Skocz do zawartości
IGNORED

Metronome C8 vs.CH Precision vs. DCS Vivaldi

Gość jarek&ania

Rekomendowane odpowiedzi

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Jest to bardzo możliwe. Tym bardziej, że topowe pre Pass XS i koncówki XA-200.8 to będzie u ciebie jeszcze o klasę lepsze granie. Tylko musi być wygrzane. Można jeszcze w całości iść w serię XS czyli pre XS i końcówki XS-150 lub XS-300. Ale cena wtedy mocno rośnie i dodatkowe 2 wielkie, ciężkie skrzynie.

Pogadam z dystrybutorem na temat wypożyczenia serii XS ale ze 150 W końcówką.

300 W nie jest potrzebne.

Już ten zestaw , który mam teraz ma piekielną dynamikę , barwę jakiej jeszcze z trana nie słyszałem i nie kroi uszu ( gra gładko i subtelnie na górze).

Jeżeli seria XS zagra jeszcze lepiej to mam dylemat ;)

Ciemne granie tych Pass-ow, jak tego sluchalem, ale kto wie moze z Focalami to zupelnie inny wzmak...

Stasiu daj spokój ze swoimi teoriami science - fiction.

Gadasz głupoty jak kiedyś o Kondo.

Jakie ciemne granie ? O co Tobie chodzi ?

Jarek, Sly jako fani Focala wrzućcie zdjęcia tych konfiguracji do klubu bo gdzieś przepadną.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Stasiu daj spokój ze swoimi teoriami science - fiction.

Gadasz głupoty jak kiedyś o Kondo.

Jakie ciemne granie ? O co Tobie chodzi ?

Akuratnie jesli chodzi o Passa to mam pojecie, bawilem sie tym konstrukcjami sporo, znam dobrze koncepcje wzmakow Pass-a.

Ale OK skoro Ci sie podoba nie wcinam sie. ;)

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Akuratnie jesli chodzi o Passa to mam pojecie, bawilem sie tym konstrukcjami sporo, znam dobrze koncepcje wzmakow Pass-a.

Ale OK skoro Ci sie podoba nie wcinam sie. ;)

Nie chodzi mi o to ,że się wcinasz.

Masz prawo się wypowiadać ale jeżeli piszesz ,że Pass to jakieś bliżej nieokreślone "ciemne granie" to sprecyzuj o co Tobie chodzi.

Nie rozumiem co masz na myśli?

Bez urazy oczywiście ;)

bawilem sie tym konstrukcjami sporo

To też wyjaśnij . Gdzie , czym i jak się bawiłeś ?

Brak precyzji, dzwiek robiony sztucznie, gora zlagodzona sztucznie, bas bez prawdziwej kontroli. Na poczatku moze sie podobac, ale to nudny dzwiek, owszem nie jest nigdy ostry...osobiscie odradzam, ale nie martw sie, ja sie pewnie nie znam.

Osobiscie to duzo bardziej wolalbym w tym ukladzie jakas dobra lampe, niz to to...;)

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

osobiscie odradzam,

Skoro tak to może faktycznie się zastanowię ;)

Brak precyzji, dzwiek robiony sztucznie, gora zlagodzona sztucznie, bas bez prawdziwej kontroli.

Czyli prawie jak Kagura.

Znaczy się paździerz ?

Ten wzmak co masz jest wystarczajacy, jesli kiedys zmienisz zrodlo to zrozumiesz oczym pisze. Tym wzmakiem ( chodzi mi o Passa) zmniejszasz ostrosci zrodla i filtrujesz sygnal, wiec gra Ci 'lepiej', bedziesz mial inne zrodlo wzmak bedzie Ci ograniczal rozdzielczosc w wielu aspektach.

To jest ostatni wzmacniacz jaki polecalbym. To nie jest High-End moim zdaniem, ale juz sie nie wcinam, przeciez sie nie znam :D

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

en wzmak co masz jest wystarczajacy, jesli kiedys zmienisz zrodlo to zrozumiesz oczym pisze. Tym wzmakiem zmniejszasz ostrosci zrodla i filtrujesz sygnal, wiec gra Ci 'lepiej', bedziesz mial inne zrodlo wzmak bedzie Ci ograniczal rozdzielczosc w wielu aspektach.

Piszesz poważnie czy może żartujesz?

Twierdzisz ,że PASS gra "ciemnym dźwiękiem" tzn. jest zmulony i dlatego łagodzi ostrość źródła ?!

W takim razie domniemam ,że PASS - a słuchałeś na youtube.

To jest ostatni wzmacniacz jaki polecalbym.

