Skocz do zawartości
IGNORED

Metronome C8 vs.CH Precision vs. DCS Vivaldi

Gość jarek&ania

Rekomendowane odpowiedzi

każdemu należy dać szansę na to aby mógł zaprezentować swoje poglądy , nawet te mało popularne.

Forum po to właśnie istnieje.

Wiele razy ludzie prosili,by założył swój oddzielny wątek,najlepiej w dziale DIY,póki nie ma gotowego produktu.

Jakoś to nie nastąpiło.

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Wiele razy ludzie prosili,by założył swój oddzielny wątek,najlepiej w dziale DIY,póki nie ma gotowego produktu.

Jakoś to nie nastąpiło.

A ja prosiłem Moderację o to samo i też nic nie pomogło.

Jaki z tego wniosek ?

Staszek został moderatorem ? ;)

Proszę o wypowiedzi w temacie wątku a nie Staszka.

Proszę Staszka o wypowiedzi w temacie wątku a nie Staszka.

Cos na temat mojego DAC-a grajacego na AS 2012:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Piętro niżej, w pokoju 608 swoje gniazdo uwiła ekipa z portalu "audiostereo.pl", pod szyldem DIY Audio. Można tam było zobaczyć, posłuchać i zadać pytania konstruktorom jednostkowych produktów, które określa się wspólnym mianem DIY, czyli Do It Yourself. To nie są produkty w pełnym tego słowa znaczeniu - to jednostkowe, niepowtarzalne kreacje. Często jest tak, że są tak dosłowną emanacją osobowości swojego twórcy, że trudno mówić o poprawności przekazu, co najwyżej o lepszej lub gorszej realizacji pewnej wizji.

To, co usłyszałem w pokoju 608 należało do zupełnie innej kategorii. Rasowy, fajny, wciągający dźwięk, zostawiający miejsce dla artysty, którego płytę grano, a przy tym z tak zorganizowanymi priorytetami, że dało się też wyczuć wybory projektantów. Nie wiem, jak to chłopaki zrobiły, przecież każdy z produktów pochodził od kogoś innego (a przynajmniej tak mi się wydaje) i nie sądzę, żeby przed wystawą robili casting na najlepiej dopasowane jego elementy. Brawo!

Cos na temat 'porazenia pradem' w moim DAC-u:

Ukryta Zawartość

wersja anglo jezyczna:

Ukryta Zawartość

Ale mam [...] spostrzeżenie z wszystkich wystaw audio. Regułą jest, że na takich wystawach zazwyczaj sprzęty źle grają, chociaż bywają wyjątki. Mam taką swoją, trochę domorosłą teorię, że wynikiem tego nie zawsze jest zła akustyka pokoi hotelowych, ale ogromne zakłócenia generowane poprzez sieć energetyczną. Na takich wystawach urządzeń cyfrowych podpiętych jest cała masa, a wszystko to zazwyczaj jest od siebie bardzo mało oddalone. Właśnie na Audio Show 2012 przekonałem się, że tak właśnie jest. Otóż zrobiłem przypadkowy błąd tzn. nie podłączyłem przewodu ochronnego DAC-a do przewodu ochronnego gniazdka, ponieważ w domu środek filtra sieciowego od strony pierwotnej mam podłączony do kaloryfera. Jak wiemy środek ten stanowią dwa kondensatory połączone szeregowo pomiędzy przewodem fazowym a zerowym. Środek właśnie powinien być połączony z przewodem ochronnym. Brak tego połączenia spowodował to, że jak podłączało sie kable czincz do innego wzmacniacza można było zaobserwować potężne iskrzenie! Oczywiście nie było to spowodowane jakimś przebiciem, czy złą izolacją, ale właśnie zakłóceniami, które to właśnie w momencie podłączania czinczów zwierane były do ziemi. Efekt ten później pomierzyłem w domu analizatorem widma i wiem obecnie, że są to zakłócenia w. cz. Ale właśnie w domu przy takim polaczeniu występuje tylko mała iskierka, a tam w hotelu Sobieskim szły iskry jak ze spawarki. Myślę, że efekt ten spowodowała duża ilość zakłóceń w sieci energetycznej, powodująca, że na wystawach gra zazwyczaj tak kiepsko. [...]

Wiele bawiłem sie hobbistycznie wzmacniaczami jak i DAC-ami (ponad 20 lat) i mam pewne intuicje jak i dowody mierzalne oraz odsłuchowe, że zakłócenia są główną przyczyną tego, że ciągle słuchamy gramofonów analogowych i ciągle nie jesteśmy z tego dźwięku zadowoleni.

Dla przykładu, kiedy zamontowałem swojego DAC-a na AS2012, to początkowo byłem bardzo sfrustrowany dźwiękiem, a dodatkowo przypominało mi to jakby cofnięcie sie z konstrukcją o jakieś 100 kroków wstecz. A te kroczki to różne metody minimalizacji zakłóceń. Dlatego uważam zakłócenia za główny powód niskiej jakości dźwięku na wystawach. Proszę zwrócić uwagę na to, jaki jest bas na tych wystawach? Przecież to nie jest wina akustyki! Jeśli mam bardzo zakłócony system z dużym jitterem, to właśnie na basie tak zagra. Nie sądzi Pan? Przecież dopiero super niski jitter i niskie zakłócenia dają dobry efekt. Dla mnie to taki tor: patrząc od źródła JPlay, później izolacja galwaniczna, odkłócony asynchroniczny przetwornik USB, super dokładne zegary, niskoszumny DAC (ja lubię Sabre) i dopiero to daje tę melodykę na basie i nieważne czy jest to głośno, czy cicho; słychać wiolonczele, słychać kontrabas i nigdy nie ginie w tle. A na zakłóconych systemach z jitterem słychać tylko buczenie i nie wiadomo, jaki to dokładnie instrument. I stąd te „buczące” pokoje i dziwne dźwięki. ZAKŁÓCENIA nic więcej...;)

A tu zdjecie z wystawy w amerykanskich 6moonsach:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

To ciekawe co piszesz o lampach. U mnie Telefunkeny dały lekką poprawę.Nie jest to mega różnica ale na plus. Przy czym te Telefunkeny też są różne a ja teraz nie wiem dokładnie jakie mam.

Jezu…ten znowu to samo. Już rzygam tym jego DAC-iem którego nie ma!!

A do innych to juz nie masz pretensji co robia tu syf...? Mnie sie czepiasz??? Przeanalizuj sobie wpisy kto rozpoczal ta kolejna awanture ja czy moze inni JARKU!!!? Dyskutowalem normalnie a co Ty zrobilbys jakby dopadala Cie zgraja trolli, ffrustratow i zwyczajnych klamcow, nie bronilbys sie????

A ja prosiłem Moderację o to samo i też nic nie pomogło.

Jaki z tego wniosek ?

Staszek został moderatorem ? ;)

moderacja nie zaklada watków o kimś na polecenie innego usera

w temacie i dalszego przebiegu watku rozmawiales i ustalałes wszystko z paltonem

proponuje kierować dalsza korespondencje do niego gdyz ja nie znam tych ustaleń i jak sadze nikt poza paltonem

moje wczesniejsze ustalenia moderacyjne w tym watku zostały zreszta cofniete co jak uważam skutkuje tym co obecnie mamy

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

A do innych to juz nie masz pretensji co robia tu syf...? Mnie sie czepiasz??? Przeanalizuj sobie wpisy kto rozpoczal ta kolejna awanture ja czy moze inni JARKU!!!? Dyskutowalem normalnie a co Ty zrobilbys jakby dopadala Cie zgraja trolli, ffrustrato i zeyczajnych klamcow, nie bronilbys sie????

Staszek jak sam zauważyłeś to nie jedna ale kilka osób ma do ciebie pretensje.

Widocznie mają powody ku temu.

Proszę ciebie abyś pisał na temat wątku i innych dac-ów i dał sobie na razie spokój ze swoimi osiągnięciami.

Wszyscy już zdążyli poznać twój punkt widzenia i teorie.

Proponuję zakończyć ten etap dyskusji do czasu wypuszczenia przez ciebie gotowego produktu do testów.

Wtedy będziemy mieli dalsze powody do dyskusji.

Rozumiemy się?

Rozumiem twoje zażenowanie i również innych kolegów.

Tak jak pisałem wcześniej jestem osobą tolerancyjną ale faktycznie ostatnie dyskusje i ich poziom przekracza moje wyobrażenia o wolności wypowiedzi na forum.

Nie chcę banować ludzi bo oprócz Staszka jest jeszcze kilku innych panów , którzy zasługują nawet bardziej na ten zaszczyt aby zostać wywalonym z tej dyskusji.

Staszek jaki jest taki już chyba pozostanie i nic tego chyba nie zmieni.

Dlatego uważam , że każdemu należy dać szansę na to aby mógł zaprezentować swoje poglądy , nawet te mało popularne.

Forum po to właśnie istnieje.

Jednego nie toleruję - chamstwa , którego wystarcza już mi obserwując codzienne życie ludzi w tym kraju.

Trolle byli zawsze na forach i będą ich nieodzownym elementem.

Należy ich po prostu ignorować a nie wdawać się z nimi w "merytoryczną" polemikę , która nakręca tylko spiralę nienawiści.

Dlatego apeluję do wszystkich stron o zachowanie elementarnych zasad przyzwoitości .

Jak najbardziej się z tym zgadzam. Banowanie, nic nie daje pozytywnego. Co do samej wartości wątku i poruszanych tu, niby mądrych rzeczy... Argument podnoszony jedynie w celu przykrycia osobistych skłonności i animozji jednego człowieka do drugiego. Jak sie kogoś nie lubi lub nie chce cztytać, to się PO PROSTU NIE CZYTA.

Poza tym, kto w tej zakłądce widzi jakieś rozsądne wartości ? Co watek, to wynaturzenia wybujałych ego...

Tylko wymiana poglądów, wzajemne ścieranie się "autorytetów" daje ludziom możliwość samodzielnej oceny. Ośmieszenie oszołomstwa i zakompleskionych ego jest dla nich najlepszą terapia leczniczą. Również dla całej społeczności .Potem to już jedynie lobotomia...

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

moderacja nie zaklada watków o kimś na polecenie innego usera

w temacie i dalszego przebiegu watku rozmawiales i ustalałes wszystko z paltonem

proponuje kierować dalsza korespondencje do niego gdyz ja nie znam tych ustaleń i jak sadze nikt poza paltonem

moje wczesniejsze ustalenia moderacyjne w tym watku zostały zreszta cofniete co jak uważam skutkuje tym co obecnie mamy

O.K. skoro tak jest to założyłem wątek dla naszego kolegi o jego wyrobach.

Proszę o przeniesienie całej tej dyskusji (od postu #2206 ) do tego wątku - "Wyroby kol. Stasiop - high end ?".

Dziekuję.

Jak nawet im nie wyjdzie i produkt okaże się średniej jakości to pomimo tego nikt nie będzie miał do nich pretensji.

Sugerujesz filozofię totalnie bez sensu, jak bym tak myślał to bym w miejscu Amare w ogóle nie zaczynał! To jest działalność gospodarcza i liczą się wyniki a nie czy jakiejś gospodyni domowej marzenia się nie spełniły.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

To ciekawe co piszesz o lampach. U mnie Telefunkeny dały lekką poprawę.Nie jest to mega różnica ale na plus. Przy czym te Telefunkeny też są różne a ja teraz nie wiem dokładnie jakie mam.

Jezu…ten znowu to samo. Już rzygam tym jego DAC-iem którego nie ma!!

Ja mam Telefunkeny E88CC gold pins poniżej zdjęcie :

post-33970-0-02914600-1388840246_thumb.jpg

Bede u Ciebie Stary na wiosne z DAC-em to poslucham jak graja Ci smyczki na ostatnim moim nagraniu z YT ( Samuel Barber, Adagio for string, polecil mi zreszta to swietne testujace nagranie Rafaell - za co mu wielkie dzieki!!!) zeby sie tylko nie okazalo ze ta partia przechodzi u Ciebie z harmonicznymi zgrzytami ;) jak nagram to na telefon i dam na YT ;) wiec moze w zaciszu domowym sam sprawdz jak przechodzi Ci ta ultra trudna partia smyczkowa, podziel sie z nami, a pozniej smiej sie do woli..;

Stasiop.........WIOSNA IDZIE))

Czekam na Ciebie z utęsknieniem,aby Ci złoić skórę elektronicznie moim marnym daczkiem na AD 1985.

Tylko się już bardzo nie rozbrykuj i rozjuszaj w w/w wątku.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Tak jak pisałem dżwięk jest na nich mniej rozdzielczy , gubią trochę na przejrzystości nagrania.

Ale Siemens był jeszcze gorszy.

Być może do pre te lampy były by o wiele lepsze ?

Ja w pre mam obecnie Dario (Francja) i Raytheon b.pl. 17mm.

Najlepsza konfiguracja obok GE Five Star.

Sugerujesz filozofię totalnie bez sensu, jak bym tak myślał to bym w miejscu Amare w ogóle nie zaczynał! To jest działalność gospodarcza i liczą się wyniki a nie czy jakiejś gospodyni domowej marzenia się nie spełniły.

Rafaell , chyba nie skumałeś o co kaman ?;)

Cos na temat mojego DAC-a grajacego na AS 2012:

Ukryta Zawartość

Piętro niżej, w pokoju 608 swoje gniazdo uwiła ekipa z portalu "audiostereo.pl", pod szyldem DIY Audio. Można tam było zobaczyć, posłuchać i zadać pytania konstruktorom jednostkowych produktów, które określa się wspólnym mianem DIY, czyli Do It Yourself. To nie są produkty w pełnym tego słowa znaczeniu - to jednostkowe, niepowtarzalne kreacje. Często jest tak, że są tak dosłowną emanacją osobowości swojego twórcy, że trudno mówić o poprawności przekazu, co najwyżej o lepszej lub gorszej realizacji pewnej wizji.

To, co usłyszałem w pokoju 608 należało do zupełnie innej kategorii. Rasowy, fajny, wciągający dźwięk, zostawiający miejsce dla artysty, którego płytę grano, a przy tym z tak zorganizowanymi priorytetami, że dało się też wyczuć wybory projektantów. Nie wiem, jak to chłopaki zrobiły, przecież każdy z produktów pochodził od kogoś innego (a przynajmniej tak mi się wydaje) i nie sądzę, żeby przed wystawą robili casting na najlepiej dopasowane jego elementy. Brawo!

Cos na temat 'porazenia pradem' w moim DAC-u:

Ukryta Zawartość

wersja anglo jezyczna:

Ukryta Zawartość

Ale mam [...] spostrzeżenie z wszystkich wystaw audio. Regułą jest, że na takich wystawach zazwyczaj sprzęty źle grają, chociaż bywają wyjątki. Mam taką swoją, trochę domorosłą teorię, że wynikiem tego nie zawsze jest zła akustyka pokoi hotelowych, ale ogromne zakłócenia generowane poprzez sieć energetyczną. Na takich wystawach urządzeń cyfrowych podpiętych jest cała masa, a wszystko to zazwyczaj jest od siebie bardzo mało oddalone. Właśnie na Audio Show 2012 przekonałem się, że tak właśnie jest. Otóż zrobiłem przypadkowy błąd tzn. nie podłączyłem przewodu ochronnego DAC-a do przewodu ochronnego gniazdka, ponieważ w domu środek filtra sieciowego od strony pierwotnej mam podłączony do kaloryfera. Jak wiemy środek ten stanowią dwa kondensatory połączone szeregowo pomiędzy przewodem fazowym a zerowym. Środek właśnie powinien być połączony z przewodem ochronnym. Brak tego połączenia spowodował to, że jak podłączało sie kable czincz do innego wzmacniacza można było zaobserwować potężne iskrzenie! Oczywiście nie było to spowodowane jakimś przebiciem, czy złą izolacją, ale właśnie zakłóceniami, które to właśnie w momencie podłączania czinczów zwierane były do ziemi. Efekt ten później pomierzyłem w domu analizatorem widma i wiem obecnie, że są to zakłócenia w. cz. Ale właśnie w domu przy takim polaczeniu występuje tylko mała iskierka, a tam w hotelu Sobieskim szły iskry jak ze spawarki. Myślę, że efekt ten spowodowała duża ilość zakłóceń w sieci energetycznej, powodująca, że na wystawach gra zazwyczaj tak kiepsko. [...]

Wiele bawiłem sie hobbistycznie wzmacniaczami jak i DAC-ami (ponad 20 lat) i mam pewne intuicje jak i dowody mierzalne oraz odsłuchowe, że zakłócenia są główną przyczyną tego, że ciągle słuchamy gramofonów analogowych i ciągle nie jesteśmy z tego dźwięku zadowoleni.

