Skocz do zawartości
IGNORED

Metronome C8 vs.CH Precision vs. DCS Vivaldi

Gość jarek&ania

Rekomendowane odpowiedzi

Gość cybant

(Konto usunięte)

Zadzwoń do mnie wieczorem to Ci poopowiadam jak brzmią wysokie tony z Extremy z revelatorem ;)

No wiesz ....taaaaka propozycja ....;)

Revelatora miałem i nawet czytać nie muszę ;))

...

Revelatora miałem i nawet czytać nie muszę ;))

Ciiiicho, bo Ci Szymon dostawy świnek ukróci za te "revelacje" ;)

----------------------------------------------------

Bez jaj, to Szymon robi te głośniki ?

Szymek wstydź się....takie podróby...:)))

Eee, Extremy na revelatorach to tylko Jurgen potrafi zrobić ale chodzą pogłoski, ze Szymon jak to zobaczył to wykupił cały zapas revelator'ow i skubaniec wszystkie do swojej jednej pary kolumn wstawił, a żeby było śmiesznie to nasz stary kulturysta z UK przyjechał, posłuchał i teraz przez kolejne 5lat będzie myślał czy aby napewno on chce wysokoskuteczne...

----------------------------------------------------

Jednak brat Stasiopa...

Jak nie jak tak)

Podejrzewam,że mogą być bliżniakami,nawet zasugeruję,że jest ich więcej.

I co dziwne w realu zazwyczaj jest tak ze sie z kolegami zgadzam jak slyszymy rozne prezentacje, a juz z Wit-toldem to mamy takie samo zdanie jak bracia syjamscy ;)

No nie przeginaj, tak dobrze to nie ma (na moje szczęście;-)

Ale prawda, że osoby zachowujące się "dyskusyjnie" na forum, w realu mogą okazać się całkiem normalnymi osobnikami! I nie mam na myśli tylko Ciebie....

Sorry za offtopa, ale to jedyny zywy watek nt topowych dakow.

Czy ktos mial okazje porownac Audio Aero La Fontaine z topowym La Source?

Konstrukcyjnie roznia sie glownie lepsza sekcja zegara w La Source.

Poza tym oczywiscie ten ostatni ma najwyzszy model napedu Esoterica tj VRDS neo VMk -5, poczas gdy La Fontaine dostal taki naped jak Puccini tj VRDS neo Umk -5.

Bardziej mnie interesuje dzwiek La Source jako daka , ale chetnie poczytam tez o dzwieku z napedu, ktory znam z mojego poprzedniego playera tj Esoterica X-05.

Mam okazje wymienic La Fontaine na La Source. W moim systemie to najlepiej brzmiacy dzwiek firmowy, a sluchalem watkowych : Vivaldiego i C8 oraz nowego Gryphon'a Kalliope.

Mam nadzieje, ze Jarek nie bedzie mial nic przeciwsko dyskusji na ten temat, prawda Jarku?

Konto w trakcie usuwania

Jest obszerna recenzja na 6moons, o tu

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Konto w trakcie usuwania

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Mam okazje wymienic La Fontaine na La Source. W moim systemie to najlepiej brzmiacy dzwiek firmowy, a sluchalem watkowych : Vivaldiego i C8 oraz nowego Gryphon'a Kalliope.

Nie skreślał bym tak tego C8 bo może wystarczy lepsze , b.rozdzielcze źródło i zmienił byś zdanie.

Poza tym Metronome zaskoczy Ciebie i kilka innych osób na wiosnę ... ale na razie mam zakaz pisania w tej sprawie ;)

Kolegom rozważającym różne opcje bi- tri- itd - ampingu polecam systemik dla minimalistów...

Nie wiem czyj, ale mógłbym taki mieć...

