Skocz do zawartości
IGNORED

Metronome C8 vs.CH Precision vs. DCS Vivaldi

Gość jarek&ania

Rekomendowane odpowiedzi

Kolega 747 ciągle mija się z faktami. Lubię MBL, poważnie rozważałem zakup i dlatego rozpoznawałem temat bliżej. Znalazłem teź dojście do pewnych informacji...niejawnych.

Dlatego co nieco wiem. Oby tej firmie udało się wprowadzić zmiany i reformy zarządzania. To świetny sprzęt i kawał historii high endu. Ale póki co....jest jak jest.

Proszę napisać coś o MBL.

A z czym kolega porownywal i jak długo, co jest kolegi punktem odniesienia, na czym kolega slucha na codzien, konkretne pytania, proszę o konkretne odp.

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Najbardziej udane prezentacje MBL na wystawach, zapierają dech w piersiach, wielkie składy orkiestrowe oddawane są z rozmachem o jakim marzyć może konkurencja w Europie, kotły i bębny w tle brzmią autonomicznie, nie ingerują w obraz pozostałych wydarzeń na scenie, i Kolega jest skłonny nazwać to misiowatym brzmieniem?

Wolne żarty.

Pewnie zapierają dech w piersiach i te topowe konstrukcje kolumn ale te obecne na AS to raczej tak sobie własnie co do instrumentów nisko schodzących z dźwiękiem. Pozostałe instrumenty poprawie były artykułowane w pewnych nagraniach w innych gubiły się. Fakt jak jest nagranie nazwijmy to pod MBL-a to jest zajefajnie.To znów są urządzenia audio dedykowane do konkretnych zastosowań a dla melomana nie jest to za wygodne.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Kolego Sly, nie interesuje mnie ani spadek, ani wzrost sprzedaży produktu ani MBL, ani jakiegokolwiek innego.

Kolega raczy uciekać od niewygodnych tematów, a kilka stron do tyłu taki został zasygnalizowany, że niby 10 lat wstecz już były fantastyczne urządzenia, wzmacniacze tego biznesmena z USA, Marka Levinsona, oraz systemy CD, posiadające to coś, czego nie mają obecnie produkowane.

Kolega okazał się jednak głuchy na tak skonstruowane wypowiedzi, teraz zarzucając MBL brak postępu, wchodzimy w dysonans poznawczy.

A może jest tak, że jednak MBL brzmi bardzo dobrze?

Rynek potrzebuje ciągłych nowości, ale rynek, pieniądze, to nie wszystko.

Ci, którzy tych nowości dostarczają, to znaczy nowych materiałów marketingowych jak Solution czy producenci fikuśnie drogich systemów cyfrowych, o renomie jaką posiada MBL, mogą tylko pomarzyć, a o renomę tu właśnie chodzi, o wejście na szczyt, wartości materialne to tylko narzędzia.

Był Kolega w jakiejś działalności kiedyś na szczycie?

Wie Kolega jakie systemy, sposoby działania trzeba zaprząc do pracy aby się tam znaleźć?

Hyuna wie, proszę wysłać zapytanie, mam nadzieję że odpowie.

Talent i ciężka praca, w konstrukcji najlepszego interkonektu cyfrowego widzę natomiast cwaniactwo i pozorne działanie, zdjęcie to potwierdza w sposób oczywisty, więc proszę się nie czepiać!

Po-4 - MBL nie pokazuje żadnego wielkiego postępu w audio.Co więcej są posądzani i słusznie o to, że brak u nich postępu i że tylko odcinają kupony od konstrukcji z przed 20 lat.

Może niech inni się wykażą jak dla mnie to bardzo potrzebny producent na cholerę mi najnowsze auto terenowe jak ono nie potrafi jeździć w terenie :)

Heh OK idziemy o zaklad ile stawiasz ze mowie prawde - tylko publicznie... zagrajmy o milon zielonych mam dokumenty aby to udowodnic. Dawaj gosciu...;) Przybijaj zaklad moze byc notarialny spiszemy umowe zeby nie bylo ze to tylko slowa :D A jak nie zadam publicznych przeprosin jesli sie wycofujesz ;)

To już jest ostatnia moja odpowiedż na Twoje wynaturzenia. Nie posiadam miliona, ale mogę się założyć o dwa dolary i dwadzieścia pięć centów jak tak bardzo tego pragniesz. Umowę, drogi mitomanie, spisz sobie z lekarzem, który podejmie się próby wyprostowania twojego krzywego kręgosłupa, żeby Ci go jeszcze bardziej nie skrzywił. Poza tym nie chce mi się już z tobą gadać.

