Skocz do zawartości
IGNORED

Używany Denon dla żółtodzioba na początek?

Maynooth

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Szanownych Kolegów!

Chce sobie nabyć zestaw HI FI do salonu. Jako że nie mam w tej materii doświadczenia na początek pomyślałem o czymś nie drogim. Moje zainteresowanie wzbudziła oferta na allegro: Zestaw stereo DENON - PMA 510AE + CDA 510AE

Data zakupu: 24.11.2011r. – Denon posiada 3 letnią gwarancję która kończy się 24.11.2014r, a więc kupujący u mnie ma jeszcze oryginalną gwarancje dystrybutora na pozostałe 18 miesięcy. Sprzęt jest w 100% sprawny i nie mam nic do ukrycia - po prostu stan idealny – wizualnie i technicznie. Dodam, że jeśli już mój zestaw działał bezawaryjnie przez 1,5 roku to już tak (odpukać) będzie "grać" nadal...

Jeśli miałby jakieś "niedociągnięcia" fabryczne to już by one dawno wystąpiły... Także nie ma się co obawiać :-)

Sprzęt "igła" - bardzo mało godzin używany - dopiero niedawno można by uznać koniec jego "wygrzewania", co świadczy też o moim "podejściu" do nowego sprzętu :-))

Facet za półtoraroczny sprzęt krzyczy 1200 zł. Nowy zestaw kosztuje 1600 zł.

Czy waszym zdaniem ta oferta godna jest zastanowienia czy powinienem sobie odpuścić?

Pozdrawiam serdecznie

Moim skromnym zdaniem za drogo. Jeśli masz już do wydania takie pieniądze to znacznie lepszą opcją będzie zakup starszych produktów Rotela i Marantza. 510-tka to podstawa od Denona, która po prostu nie zachwyca.

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

• Moderatorzy

DCD-755 za 250zł do na prawdę dobra oferta. U handlarzy zwykle 399-499zł stoi. Zasadniczo DENON - PMA 510AE + CDA 510AE to bardzo słabe sprzęty, według mnie nie warte zainteresowania. Ja na Twoim miejscu brałbym od razu ten odtwarzacz, a resztę pieniędzy przeznaczył na solidny wzmacniacz. Za 800 zł można już kupić Marantz PM7000, też znacznie lepszy od DENON - PMA 510AE.

-----------------

Witam Szanownych Kolegów!

Chce sobie nabyć zestaw HI FI do salonu. Jako że nie mam w tej materii doświadczenia na początek pomyślałem o czymś nie drogim. Moje zainteresowanie wzbudziła oferta na allegro: Zestaw stereo DENON - PMA 510AE + CDA 510AE

Słuchałeś? Nie sądzę. Czyli zakup w ciemno? Wtopisz, ale w tym hobby tak już jest. Jak wywalisz w ciągu 5 lat tak z 10-15 kzł, nabierzesz rozumu i w końcu złożysz zestaw jaki chciałeś. No chyba, że to ma w ogóle grać, to bierz.

za 550 moge Ci odsprzedac mojego dcd 1450AR, swojego czasu z pma 1500AR bylem bardzo zadowolony teraz lezy (nie zbiera kurzu bo zamkniety w opakowaniu i zatasmowany) i pilnuje szafy od srodka.

Dołożę swoje 3 grosze, jako że podobnie jak autor tematu jeszcze raczkuje w tematyce dobrego audio.

Otóż po poradzeniu się na tym forum, odnośnie zakupu nowego wzmacniacza Denon 510ae, lub jakiegoś używanego sprzętu w podobnej cenie (gdzie większość szanownych użytkowników odradzała tego konkretnego Denona, a wymieniała masę innych mniej lub bardziej znanych marek jako właściwe, trochę się w tym wówczas pogubiłem, ale czytałem o wszystkim i najbardziej "ostrzyłem pazurki" na wzmacniacze Rotela). Wówczas trafiłem na kolegę z forum, który zaoferował mi omawianego Denona jeszcze na długiej gwarancji w dużo korzystniejszej cenie niż nowy, czy ten z wymienionej aukcji.

No i przypominając, że jestem żółtodziobem, niedoświadczonym za bardzo w świecie audio, powiem, że dla mnie po podłączenie do owego wzmacniacza moich Tannoy M1, które wcześniej grały z miniwieżą JVC, było naprawdę dużym pozytywnym zaskoczeniem.

Przyzwyczajony byłem do wspomnianej miniwieży i zestawu 2.1 Logitecha przy komputerze, zmiana po podłączeniu Denona jest diametralna i wyraźnie słyszalna dla mojego niewprawnego ucha.

Zaznaczam, że zależało mi na odczuwalnej zmianie dźwięku, bezpieczeństwie gwarancji i niewygórowanej cenie, wszystkie owe 510AE spełniło.

I teraz tylko boję się, że z czasem będzie to za mało... choć na dziś dzień jestem zadowolony, to "apetyt rośnie w miarę jedzenia", a znajomego usłyszałem już jeszcze lepszy dźwięk ale na sprzęcie ponad 11 krotnie droższym.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.