Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze doświadczenia z MIT-em

Rekomendowane odpowiedzi

Jeden ch..! Na pewno można znależć wyjście z sytuacji, tylko jak zwykle nikomu się nie opłaca i nikomu się nie chce!

Jasne, należy wyprowadzić się do USA, tam nie tylko z Transparentami jest łatwiej;-). Dawno chyba w Polsce nie byłeś. W ciągu ostatnich lat uszczelniono granice i Unia dba o to aby nie było wyjścia z sytuacji. Dzięki temu ludki kupują chętniej kabelki z Europy. I nie tylko kabelki...

@Sly30,

Tak, znam VdH First Ultimate. Kompletnie mi nie podszedl, w moim systemie miedzy pre i koncowka Krella dzwiek robil sie b.ciemny w dodatku bylo slychac brum z glosnikow przez wysoka imepedancje kabla.

Panowie,

Czy SET MIT MH770 terminator + MIT MI350 terminator będzie dobrym połączeniem z Musical Fidelity KW550???

Może ktoś z Was próbował???

pozdrawiam

Panowie,

Czy SET MIT MH770 terminator + MIT MI350 terminator będzie dobrym połączeniem z Musical Fidelity KW550???

Może ktoś z Was próbował???

pozdrawiam

Jakie te terminatory masz-poprosze pełną nazwę i ich wiek,albo foty-wtedy mozna sie odnieść bezbłędnie.

Jakie te terminatory masz-poprosze pełną nazwę i ich wiek,albo foty-wtedy mozna sie odnieść bezbłędnie.

MIT MH 770 CVTermiantor Biwire i MIT MI350 CVTermiantor

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

RCA podobnie kolorystycznie wygląda jak głośnikowy i mam do nich drewniane opakowania.

pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Mama mia!!

a oprócz powyższego co napisaleś:) masz jakieś inne doświadczenia połączenia połaczenia MITa z tej serii z MF KW550?:)

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Wypowiedź Rafaella dotyczyła Starego Audiofila:-)

Cena 1.900 Euro za ten kabel wydaje się dwukrotnie zawyżona w stosunku do jego realnej wartości, bo rozumiem, że to jest cena tylko za głośnikowy 3.5m. A poza tym wygląda na kabel oryginalny. Ja mogę Ci podpowiedzieć tylko tyle, że z KW550 niestety nie słuchałem, ale próbowaliśmy podłączać MITa 770 do najmocniejszej integry (nie pamiętam oznaczenia) MF. Mnie się to brzmienie podobało, ale znajomy finalnie wybrał Nordosta Tyr. Nordost brzmiał dużo szczuplej, ale lepiej trzymał bas, którego na MF było dużo. W każdym razie razem z MF grał ten MIT bardzo ciepło.

Edytowane przez tomkly

Wypowiedź Rafaella dotyczyła Starego Audiofila:-)

Cena 1.900 Euro za ten kabel wydaje się dwukrotnie zawyżona w stosunku do jego realnej wartości, bo rozumiem, że to jest cena tylko za głośnikowy 3.5m. A poza tym wygląda na kabel oryginalny. Ja mogę Ci podpowiedzieć tylko tyle, że z KW550 niestety nie słuchałem, ale próbowaliśmy podłączać MITa 770 do najmocniejszej integry (nie pamiętam oznaczenia) MF. Mnie się to brzmienie podobało, ale znajomy finalnie wybrał Nordosta Tyr. Nordost brzmiał dużo szczuplej, ale lepiej trzymał bas, którego na MF było dużo. W każdym razie razem z MF grał ten MIT bardzo ciepło.

ja wiem że chodziło o starego audiofila:) nie wiem jakie relacje męsko-męskie(cokolwiek to znaczy) łączą rafaello.... ale gdyby dołożył merytoryczne do tematu swoje "branżowe" trzy grosze byłoby efektywnie:)

stary audiofil prosił o sprecyzowanie co za druty posiadam. jutro odbieram KW550 i zobaczymy jakie wrażenia. dzięki za opinie tomkly. jeśli jest jak mówisz o cieplejszej stronie mocy to byłoby OK. posłuchamy zobaczymy.

ja wiem że chodziło o starego audiofila:) nie wiem jakie relacje męsko-męskie(cokolwiek to znaczy) łączą rafaello.... ale gdyby dołożył merytoryczne do tematu swoje "branżowe" trzy grosze byłoby efektywnie:)

stary audiofil prosił o sprecyzowanie co za druty posiadam. jutro odbieram KW550 i zobaczymy jakie wrażenia. dzięki za opinie tomkly. jeśli jest jak mówisz o cieplejszej stronie mocy to byłoby OK. posłuchamy zobaczymy.