Ukryta Zawartość

post-529-0-01655600-1416874278_thumb.jpg

post-529-0-42473000-1416874285_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No nie wiem ..., ale mam wrażenie, że trzeba mieć niźle nasrane ;0

To jest przykład prawdziwego audiofila-pasjonata. Wydał kasę na sprzęt, na buty już nie starczyło ;-)

Swoją drogą obawiam się, czy taki "setup" oby na pewno jest przepustką do audio nirwany. Pomijam kwestię kosztów wymiany lamp, czy biasowania tego wszystkiego. JA800 mają bias manualny.

Poza tym wygląda na to, że gość zasila każdy głośnik osobną parą monobloków. O ile rozumiem JA800 na sekcję basową, to na średnicę czy tweeter można by znaleźć coś lepszego nawet z oferty tego samego producenta. Tyle, że wtedy dochodzi kwestia aktywnej zwrotnicy. Z mojej perspektywy - czyste szaleństwo :-)

Swoją drogą obawiam się, czy taki "setup" oby na pewno jest przepustką do audio nirwany.. Z mojej perspektywy - czyste szaleństwo :-)

Zgadzam się z Tobą.

W razie czego trzeba bedzie sobie radzic przy pomocy audiofastu i ew branzowych specjalistow.

Firma zniknela, kontaktu brak, trzeba to brac pod uwage przy zakupie sprzetu.

Na rynku wtornym jest wiele urzadzen, ktore nie sa juz produkowane bo firmy zaprzestaly dzialalnosci i jakos sobie trzeba radzic.Naped cd-sacd jest od Esoterica wiec w tej kwestii nie powinno byc problemu, a plytki drukowane robione byly w Szwajcarii. Damy rade :)

Moja Fontanne mam od 3 lat i nic sie nie dzieje, najwyzej sie zawiesi od czasu do czasu, proste wylaczenie/wlaczenie rozwiazuje problem.

Konto w trakcie usuwania

Moja Fontanne mam od 3 lat i nic sie nie dzieje, najwyzej sie zawiesi od czasu do czasu, proste wylaczenie/wlaczenie rozwiazuje problem.

La Fontanne to fajny sprzęt ale :

Nie powinno nic się zawieszać nawet co jakiś czas w 3 letnim sprzęcie - coś z oprogramowaniem .

Jak znajdziesz możliwość posłuchania Accustic Arts Drive & Dac to koniecznie wypożycz do odsłuchu. U mnie nic się nie zawiesza, a nawet kiedy zastopowałem płytę na pauzie to po całej nocy drive był w tym samym miejscu ani +/- o sec - Philips to Philips - best of the rest.

La Fontanne to fajny sprzęt ale :

Nie powinno nic się zawieszać nawet co jakiś czas w 3 letnim sprzęcie - coś z oprogramowaniem .

Jak znajdziesz możliwość posłuchania Accustic Arts Drive & Dac to koniecznie wypożycz do odsłuchu. U mnie nic się nie zawiesza, a nawet kiedy zastopowałem płytę na pauzie to po całej nocy drive był w tym samym miejscu ani +/- o sec - Philips to Philips - best of the rest.

Napęd Philipsa przy Esotericu to jak VW czy Lexusie. Problem nie leży w napędzie tylko w francuskim wykonaniu. Oni w elektronice potrafią wszystko spieprzyć. Kto pamięta Renault Lagunę czyli królową lawet. Jak masz francuskie auto to masz gwiazdkę cały rok, na wyświetlaczu :) Wszystkie kontrolki się palą jak choinka. Acoustic Arts jako transport nie a startu do transportów Esoterica. Jedynie daczek się broni jak jest po modernizacji kondów i wymianie lamp.

Kolegom rozważającym różne opcje bi- tri- itd - ampingu polecam systemik dla minimalistów...

Nie wiem czyj, ale mógłbym taki mieć...

Ukryta Zawartość

post-529-0-01655600-1416874278_thumb.jpg

post-529-0-42473000-1416874285_thumb.jpg

Z czymś mi się to kojarzy :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.