Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze doświadczenia z MIT-em

Rekomendowane odpowiedzi

hej

Właśnie mam na testach interkonekt MIT Matrix 6i. Mam pytanie czy puszki na tych kablach powinny być od strony źródła czy od strona wzmacniacza. Niestety na kablach nie ma opisu - strzałek wskazujących kierunek.

Nie wiem jak jest w tym modelu ale pamietam jak zamawiałem swojego MIT-a XLR 1.5m to były

2 opcje. Albo puszka w połowie długości kabla albo bliżej końca kabla tzn 2/3+puszka+1/3 i taki też zamówiłem.

Co ciekawe na moim strzałki są mimo że to XLR więc kierunek wyznaczają wtyki,

Przypuszczam źe ta sama logika dotyczy innych modeli MIT-a, czyli jeśli puszka nie jest na środku

to powinna być bliżej końca kabla.

Ale jeśli jest na środku i nie ma strzałek to pozostaje kierować się kierunkiem napisów na kablu.

Z tego co pamitam tak wlanie jest u mnie magnum a strzalka jest niemalze przy wtyku.

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

Od strony źródła.

Ale wtopa-oby takich mniej w Nowym Roku........chyba,ze myślisz o żródle Odry względem ustawienia klocków u Ciebie))

Swoją drogą chiński konekcik za 1000 jakbyś nie wpiął to i tak nie zrobisz z tego hajendu.

Piotr Ty nie cwaniakuj:-)

Karp mi zaszkodził i...

Faktycznie wprowadziłem w błąd kolegę rollinsa ale już teraz biję się w pierś!!!!

Mam dwa xlr-y i niechce być inaczej jak piszecie.

Szczęścia i zdrowia Panowie w Nowym Roku.

pozdr

Piotr Ty nie cwaniakuj:-)

Karp mi zaszkodził i...

Faktycznie wprowadziłem w błąd kolegę rollinsa ale już teraz biję się w pierś!!!!

Mam dwa xlr-y i niechce być inaczej jak piszecie.

Szczęścia i zdrowia Panowie w Nowym Roku.

pozdr

Tak z ciekawości zrobie dziś test - podepne tak i tak:)

ciekawe czy będzie słychac różnicę;)

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Ja z miesiąc temu wpiąłem odwrotnie cyfrówkę MITa, grałem tak parę godzin a gdy się zorientowałem i przepiąłem tak jak być powinno - wydawało mi się, że gra gorzej :-)

Muszę od Ciebie pożyczyć tą cyfrówkę MITa i skonfrontować z moim Transparentem.

Bo to ostatni nie MITowy konekt u mnie :)

Edytowane przez masza1968

Miałem w swoim systemie słuchawkowym ic MIT Shotgun S2. Bardzo dobrze się wpasował. Jednak musiałem go sprzedać. Na dniach powinienem dostać ic MIT Shotgun S1. Czego mogę się spodziewać po S1? Mam nadzieję, że jakieś aspekty dźwięku się poprawią - jakie? Abym tylko nie przedobrzył :-) Lubię ciepłe, przestrzenne i dynamiczne brzmienie.

Panowie potrzebuje "tonarm cable" ktos moze cos polecic? Mam juz dwa Magnumy MA i dobrze by bylo cos tej samej klasy.

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

Maciek jaka masz wkladke?

No to moze jakies wrazenia z odsuchu gramofonowych MITow?

• 5 miesięcy później...
Gość masza1968

(Konto usunięte)

Trochę zmieniam w kablach i w związku z tym mam kilka sztuk na zbyciu.

Jeśli ktoś będzie zainteresowany to zapraszam na PW.

Głośnikowy Magnum MA 2 x 2.5m (komplet końcówek).

IC Magnum MA 1m RCA

IC Magnum MA 1m RCA

IC Magnum M1 1,5m RCA

IC Magnum M1 1m RCA

Wszystkie jak nowe, nie noszą żadnych śladów używania. Wszystkie w oryginalnych opakowaniach.

Trochę zmieniam w kablach i w związku z tym mam kilka sztuk na zbyciu.

Jeśli ktoś będzie zainteresowany to zapraszam na PW.

Głośnikowy Magnum MA 2 x 2.5m (komplet końcówek).

IC Magnum MA 1m RCA

IC Magnum MA 1m RCA

IC Magnum M1 1,5m RCA

IC Magnum M1 1m RCA

Wszystkie jak nowe, nie noszą żadnych śladów używania. Wszystkie w oryginalnych opakowaniach.

A czy porzucasz na dobre firmę MIT czy tez może idzesz w górę i zmieniasz na serie ORACLE?`Magnum MA to szlachetne kable...znalazłeś coś lepszego a może stwierdziłeś że warto zrobić downgarde;-)?

Pozdrawiam

Gość masza1968

(Konto usunięte)

W obecnej konfiguracji lampowej lepiej mi się sprawdza srebro.

Dostałem "na spróbowanie" Albedo (seria Metamorphosis) i całkiem fajnie sobie radzi.

MITa już kiedyś miałem i do niego wróciłem.

Jak kiedyś się zmieni konfiguracja sprzętu to pewnie będzie kolejny powrót do MITa lub Transparenta.

• 4 miesiące później...

Szukałem tematu o MITach w dziale kluby ale niestety bezskutecznie więc napiszę tutaj: mam możliwość zakupu dwóch 2M sieciówek Z-Cord II po 400zł sztuka, czy to dobre kable? Do jakich sprzętów się nadają? Myślałem o wpięciu ich do preampu ML28 i DACa PS Audio NWD.

Reszte systemu mam opartą na samych MITach: 750Plus S2, 330PlusS2, 330PlusS3 i Digital Reference.

Za tą kasę to warto. Generalnie sieciówki MIT-a łagodzą przekaz.Staje się on bardziej miesisty, cieplejszy, dociążony i łagodny na górze.

To że przekaz robi się łagodny to akurat duży plus. Moje kolumy (JBL4343) dość mocno wypychają średnicę i górę.

Martwi mnie tylko trochę ten bas - po przesiadce z głośnikowców Monter M1 na MH-750PlusS2 bas zrobił się dość ciężki, trochę "bułowaty".

To co robią 750tki z przestrzenią jest niesamowite - głośniki od razu znikają w pomieszczeniu!

Edytowane przez Marek.S
  • Pokaż nowe odpowiedzi