Wlasnie-trzeba posłuchać-a takie pisanie co za kabelki jak graja i gdzie to są bajeczki dla dzieci

Sprecyzowaleś-lecz nie do końca-bo u mnie gra do tej pory xlr mit 350 cvterminator proline reference-z trzema puszkami i czwarta mniejszą w

kolorze czarnym,mialem tez mit 350 cvterminator proline z dwoma puszkami w otulinie w takim kolorze i tonacji jak przedstawione z włoskiego

portalu powyższe głosnikowe.Istnieja też przecież 350 rca-więc nie wiem co masz u siebie w systemie.

Jesli są to te thiele 3.7 -to nie powinno być żle,o ile je juz wygrzałeś a potrzebuja z 1000 godzin grania minimum,aby zabrzmiały prawidłowo.

Do thieli 3.7 to mysle ,że tylko lampa z prawdziwego zdarzenia wtedy jest naprawde ok.

Niemozliwościa jest natomiast przesłuchać wszystko i wydawać opinie......KW550 nie słuchałem,bo preferuje sprzet amerykański.

W ubiegłym tysiącleciu kable 350 konekt i 770 głośnikowy pracowały u mnie z markiem levinsonem,krellem-to kable pod trana w/g mnie robione.

Może z kw550 i thielami się zgra nie mam pojęcia-bo nie wszystko sie słuchało,a walić na pałe to kazdy oszołom potrafi.

Rafaello.............MAJTY POLUZUJ!!

Cały czas to robię, nie napinam się tak jak inni, czego i Tobie zyczę :D

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Wlasnie-trzeba posłuchać-a takie pisanie co za kabelki jak graja i gdzie to są bajeczki dla dzieci

Sprecyzowaleś-lecz nie do końca-bo u mnie gra do tej pory xlr mit 350 cvterminator proline reference-z trzema puszkami i czwarta mniejszą w

kolorze czarnym,mialem tez mit 350 cvterminator proline z dwoma puszkami w otulinie w takim kolorze i tonacji jak przedstawione z włoskiego

portalu powyższe głosnikowe.Istnieja też przecież 350 rca-więc nie wiem co masz u siebie w systemie.

Jesli są to te thiele 3.7 -to nie powinno być żle,o ile je juz wygrzałeś a potrzebuja z 1000 godzin grania minimum,aby zabrzmiały prawidłowo.

Do thieli 3.7 to mysle ,że tylko lampa z prawdziwego zdarzenia wtedy jest naprawde ok.

Niemozliwościa jest natomiast przesłuchać wszystko i wydawać opinie......KW550 nie słuchałem,bo preferuje sprzet amerykański.

W ubiegłym tysiącleciu kable 350 konekt i 770 głośnikowy pracowały u mnie z markiem levinsonem,krellem-to kable pod trana w/g mnie robione.

Może z kw550 i thielami się zgra nie mam pojęcia-bo nie wszystko sie słuchało,a walić na pałe to kazdy oszołom potrafi.

Dzięki stary audiofil za cenną opinie po cichu liczyłem na to w kontekście posiadanych przez ciebie w przeszłości thiel 3.7 - chyba że jeszcze je masz:)

moje druty mają po dwie puszki.(zamieściłem załącznik we wcześniejszej odpowiedzi) jak znajdę chwilę to zrobię foty.) czytając poprzednie twoje posty wydajesz mi się tematyczny Gość więc będę wdzięczny za kolejne opinie.

znasz lampy GM70? trenowałeś taki wzmacniacz? słyszałem że GM to wspaniałą lampa ale najlepiej do skutecznych głośników. jaką lampę do thieli proponujesz?

Cały czas to robię, nie napinam się tak jak inni, czego i Tobie zyczę :D

Siedż w tej branży i kręć te swoje druty.........a ja będę pisał smuty)

U rafaella smutna na avatarze jest mina

-bo u niego w drutach wielka plątanina)

Dzięki stary audiofil za cenną opinie po cichu liczyłem na to w kontekście posiadanych przez ciebie w przeszłości thiel 3.7 - chyba że jeszcze je masz:)

moje druty mają po dwie puszki.(zamieściłem załącznik we wcześniejszej odpowiedzi) jak znajdę chwilę to zrobię foty.) czytając poprzednie twoje posty wydajesz mi się tematyczny Gość więc będę wdzięczny za kolejne opinie.

znasz lampy GM70? trenowałeś taki wzmacniacz? słyszałem że GM to wspaniałą lampa ale najlepiej do skutecznych głośników. jaką lampę do thieli proponujesz?

Mam thiele jak najbardziej-bo to znakomite paki są...........a co myslaleś,ze dla jakichś tam rafaellów będę je wygrzewał.........jakieś 1500 godzin?

Wygrzewałem je dla siebie.......tylko dla siebie.Mogę postawić przy nich jakieś nawet Avalony za 150000 i szału nie bedzie.

