Skocz do zawartości
IGNORED

Metronome C8 vs.CH Precision vs. DCS Vivaldi

Gość jarek&ania

Rekomendowane odpowiedzi

Pisałem wczoraj, system audio za 300-500kpln, mam w salonie dwie ulice dalej, siedzę w hi end od zawsze, nie muszę się nikomu tłumaczyć na co przeznaczam środki, wiesz ile kosztują działania prawne aby opatentować produkt ?

To fajowo ja mam w salonie piętro niżej :)

W piżamie nie pójdziesz posłuchać...

Lubisz grać na instrumentach?

Ja lubię pograć na pianinie. Jak pierdyknę w klawisze to kafle lecą :)

Są tacy co zamiast pianina mają mniejszą pseudo wersję takie pianinko.

Gość Firewall 1

(Konto usunięte)

Kij ma dwa końce ...zawsze.

To dlatego zawsze lokujesz się pośrodku ....ani twardo ani miękko...

Po prostu papier....

Jest to recepta,,,, ale co boisz się skrajności że mogą cię zauroczyć ?

Gość cybant

(Konto usunięte)

To dlatego zawsze lokujesz się pośrodku ....ani twardo ani miękko...

Po prostu papier....

Jest to recepta,,,, ale co boisz się skrajności że mogą cię zauroczyć ?

Skrajności są niebezpieczne....

Tak jak ekstremiści....audio...:))

Skrajności są niebezpieczne....

Tak jak ekstremiści....audio...:))

Cybant fajowy ten kot z Alicji wygląda jakby się z triodą wysokonapięciową parzył :)
Gość Firewall 1

(Konto usunięte)

To fajowo ja mam w salonie piętro niżej :)

W piżamie nie pójdziesz posłuchać...

Dobre.

Coś tam wie ale muzyka to nie coś ....to emocje....

Jest to problem wielu matematyków / elektroników .

Mam na czym słuchać, samych kolumn mam ponad dwadzieścia kompletów..

Słuchasz w stereo czy DTS, rozumiem że nie wszystkich jednocześnie?

To musi być piękny widok. 20 kompletów to jesteś prawdziwym pasjonatem! Mam nadzieję, że to nie altusy i pylony.

Rozumiem, że zdjęcia tej nirvany tylko dla wtajemniczonych. Czy ktoś z forum oprócz Ciebie je widział?

Lubisz grać na instrumentach?

Na syntezatorze gitarowym, zagram, wlazł kotek na płotek, ale panuje nad każdym urządzeniem hi end wyprodukowanym przez człowieka.

Na syntezatorze gitarowym, zagram, wlazł kotek na płotek, ale panuje nad każdym urządzeniem hi end wyprodukowanym przez człowieka.

Znam zaklinacza psów Cesara Millana ale o zaklinaczu audio nie słyszałem. No może jednym kurduplu nad morzem, który zaklina swój system ale to wyjątek.

747 jesteś wizjonerem w audio. Myślałeś nad książką?

Ciebie je widział?

Zdjęcia będą, mam przedstawić listę, w jednej z pozycji są kolumny prod krajowej, z sentymentu, rozumiesz..

Bezpośrednio na uchu czyli ok 60 cm od głowy, korzystam z Dynaudio Compund2, 6db/okt podwójny bas, kable wew po 20cm, praktycznie ideał.

Zdjęcia będą, mam przedstawić listę, w jednej z pozycji są kolumny prod krajowej, z sentymentu, rozumiesz..

Bezpośrednio na uchu czyli ok 60 cm od głowy, korzystam z Dynaudio Compund2, 6db/okt podwójny bas, kable wew po 20cm, praktycznie ideał.

Proszę nie słuchać zazdrośników ja widzę w Panu wielki potencjał. Proszę przesłać zdjęcia może być na pw.

Jaka jest reszta toru? Faworyzuje Pan tranzystory jak rozumiem?

747 jesteś wizjonerem w audio

Przyzwyczaj się, że wszystkie informacje jakie przedstawiam są w 100% prawdziwe, zanim napiszę zdanie, w którym jest użyty tryb oznajmujący, potrafię kilka lat pracować.

