Skocz do zawartości
IGNORED

Metronome C8 vs.CH Precision vs. DCS Vivaldi

Gość jarek&ania

Rekomendowane odpowiedzi

Nazwe moge zdradzic - 'Katharsis'

KATAR będzie krócej, a i nazwa adekwatna, bo trzeba być mocno chorym (mieć upierdliwy katar ) aby

lansować od tylu miesięcy coś, o czym się tylko pisze peany, a nie przedstawia się konkretów/fot/idei.

Piaskownica.

Wręcz przeciwnie bo to co dzisiaj sobą prezentuje jest żenujące tym bardziej w świetle faktów (zdjęć) z dawnych lat przytoczonych przez kolegę.

Willkommen in Madia Markt .

Nie dysponuje danymi ekonomicznymi, aby stwierdzić na czym i ile zarabia dziś Yamaha, widziałem na stronie naszego forum reklamy produktów tej firmy.

Yamaha to uznany producent, oszczędny i merytoryczny.

Oj cos czuje, ze topowa koncowka bedzie sie nazywac Armaggedon albo Doomsday;)

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

Wręcz przeciwnie bo to co dzisiaj sobą prezentuje jest żenujące tym bardziej w świetle faktów (zdjęć) z dawnych lat przytoczonych przez kolegę.

Willkommen in Madia Markt .

Soulution nie wiem czy gałkę do pokrętła potrafi wytworzyć na poziomie 30-35 letniej Yamahy?

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Soulution nie wiem czy gałkę do pokrętła potrafi wytworzyć na poziomie 30-35 letniej Yamahy?

Gałki może nie potrafi ale dżwięk na pewno tak.

Yamaha to dobry sprzęt , miałem jakieś 20 lat temu i byłem jak na tamte czasy zadowolony.

Ale obecnie nie jest to na pewno highend a solidne hifi.

że Ty nie słyszałeś o Lamm 13 lat temu nie znaczy

że inni NIE SŁYSZELI skąd takie opinie i tak kategoryczne na

ho, ho, mówisz ze słyszałeś o firmie Lamm w 2000 roku.Może powiesz że posiadałeś już produkty tej firmy w tamtym okresie - he,he.

Magazyn Sterophile w roku 1997 i 1998 przyznał BEST BUY COMPONENTS za produkty Lamm - 4-5 lat po powstaniu firmy.

Gość jt211

(Konto usunięte)

Jurgen ja nigdy nie miałem Lamm i nigdzie tego nie twierdzę :>)

Ale firma istnieje dużo dłużej niż się Ci wygulowało.

Słuchałem coś około 92 roku.

aha i jak już mnie cytujesz to może by tak w całości :>))))))))))

Gałki może nie potrafi ale dżwięk na pewno tak.

Yamaha to dobry sprzęt , miałem jakieś 20 lat temu i byłem jak na tamte czasy zadowolony.

Ale obecnie nie jest to na pewno highend a solidne hifi.

Fatalne opinie na temat dźwięku Soulution dostępne są wszędzie, proszę już nie czarować, prosiłem nie dawno o to

Yamaha w systemie oceny cena/jakość nie ma sobie równych, na tym łez padole, to wystarczy.

W projektowaniu wzmacniaczy porównywanie inżynierów tego koncernu z amatorami z Europy nie wiem na co zasługuje...na śmieszność?

Czy to już jest żenada?

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Fatalne opinie na temat dźwięku Soulution dostępne są wszędzie,

Czy kolega przypadkiem nie pomylił produktów?

Fatalne opinie na temat Soulution dostępne wszędzie ?

To może kolega przytoczy takową?

Oczywiście poza kolegi opinią ma się rozumieć.

Poza tym kolega chyba sam sobie zaprzecza bo jeszcze kilka dni temu twierdził kolega ,że MBL to super produkt ale z tego co się orientuję to z Japonią ma tyle wspólnego co z Laponią .

Może zbieżność nazewnictwa tych krajów koledze pomieszało szyki?

