Skocz do zawartości
IGNORED

Metronome C8 vs.CH Precision vs. DCS Vivaldi

Gość jarek&ania

Rekomendowane odpowiedzi

Sluchajac z CD, w.g. pomiarow i ogladania konstrukcji bedzie lepiej gralo na Metronome :)

Sluchajac z plikow ( ale z bardzo dobrego napedu, nie z Aurendera S10) bedzie duzo lepiej gralo na Vivaldim

Tak uwazam obecnie :)

Jarek jeżeli w C8 siedzą lampki z serii E88CC to już możesz zamawiać Telefunkena, Siemensa CCa lub Amperexa Bugle Boy ewentualnie Japan. Różnica powinna być bardzo duża, fabryczne Philipsy Jan to przy nich straszna kiszka.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Jarek jeżeli w C8 siedzą lampki z serii E88CC to już możesz zamawiać Telefunkena, Siemensa CCa lub Amperexa Bugle Boy ewentualnie Japan. Różnica powinna być bardzo duża, fabryczne Philipsy Jan to przy nich straszna kiszka.

Tak, Szymon to 2 lampki ECC83 JAAN.

Wiem , ze nie sa za dobre.

Pytanie tylko jak wspomniane przez ciebie lampy graja i co wnosza.

Znam 6SN7, 12AX7, 12AT7 ale ECC 83 nie znam.

Slyszalem , ze najbardziej muzykalne to wlasnie Bugle Boy.

Napisz cos wiecej na temat tych lamp , ktore wymieniles.

To byłoby ciekawe na ile zmieniłby się dźwięk po wymianie lamp na takie super NOSy?

Nawet sobie tego nie mozesz wyobrazic, taka roznice w dzwieku wnosi wymiana lamp na inne.

Sprobuj sam.

Bzdura, impedancja falowa ma byc wszedzie taka sama, wtedy jest dopiero dopasowanie falowe i brak odbic w kablu ;) Tu akuratnie Elberoth mowi prawde

Urządzenia muszą być dopasowane falowo tylko po pierwsze kto mierzy osobno wyjście, kabel, wejście i liczy, no kto?

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Urządzenia muszą być dopasowane falowo tylko po pierwsze kto mierzy osobno wyjście, kabel, wejście i liczy, no kto?

Ja ;)

Nie jest dopasowane, sa problemy z jitterem i kropka co tu duzo gadac, ta sprawe nie dopracowali w Metronome.

Dlatego ja nie moge tego pojac , ze mozna toczyc wielostronicowe polemiki na temat : "Co kolega X powinien kupic i dlaczego to co kupil jest do dupy?"

Tak jest w kazdej dziedzinie zycia , ze jeden lubi to a inny tamto.

Pokazcie mi chociaz jeden produkt , ktory podoba sie wszystkim!?

Pamelę Anderson wyłączam z tego przykladu ;)

I to jest właśnie pięknie ze ludzie są różni tylko czasem jest problem znaleźć kogoś zarówno do piwka jak i do interesów :(

Ja ;)

Nie jest dopasowane, sa problemy z jitterem i kropka co tu duzo gadac, ta sprawe nie dopracowali w Metronome.

Wyluzuj posłuchaj i jak ci się nie spodoba to po prostu nie kupuj :)

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

ECC83 to inna lampa niż ECC88 czy jesteś pewny że są tam 83?

Pisze na iPadzie w sloncu (niech go szlag trafi!!!)

Oczywiscie ,ze to ECC 88

Ja ;)

Jak widze Stasiu slowo "skromnosc" nie figuruje w zestawie slow uzywanych przez ciebie? ;)

Jak jestes tego pewien , ze francuzi popelnili kardynalne bledy w konstrukcji sprzetu , powiem im o tym na pewno.

I mowie tutaj powaznie .

Podasz mi maila do siebie i ja go im przekaze , a ty zrobisz im wyklad z teorii budowy dac.