"OK , wezmę Twoje rekomendacje pod uwagę " ;)

Jak dla mnie to mozesz go nawet kupic, nic mi do tego. :)

Ten model akuratnie sluchalem, bylo bardzo slabo, zreszta kazdy Pass do Passa podobny to jest ciagle ten sam pasztet, chlopaki z DIY juz dawno to przerobili ze wszystkich stron. Ale skoro to top High-End, to widocznie sie nie znam, moze tak byc, powaznie! Tylko czemu nigdy to nie gralo na poziomie High-Endu? O taki zmulacz jak dla mnie, nic wiecej. Vitus to przy tym klasa.

Nie wiem moze u Ciebie to sie jakos wkomponowuje z tymi kablami i Focalami...moze mam bledna opinie...tylko czemu Pass nigdy jak dla mnie dobrze nie gral sluchalem wiele wiele razy.

Ale wiem ze jest wielu zwolennikow takiego grania, ale Ty?

W takim razie domniemam ,że PASS - a słuchałeś na youtube.

No to w takim razie KUP! ;)

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Ale wiem ze jest wielu zwolennikow takiego grania, ale Ty?

To znaczy jakiego grania?

Kompletnie nie wiem o czym piszesz.

Pass nie gra na poziomie hiendu?!

Ludzie czytają Twoje wpisy i potem się dziwisz ,że nikt nie traktuje ich poważnie.

Najgorsze jest to ,że nowi użytkownicy mogą jeszcze w to uwierzyć.

DIY rozpracował Passa ? Kto, gdzie i kiedy? Nic o tym nie wiem ...

Pamietam jak Stasiop pisał że koncówki Vitusa to dno, Burmestery to też dno, D'Agostino jeszcze gorsze dno. Pass też dno. To co jest super?

Nelson Pass sam podaje schematy i zacheca do kontrukcji jego wzmakow, jest tego w sieci DIY wiele. Udziela sie tez na forach DIY. Nowe wzmaki ktore teraz masz to bardzo podobna koncepcja. To jest granie spowolnione podbarwione bez kontroli, wystarczy napchac sobie waty do uszu bedzie podobny efekt :D

Polecam MBL-a 9011 to jest naprawde dobry wzmak!

Pamietam jak Stasiop pisał że koncówki Vitusa to dno, Burmestery to też dno, D'Agostino jeszcze gorsze dno. Pass też dno. To co jest super?

Jak to co skalpel i MBL z technologią z przed 30 lat. Najlepiej z niemieckiego demobilu lub allegro wystawiane od 5 lat. Miałem toto do porównania z Mac-iem 501 i został McIntosh.

Zresztą jakie to ma znaczenie jak organoleptycznie zna tylko skalpel.

Jak to co skalpel i MBL z technologią z przed 30 lat. Najlepiej z niemieckiego demobilu.

Technologia Passa za to, to poczatki technik tranzystorowych ;) Tego to faktycznie nikt nie przebije ;)

Nie martw się lampa też dno chyba że coś się nagle zmieniło :)

Technologia Passa za to, to poczatki technik tranzystorowych ;) Tego to faktycznie nikt nie przebije ;)

Czy ja gdzieś polecam passa? Chyba na dupasa :)

Nie martw się lampa też dno chyba że coś się nagle zmieniło :)

No widzisz Szymon nie pomyślałeś zamiast fotek Amplifona trzeba było nakręcic filmik i wrzucić na YT

poznalibyśmy prawdę o lampach a tak d..a:)

No widzisz Szymon nie pomyślałeś zamiast fotek Amplifona trzeba było nakręcic filmik i wrzucić na YT

poznalibyśmy prawdę o lampach a tak d..a:)

Może kolega poszedł dalej i już mu fotki wystarczają? Następny etap to już Nostradamus.

Ale Stasio podał przykład serii Reference 9011, a 9010.

Ten pierwszy, złoiłby dupasa większosci tu wychwalanych.

Poza tym, w pełni sprawny 9010, a nie jakiś grzebany z piątej s/h leciutko poradziłby sobie z 501.

Gość Firewall 1

(Konto usunięte)

Daj spokój.

Gość który feruje takie wyroki wiadomo że nie ma pojęcia o ich graniu.

Nawet nie wie o różnicach w ich brzmieniu tylko wali farmazony elektrotechniczne.

Masz tak solidnie rozbudowany system , myślę że nie potrzebujesz opinii Mistrzów Lutownicy. To On wszystko Ci pokarze jak na dłoni.

Na słuchawkach z internetu nie da się wszystkiego usłyszeć

np. czy komponent audio buduję scenę przed czy za głośnikami............ przykład jeden z wielu.

Brak precyzji, dzwiek robiony sztucznie, gora zlagodzona sztucznie, bas bez prawdziwej kontroli. Na poczatku moze sie podobac, ale to nudny dzwiek, owszem nie jest nigdy ostry...osobiscie odradzam, ale nie martw sie, ja sie pewnie nie znam.

Osobiscie to duzo bardziej wolalbym w tym ukladzie jakas dobra lampe, niz to to...;)

Dziekuję Ci o ekspercie Stasiu. Muszę wywalić moje klamory do śmieci. Załamałem się, naprawdę. Muszę

wyciągnąć watę o której gdzieś tam piszesz z uszu. A może to nawet zalegająca woskowina?