Myslę również , że właśnie czego jak czego ale braku zaawansowania technologicznego Soulution zarzucać nie należy.

Dlatego domniemam ,że kolega pomylił produkty i firmy.

kolega 747 nie ma pojecia o czym pisze, nigdy nie slyszal ani nie widzial solution, jak to on, pierdzieli od rzeczy, w nowym roku, z nowymi silami, ubiera to wszystko w specyficzna dla siebie nowomowe i liczy na to, ze zostanie uznany za eksperta, i tyle

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Czy kolega przypadkiem nie pomylił produktów?

Fatalne opinie na temat Soulution dostępne wszędzie ?

To może kolega przytoczy takową?

Oczywiście poza kolegi opinią ma się rozumieć.

Poza tym kolega chyba sam sobie zaprzecza bo jeszcze kilka dni temu twierdził kolega ,że MBL to super produkt ale z tego co się orientuję to z Japonią ma tyle wspólnego co z Laponią .

Może zbieżność nazewnictwa tych krajów koledze pomieszało szyki?

Myslę również , że właśnie czego jak czego ale braku zaawansowania technologicznego Soulution zarzucać nie należy.

Dlatego domniemam ,że kolega pomylił produkty i firmy.

Nie wierzę, że Kolega ten tekst do mnie napisał, przecież prosiłem, żeby mnie na nic nie nabierać co dotyczy hi end.

Kolega nie daje widać za wygraną, teraz dokonuje w jednym zdaniu zestawienia referencyjnej marki MBL, z projektem o wartości marketingowej Soulution.

To żart?

Jurgen ja nigdy nie miałem Lamm i nigdzie tego nie twierdzę :>)

Ale firma istnieje dużo dłużej niż się Ci wygulowało.

Słuchałem coś około 92 roku.

aha i jak już mnie cytujesz to może by tak w całości :>))))))))))

jt 211 to się wtopiłeś że słuchałeś coś z ich produktu w 1992 roku he, he bo w roku 1992 firma Lamm jeszcze nie istniała.

Może pomyliłeś z MacIntoshem albo inną............

Gość vittorio

(Konto usunięte)

Co by rozwiać wszelkie wątpliwości odnośnie daty powstania firmy Lamm Industries Inc. cytat z ich strony internetowej : "Founded in October 1993, LAMM INDUSTRIES, INC. has gained a world-wide reputation for designing high-end audio products of astonishing sonic performance."

Jakieś problemy z dostępem do netu ?

Gość intenser

(Konto usunięte)

Fatalne opinie na temat dźwięku Soulution dostępne są wszędzie, proszę już nie czarować, prosiłem nie dawno o to

nie pitol tylko podaj choć jedną (poza twoją z mchu wyciągniętą rzecz jasna)

Yamaha w systemie oceny cena/jakość nie ma sobie równych, na tym łez padole, to wystarczy.

jaki słuchacz - taki wniosek

wraz ze stasiem tworzycie duet nie do pobicia

Ciekawe czemu nie ma tej firmy na polskim rynku?

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

Gość jt211

(Konto usunięte)

jt 211 to się wtopiłeś że słuchałeś coś z ich produktu w 1992 roku he, he bo w roku 1992 firma Lamm jeszcze nie istniała.

Może pomyliłeś z MacIntoshem albo inną............

Jurgen musiał to być preLamm na Brooklynie ale Ty wisz lepiej wiec ...

Przecież Stary nic nie konstruuje, on raczej jest kimś w rodzaju stylisty-designera, wie lepiej ( przynajmniej tak mu się wydaje ) i doradza a jak się nie podoba to w ryj i "gupi" jesteś.