Nie gwarantuje tobie oczywiscie , ze wykaza oni tyle wyrozumialosci i cierpliwosci jak koledzy na forum;)

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Slyszalem , ze najbardziej muzykalne to wlasnie Bugle Boy.

Nie są. To dość przeciętne lampy.

Telefunken natomiast jest bardzo suchy i techniczny.

Siemens CCa to najbardziej muzykalna lampka z rodziny ECC88 jaka została wyprodukowana.

Jak widze Stasiu slowo "skromnosc" nie figuruje w zestawie slow uzywanych przez ciebie? ;)

Nie narzekaj nie pisze o sobie MY jak inne 1:1/2 (właściciel+tragarz) osobowe firmy :)

Siemens CCa to najbardziej muzykalna lampka z rodziny ECC88 jaka została wyprodukowana.

A i tak wielu dalej czegoś z tych gorszych lamp u simensiaka brakuje, ciągle ten kompromis.

Jesli mnie pamiec nie myli to w odtwarzaczu cd TACD 01 A. Piwowarczyka tez sa 4 szt ECC88 od Philipsa. Ja je zastapilem Mullardami i to byl strzal w dziesiatke.

BTW ktos na Audiogonie wystawial go z cena ponad 6 k usd:) .

Moj starszy syn ciagle na nim gra.

Konto w trakcie usuwania

Jak jestes tego pewien , ze francuzi popelnili kardynalne bledy w konstrukcji sprzetu , powiem im o tym na pewno.

I mowie tutaj powaznie .

Podasz mi maila do siebie i ja go im przekaze , a ty zrobisz im wyklad z teorii budowy dac.

Nie gwarantuje tobie oczywiscie , ze wykaza oni tyle wyrozumialosci i cierpliwosci jak koledzy na forum;)

A co ma skromnosc do tego? Ja stwierdzam tylko suche fakty. Strzelili byka i tyle, w wielu sprzetach sa jeszcze gorsze niedopracowania to jest wrecz normalna sprawa.

Mozesz im napisac to smialo, ciekawe jak to wytlumacza? ;)

Wyluzuj posłuchaj i jak ci się nie spodoba to po prostu nie kupuj :)

Co nie zmiena faktu ze i tak Metronome moze dobrze zagrac, bo sa wieksze problemy niz niedopasowanie falowe SpdiF a te wieksze problemy sa dosc fajnie rozpracowane w Metronome

Co nie zmiena faktu ze i tak Metronome moze dobrze zagrac, bo sa wieksze problemy niz niedopasowanie falowe SpdiF a te wieksze problemy sa dosc fajnie rozpracowane w Metronome

Ale my tu nie szukamy problemów tylko dobrej muzyki.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Czyli tak jak w innych konstrukcjach.

Polecasz zatem Siemensa . A jest tylko jeden ?

A czemu twierdzisz, ze Bugle Boy to zla lampa?

Gość masza1968

(Konto usunięte)

No dobrze, ponieważ nie jestem tak oblatany kto co sprzedaje a po Waszych opiniach przyznam, że nabrałem smaku - jaka firma ma w ofercie tego DACa Metronome? Nicki z forum nic mi nie mówią.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Polecasz zatem Siemensa . A jest tylko jeden ?

A czemu twierdzisz, ze Bugle Boy to zla lampa?

Siemensów jest cała masa (ecc88, e88cc, cca, różne roczniki itd)

Co do Amperexa - nie sprawdził się u mnie ani w pre BATa ani w DACu Audio Note ani w obecnie używanym preampie i DACu.

Może za surową opinię mu wystawiłem ponieważ jednak wielu osobom ta lampa pasuje. Mi ona do gustu nie podeszła niestety. Niestety bo to łatwo dostępna i tania lampa.

