Skocz do zawartości
IGNORED

Metronome C8 vs.CH Precision vs. DCS Vivaldi

Gość jarek&ania

Rekomendowane odpowiedzi

Te same kości są w topowych Esoteric-ch K-01 i D-02 i gra to wyśmienicie a w Metronomie C-8 jeszcze lepiej. Pewnie aplikacja ma tu znaczenie, lampy, wyjścia analogowe, zasilanie itd.

Nie, po prostu w DAC-u Metronome C-8 są i już.Zapewne mają swój wpływ na brzmienie.

Nie odczuwam potrzeby wchodzenia w lampowe preampy czy końcówki mocy.

Sa to AKM4395 (32bit/192kHz).

AKM4395 ma wewentrzny filtr 24 bitowy wiec te 32 to jakas pomylka tym bardziej ze sama firma podaje:

D/A Converter resolution :

24 bit/192 kHz technology with 4 converters.

Ten przetwornik uzyty w konwerterze to 10 letnia konstrukcja. Z pewnoscia 100% mozna powiedziec ze w materii rozdzielczosc i dokladnosci planow Vivaldi czy tez DAC-i oparte o Sabre beda mialy duzo wiecej do powiedzenia.

Ale trzeba przyznac ze konstrukcja Metronome jest z pewnoscia bardzo przemyslana jak i widac ze konstruktor wlozyl wiele pracy w odsluch konfiguracji jak i uzytych wysokiej klasy komponentow.

Czy to jakasa fatamorgana teraz jest AKM4399????

Co by nie mówić Esoteric używa tylko najlepszych i sprawdzonych rozwiązań.Przecież mogli wsadzić dowolne kości.

Co za różnica. A jednak w najnowszych swoich modelach są właśnie te kości. Widać sprawdziły się najlepiej.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

AKM4395 ma wewentrzny filtr 24 bitowy wiec te 32 to jakas pomylka tym bardziej ze sama firma podaje:

D/A Converter resolution :

24 bit/192 kHz technology with 4 converters.

Ten przetwornik uzyty w konwerterze to 10 letnia konstrukcja. Z pewnoscia 100% mozna powiedziec ze w materii rozdzielczosc i dokladnosci planow Vivaldi czy tez DAC-i oparte o Sabre beda mialy duzo wiecej do powiedzenia.

Ale trzeba przyznac ze konstrukcja Metronome jest z pewnoscia bardzo przemyslana jak i widac ze konstruktor wlozyl wiele pracy w odsluch konfiguracji jak i uzytych wysokiej klasy komponentow.

Czy to jakasa fatamorgana teraz jest AKM4399????

Tak Stasiu to fatamorgana , deja vu czy jak wolisz pomylka z mojej strony.

Mialo byc AKM 4399 a kliknalem 4395 piszac na iPadzie.

Slonce wali tak , ze na ekranie slabo widac i w kolko poprawiam swoje bledy.

Z gory przepraszam kolege.

Obiecuje poprawe ;)

No to w koncu ktore sa przetworniki? Pytanie do Jarka. Firma podaje ze jest to 24/192 wiec nie moze byc AKM4399 (bo jest 32 bitowy)

No a z drugiej strony bez sensu pchac stary scalak jak jest nowszy troche lepszy

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Stasiu dla ciebie specjalnie z ich strony;

Sample rate converter :

Dynamic range capacity : 175dB

Distortion + noise : -140dB

Internal processing : 32 bit

Input frequency range : from 44,1 to 192 kHz .

pozdrawiam

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Stasiu znalazlem jeszcze takie dane.

Powinny ulatwic rozwiazanie zagadki:

Typ załadunku od przodu

Wymiary (gł. x szer. x wys.) 44 x 60 x 85 cm

Kolor urządzenia biały

Regulacja obrotów wirowania skokowa

Automatyka wagowa automatyczny

Sterowanie elektroniczny

Wyświetlacz elektroniczny tak

Opóźniony start skokowe

Możliwość zmiany temperatury wyświetlacz elektroniczny

Kółka umożliwiające przesuwanie pralki nie dotyczy

Delikatne otwieranie drzwi nie dotyczy

Pozycjonowanie bębna nie dotyczy

Programy bawełna, duże rzeczy, eco, pościel, syntetyki, szybki 15 min, wełna

Dodatkowe opcje automatyka prania (Szósty Zmysł), certyfikat Woolmark, system efektywnego wykorzystania środka piorącego, wyświetlacz LCD