Dla Twojego pustego łba mam na dzień dobry jako niespodzianka parę tzw.kokosów,potem kopniak w zadek,a w promocji pstryczek

w nos albo w ucho- Twój wybór.Takiego padalca i handlarzyny padliną tu na forum nie ma-niech wszyscy wiedzą,ze nijaki

JELLO=TOM ESOTERIC.............ZARAZ TO ZGŁASZAM DO MODERACJI-TYLKO NIE KRĘĆ I NIE ZAPRZECZAJ TY [WYMODEROWANO]

Słuchaj [WYMODEROWANO] dopilnuję już osobiście aby takie [WYMODEROWANO] jak TY nie miały mozliwości tu nawet zajrzeć.

Próbujesz mścić sie za to,ze nie sprzedałeś swojego ELGARA?......TEGO ELGARA TO SE WSADŻ DO GARA I ZUPY NAGOTUJ.....SMACZNEGO

Tekst sms-owe to w też do gara zagęścisz przekaz-tu TWÓJ tekst....U mnie gra warto czytać instrukcję.To nie jest prosta zabawka...

Widzicie tak postepuje [WYMODEROWANO] i nawet nie [WYMODEROWANO],ale [WYMODEROWANO],bo wystarczy poczytać Twoje posty-chwalisz to co masz do handlu!!

Proszę powstrzymać się obelżywych epitetów kierowanych personalnie pod adresem innych forumowiczów. To nie jest właściwa metoda prowadzenia dyskusji. To jest forum audio, a nie budka z piwem.

Gość vittorio

(Konto usunięte)

Ciekawe czemu nie ma tej firmy na polskim rynku?

Jak można się domyślać z tekstu "o nas" z ich strony firma założona w październiku 1993r przez rosyjskiego emigranta Vladimira Lamm'a który jest założycielem, prezesem i konstruktorem tej firmy ("..teatr jednego aktora..." cytat ze strony "o nas") sprzedaż ich wyrobów na terenie Polski byłaby praktycznie zerowa, przede wszystkim ze względu konkurencję w podaży na rynek polski tanich wzmacniaczy na diabełkach (6S33) czy też GM70 z Ukrainy.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Dziasiaj rozmawiałem z zaprzyjażnionym dystrybutorem i po D'Agostino przyjedzie do mnie na odsłuch pre + końcówki Jadis oraz ponownie Vitus w wersji stereo a nie monobloków , która to zakończyła się falstartem.

Pomimo ,że szukam tranzystora a nie lampy nie mogłem oprzeć się urokowi osobistemu dystrybutora i posłucham też .... lampy.

Aż sam sobie się dziwię. ;)

Słuchaj [Wymoderowano] dopilnuję już osobiście aby takie [Wymoderowano] jak TY nie miały mozliwości tu nawet zajrzeć.

Stary przestan bo mam juz dosc czytania jak obrzucacie sie tu blotem - PRZESTAN!

Dziasiaj rozmawiałem z zaprzyjażnionym dystrybutorem i po D'Agostino

No a jak zagralo Dagostino, nie wiem czy cos przeoczylem, pisales cos na ten temat?

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Jarek, które Jadisy przyjadą? Z preampem, czy bez?

Z preampem.

No a jak zagralo Dagostino, nie wiem czy cos przeoczylem, pisales cos na ten temat?

Bajecznie, kolorowo,zarąbiście .... a potem się obudziłem ;)

Staszek zapytaj za tydzień.

To nie ten poniedziałek.

Jadis to bardzo fajny dzwiek tylko jaka to ma moc, czy to wogole ma mozliwosc napedzic kolumny Jarka, watpie osobiscie.

Max 500 W na kanał w klasie AB lub 200 W w klasie A.

Będzie na styk ale chyba uciągnie ;)

Jarek jesteś oszczędny w słowach:)....sam jestem ciekaw jakie Jadisy przyjadą

ale niem mam wątpliwości że będzie to bardzo wysoka półka jak nie najwyższa:)

stawiam na Ja-120.....oj u ciebie się dzieje...szkoda że nie jestem twoim sąsiadem:)

pozdrawiam

Jak można się domyślać z tekstu "o nas" z ich strony firma założona w październiku 1993r przez rosyjskiego emigranta Vladimira Lamm'a który jest założycielem, prezesem i konstruktorem tej firmy ("..teatr jednego aktora..." cytat ze strony "o nas") sprzedaż ich wyrobów na terenie Polski byłaby praktycznie zerowa, przede wszystkim ze względu konkurencję w podaży na rynek polski tanich wzmacniaczy na diabełkach (6S33) czy też GM70 z Ukrainy.

