko swoje a jada po wszystkim innym. Najgorsze, ze to inne nierzadko jest zdecydowanie lepsze. Kazdy kto uwaza inaczej jest gluchy lub ma cienki lub zle skonfigurowany sprzet.

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

Myślę że w tej subtelnej materii i pogoni za Graalem sporo osób przechodzi obok niego ma go nawet w rekach i nie zauważa. Miło czasami się jednak czyta jak co niektórym udało się drugi raz wejść do tej samej wody. To jakiś cud ogólnie i nie możliwe ale na tym forum się już zdarzyło :)

Inne jest inne mamy wybór możemy je akceptować lub szukać dalej.

Problem polega na tym że człowiek to stworzenie bardzo kapryśne w odbieraniu jednakowo takich samych zjawisk nie tylko akustycznych w odległym czasie. Jednego dnia coś się podoba a już innego jest takie sobie.

Słuchamy parę razy tej samej muzyki a za każdym razem odnajdujemy w niej coś innego. Myślę że jednak tak powinien brzmieć dobry set. Jeśli za kolejnym razem nie słyszymy czegoś nowego to znaczy że w naszym systemie wieje nudą :)

Jak na razie nie słyszałem systemu który miał by dobrą temperaturę barwową te słabsze graja klinicznie a te z górnej pułki za bajkowo co z tego ze przyjemnie jak łżą w żywe oczy.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Tutaj masz racje. Ja lubie bajkowe wciagajace brzmienie poniewaz prawdziwie grajacego systemu nigdy nie slyszalem i uwazam, ze nie mozna tego osiagnac w domu z zestawu stereo a tym bardziej ze sluchawek. Kto uwaza inaczej powinien jeszcze raz wybrac sie na koncert, moze byc nawet kameralny i niech pooslucha czy aby napewno dzwieki w przestrzeni ukladaja sie tak samo jak u niego w systemie.

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

W ramach rozluźnienia zobaczcie to:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Granice naiwności zostały dawno przekroczone ale to jest już szczyt!

Pobili nawet Bazodruta.

Ukryta Zawartość

Gość masza1968

(Konto usunięte)

W ramach rozluźnienia zobaczcie to:

http://allegro.pl/entreq-vibbeater-maxi-myszy-antywibr-i2855087088.html

Granice naiwności zostały dawno przekroczone ale to jest już szczyt!

Pobili nawet Bazodruta.

Zajebiste są.

Bez względu na to co toto robi mi się podobają 02icon_mryellow.gif"]02icon_mryellow.gif[/url]

Przypominają trochę dużego "knota".

Jedno jest pewne z firmą Entreq nie chcę mieć nic wspólnego, choćby wyprodukowali i cud świata. To przekracza ludzkie pojęcie. Najpierw kondycjoner masy, teraz myszy a jutro...?

Jak na razie nie słyszałem systemu który miał by dobrą temperaturę barwową te słabsze graja klinicznie a te z górnej pułki za bajkowo co z tego ze przyjemnie jak łżą w żywe oczy.

Mnie sie udalo uzyskac wlasciwa, tj. realistyczna barwe zaczynajac od kontrabasu, przez wokale na fortepianie konczac. Zadnych drogich kabli nie mam, tylko miedz OCC, za to wzmacniacz, kolumny i odtwarzacz bez podbarwien. Dzwiek czysty, naturalny.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Przypominają trochę dużego "knota".

Jedno jest pewne z firmą Entreq nie chcę mieć nic wspólnego, choćby wyprodukowali i cud świata. To przekracza ludzkie pojęcie. Najpierw kondycjoner masy, teraz myszy a jutro...?

A mają inne kolory?

Bo jakby mieli w różowym to dla równowagi wibratora kupiłbym mojej narzeczonej ;)

Tylko nie wiem czy powinna sobie postawić na głowie czy na dupie?

A już chciałem kliknąć"kupuj", ale skoro 12 dni, to nie zdążyłbym nacieszyć się myszami.

Swoją drogą mam jeszcze jedną wątpliwość.Otóż w opisie nie ma nic o tym w którą stronę mają być zwrócone ryje.W pierwsze odbicia czy mi się będzie odbijać, gdy te stwory będą się gapiły na mnie.

Wyobraźcie sobie jaką poprawę wprowadzi taki hajend!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

szymon,

O to bym Cię nie podejrzewał.:))Przecie powinno być równe środowisko akustyczne dla 2 kolumn, więc dlaczego tylko 1 miś?:))

Będzie rabacić za dwa?

