Skocz do zawartości
IGNORED

Metronome C8 vs.CH Precision vs. DCS Vivaldi

Gość jarek&ania

Rekomendowane odpowiedzi

Na którymś portalu zachodnim czytałem recenzję kabli USB.Recenzent wybrał 3 najlepsze jego zdaniem na rynku.

Był topowy Wireworld Platinum, AQ Diamond i Synergistic Research. Wszystkie wypadły świetnie ale najbardziej muzykalny i jednocześnie

z większą głębią i czarnym tłem był Synergistic Research.

A Diamond był znów bardziej analityczny i szczegółowy ale też trochę techniczny.

Myślę, że będzie dobry. Stasiop pewnie mocno się stara, słucha i stara, kombinuje i ulepsza, śledzi trendy, więc powinnien być dobry. Na pewno nie ma co podchodzić do tego, sceptycznie i ze złym nastawieniem.

Ja to traktuje narazie jako fajna zabawe, trzeba dobrze zyczyc...ja tam WSZYSTKIM dobrze ludziom zycze, nie badzmi zawistnymi Polaczkami. Dokladnie zgadzam sie! :). A czy bedzie dobry staram sie aby byl maksymalnie Muzyczny a nie jak co niektorzy sadza techniczny ale wbrew pozorom mam pokore bo audio uczy pokory i wazne by ja miec bo wtedy mozna cos dobrego naprawde zrobic ;)

Jak nie zagra bede robil dalej...:D

Natomiast co do budowania napięcia, legendy, i w końcu przyszłej marki, mam w przypadku niektórych wypowiedzi konstruktora, na tym forum mieszane uczucia.

Ja tu wogole nie buduje na tym forum jakiejs marki, Polska to nie jest rynek ani klimat na takie rzeczy. Lubie sobie pogadac i uczyc sie od innych, czasami trzeba wepchac kij w mrowisko aby sie czegos dowiedziec ;D

Myślę, że będzie dobry. Stasiop pewnie mocno się stara, słucha i stara, kombinuje i ulepsza, śledzi trendy, więc powinnien być dobry. Na pewno nie ma co podchodzić do tego, sceptycznie i ze złym nastawieniem. Pytanie czy cena i reszta będzie adekwatna do jakości, dźwięku i marki... Natomiast co do budowania napięcia, legendy, i w końcu przyszłej marki, mam w przypadku niektórych wypowiedzi konstruktora, na tym forum mieszane uczucia.

Każdy się stara i wierzy w sukces swojego produktu wkładając w niego całą swoją wiedzę. A potem z reguły efekty są mizerne.

Lampizatory też miały zwojować świat, lata doświadczeń autora, kolejne wersje niby coraz lepsze a po odsłuchach efekty marne.

W jednym muszę zgodzić się z forumowym trollem 747.Otóż kowalski czy inny obywatel nawet lepszego świata jak USA czy Niemcy nie ma dostępu

do technologii, nowych rozwiązań i dobrych cen na takowe.

Tylko większa firma może zrobić dobry sprzęt choć nie musi ale ma większe możliwości i potencjał i jeśli tylko chce go wykorzystać to efekty mogą

być dobre.A kowalski bez względu co sam o sobie i swoim projekcie myśli na dzień dobry jakby z definicji jest skazany na porażkę.

Tylko większa firma może zrobić dobry sprzęt choć nie musi ale ma większe możliwości i potencjał i jeśli tylko chce go wykorzystać to efekty mogą

być dobre.A kowalski bez względu co sam o sobie i swoim projekcie myśli na dzień dobry jakby z definicji jest skazany na porażkę.

Mylisz sie Kowalski jest w stanie zrobic 1,2 sztuki czegos dobrego, ale nie jest w stanie tego wprowadzic do szerokiej produkcji.

Jest wiele firm prosperujacych w audio ktorzy maja znacznie gorsze zaplecze badawczo pomiarowe i sprzedaja wiec...

Wszelkie technologie sa dostepne, zreszta chlopaki w PL tez mysla i wymyslaja rozne dziwne rzeczy, moze my Polacy nie mamy na to duzych pieniedzy ale w mysleniu mamy ciagle czym sie pochwalic

Stasio,

Znam Twoje zdanie nt wyzszosci swiat wielkiej nocy , pardon kompa z Jplayem.

Ostatnio powolalem sie na Twoja opinie na Computer Audiophile w watku nt Pc contra serwer i powiem Ci tylko ze .... zalozyciel watku jest podobnego jak Ty zdania. Tyle, ze ja nie umiem sobie zlozyc dedykowanego kompa w pieknej obudowie i zrobic tak , aby nie trzebo bylo klawiatury i ekranu , tylko pada. Jedyny komp , ktory mialem u siebie to Musa, ale imo byl slabszy od S10 .

Na dzisiaj nie znam takiego rozwiaznia- moze ktorys z kolegow?

Na którymś portalu zachodnim czytałem recenzję kabli USB.Recenzent wybrał 3 najlepsze jego zdaniem na rynku.

Był topowy Wireworld Platinum, AQ Diamond i Synergistic Research. Wszystkie wypadły świetnie ale najbardziej muzykalny i jednocześnie

z większą głębią i czarnym tłem był Synergistic Research.

A Diamond był znów bardziej analityczny i szczegółowy ale też trochę techniczny.

Mialem tego Synergistica w ubieglym roku u siebie przez ponad tydzien. Moim zdaniem sonicznie Entreq Konstantin z Minimusem jest od niego lepszy. Nie wzialem Synergistica, bo niestety niewiele , ale jednak trzaskal - najmniej z tych ktore probowalem przed AQ. Potem Elb polecil mi AP a Marcin GPS Konstantina. I tak zostalo , tylko najpierw bylo AP+ a teraz Bada. Po wakacjach kupie AQ Diamond i zaczne porownania. Jarek pisal , ze do Metronome warto wziac srebrny connect, to sprobuje moze Wireworld Platinum jak sie uda pozyczyc.

Konto w trakcie usuwania

A kowalski bez względu co sam o sobie i swoim projekcie myśli na dzień dobry jakby z definicji jest skazany na porażkę.

Globalnie tak lokalnie nie koniecznie

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Od 3 lat jest boom na DAC-i. Pojawiło się wiele zachodnich nowych modeli, pewnie ponad 100.

A czy pojawił się jakiś godny uwagi polski DAC? Ja nic o tym nie wiem.

Od 3 lat jest boom na DAC-i. Pojawiło się wiele zachodnich nowych modeli, pewnie ponad 100.

A czy pojawił się jakiś godny uwagi polski DAC? Ja nic o tym nie wiem.

Ja tam balbym sie cokolwiek takiego sprzedac w PL, sprzedac cos takiego w PL wytworzonego w PL to jak szukanie sobie problemow na sile i sciaganie wszelkich plag egipskich. Nie dziwie sie ze tu nic takiego nie powstalo :D

A jednak wzmacniacze polskie czy kolumny jakoś się wytwarza i znajdują klientelę i plagi egipskie na nikogo nie spadają.

Podobnie kondycjonery, listwy AC itd. To w czym problem z DAC-iem?

Wzmacniacz może być dużo bardziej kłopotliwy, narażony na przepięcia prądu, pożary, przegrzanie itd a jednak problemu nie ma.

Podobnie kwestia kondycjonerów prądu. Też mogą stwarzać poważne w skutkach problemy a jednak i tu problemów nie ma.

To dlaczego miałyby być w DAC-ach? Po prostu nikt nic dobrego do zaoferowania nie ma bo "kowalski" czy inny "nowak" któremu wiele się wydaje nie ma ciekawej oferty ani dostępu do technologii.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Ja tam balbym sie cokolwiek takiego sprzedac w PL, sprzedac cos takiego w PL wytworzonego w PL to jak szukanie sobie problemow na sile i sciaganie wszelkich plag egipskich. Nie dziwie sie ze tu nic takiego nie powstalo :D

Niestety to jest prawda. Dziki kraj , raj dla zlodzei i cwaniakow.

Prostym przykladem tego , ze w Polsce sie nic nie oplaca a gdzie indziej tak jest Nagra.

Niestety w biznesie jest wazne czasami te przyslowiowe 5 minut, czyli bycie w odpowiednim czasie w odpowiednim miejscu.