Dla przykładu, kiedy zamontowałem swojego DAC-a na AS2012, to początkowo byłem bardzo sfrustrowany dźwiękiem, a dodatkowo przypominało mi to jakby cofnięcie sie z konstrukcją o jakieś 100 kroków wstecz. A te kroczki to różne metody minimalizacji zakłóceń. Dlatego uważam zakłócenia za główny powód niskiej jakości dźwięku na wystawach. Proszę zwrócić uwagę na to, jaki jest bas na tych wystawach? Przecież to nie jest wina akustyki! Jeśli mam bardzo zakłócony system z dużym jitterem, to właśnie na basie tak zagra. Nie sądzi Pan? Przecież dopiero super niski jitter i niskie zakłócenia dają dobry efekt. Dla mnie to taki tor: patrząc od źródła JPlay, później izolacja galwaniczna, odkłócony asynchroniczny przetwornik USB, super dokładne zegary, niskoszumny DAC (ja lubię Sabre) i dopiero to daje tę melodykę na basie i nieważne czy jest to głośno, czy cicho; słychać wiolonczele, słychać kontrabas i nigdy nie ginie w tle. A na zakłóconych systemach z jitterem słychać tylko buczenie i nie wiadomo, jaki to dokładnie instrument. I stąd te „buczące” pokoje i dziwne dźwięki. ZAKŁÓCENIA nic więcej...;)

Ja pierniczę ten kaloryfer to jakieś kurizum!! i tylko bardzo źle świadczy o wiedzy naszych recenzentów!

Nikogo jeszcze recenzent nie zabił, może piętro niżej albo obok za ściana leży jakiś trup przy kaloryferze?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Staszek jak sam zauważyłeś to nie jedna ale kilka osób ma do ciebie pretensje.

Widocznie mają powody ku temu.

Tymi powodami sa polskie kompleksy i polska frustracja

Tak jak pisałem dżwięk jest na nich mniej rozdzielczy , gubią trochę na przejrzystości nagrania.

Ale Siemens był jeszcze gorszy.

Być może do pre te lampy były by o wiele lepsze ?

Albo wciśnięto ci używki?

Ja pierniczę ten kaloryfer to jakieś kurizum!! i tylko bardzo źle świadczy o wiedzy naszych recenzentów!

Nikogo jeszcze recenzent nie zabił, może piętro niżej albo obok za ściana leży jakiś trup przy kaloryferze?

Bzdury piszesz jak moze Cie zabic napiecie filtrowane przez kondensator o pojemnosci 4.7nF? A takie sa stosowane w filtrach sieciowych, jest dopuszczalne wg norm! Nie wszystkie urzadzenia maja podlaczone przewod ochronny do gniazdka zasilajacego, np robi tak samo Ancient Audio z dobrym sonicznym skutkiem.

A do innych to juz nie masz pretensji co robia tu syf...? Mnie sie czepiasz??? Przeanalizuj sobie wpisy kto rozpoczal ta kolejna awanture ja czy moze inni JARKU!!!? Dyskutowalem normalnie a co Ty zrobilbys jakby dopadala Cie zgraja trolli, ffrustratow i zwyczajnych klamcow, nie bronilbys sie????

Stasiop

ZWYCZAJNIE CI POWIEM........NIE P I E R N I C Z BZDUR IDŻ DO LEKARZA

Dziekuje za uwagę

ps.

Dlaczego u Ciebie w pokoju tak ciemno jest?

Z którego roku ten Singer.......chcę go kupić

O.K. skoro tak jest to założyłem wątek dla naszego kolegi o jego wyrobach.

Proszę o przeniesienie całej tej dyskusji (od postu #2206 ) do tego wątku - "Wyroby kol. Stasiop - high end ?".

Dziekuję.

OK pozostaje pytanie do jakiej zakladki taki watek sie nadaje , jak rowniez pozostanie problem braku mozliwosci moderacji watku przez Stasiop bo zalozyłes go osobiście

watek ten mozna równiez potraktowac jako czysto personalny czyli nastawiony na obrzucenie osoby o której mowa stertą oskarżen

jak widac mnóstwo zastrzeń niestety

sprawe załatwi zalozenie watku osobiscie przez Stasiop w zakladce np DIY bo raczej nie w hi-end / chyba ze to lokowanie produktu ale wtedy to polecam sponsorowane /

Bzdury piszesz jak moze Cie zabic napiecie filtrowane przez kondensator o pojemnosci 4.7nF? A takie sa stosowane w filtrach sieciowych, jest dopuszczalne wg norm! Nie wszystkie urzadzenia maja podlaczone przewod ochronny do gniazdka zasilajacego, np robi tak samo Ancient Audio z dobrym sonicznym skutkiem.

Kolego zgodnie z obowiązującym prawem nie wolno! połączać urządzeń elektrycznych ani do kaloryferów ani do instalacji wodnych czy też gazowych.