Biorac pod uwage ze Metronome C8 DAC (jesli jest taki stan faktyczny) uzywa 4 kostek AKM4399 to parametry szumowe beda bardzo zblizone (minimalnie gorsze), do najlepszych osiagow na rynku takich jak Sabre czy tez dcs Vivaldi. Oczywiscie wazne sa tez i inne parametry o ktorych jednak w przypadku Metronome nic nie wiemy...a ktore moga wplywac znaczaco na brzmienie

Slonce wali tak , ze na ekranie slabo widac i w kolko poprawiam swoje bledy.

Jarek,

Widzę, że po drugiej stronie Adriatyku wali tak samo:))

Pytanie zbędne, awręcz głupie, bo niby jak ma być inaczej.Piszę raczej, bo zdechnąć idzie.

Nie wychodzę z wody.Siedzę w niej niczym żaba w stawie, bo cholerka jak wystawić palec, to zaraz się smażę.Dla ochłody Karlovaćko- beczkami i nie odmawiam nigdy:))

No nic.., byle do soboty:)

Pozdrawiam, M.

.Dla ochłody Karlovaćko

W takie upały i Karlovacko smakuje. Na plaży tak, lecz wieczorkiem dla smaku to Pilsner Urquell...

Ogólnie Chorwaci nie maja dobrych, uznanych browarów. Szkoda, ale za to mają inne piekne rzeczy...Stare Miasto w Dubrowniku. Poezja :-)

Na plaży tak, lecz wieczorkiem dla smaku to Pilsner Urquell..

Pilsner Urquell to dla mnie najlepszy ze wszystkich "dużych" browarów o szerokim zasięgu sprzedaży. Ta goryczka i orzeźwienie. Poza Pilsnerkiem i jakimiś ciekawymi małymi browarami niczego innego nie tykam od lat (chyba, że nie ma nic innego)

Biorac pod uwage ze Metronome C8 DAC (jesli jest taki stan faktyczny) uzywa 4 kostek AKM4399 to parametry szumowe beda bardzo zblizone (minimalnie gorsze)

Warto pamiętać, że datasheety podają wszystkie parametry dla konkretnej aplikacji / układu pomiarowego. Prawie nigdy nie jest to sama kość, bo i nie zawsze da się odnieść do niej jakieś parametry, ale nie zawsze o tym piszą.

Czasami w swoim układzie można uzyskać wyniki konkretnych parametrów nieznacznie lepsze lub nieznacznie gorsze. Przyczyn nieznacznie gorsze, nie muszą oznaczać gorszego "grania".

System gra dobrze, albo nie....

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Jarek,

Widzę, że po drugiej stronie Adriatyku wali tak samo:))

Pytanie zbędne, awręcz głupie, bo niby jak ma być inaczej.Piszę raczej, bo zdechnąć idzie.

Nie wychodzę z wody.Siedzę w niej niczym żaba w stawie, bo cholerka jak wystawić palec, to zaraz się smażę.Dla ochłody Karlovaćko- beczkami i nie odmawiam nigdy:))

No nic.., byle do soboty:)

Pozdrawiam, M.

Hehehehe....... a czego sie spodziewales? Sniegu z deszczem ? ;)

U mnie wczoraj bylo 37 stopni w cieniu a do tego wilgotnosc chyba 99%.

Musialo byc na prawde goraco skoro dziewczyny po 2 godz zrezygnowaly z lazenia po sklepach ;)

Ja tez popijam zimne jasne Nastro Azzurro albo Korone . Wchodza jak kompot ze sliwek ;)

A wieczorkiem winko do obiadku ;)

Dobrze , ze to juz ostatni tydzien bo jeszcze skoncze jak na zdjeciu o kol. Mamel ;)

Milego wypoczynku .

pozdrawiam

Z mamelem, to ci wyszło:)

Ps.Dziwne, bo napisałem wcześniej post, ale go wcięło.Nieważne...