Dziwne wnioski wysnuwasz. Przeciez to zupelnie inny pulap cenowy. To tak jakby ktos mial krelli nie kupowac bo mozna tansze rodzime tranzystory kupic.

Wiekszosc bardzo drogich firm to jeden konstruktor plus ktos kto montuje. Przeciez lamm buduje tylko wzmacniacze.

Jeżeli to ma być 200W w klasie A i 500 w AB to w grę wchodzą tylko monobloki JA500. Czy dobrze obstawiłem? To chyba nie tajemnica jaki model będziesz testował?

Te wzmacniacze to duża rzadkość w Polsce. Jestem bardzo ciekaw jaki efekt uzyskasz, ale obstawiam, że to ze sobą nie zagra. Domyślam się nawet jakie aspekty brzmienia polegną, ale nie chcę uprzedzać.

JM Lab raczej lubi mocny tranzystor. U mnie Diablo Utopia za cholerę nie chciało grać z Jadisem. Do Jadisa nie jest wbrew pozorom dopasować głośniki i ood względem elektrycznym i estetyki brzmienia. Po części stąd biorą się mniej przychylne opinie - bazują na złej konfiguracji.

Ja w tej chwili 5 rok gram na Jadisach i wciąż te urządzenia potrafią mnie zaskoczyć tym co potrafią w dobrym zestawieniu.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Jeżeli to ma być 200W w klasie A i 500 w AB to w grę wchodzą tylko monobloki JA500. Czy dobrze obstawiłem? To chyba nie tajemnica jaki model będziesz testował?

Te wzmacniacze to duża rzadkość w Polsce. Jestem bardzo ciekaw jaki efekt uzyskasz, ale obstawiam, że to ze sobą nie zagra. Domyślam się nawet jakie aspekty brzmienia polegną, ale nie chcę uprzedzać.

JM Lab raczej lubi mocny tranzystor. U mnie Diablo Utopia za cholerę nie chciało grać z Jadisem. Do Jadisa nie jest wbrew pozorom dopasować głośniki i ood względem elektrycznym i estetyki brzmienia. Po części stąd biorą się mniej przychylne opinie - bazują na złej konfiguracji.

Ja w tej chwili 5 rok gram na Jadisach i wciąż te urządzenia potrafią mnie zaskoczyć tym co potrafią w dobrym zestawieniu.

Nie zrozumieliśmy się chyba.

Staszek miał obawy ,że Jadis nie uciągnie JM Lab i dlatego wskazałem jemu ,że są i takie wzmacniacze Jadisa , które powinny bez problemu uciągnąć kolumny.

Jakie to będą monobloki tego nie wiem ale mogę się dowiedzieć albo dystrybutor sam napisze na forum ;)

Tak czy inaczej uważam ,że jak już przymierzać się do Jadisa to JA200 jest wystarczający (200W w klasie A) .

JA 500 to już klasa AB i ręczna konfiguracja biasu a to jest upierdliwe.

Zobaczymy choć Jadis musiał by zagrać fenomenalnie abym skusił się na przejście na 100% lampę.

Ja raczej szukam tranzystora ew. hybrydy ale jak na razie kiepsko z tym graniem.

MBL to jest jak na razie to co mógłbym zaakceptować u siebie jako alternatywę dla lampy (zaciskając zęby) ;)

Nic by to nie zmieniło.

;)

Maciek jeżeli chcesz posłuchać D'Agostino to oczywiście zapraszam (z ogórkiem małosolnym w ręku , wódkę mam).

Ja na pewno chętnie ciebie ponownie zobaczę.

Reszta na priv. ;)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.