Skocz do zawartości
IGNORED

Metronome C8 vs.CH Precision vs. DCS Vivaldi

Gość jarek&ania

Rekomendowane odpowiedzi

I tak właśnie tworzone są potem opinie w necie ;)

Ktoś coś słuchał ale nie wiadomo tak do końca czego słuchał ale wiadomo ,że grało to na pewno ch*jowo.

A nawet jak nie było podłączone do prądu to i tak musi grać ch*jowo.... BO TAK ! ;)

Wiesz Jarek, gdyby nie fakt, ze zwrociliscie na to uwage, to bym nadal uwazal , ze sluchalem Kondo. Sala byla pelna ludzi, trudno bylo sie dopchac, czekalem z 20 min na stojaka na poczatek prezentacji.Nie wpadlbym na to , ze stoja Kondo , a graja inne. Mysle, ze firma prezentujaca sprzet powinna to wyraznie zaznaczyc, ja wyciagnalem wnioski, jak sie okazuje nie do konca uzasadnione. Nie czuje sie winnym ,moglybm isc w zaparte i nie wklajac zdjecia , ale to nie moja natura, jeszcze chwile cierpliwosci, musze zmniejszyc...

Na koniec dla rozladowania napieca cos dla duzych chlopcow - w drodze do domu :)

Konto w trakcie usuwania

To niby w jakim studiu Stanisław mógł ich słuchać skoro w Europie jest tylko jedna para?

Tak musze sie przyznac ze to jednak to co sluchalem ostatnio to chyba nie bylo Kaguro to bardzo podobny wzmak Kondo ale nie ten raczej.

No nic przepraszam za pomylke w takim razie. :(

Gość jamówię

(Konto usunięte)

W studiu fotograficznym....przykładał ucho do zdjęć... :-)....kituje nam wszystkim, zresztą od początku na forum. Te jego teorie to lipa na maxa. On jest jak 4-ro latek w piaskownicy, który wraz z drugim rówieśnikiem żyją marzeniami i rozprawiają o walorach przejeżdżających obok bloku samochodów. Nie pamiętasz jak to było gdy mieliśmy po 4-5 lat i opowiadaliśmy sobie różne historyjki?...że BMW to jest takie, a Porsche to takie, a Mercedes lepszy,a nie bo Audi lepsze itd. Kupa śmiechu...ale wtedy byliśmy małymi bajtlami(po twojemu). A Stasiu zatrzymał się na tym etapie. To się nazywa Fiksacja Osobowości.

Pamiętasz ja już dawno zarzucałem Stasiowi,że ściemnia, ale wtedy to był trolling:))

Z resztą Milimetr zna sprawę. Tak czy siak obiecałem wtedy Stasiowi,że nie będę mu dokuczał no i gryzę się w język a boli jak cholera:))

Tak musze sie przyznac ze to jednak to co sluchalem ostatnio to chyba nie bylo Kaguro to bardzo podobny wzmak Kondo ale nie ten raczej.

Moze to byly australijskie Kanguro na animal planet hd :)
Gość cybant

(Konto usunięte)

Kończ Waść wstydu oszczędź....to nawet śmiesznie już nie jest..

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Wiesz Jarek, gdyby nie fakt, ze zwrociliscie na to uwage, to bym nadaluwazal , ze sluchalem Kondo. Sala byla pelna ludzi, trudno bylo sie dopchac, czekalem z 20 min na stojaka w oczekiwaniu na poczatek prezentacji.Nie wpadlbym na to , ze stoja Kondo , a graja inne. Mysle, ze firma prezentujaca sprzet powinna to wyraznie zaznaczyc, ja wyciagnalem wnisoki, jak sie okazuje nie do konca uzasadnione. Nie czuje sie winnym ,moglybm isc w zaparte i nie wklajac zdjecia , ale to nie moja natura, jeszcze chwile cierpliwosci, musze zmniejszyc...

Mariusz ale przecież wiesz ,że kogo jak kogo ale Ciebie nie posądzał bym o wypisywanie jakichś pierdołów na forum ;)

Każdemu może się zdarzyć pomyłka.

Też bym na to nie wpadł , że sprzęt może stać i nie grać.

I to jeszcze taki sprzęt.

Ale może nie chcieli spalić prezentacji i woleli nie podłączać.

A może widzieli Staszka czającego się za rogiem i obawiali sie linczu na AS ?

Kto wie? ;)

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Koledzy wielu z was tu fantazjuje ze czasami boki zrywam, ja sie poprostu pomylilem podwojnie do czego sie tu przyznalem wiec dosc prymitywnej szydery!