Lampy gm70 mam z anodami grafitowymi i miedzianymi.

Mam też monobloki gm-70.........tylko nie rozumiem Twojego stwierdzenia o GM-kach,że jest wspaniała lampą do skutecznych głośników?

A znasz głosniki nieskuteczne również-bo ja nie znam............więc o co tu chodzi doprawdy?........chyba o prawdę co nie?

Moc wzmacniacza to wartość powiedzmy umowna i bardzo płynna-na jej wpływ ma wiele czynników,a wat watowi nie równy.

Do thieli jak słuchasz sobie cicho możesz nawet wzmacniacz na lampie 2a3 sobie podłaczyć i na nim słuchać nie za głóśno w małym pomieszczeniu.

Lubisz głośno -to mocniejszy wzmak potrzebny,a przy większej powierzchni jeszcze mocniejszy-bo powierzchnie trza nagłośnić to rzecz oczywista.

Edytowane przez stary audiofil

Czy on zna lampy GM 70? … GM70 to jego drugie imię jak Główny Meloman 70 h muzy na tydzień…. :-)

Czy on zna lampy GM 70? … GM70 to jego drugie imię jak Główny Meloman 70 h muzy na tydzień…. :-)

sly30...

różnica pomiędzy tobą kolego a stary audiofil jest tak że on wprowadza konkretną merytorykę do tematu. a ty jedną ręką mieszasz swoje jajka a druga piszesz coś żeby tylko napisać...i koloryzujesz swoje myślowe wypociny. Zniżasz się do poziomu rafaello.... więc się chłopie zdecyduj więcej będzie pożytku jak błyśniesz swoim doświadczeniem i napiszesz coś godnego Gościa który ma ponad 10.000...

sly30...

różnica pomiędzy tobą kolego a stary audiofil jest tak że on wprowadza konkretną merytorykę do tematu. a ty jedną ręką mieszasz swoje jajka a druga piszesz coś żeby tylko napisać...i koloryzujesz swoje myślowe wypociny. Zniżasz się do poziomu rafaello.... więc się chłopie zdecyduj więcej będzie pożytku jak błyśniesz swoim doświadczeniem i napiszesz coś godnego Gościa który ma ponad 10.000...

........z tym postem to przesadziłem:) nie bierz sobie tego sly30 aż tak mocno do serca:)

........z tym postem to przesadziłem:) nie bierz sobie tego sly30 aż tak mocno do serca:)

Dariusz

Nie odwalaj ściemki bo już nie wiem

-czy to sa jajca czy Sylwka geemki.

Proszę więcej pisać na temat-bo dorosły chłop a pisze o jajach)

Jeszcze chcialem zauwazyć,że ten forumowicz co w w/w temacie ma najwięcej wpisów nie umiał włożyć kabla xlr do

wzmacniacza....a może jest jakiś ułomny i nie mógł?)............to są dopiero prawdziwe jaja jak berety!

Edytowane przez stary audiofil

A takiego mi się udało kupić.

Gratuluję zakupu.

Mam na odsłuchu od dłuższego czasu 8 stopowego Reference XL single wire i jakoś nie umiem się do niego przekonać w systemie: amplifikacja McIntosh (C1000 plus MC601), cd EAR plus kolumny B&W. Jego konkurent metrowy Siltech bi -wire LS-188 Classic Mk 2 Speaker Cables ze srebrnymi WBT gra dla mnie ciekawiej. Może to kwestia różnych długości porównywanych kabli (choć niektórzy twierdzą że kable dłuższe "brzmią" lepiej :), koniecznych zastosowania dodatkowych zwor do single-wire z PCOCC lub innych okoliczności.

Natomiast IC XLR Reference XL daje sobie radę z konkurencją typu Kondo, AN i innymi nawet grając z Siltechem j.w., więc nie ma wyboru musi zostać na dłużej :)

pzdr M.

„Pomnij, że sąd laika, gdy mówi o dziele

O dziele mówi mało; o laiku – wiele!”

— Henryk Elzenberg

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Jeszcze potrzebuję trzy takie sztuki i będę dopiero w domu ;)

O głośnikowych przez szacunek do własnego portfela nie wspomnę :)

Edytowane przez masza1968
Gość masza1968

(Konto usunięte)

Milionerem nie jestem więc malutkimi kroczkami będę pełzał :)

Przy czym wcale nie upieram się na Reference. Ultra w zupełności mnie zadowolą.

Edytowane przez masza1968

Mam teraz Ultra IC i Głośnikowe oraz Reference coax, dają mi dużo przyjemności.

Cieszę się, że doczołgałem się do tego pułapu, i nie zamierzam przestać pełznąć dalej;-)

Jakbyś chciał się pozbywać swoich do daj znać....

• Pokaż nowe odpowiedzi