Parker's Mood

Kolego 747, proszę o odniesienie się do mojego pytania-post2121

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Może niech inni się wykażą jak dla mnie to bardzo potrzebny producent na cholerę mi najnowsze auto terenowe jak ono nie potrafi jeździć w terenie :)

I tak i nie. MBL jest super ale....np DAC-i przyjmują sygnał do 24/96 i od 15 lat brak postępu a Tu postęp jest konieczny. Ale też uważam że są potrzebni i liczę na zmiany.....na lepsze oczywiście.

I tak i nie. MBL jest super ale....np DAC-i przyjmują sygnał do 24/96 i od 15 lat brak postępu a Tu postęp jest konieczny. Ale też uważam że są potrzebni i liczę na zmiany.....na lepsze oczywiście.

Postęp nie jest konieczny bo w studiach w wyniku home recordingu nikt złamanego pensa więcej nie wyda na inwestycje!!! To tyle jeśli myślisz o gęstych plikach które zostaną dalej niszą podobnie jak to "cudowne" SACD.

A z czym kolega porownywal i jak długo, co jest kolegi punktem odniesienia, na czym kolega slucha na codzien, konkretne pytania, proszę o konkretne odp.

Proszę się nie kompromitować, nie zajmuję się ani detalem ani rynkiem, lecz zjawiskami elektromagnetycznymi, ich się Szanowny Kolego nie słucha w sposób, w jaki być może sobie Kolega wyobraża, tzn na systemie hi end, takim czy innym.

Nie jestem audiofilem, pisałem wielokrotnie, nie inwestuje w urządzenia audio, które z mojego punku widzenia są przestarzałe.

Kolega Sly pisał kiedyś na że musi podzwonić po znajomych, kiedy zapytano go o brzmienie jakiegoś urządzenia.

Ja nie muszę nigdzie dzwonić, gdyż posiadam rozeznanie w zjawiskach jakie zachodzą wewnątrz urządzeń, Szanowny Kolego, a kiedy chcę czegoś posłuchać, szybko odnajduję miejsce gdzie to stoi podłączone.

Umowę, drogi mitomanie

Mity to Ty stworzyles wysysajac cos z palca. Oczywiscie staropolskim przykladem nie przeprosisz tylko puszczajac baka wyjdziesz z sali, no coz mialem dobre wrazenie.

Pozdrawiam i przestan myslec schematami bo zabladzisz...:)

Tu się zgadzam w pełni.

P.S.

Muszę zacząć z powrotem biegać, mózg wtedy znacznie lepiej funkcjonuje, konstruuje sytuacje życiowe, na dużo wyższym poziomie dojrzałości.

Proszę się nie kompromitować, nie zajmuję się ani detalem ani rynkiem, lecz zjawiskami elektromagnetycznymi, ich się Szanowny Kolego nie słucha w sposób, w jaki być może sobie Kolega wyobraża, tzn na systemie hi end, takim czy innym.

Nie jestem audiofilem, pisałem wielokrotnie, nie inwestuje w urządzenia audio, które z mojego punku widzenia są przestarzałe.

Kolega Sly pisał kiedyś na że musi podzwonić po znajomych, kiedy zapytano go o brzmienie jakiegoś urządzenia.

Ja nie muszę nigdzie dzwonić, gdyż posiadam rozeznanie w zjawiskach jakie zachodzą wewnątrz urządzeń, Szanowny Kolego, a kiedy chcę czegoś posłuchać, szybko odnajduję miejsce gdzie to stoi podłączone.

no coz, jest kolega oryginalem na skale swiatowa, mimo wszystko jeszcze raz zapytam, jeżeli kolega zapragnąłby np. teraz czegos posluchac, to gdzie i na czym:)

Kolega 747 ciągle mija się z faktami. Lubię MBL, poważnie rozważałem zakup i dlatego rozpoznawałem temat bliżej. Znalazłem teź dojście do pewnych informacji...niejawnych.

Dlatego co nieco wiem. Oby tej firmie udało się wprowadzić zmiany i reformy zarządzania. To świetny sprzęt i kawał historii high endu. Ale póki co....jest jak jest.

Konkret proszę, jakie fakty, jak daleko się mijam z nimi?

747 ma racje chociaz nie wiem czy do konca wie calosc, ale weszy dobrze, ja Wojt wam to mowie ;)

Chciałbym móc kupować te same "uprzyjemniacze" życia i "pobudzacze" wyobraźni!!.... :-)...chemia czyni cuda!