Może i tak jest jak piszesz ale to nie znaczy ,że robi to każdy i na pewno nie upoważnia do podobnych zachowań.

Tak czy inaczej wracając do tematu dynamiki tym monoblokom na pewno nie brakuje.

A wokale nie są również wypłaszczone.

Ale ja już stary zgred jestem i "letko" przygłuchy więc mogę się mylić ;)

Jest pewna różnica między marslo a Stasiem. Marslo mógł się pomylić, a Staszek co najwyżej kłamie. To właśnie różnica wiarygodności. Stasiu...Studio Fonograficzne a Fotograficzne to nie jest to samo!... :-)))

Pamiętasz ja już dawno zarzucałem Stasiowi,że ściemnia, ale wtedy to był trolling:))

Z resztą Milimetr zna sprawę. Tak czy siak obiecałem wtedy Stasiowi,że nie będę mu dokuczał no i gryzę się w język a boli jak cholera:))

Pamiętam doskonale. Miałeś już wtedy rację.

Na razie miarodajne wpisy na temat tych monobloków są od Slya i J&A i ja je czytam z ciekawością. Czekam na dalsze testy Jarka z kablami.

Osobiście, gdyby mi przyszło rozstrzygać podobny dylemat, to gdybym miał duże JM Laby, gdyby klasyka, jazz i akustyka nie stanowiła ok 90% słuchanego repertuaru, to raczej w Kondo bym nie szedł. Ta marka pasuje mi koncepcyjnie pod inny, taki trochę egzotyczno-niszowy system, poza tym jest koszmarnie droga.

Wydaje mi się, że pod Wasze systemy da się lepiej dobrać jakąś inną amplifikację.

Gość cybant

(Konto usunięte)

:))))))

Szymon Ty się nie śmiej, ten czlowiek to jakaś tragedia ...kiedyś oceniał systemy słuchając z you tube teraz to...

Jak można to forum traktować poważnie skoro osoby pokroju Stasia robią z niego takie szambo!!!

Typowy przykład mitomana...tragedia.

Może to nie Stasio tylko Stasia....:))

Jest pewna różnica między marslo a Stasiem. Marslo mógł się pomylić, a Staszek co najwyżej kłamie. To właśnie różnica wiarygodności. Stasiu...Studio Fonograficzne a Fotograficzne to nie jest to samo!... :-)))

Tak oceniasz to poprzez pryzmat swojego zlamanego i poranionego ego. Zreszta sama logika pokazuje ze nie jestes obiektywny a kierujesz sie swoimi urazami personalnymi ;)

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Jarek ,

Jak to Kondo ma się do Tenora ?

Ciężko powiedzieć bo i porównanie jest nie do końca sprawiedliwe.

Tenor grał z fantastycznym preampem i dedykowanym okablowaniem.

Kondo Kagura gra (na razie ) z na pewno gorszym preampem i częściowo innym okablowaniem.

Myślę ,że w poniedziałek jak załatwię jakieś inne kable będzie bardziej sprawiedliwie.

Na dzisiaj mogę tylko powiedzieć ,że każdy z nich ma coś niepowtarzalnego i nie chcę pisać ,że coś jest wg. mnie gorsze (zagrało gorzej w moim systemie).

Uważam ,że gdyby do Kagury podłączyć porównywalny pre jaki ma Tenor to kto wie jak by to zagrało ;)

Na razie nie chcę oceniać jednoznacznie.

Ale jeden jak i drugi sprzęt mnie osobiście się b. podoba ze wskazaniem na Tenora.

Chociaż jakbym miał się decydować to i tak wypożyczę jeszcze raz oba sprzęty razem Tenora i Kondo ( z kilkoma dobrymi pre) i porównam łeb w łeb ale to już na nowym mieszkaniu.

Jak dla mnie obaj producenci to czołówka dźwiękowa.

Tego nie da sie ot tak opisać , tego trzeba posłuchać ;)

Ta marka pasuje mi koncepcyjnie pod inny, taki trochę egzotyczno-niszowy system, poza tym jest koszmarnie droga.

Ogólnie masz rację ale akurat Kagury to potężne monobloki po 62kg każdy i potężna moc w czystej klasie A. Dużymi Utopiami świgają jak podstawkowcami. Nie ma żadnych ograniczeń dynamiki ani mocy.

Wydaje mi się, że pod Wasze systemy da się lepiej dobrać jakąś inną amplifikację.

A co proponujesz?