Słuchałeś kiedyś jednej płyty od rana do wieczora z przerwami na posiłek, przez pół roku, z CD?

Ja słuchałem w życiu już trzy razy w ten sposób, nie potrzeba wielkiej odwagi ani innowacyjności, po takim eksperymencie, wszystkie zagadnienia hi end, nagle staną się dziecinnie proste, powód dla czego tak się stanie będzie oczywisty zaraz po tym jak zakończysz eksperyment.

Gość Firewall 1

(Konto usunięte)

Mam na czym słuchać, samych kolumn mam ponad dwadzieścia kompletów.

Szymon proszę Cię albo ja za dużo wypiłem albo to co czytam dociera do mojej głowy zniekształcone....

Jeżeli jest inaczej powiedz mi jutro...........Proszę.

Chyba że to dzień świstaka to przestaję się martwić...

Przyzwyczaj się, że wszystkie informacje jakie przedstawiam są w 100% prawdziwe, zanim napiszę zdanie, w którym jest użyty tryb oznajmujący, potrafię kilka lat pracować.

Słuchałeś kiedyś jednej płyty od rana do wieczora z przerwami na posiłek, przez pół roku, z CD?

Ja słuchałem w życiu już trzy razy w ten sposób, nie potrzeba wielkiej odwagi ani innowacyjności, po takim eksperymencie, wszystkie zagadnienia hi end, nagle staną się dziecinnie proste, powód dla czego tak się stanie będzie oczywisty zaraz po tym jak zakończysz eksperyment.

Niestety nie mam aż tak długiego żywota a muszę zajmować się takimi bzdetami jak zapewnienie rodzinie bytu. Gdybym był sam i bardzo lubił jedną płytę to chętnie. Może moje Chineczki?

Muszę przyznać, że twardziel z Pana!

.

To jakaś terapia była ?

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Kolega był w konspiracji w czasach komuny i SB kolegę czarną wołgą porwało?

Skąd takie nieludzkie traktowanie ?

w Panu

Proszę pisać na TY.

Mam Sony 901 pod ręką oryginał, to bipolarna A klasa na czystych drutach occ, kondensatorach cerafine, bez kabli wejściowych i na oryginalnych fetach we Sony, mam też 30 innych wzmacniaczy, wszystko tylko do badań, kryterium ich posiadania jest zróżnicowanie technologiczne.

Lamp mocy nie mam lecz składałem kity za 20kpln AN dla wprawy, z R corem do napięcia anodowego na EL34, bardzo dobry dźwięk, do słuchania muzyki.

Jednak ja słucham tylko drutów, podzespołów, i zachowań aplikacji, oraz oczywiście tego, co udało mnie się wnieść jako wartość dodaną.

Całymi latami sprawdzam, czy na pewno jest to wartość dodana, czy tylko mi się wydaje.

Proszę pisać na TY.

Mam Sony 901 pod ręką oryginał, to bipolarna A klasa na czystych drutach occ, kondensatorach cerafine, bez kabli wejściowych i na oryginalnych fetach we Sony, mam też 30 innych wzmacniaczy, wszystko tylko do badań, kryterium ich posiadania jest zróżnicowanie technologiczne.

Lamp mocy nie mam lecz składałem kity za 20kpln AN dla wprawy, z R corem do napięcia anodowego na EL34, bardzo dobry dźwięk, do słuchania muzyki.

Jednak ja słucham tylko drutów, podzespołów, i zachowań aplikacji, oraz oczywiście tego, co udało mnie się wnieść jako wartość dodaną.

Całymi latami sprawdzam, czy na pewno jest to wartość dodana, czy tylko mi się wydaje.

I to jest prawdziwa skromność. Uczcie się Panowie!
Gość Firewall 1

(Konto usunięte)

Myślałem że jest to wątek audio.

O więzieniach CIA w Polsce nikt nie wspomniał ?

I o tym jak wymuszano zeznania,,,,

Chineczki?

Ja słuchałem ściany na złocie, Metalliki garaż, oraz Budgie, pierwszej płyty, nagranej w studio w trzy godziny, podobno, nie byłem przy tym.

Myślałeś nad książką?

Kiedy zgłosiłem się do naukowej instytucji rządowej, z różnymi pomysłami, otrzymałem to samo pytanie..