A nie jest to jaka kryptoreklama?:)) handlujesz misiami?:))

Mam problem z 44Hz , więc pluszak nie załatwi sprawy:(

Flaszkę, to miał wczoraj postawić Jarek, ale dał ciała:))Teraz pewnie ja będę musiał go zaprosić do siebie i upić, co by potem nie gadał na forum, że mam do bani system:))

Przy takich cenach tych gadzetow to lepiej zaprosic streatezerke by zatanczyla miedzy kolumnami, skutecznie rozproszy nasza uwage od niedomagania systemu:)

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Flaszkę, to miał wczoraj postawić Jarek, ale dał ciała:))Teraz pewnie ja będę musiał go zaprosić do siebie i upić, co by potem nie gadał na forum, że mam do bani system:))

Whisky nie pijesz a mnie po czystej otrzącha.

Jak zmienisz zdanie i na "myszowatą" będziesz miał ochotę to zawsze można zrobić dogrywkę a potem rzuty karne ;)

A twojego kolegę możemy przebrać w różową sukienkę baletnicy.

Wyobraż sobie jakby wyglądał z tymi tatuażami i tiulami w różowym kolorze ;))))

Właśnie siedzę i popijam single malt , popalam fajkę i czytam wasze wpisy ;)

Edytowane przez jarek&ania
Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Ruchańce na kolumny ;)

A co to są te ruchańce?

Słyszę o nich kolejny raz ale nie wiem o co chodzi?

Wytłumaczcie mi jakbym miał 12 lat i blond kręcone włosy.

A może tak dla odmiany podyskutujemy o kablach ...... MIT-a?

I tu was zaskoczyłem ;)

Ponadto w rywalizacji na "naj" i tak mam NAJdłuższego........

masz 2x7.5 metra w biwiringu?

Jak nie masz to se kup))

i co z tymi MITami?

Zapytaj Elberotha czy jakieś miał...........bo mi sie wstydzi chyba powiedzieć))

Mityczne MIT-y są mit-omańskie.

Ponoć najlepsze ale któż to wie.

Słyszałem o takim co znał takiego który rozmawiał

kiedyś z takim który podobno miał....

A że wiekowy to był i Stary Audiofil to można dać wiarę,

iż tak mogło być.

Człowieku mój nick to ściema podobnie jak te całe ałdio

ps.

mam 35 lat

To nie mogło się obejść bez kolejki. Połechtałeś mój czuły punkt, grajdupa to jest TO :)

Zaraz tam połechtałeś?...............a okapnik trza do góry podnosić))

A co to są te ruchańce?

Słyszę o nich kolejny raz ale nie wiem o co chodzi?

Wytłumaczcie mi jakbym miał 12 lat i blond kręcone włosy.

Wiesz co to okapnik!!!................a nie masz pojecia o ruchancach.................to zapytaj grajdupy))

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Wiesz co to okapnik!!!................a nie masz pojecia o ruchancach.................to zapytaj grajdupy))

Widzę ,że kolega grypsuje.

A ja niestety w więżniu nie byłem i trudno mi taki rebus rozwiązać ;)

post-33970-0-07387500-1355008162_thumb.jpg

Edytowane przez jarek&ania

Whisky nie pijesz a mnie po czystej otrzącha.

Mam propozycje - antidotum na "krzywy ryj".Vóda pod nazwą Krupnik.Trochę w smaku zbliżona do "Żołądkowej", tyle, że dla mnie bardziej hm..,szlachetna.Zapewniam, że się nie skrzywisz.

Wierzę żeś chłop twardy i hardy, to zaryzykujesz:)

W razie czego, możemy wychylić ten twój kolor:), ale next mój, wchodzisz?

A ja niestety w więżniu nie byłem i trudno mi taki rebus rozwiązać ;)

Dlaczego zaraz tam niestety?:)

Osadzeni zawsze mówią, że są niewinni:))

Tak mówią bynajmniej.

Zapytaj Elberotha czy jakieś miał...........bo mi sie wstydzi chyba powiedzieć))

Mnie tu nikt nie lubi, więc nie mam na co liczyć:)

A tam, będziem się pitolić z gryzoniami i pluszakami :)

he ,he..,fajne

Nawiasem..,ciekawe, bo obrazek miał 8 wyświetleń.Komu zależało na zbliżeniu?:))

• 3 tygodnie później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi