Skocz do zawartości
IGNORED

Metronome C8 vs.CH Precision vs. DCS Vivaldi

Gość jarek&ania

Rekomendowane odpowiedzi

Gość cybant

(Konto usunięte)

Co do MIT-a to znowu nic nowego, kable MIT-a od strony konstrukcyjnej to rowniez cewki laczone szeregowo wraz z dodatnim biegunem kabla oraz przelaczanie roznego typu dwojniki RC wpinane rownolegle. ;)

No to co , jak grają super...;)

No to co , jak grają super...;)

Wlasciwie racja! Jesli jest sie w stanie zaplacic za opatentowana technologie MIT-a ( dwie cewki + kondensator ) takie pieniadze, to wszystko OK. ;)

Gość cybant

(Konto usunięte)

Wlasciwie racja! Jesli jest sie w stanie zaplacic za opatentowana technologie MIT-a ( dwie cewki + kondensator ) takie pieniadze, to wszystko OK. ;)

Jakie , takie ?

Kupiłem MiT y i zapłaciłem połowę z tego co za wcześniejsze kable , a grają lepiej....

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Jesli jest sie w stanie zaplacic za opatentowana technologie MIT-a ( dwie cewki + kondensator ) takie pieniadze

Staszek , jak to takie proste jak się Tobie wydaje (dwie cewki , kondensator i kawałek drutu z Castoramy) i ludzie potrafią zapłacić takie pieniądze to powinieneś może wygryźć MIT-a z rynku.

Zaoferuj kable swojej produkcji , dodaj dwa razy większe puszki (mogą być po mielonce) , firmowe wtyki z Chin a to wszystko za połowę ceny i.... już będziesz milionerem ;)

Przecież to takie banalne i proste.

Jak wszystko z resztą ;)

Staszek , jak to takie proste jak się Tobie wydaje (dwie cewki , kondensator i kawałek drutu z Castoramy) i ludzie potrafią zapłacić takie pieniądze to powinieneś może wygryźć MIT-a z rynku.

Jarku nie da sie tego sprzedac ta 'technologia' jest opatentowana. Jesli chodzi o techniczna realizacje jest to bardzo proste.

Jarku nie da sie tego sprzedac ta 'technologia' jest opatentowana. Jesli chodzi o techniczna realizacje jest to bardzo proste.

Stasiu a Ty masz już jakieś zatwierdzone swoje patenty?............czy jestes tylko leń patentowany?

Odchudzenie dźwięku na środku.

Miedź w tym wszystkim na końcu toru daje dociążenie i wypełnienie dźwięku (tzw. ciemne tło) ale w połączeniu ze srebrem nie zamula.

Sama miedź bez srebra to wyższy i gorszy bas , mniejsza przejrzystość i gorsze wokale i wybrzmiewanie wysokich tonów.

Kurcze znowu coś piłeś niedobrego dla percepcji słuchu!!

pozdr.

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Co dziwne lepsze połączenie jest srebro -> miedź niż miedź -> srebro.

Właśnie, u mnie przeważnie odwrotna kombinacja daje lepszy efekt. Ale to może wynikać z tego, że ja mam wszędzie lampy, a Ty masz na końcu toru hybrydę. Bardzo fajnie opisałeś wrażenia z odsłuchów, Empress to rozumiem wersja single Crown a nie Double czy Triple?

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Właśnie, u mnie przeważnie odwrotna kombinacja daje lepszy efekt. Ale to może wynikać z tego, że ja mam wszędzie lampy, a Ty masz na końcu toru hybrydę. Bardzo fajnie opisałeś wrażenia z odsłuchów, Empress to rozumiem wersja single Crown a nie Double czy Triple?

Tak, jest to Empress Crown.

Szczerze mówiąc różnica pomiędzy Empress a Empress Crown jest minimalna.

Większa i wyraźnie słyszalna jest pomiędzy Queen a Empress tak więc chyba Double Crown nie ma sensu.

Jarek probowales moze kiedys zasilac zrodlo n.p. z PoorPowera, na AS2014 zasilali system Boenicke z tego regeneratora i cosik mi sie zdaje ze ten regenerator tam bylo bardzo slychac na plus. Co sadzisz miales stycznosc?

Jeszcze w pokoju gdzie byl Stack Vivaldiego stosowali tez platformy ekranujace od Synergistic Research. A te z pewnoscia bylyby godne tego systemu, zreszta uwazam ze teoretycznie powinny one miec duzy wplyw jak i wydaje mi sie ze stack Vivaldiego jakby zagral bardziej zesko z tymi platformami. Ktos tego sluchal?

:-) ..to był żarcik, ale nie załapałeś, a jako Londyńczyk…hmm

Ja panie z wioski podkarpackiej jestem :) Ale Monty Pythona znam dokladnie ;)

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Jarek probowales moze kiedys zasilac zrodlo n.p. z PoorPowera, na AS2014 zasilali system Boenicke z tego regeneratora i cosik mi sie zdaje ze ten regenerator tam bylo bardzo slychac na plus. Co sadzisz miales stycznosc?

Nigdy nie próbowałem.

A co to za wynalazek?

Jakoś nie wierzę w kondycjonery , które zazwyczaj zamiast poprawić psują dźwięk.

Nigdy nie próbowałem.

A co to za wynalazek?

Jakoś nie wierzę w kondycjonery , które zazwyczaj zamiast poprawić psują dźwięk.

No ten raczej powinien poprawiac bo przy malych pradach ( tak mi sie zdaje ) a taki przypadek bylby na zrodle, ten zasilacz chodzilby w 100% z akumulatorow, a to moze ogromnie duzo zmienic w przypadku zrodla. POLECAM!

To moga byc zmiany na tyle duze ktore moga czasami podwoic jakosc zrodla za kilka procent ceny takiego upgradu.

Na Twoim miejscu teraz zaczalbym zabawe z roznymi audiofilskimi dodatkami bo moze sie okazac ze wymiana klockow mniej da niz jakies roznego typu audio-dopalacze :) No i fajnie byloby poczytac recenzje. ;)

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Akumulatory to jest dobry pomysł. Natomiast z kondycjonerami trzeba uważać, na pewno mogą pomóc w przypadku dużej ilości zabrudzeń w sieci, ale też wnoszą coś od siebie. Przeważnie wycięcie najwyższych częstotliwości i spadek dynamiki. Dlatego tak dużo osób woli włączać końcówki wprost do ściany.

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Znam opisy Kagury ze strony Jarka i Sylwka,chciałem skonfrontować to z poezją Pana Pacuły ale tam chyba wszyscy śpią albo u mnie jest inna data. Wam się udało?

Znam opisy Kagury ze strony Jarka i Sylwka,chciałem skonfrontować to z poezją Pana Pacuły ale tam chyba wszyscy śpią albo u mnie jest inna data. Wam się udało?

Pewnie pokój wietrzy po takiej ilości ciepła od lamp :)

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Taaa wilgoć od Atlantyku w państwie Windsorów.

W KTS kapcie już zdjęte w progu; spadają raczej skarpetki i wyjdzie kto maluje paznokcie u nóg i to będzie clou artykułu ;)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Stasiu, głęboko oddychaj, równomiernie, myśl pozytywnie, nie stresuj się. Sprzęt to tylko sprzęt. Wielki Szu mawiał, że w pokerze nie ma żadnych tajemnic. Są tylko lepsze i gorsze numery. Tak samo jest ze sprzętami. Są tylko lepsze i gorsze numery i tak samo jest w audio. Sprzęty to tylko sprzęty. Fakt, że Kagury są wyśmienite. To muszę przyznać.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Sam jestem ciekawy co napisze "pan recenzent" W.P.

Wszystko zależy do jakich kolumn a przede wszystkim do jakiego preampa podłączy W.P. monobloki Kondo Kagura.

Skoro chce coś testować to powinien przede wszystkim podłączyć te monobloki do dedykowanego przedwzmacniacza a jak chce to może również podłączyć dla porównania do innego.

Wiem jak grają te urządzenia razem tzn. pre + mono (Kondo) i słyszałem od ludzi jak grają z innymi pre.

Zobaczymy co napisze W.P. ;)

pozdr.

P.S.

Zamiast kapci W.P. powinien założyć jakieś obuwie sznurowane :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.