Nie da się chyba polecić jednej jedynej lampy jako 100% pewniaka. Trzeba zakupić kilka i sobie samemu je posprawdzać. Innej możliwości nie widzę. Przy cenach waszych systemów raczej nie będzie kłopotu wydać dodatkowo 2-4tyś na kilka zacnych nosów i dopasować sobie tą jedyną, najlepiej grającą. Tym bardziej, że te które nie przypadną do gustu łatwo potem można sprzedać. NOSy to dobra lokata - tanieć nie będą :)

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Jesli mnie pamiec nie myli to w odtwarzaczu cd TACD 01 A. Piwowarczyka tez sa 4 szt ECC88 od Philipsa. Ja je zastapilem Mullardami i to byl strzal w dziesiatke.

BTW ktos na Audiogonie wystawial go z cena ponad 6 k usd:) .

Moj starszy syn ciagle na nim gra.

Mariusz ja mam u mnie w pre 4 szt. Mullardow ale w konfiguracji z innymi.

Same Mullardy graja troche za slodko, mniej rozdzielczo ale za to z najlepszym basem jaki slyszalem.

Znajomy ma tak jak ty Ayona i u niego lepiej zagrala konfiguracja GE + Raytheon.

Dla mnie Raytheon to najlepsza lampa jaka kiedykolwiek slyszalem.

Gdyby byla wersja ECC88 to bym bral w ciemno.Niestety nie ma takiej;(

Siemensów jest cała masa (ecc88, e88cc, cca, różne roczniki itd)

Co do Amperexa - nie sprawdził się u mnie ani w pre BATa ani w DACu Audio Note ani w obecnie używanym preampie i DACu.

Może za surową opinię mu wystawiłem ponieważ jednak wielu osobom ta lampa pasuje. Mi ona do gustu nie podeszła niestety. Niestety bo to łatwo dostępna i tania lampa.

Napisz prosze cos o roznicach w brzmieniu tych lapm.

W czym jest jedna lepsza od drugiej?

Ja ich kompletnie nie znam a nie chcialbym tak jak ostatnio kupic wiadro lamp az znajde wlasciwa ;)

No dobrze, ponieważ nie jestem tak oblatany kto co sprzedaje a po Waszych opiniach przyznam, że nabrałem smaku - jaka firma ma w ofercie tego DACa Metronome? Nicki z forum nic mi nie mówią.

Koris Poznan

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Napisz prosze cos o roznicach w brzmieniu tych lapm.

Jarek, ja tam Pacułą nie jestem i opisywać brzmienia nie potrafię.

Jak dostaniesz tego C8 to daj znać. Podeślę Tobie Siemensy ECC88, E88CC, CCa oraz Amperexy BB i Telefunkeny to sam posłuchasz i zobaczysz co najlepiej u ciebie zagra i takich potem poszukasz.

Koris Poznan

Dzięki.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Jarek, ja tam Pacułą nie jestem i opisywać brzmienia nie potrafię.

Jak dostaniesz tego C8 to daj znać. Podeślę Tobie Siemensy ECC88, E88CC, CCa oraz Amperexy BB i Telefunkeny to sam posłuchasz i zobaczysz co najlepiej u ciebie zagra i takich potem poszukasz.

Dzięki.

No to rewelacja !!!

Wielkie dzieki za pomoc.

pozdrawiam

P.S.

Ja moge tobie zrewanzowac sie tylko tymi co wczesniej wspominalem.

Mam ich powiedzmy "kilka" ;)

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Valvo miałem kiedyś w DACu ale przyznam, że za cholerę nie pamiętam jak ona grała bo to był początek mojego romansu z lampami i wówczas wszystko mnie zachwycało, nawet Electro Harmonix i Sovtek :)

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Valvo miałem kiedyś w DACu ale przyznam, że za cholerę nie pamiętam jak ona grała bo to był początek mojego romansu z lampami i wówczas wszystko mnie zachwycało, nawet Electro Harmonix i Sovtek :)

Hehehe.... tak tez bylo i ze mna.

Jak ktos chodzi jeszcze na czworakach w branzy nie raz nie dwa kubek goracej herbaty na leb sobie wyleje , probujac zaczac chodzic ;)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.