Ładna ta Makarska.Niektóre nieruchomości zwracają uwagę swoją odmienną architekturą, ale za to jakie ruchomości:)))

Łeb wykręca:))

Ps2 marslo,

Nie ma co kręcić nosem:))Jak przyjdzie jesień i zima, to wspomnisz wakacyjne ciepełko:)

Ładna ta Makarska

85 km do góry na północ przepiękny, portowy Trogir. Serce dalmacji. Zrobienie nocnego zdjecia bez turysty graniczy z cudem. Niżej 20km na południe Split ( nie polecam). Komuistyczny moloch.

Primosten i skoki do wody z wysokich skał...grozi rozwodem hehe

A kto lubi km to przecudowny Dubrownik.raz jeszcze..ech Chorwacja ...

Dzięki za Trogir, bo akurat w nim nie byłem.:) Może dziś podskoczymy, choć na samą myśl, że mam wsiąść do rozpalonego auta, to już jestem spocony:)

Co do Makarskiej, to fakt, napisałem tak, jakbym był pierwszy raz, gdy tymczasem, to już któryś z wypadów i to moje ulubione w HR.

Nawet moje Cardeasy kupiłem w HR:)

Co do Dubrownika mam mieszane odczucia, ale być może dlatego, że był tak nieznośny upał, ze większosć czasu przesiedzieliśmy przy piwku w kafejach - nie szło się poruszać, taki skwar.Parę lat temu byłem w Zadar i ten jakoś mile wspominam.

W sumie jest w HR sporo ciekawych miejsc,(moim ost, najciekawszym miejscem jest lodówka - od paru dni uwielbiam ją odwiedzać:))) tylko nie dorobiłem się jeszcze szofera, a mnie już się nie chce kręcić tym kołem.

Przede mną jeszcze powrót, a to na samą północ PL 2 tysie:)

Pozdrawiam Panów, w tym szczególnie sympatyków HR:)

Jarek, sorki za OT:)

Chodzi mi o to ze fortepian ma grac, nawet jak gra forte, zawsze gladko i czysto.

A jesli chodzi o smyki to ma byc slychac wyraznie ruchy smyczka po strunach z takim matowym nalotem kalafonii, jakby z szumem, masz takie cos?

Jak sluchalismy ze znajomymi ostatnio na Vivaldim to znajomy nawet byl zdziwiony , ze te "skrzypce" jakos tak nisko schodza ;)

No i tu wlasnie jest ta potega Vivaldiego :)

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Chodzi mi o to ze fortepian ma grac, nawet jak gra forte, zawsze gladko i czysto.

A jesli chodzi o smyki to ma byc slychac wyraznie ruchy smyczka po strunach z takim matowym nalotem kalafonii, jakby z szumem, masz takie cos?

No i tu wlasnie jest ta potega Vivaldiego :)

To o czym piszesz slychac jest na wszystkich zrodlach , ktore testowalem u siebie w domu.

W zaleznosci od jakosci nagrania na plycie podczas gry fortepianu slychac rowniez jak charakterystyczny poglos , ktory daje pudlo fortepianu.

Szczerze mowiac kable AC Siltecha wniosly b. duzo w tym aspekcie tzn. kapitalna czystosc przekazu z calym planktonem dzwiekow.

Ma nawet więcej. Czuje zapach tej kala...fonii.... :-)

Sylwek ja to jak pisalem wczesniej powiedzmy calkowita abstynencja ..... ale ty to chyba dzisiaj cos masz w szklance i wyraznie tobie smakuje ;)

W takim razie gratuluje sprzetu!:) tylko ze nie wiadomo jaki masz ten poziom gladkosci i jasnosci zarazem, trzeba byloby tego posluchac...

Nastepny przystanek w jakosci, to sa bardzo mocne i wybijajace sie na pierwsze plany instrumeny perkusyjne, niestety tak mam tylko na bardzo dobrze nagranym materiale, na materialach starszych epokowo np w nagraniach DDD z lat 80 wysokie chociaz dobre mam zciszone jakby i w tle, nie slychac ich mocno a powinno. No ale moze sie uda..w Vivaldim tez tego nie slyszalem, czyli jest to poziom trudny do uzyskania byc moze niemozliwy ale z kazda poprawka swego toru coraz wiecej tego mam, wiec moze...?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.