To jest w wiekszosci przypadkow wazniejsze od samego pomyslu i wiedzy.

To dlaczego miałyby być w DAC-ach? Po prostu nikt nic dobrego do zaoferowania nie ma bo "kowalski" czy inny "nowak" któremu wiele się wydaje nie ma ciekawej oferty ani dostępu do technologii.

DAC to bardzo zaawansowane dzielo, wymaga sporych nakladow badawczych.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

A jednak wzmacniacze polskie czy kolumny jakoś się wytwarza i znajdują klientelę i plagi egipskie na nikogo nie spadają.

Podobnie kondycjonery, listwy AC itd. To w czym problem z DAC-iem?

Wzmacniacz może być dużo bardziej kłopotliwy, narażony na przepięcia prądu, pożary, przegrzanie itd a jednak problemu nie ma.

Podobnie kwestia kondycjonerów prądu. Też mogą stwarzać poważne w skutkach problemy a jednak i tu problemów nie ma.

Patrzac na polskie wzmacniacze czy kolumny w skali mikro to cos tam sprzedaja ale w skali makro nie ma to najmniejszego znaczenia ani wplywu na branze.

Prostym miernikiem poziomu sukcesu jest obrot firmy a jeszcze wazniejszym jej rentownosc.

Znów jakaś k... jarkowi post wyrzuciła czy słowo Nagra jest tu tabu?

Pisze na pieprzonym iPadzie wiec wszystko jest mozliwe.

A ,ze Nagra jest tematem tabu na forum nie wiedzialem.

Z gory przepraszam ;)

Niestety to jest prawda. Dziki kraj , raj dla zlodzei i cwaniakow.

Prostym przykladem tego , ze w Polsce sie nic nie oplaca a gdzie indziej tak jest Nagra.

Niestety w biznesie jest wazne czasami te przyslowiowe 5 minut, czyli bycie w odpowiednim czasie w odpowiednim miejscu.

To jest w wiekszosci przypadkow wazniejsze od samego pomyslu i wiedzy.

A wlasnie, jak tam nasz Lukasiq milioner? Kupil juz te Magico Q7? :D ;) Ponoc zamowil ....;) na maile juz nie odpowiada wiec pytam na forum, moze ktos wie lub slyszal w jego 100 metrowym salonie? :D

M. innymi dlatego, że w pełni autorski DAC wymaga znajomości techniki analogowej, cyfrowej, umiejętności programowania układów (niskopoziomowowego, w miarę proste bo głównie do sterowania kością, i nieco trudniejsza ewentualna obsługa USB, programowania układów cyfrowych gdy takowych zamierzamy użyć). Mało osób porusza się biegle we wszystkich dziedzinach, a nawet jak już to dochodzą ograniczenia czasowe. Większości start-up'owców nie stać na zatrudnienie dodatkowych osób, bo praca inżynierów, pracujących z nowoczesnymi technologiami jest zbyt droga, nawet w PL.

O inwestorów trudno, bo kwota potrzeba do wyłożenia w stosunku do spodziewanych zysków jest spora a i szansa na sukces statystycznie mała. Prędzej musiałby być jakiś zapaleniec z kasą, ktoś kto by sensownie naszkicował biznesplan i wizję produktu, tak produktu a nie tylko wybitnego DAC'a. Trudno o taki zespół.

Dlatego jest sporo chałupniczych firm, ale powoli brnących do przodu. Nie ma co ich dyskredytować, też się przyczyniają do wzrostu PKB, robią to co lubią i nawet co raz lepiej im to wychodzi. U mnie to co polskie, będzie miało akurat pierszeństwo, jeżeli będzie podobnej klasy i nie droższe. Najprawdopodobniej będą to tylko kolejne kolumny, bo z elektroniką sam się bawię w DIY etc. ale zawsze...

System gra dobrze, albo nie....

Pisze na pieprzonym iPadzie wiec wszystko jest mozliwe.

A ,ze Nagra jest tematem tabu na forum nie wiedzialem.

Z gory przepraszam ;)

Kurde słowo fatamorgana, pojawia się i znika dalej 16'500 Eurosów bez znizki :(

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Bo Nagra nie jest tabu ale Zagra juz tak...wiec moze pomylilo sie ;) :D

Oj Nagra to dopiero Zagra ;)

Kurde słowo fatamorgana, pojawia się i znika dalej 16'500 Eurosów bez znizki :(

Rafaell a na co tak zbierasz ? 16500 eur to sporo kasy.