Masz moje życie na sumieniu, idę do toalety, wyciągnąć polsilvera....

Ps. Nelson jak się dowie co sądzisz o jego konstrukcjach to się wyprowadzi na księżyc ze wstydu. Daruj mu już, proszę.

Ale Stasio podał przykład serii Reference 9011, a 9010.

Poza tym, w pełni sprawny 9010, a nie jakiś grzebany z piątej s/h leciutko poradziłby sobie z 501.

Z 501 może tak ale z 833A na pewno nie :) U mnie 9010 poległy aczkolwiek świeżynki to raczej nie były. Zresztą w życiu bym takich strucli do głównego systemu nie wrzucił. Miało wygar ale na papierze. Jak podpiąłem WM300 to Pan sprzedający zaczął się pakować hahahaha

Maca miałem w sypialni ale wypadł z obiegu bo na jego miejsce wchodzą WM300...

Co prawda niecałe 40m2 to troszkę mało na elektrostat ale przed snem też czegoś trzeba słuchać.

Rozwalcowalby, kontrola i dynamika, jakoscia wokali i pieknem harmonicznych brzmien a Pass szkoda gadac...

Koledzy skoro chcecie pisac o sprzecie, to merytorycznie, takie ataki personalne tylko swiadcza o tym ze nie ma sie nic do dodania i z pewnoscia nikt tego sprzetu nie sluchal.

No bo kto sluchal tego Passa oprocz mnie i Jarka? :D

Nikt tego Passa nie słuchał oprócz Jarka,bo żeby go posłuchać,to trzeba go wpiąć w jakiś posiadany system,i wtedy można coś o nim powiedzieć.

Jakie są zmiany,w jakim kierunku,co gra,a co nie gra.

Gadanie,że się słuchało jakiegoś konkretnego urządzenia na Audio Show,to bzdura,wtedy słyszymy tylko cały system,wraz z pomieszczeniem.

No chyba,że na specjalne życzenie,wystawca pozwoli pożonglować sprzętem,wpinamy,i wypinamy urządzenie,

wtedy ok,słyszymy jakie zmiany wprowadza.

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Gość Firewall 1

(Konto usunięte)

Powiem może tak, są to najlepsze tranzystorowe urządzenia jakie dane było mi słyszeć.

I nie są to jak w poprzednich urządzeniach innych marek niuanse dźwiękowe.

Pomiędzy bp. takimi Vitusami a tymi Pass - ami jest taka przepaść jak rów mariański.

Jestem mile zaskoczony i zdziwiony ,że czysty tranzystor może tak pięknie grać.

Jest to jak na razie jedyne urządzenie tranzystorowe , które mógłbym na poważnie rozważyć jako ... konkurent dla urządzeń lampowych.

W życiu bym nie przypuszczał ,że tranzystor może tak pięknie grać szczególnie w porównaniu do tych wszystkich obcmokanych i zachwalanych (rozreklamowanych ) innych tranzystorów.

Mam nadzieję że pamiętasz jak sly30 mnie za tego typu promocję zganił , zresztą Ty też swoje dorzuciłeś. Ale było minęło.

Kluczem do tego brzmienia są wysokie prądy na tranzystorach mocy (stanowczo większe niż u konkurencji ) jak również elementy np.rezystory dobierane przy pomocy odsłuchów oraz rozmieszczenie elementów aby uzyskać stabilność cieplną -która też ma wpływ na efekt końcowy w brzmieniu.

First Watt , bo od tego się zaczęło....nawet odległości między elementami nie są przypadkowe.

Nelson zawsze oferował dużo muzyki w muzyce.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Rozwalcowalby, kontrola i dynamika, jakoscia wokali i pieknem harmonicznych brzmien a Pass szkoda gadac...

Proponuję abyś zakończył już sadzenie swoich kocopołów.

Ja jestem na prawdę tolerancyjny ale uważam ,że ostatnio zdecydowanie przesadzasz.

Słuchałem więcej sprzętów lampowych u siebie w domu niż Ty na youtube , tranzystorów zresztą też sporo.

Jako fan urządzeń lampowych (!) twierdzę ,że PASS gra świetnie.

Jest dokładnie odwrotnie niż to co Ty twierdzisz : dźwięk jest otwarty , scena i prezentacja rewelacyjna , góra nie jest wyostrzona a przy tym rozdzielcza , bez jakiegokolwiek jazgotu a co jest najważniejsze ten sprzęt gra dźwiękiem pełnym i dociążonym na średnicy czego wszystkim tranzystorom , które poprzednio słuchałem ewidentnie brakowało.

Jeżeli uważasz ,że klasa D gra tak klasa A tylko lepiej w tych aspektach które powyżej wymieniłem to szkoda czasu na bezproduktywne bicie piany.

pozdr.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.