A może to jest trucizna? Sly zaryzykował byś?

czy moglbym przy okazji dowiedziec sie w jaki sposob slucha sie zjawisk elektromagnetycznych:)?

no i czy warto:)?

747 ma racje chociaz nie wiem czy do konca wie calosc, ale weszy dobrze, ja Wojt wam to mowie ;)

Też mówisz że Maxwelowska teoria działania tego świata jest do d u p y ?

Panowie trzeba miec pozytywny stosunek do zycia ludzi i tego calego gowna dookola, to jest dopiero power.

Power jest jak np. w ciągu sekundy zarejestrujesz w głowie godzinny film ale to są sytuacje ekstremalne :)

Ja uwazam ze cala klasyczna fizyka w przypadku audio dziala i dalej nic nie nalezy szukac, prawda jest bardzo blisko tylko nikt nie chce jej zauwazyc.

To nie szukaj, zrobią to inni :)

no coz, moderacjo do dziela, czas oczyscic to freak show

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

A może dla odmiany coś w temacie wątku albo chociaż w temacie audio?

Gabinet psychiatryczny proszę poszukać gdzie indziej.

Ja słuchałem MBL -a choć nie była to najwyższa seria i grało to nawet nieżle.

Ta seria najwyższa może mieć potencjał.

I podzielam zdanie Sylwka MBL gra gęsto (jak na tranzystor) i w miarę miękko.

Niezły sprzęt . Gorzej z designem.

Gość Arek__45

(Konto usunięte)

". Mechanical structures and electronic circuits are analogous. In the mechanical world all objects have their own resonant frequency. A table has its own sound when you knock it, so has everything. This is timbre, a combination of fundamental frequency and harmonic pattern. Even the planets rotate around the sun at their own frequencies. The human body has a biological clock which runs at specific frequencies. Sound is just an oscillation that is high enough to hear but too low to see! Music operates on these oscillations. In the path of music, the more resonances (timbre oscillations) there are the more the music gets corrupted. In my amplifiers the cables that connect the output stages on the PCB to the speaker terminals are uninsulated tin plated copper. The reason why it is not coated is to keep all resonant structures to a minimum and a dielectric is a resonant/absorbent structure. Do you know how this will effect the sound? It acts as a storage medium, add resonance and will colour the sound. Even dielectrics on the DC voltage rail wires will have a small effect on the sound. The best dielectric is air (no dielectric) so we choose to use bare wire."

Power jest jak np. w ciągu sekundy zarejestrujesz w głowie godzinny film ale to są sytuacje ekstremalne :)

To nie szukaj, zrobią to inni :)

Proszę nie wyważać otwartych drzwi.

Nie pracowałem na próżno przez ostatnie prawie dwadzieścia lat !

Ta seria najwyższa może mieć potencjał.

Pewnie że ma nawet jak by nie miała układ D'Apolito kapitalna sprawa! Na dodatek z przestrzenną holografią cebulek robi dwa z jednego.

Elektronikę możesz mieć inną to nie małżeństwo za wszelka cenę :)

no coz, jest kolega oryginalem na skale swiatowa, mimo wszystko jeszcze raz zapytam, jeżeli kolega zapragnąłby np. teraz czegos posluchac, to gdzie i na czym:)

Szanowny Kolego, bardzo proszę, nie starać się mnie szufladkować, były już próby i im nie ulegałem, nie ulegnę i tym razem.

Jestem związany prawem autorskim.

". Mechanical structures and electronic circuits are analogous. In the mechanical world all objects have their own resonant frequency. A table has its own sound when you knock it, so has everything. This is timbre, a combination of fundamental frequency and harmonic pattern. Even the planets rotate around the sun at their own frequencies. The human body has a biological clock which runs at specific frequencies. Sound is just an oscillation that is high enough to hear but too low to see! Music operates on these oscillations. In the path of music, the more resonances (timbre oscillations) there are the more the music gets corrupted. In my amplifiers the cables that connect the output stages on the PCB to the speaker terminals are uninsulated tin plated copper. The reason why it is not coated is to keep all resonant structures to a minimum and a dielectric is a resonant/absorbent structure. Do you know how this will effect the sound? It acts as a storage medium, add resonance and will colour the sound. Even dielectrics on the DC voltage rail wires will have a small effect on the sound. The best dielectric is air (no dielectric) so we choose to use bare wire."

No oczywiscie ale koles nie wie jaki jest mechanizm, na poczatku pieprzy glupoty, to jest czysta fizyka nic wiecej to nie sa czary co on pisze...mysle ze to kretyn...ale weszy dobrze ;)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.