Oj Nagra to dopiero Zagra ;)

Rafaell a na co tak zbierasz ? 16500 eur to sporo kasy.

To jedyny sposób żeby na to forum nie zaglądać, uzależnienie jakie czy co ;)

Z polskich jeszcze by się coś znalazło.

Wynika z odsłuchów że tak i nie tak drogo każdy coś tam działa lutownicą i w końcu niektórym wychodzi! Co ciekawe że nawet wygląd potrafi być piękny a nie malowane pudło pokryte popielatą farbą podkładową :)

I dlatego masz zamiar kupic sobie/lub kupiles Metronoma C8 ktory jest produkowany przez mala manufakture ;)

No a chwileczke zapomnialbym a Jplay Marcina GPS??? Przeciez to moim zdaniem duzy przelom w PC-audio jak i w High-Endzie rowniez!

Zdania w temacie Jplaya, jak widac, sa diametralnie rozne od Twojego:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

JRiver recommends that you uninstall Jplay. It adds a layer of sound processing that can degrade sound quality, performance, and stability. You will achieve the best sound quality with JRiver alone.

Ukryta Zawartość

I dlatego masz zamiar kupic sobie/lub kupiles Metronoma C8 ktory jest produkowany przez mala manufakture ;)

Generalnie nie planowałem kupować C-8 ale jak pograł u mnie dłużej to bardzo mi się spodobał.

Co do firmy to może za duża ona nie jest ale na rynku znana i uznana od wielu lat, ma bogatą ofertę bo kilka transportów CD,

kilka DAC-ów, nawet wzmacniacze kiedyś mieli i teraz znów będą mieć.

To są ludzie z ogromnym doświadczeniem i bez wielkiego ciśnienia na zysk bo swoje lata na karku też już mają.

Swoje się już dorobili.

Nie można tego porównywać z jednoosobową firmą krzak pana Zdzisia czy innego Mariana, który nie ma zaplecza, nie ma

środków a ma tylko wiarę w siebie i we własne pomysły. 99% takich "wierzących" ponosi totalną porażkę rynkową z wielu powodów.

Zdania w temacie Jplaya, jak widac, sa diametralnie rozne od Twojego:

Ukryta Zawartość

JRiver recommends that you uninstall Jplay. It adds a layer of sound processing that can degrade sound quality, performance, and stability. You will achieve the best sound quality with JRiver alone.

To glusi ludzie, ale fakt wczesniejszy Jplay mial problemy ze stabilnoscia, ale juz wszystko OK. No i Jplay to jednak konkurencja dla Jrivera bo Jplay moze pracowac bez nakladki, zreszta w takim trybie gra najlepiej.

No i Jplay to nie jest DSP - bzdura! ;)

Ja pomierzylem Jplay i wiem jak dziala mniej wiecej

A argument ze jest bit-perfect i powinien grac jak wszystko inne to zapytaj ludzi na High-Endzie czy nie moze byc roznic...to Cie smiechem zabija ;)

Generalnie nie planowałem kupować C-8 ale jak pograł u mnie dłużej to bardzo mi się spodobał.

Co do firmy to może za duża ona nie jest ale na rynku znana i uznana od wielu lat, ma bogatą ofertę bo kilka transportów CD,

kilka DAC-ów, nawet wzmacniacze kiedyś mieli i teraz znów będą mieć.

To są ludzie z ogromnym doświadczeniem i bez wielkiego ciśnienia na zysk bo swoje lata na karku też już mają.

Swoje się już dorobili.

OK nie watpie ale wewnatrz tam zadnego High-technology nie ma....chociaz jest dobry pomysl na dzwiek...ale nie ma nic takiego co by 'Kowalski' nie mogl sobie w domu wystrugac .;)

Ukryta Zawartość

Stasiop,

Smiechem chcieli mnie zabic ostatnio ci, co testowali owego Jplaya u siebie w systemie, i nie doslyszeli sie co prawda degradacji dzwieku ale tez i zadnych przewag.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.