Ja słuchałem ściany na złocie, Metalliki garaż, oraz Budgie, pierwszej płyty, nagranej w studio w trzy godziny, podobno, nie byłem przy tym.

Słaby to materiał dla hajendu, rzekłbym. Ale jak widać, każdy ma swoje preferencje i referencje.

Parker's Mood

Słaby to materiał dla hajendu,

Rozumiem, lecz Burmester grał tym nośnikiem na Audio Show 2010, Metallica, jest połączeniem słabej realizacji na poziomie ogólnym, z surowością i oczywiście stricte charakterystyką heavy metalową, Budgie to bas bliskość i realizm, proszę o uruchomienie tego materiału i wiem wszystko o systemie.

swoje preferencje i referencje.

Małe składy, specjalne wydania, samplery, to nie dla mnie, to jest narzędzie dla audiofili.

Skąd takie nieludzkie traktowanie

W systemie gdzie bezpośrednio słucham przewodników czy podzespołów, mam odtwarzacz, z którego japońskiego wydania sin after sin, Judas Priest nie wyciągam od pięciu lat.

Taki los.

Dlatego potrafię zaobserwować postęp.

Rozumiem, lecz Burmester grał tym nośnikiem na Audio Show 2010, Metallica, jest połączeniem słabej realizacji na poziomie ogólnym, z surowością i oczywiście stricte charakterystyką heavy metalową, Budgie to bas bliskość i realizm, proszę o uruchomienie tego materiału i wiem wszystko o systemie.

W ogóle nie rozumiem takiego podejścia do tematu i jeszcze piszesz, że wiesz wszystko o systemie na podstawie tych trzech przykładów? A gdzie dęciaki, instrumenty z epoki, symfonie, skrzypce, kameralistyka... big bandy, duo, trio, kwartety, kwintety, sextety, septety, oktety, nonety, tentety jazzowe, comba... różnorodności w konfigurachach, realizacje najlepszych inżynierów...? Mam wymieniać dalej? Po takich słowach jak napisałeś, to ten twój cały hiendowy kosmos jest śmieszny i malutki. Zakrawa mi to na jakiś żart w stylu Benny Hilla. Nie bądż śmieszny 747, bo już całkowicie pogubiłeś się w zeznaniach, a twoje słynne teorie o kablach i promeniowaniu kosmicznym to już w ogóle jakiś absurd!

Wiesz co mi powiedział człowiek od wzmacniaczy gitarowych na temat kabli, a zaznaczam, że zrobił też prototyp wzmacniacza home audio?

Parker's Mood

Ale jeżeli myślisz że jest to jedyna droga do osiągnięcia satysfakcji muzycznej to mówię Ci że się mylisz.

Pudło :), proszę wrócić do # 5857

"W ogóle, jest wiele dróg dobrego brzmienia. Ja wybrałem jedną z nich i przeżywam młodość na powrót:)"

Dlatego masz tak wysoki poziom adrenaliny... to sanki extremalne:)))

Nie, to przez niskie górki. Były mniejsze niż te na RT60:)

Otóż metal zastosowany w budowie Twoich głośników zostaje przy dokładnym odsłuchu obnażony. Niestety to sztywny metal (ideał konstrukcyjny) .

Właśnie dlatego barwne wzmacniacze do nich są obowiązkowe .

A niebarwne obowiązkowe do pozostałych? Można i tak:)))

Ciekawy test xs-150 i porownanie do Audio Nota - Kegon. Dziwne bo Kondo tez ma w ofercie taki wzmacniacz....

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

W ogóle nie rozumiem takiego podejścia do tematu i jeszcze piszesz, że wiesz wszystko o systemie na podstawie tych trzech przykładów? A gdzie dęciaki, instrumenty z epoki, symfonie, skrzypce, kameralistyka... big bandy, duo, trio, kwartety, kwintety, sextety, septety, oktety, nonety, tentety jazzowe, comba... różnorodności w konfigurachach, realizacje najlepszych inżynierów...? Mam wymieniać dalej?

Dobrze, że to napisałeś, mi też się już wielokrotnie to samo cisnęło na klawiaturę;-)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.