Można by takiego delikwenta poprosić po takiej szczerej deklaracji przed oblicze sędziego.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

OK pozostaje pytanie do jakiej zakladki taki watek sie nadaje , jak rowniez pozostanie problem braku mozliwosci moderacji watku przez Stasiop bo zalozyłes go osobiście

watek ten mozna równiez potraktowac jako czysto personalny czyli nastawiony na obrzucenie osoby o której mowa stertą oskarżen

jak widac mnóstwo zastrzeń niestety

sprawe załatwi zalozenie watku osobiscie przez Stasiop w zakladce np DIY bo raczej nie w hi-end / chyba ze to lokowanie produktu ale wtedy to polecam sponsorowane /

Jest chyba tylko jedno wyjście z takiej sytuacji .

Zbanuję wszystkich na forum oprócz Stasia w tym drugim wątku.

Może to jest rozwiązanie? ;)

Przenieś proszę ten cały śmietnik do tego wątku i jak dyskusja będzie dalej na takim poziomie jak tutaj wystrzel ją po prostu do kosmitów tzn. na bocznicę.

Niech tam sobie chłopcy ulżą.

I Staszek również nich sobie ulży.

Po przeniesieniu postów otworzę drugi "tematyczny" wątek i niech się dzieje wola niebios.

Sayonara.

Kolego zgodnie z obowiązującym prawem nie wolno! połączać urządzeń elektrycznych ani do kaloryferów ani do instalacji wodnych czy też gazowych.

Można by takiego delikwenta poprosić po takiej szczerej deklaracji przed oblicze sędziego.

Tak owszem nie wolno, bo moze nie byc skuteczny przewod ochronny i tylko tutaj o to chodzi! Ale nie zmienia to faktu ze z pewnoscia nic Cie nie zabije. Obecnie mam to zrobione w inny sposob przewod ochronny jest laczony przez dwie przeciwsobne diody z opornikiem co poowduje ochrone przebicia na obudowe ale przewod ochronny nie jest na ostro polaczony do gniazda. Zmniejsza to zaklocenia plynace z sieci daje ochrone i rowniez lepiej gra.

Tak owszem nie wolno, bo moze nie byc skuteczny przewod ochronny i tylko tutaj o to chodzi! Ale nie zmienia to faktu ze z pewnoscia nic Cie nie zabije. Obecnie mam to zrobione w inny sposob przewod ochronny jest laczony przez dwie przeciwsobne diody z opornikiem co poowduje ochrone przebicia na obudowe ale przewod ochronny nie jest na ostro polaczony do gniazda. Zmniejsza to zaklocenia plynace z sieci daje ochrone i rowniez lepiej gra.

Z praktyki wiem że najczesciej psującym elementem jest układ zabezpieczający i wtedy jestesmy w dupie-dokładnie tam!

EOT

Wątek Staszka powinien być w DIY i to chyba oczywiste. Będzie to produkt DIY…jeśli w ogóle będzie wersja produkcyjna.

A niby jakim prawem ktoś ma decydować, czy Stasio ma założyć wątek i gdzie? Nie porąbało Was?

Jest chyba tylko jedno wyjście z takiej sytuacji .

Zbanuję wszystkich na forum oprócz Stasia w tym drugim wątku.

Może to jest rozwiązanie? ;)

Przenieś proszę ten cały śmietnik do tego wątku i jak dyskusja będzie dalej na takim poziomie jak tutaj wystrzel ją po prostu do kosmitów tzn. na bocznicę.

Niech tam sobie chłopcy ulżą.

I Staszek również nich sobie ulży.

Po przeniesieniu postów otworzę drugi "tematyczny" wątek i niech się dzieje wola niebios.

Sayonara.

niestety nie zakladamy watków o innych userach forum -nic w tej kwestii nie zmienie

jak widze dalej watek jest z premedytacją trollowany

nadal sam tego chcesz ?

może w końcu ustalicie gdzie jest granica wolnosci i poszanowania innych userów

czekam na wasze wspólne ustalenia

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

W porządku.

Oświadczam ,że KAŻDY (w tym Staszek) kto napisze jeszcze słowo o DAC-u Staszka i będzie dalej ciągnął personalne mordobicie zostanie premiowany BANEM !

Józek poniżej masz zdjęcia tych Siemensów , o które pytałeś.

E88CC 6922 SIEMENS WEST GERMANY MATCHED PAIR 1973 with SILVER-SHIELD A-FRAME

post-33970-0-43289300-1388843636_thumb.jpg

post-33970-0-58761800-1388843640_thumb.jpg

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.