Jarek, Kagur już nie wypożyczysz. Teraz masz jedyną szansę na testy, zmiany kabli itd. Wojtek nie ściągnie ich na swój stan, jako demo. To jest za drogie.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Jarek, Kagur już nie wypożyczysz. Teraz masz jedyną szansę na testy, zmiany kabli itd. Wojtek nie ściągnie ich na swój stan, jako demo. To jest za drogie.

To wyślij mi kurierem parę RCA MIT-a .

Postaram się nie zapomnieć oddać ;)

Niestety z tym pre Kondo to nie jest na pewno granie na 100% jego możliwości.

Taka jest moja ocena.

Najwyżej ściągnę na indywidualne zamówienie z innego kraju tak jak już to robiłem wielokrotnie w przeszłości.

Z Kagurami nie będzie łatwo. Nadal pojawia się ta jedyna para. Z tego co wiem to zamówienia mają na rok w przód. Nie sądzę by jakiś dealer w UE miał demo Kagury.

Co do kabli RCA to nie mam. Miałem pożyczony XLR-RCA Equilibrium. Preamp Burmestera nie ma wyjść RCA.

Gość cybant

(Konto usunięte)

Z Kagurami nie będzie łatwo. Nadal pojawia się ta jedyna para. Z tego co wiem to zamówienia mają na rok w przód. Nie sądzę by jakiś dealer w UE miał demo Kagury.

Co do kabli RCA to nie mam. Miałem pożyczony XLR-RCA Equilibrium. Preamp Burmestera nie ma wyjść RCA.

Gdzieś czytałem , że jest jeszcze jedna para w Nowym Jorku.

U ciebie to raczej jednak widziałbym jakiś tranzystor, może te małe Vitusy, skoro Ci się podobają, a u Jarka to raczej jednak tego Tenora.

Być może Vitus to jest to, przynajmniej dla mnie. Ale choć Tenora nie słuchałem to wolałbym Kondo. To jest jednak legenda, to zawsze ma wartość. A Tenor już kilka razy otarł się o plajtę. Być może świetnie gra ale ślubu z nimi nie chciałbym brać.

Pozycja na wtórnym rynku jest słaba, a koszt nowych gigantyczny.

Gdzieś czytałem , że jest jeszcze jedna para w Nowym Jorku.

Chyba tak. Ale to nadal nic jak na cały świat.

Dla mnie z kolei Kondo jest bardzo mocno przeszacowane i takie trochę "sekciarskie".

Nie znam Kagur, ale bazując na Ongaku i legendzie jaka wokół niego była stworzona, to jednak na Ongaku bym się nie skusił, przy całym respekcie dla legendy.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

O.K. ja mam też drugie jako XLR ;(

Trudno , coś tam wykombinuję.

Wiem ,że nie będzie łatwo ale zewrę pośladki i zobaczymy.

Ale chyba Eter Audio ma na stanie Octave Jubilee wiec zdzwonię do nich jutro i spróbuję pożyczyć na poniedziałek.

Dla mnie z kolei Kondo jest bardzo mocno przeszacowane i takie trochę "sekciarskie".

Nie znam Kagur, ale bazując na Ongaku i legendzie jaka wokół niego była stworzona, to jednak na Ongaku bym się nie skusił, przy całym respekcie dla legendy.

+1.

Konto w trakcie usuwania

Living Voice'y w Monachium grały z monoblokami na podwójnej 300B (nie jestem pewny czy to starszy model Kondo, czy AN UK). A co do repertuaru dla Kondo - fantastycznie wypada na nich "stara" klasyka - choćby opery z lat 50. i 60. brzmią genialnie - słowem to nie są wzmaki jedynie do jazzu.

Gość cybant

(Konto usunięte)

Living Voice'y w Monachium grały z monoblokami na podwójnej 300B (nie jestem pewny czy to starszy model Kondo, czy AN UK). A co do repertuaru dla Kondo - fantastycznie wypada na nich "stara" klasyka - choćby opery z lat 50. i 60. brzmią genialnie - słowem to nie są wzmaki jedynie do jazzu.

Czyli grały z tym - Gakuoh

post-27208-0-31036800-1407435774_thumb.jpg

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Może tak być ... ale zobacz ile tzw "legend" jest przeszacowanych a wkład materiałowy prezentują jak na warsztatach ZPT. Kondo jest genialnie wykonane,pełne kruszcu i szlachetnych materiałów i są po prostu piękne. Nie słyszałem tych monobloków bo jak się okazuje mało kto na świecie je słyszał(brawo Sylwek i Jarek) ale gdybym był obrzydliwie bogaty to Kondo jest nr1 na mojej liście zakupów tam jednak nie ma lipy:))

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.