Skocz do zawartości
IGNORED

Metronome C8 vs.CH Precision vs. DCS Vivaldi

Gość jarek&ania

Rekomendowane odpowiedzi

Gość vittorio

(Konto usunięte)

Rafaell,

ja doskonale rozumiem, że wszystkie elektrownie zarówno konwencjonalne wodne, atomowe jak i te "małe" wiatrowe dbają w szczególny sposób o audiofilski prąd i "...Samo wyważenie dynamiczne takiej prądnicy do celów audio..." spędza właścicielom (i inżynierom) sen z powiek,

normalnie ślęczą nad tym by zaspokoić wybredne gusta audiofilów a w szczególności sporo czasu poświęcają by wyważyć dynamicznie taki generator o mocy na przykład 1 czy 2 megawaty do celów audio,

jak już sie obudzisz z tego nocnego koszmaru audiofilsko fantastycznego to sprawdź czy przypadkiem nie masz ręki w nocniku,

tu serdecznie naprawdę serdecznie pozdrawiam wszystkich rozsądnie myślących audioflów.

Rafaell,

ja doskonale rozumiem, że wszystkie elektrownie zarówno konwencjonalne wodne, atomowe jak i te "małe" wiatrowe dbają w szczególny sposób o audiofilski prąd i "...Samo wyważenie dynamiczne takiej prądnicy do celów audio..." spędza właścicielom (i inżynierom) sen z powiek,

normalnie ślęczą nad tym by zaspokoić wybredne gusta audiofilów a w szczególności sporo czasu poświęcają by wyważyć dynamicznie taki generator o mocy na przykład 1 czy 2 megawaty do celów audio,

jak już sie obudzisz z tego nocnego koszmaru audiofilsko fantastycznego to sprawdź czy przypadkiem nie masz ręki w nocniku,

tu serdecznie naprawdę serdecznie pozdrawiam wszystkich rozsądnie myślących audioflów.

Szanowny kolego kup uruchom sobie takie małe urządzenie i ciesz się a następnie podepnij generowany sygnał do oscyloskopu i zacznij się martwić.

EOT

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

przy pisaniu i popełniasz przy tym błędy ortograficzne, "...nie potrzebnie..." pisze się razem, tak jak zwykle w języku polskim nie z przymiotnikami pisze się razem.

Czasami zdarzają się takie lapsusy ale zanim komukolwiek będziesz wytykał braki w ortografii to może zacznij od siebie samego :

Co za tani ?, za mało audiofilski ? a może problem polega na tym, że to jakiś vittorio a nie Ty zaproponował takie

proste rozwiązanie ?

Po znaku zapytania piszemy dużą literą.

Innych Twoich lapsusów jak np. tego w wątku o Lampizatorze nawet nie będę wspominał.

Przecież zupełnie niedawno pisałeś o poprowadzonych oddzielnych dwu liniach do zasilania swojego super systemu czyli dało radę a z taką prostą w gruncie rzeczy instalacją nie da rady ???,

Narysować to Tobie ?

Linie dedykowane mam położone wewnątrz mieszkania od rozdzielnicy do listwy a rozdzielnia jest na środku mieszkania więc gdzie mam postawić ten generator?

Na stole w jadalni ?

Z resztą nie mam zamiaru Tobie tłumaczyć rzeczy dla mnie oczywistych.

Nie byłeś , nie widziałeś ale jak widzę wiesz lepiej co się u mnie da zrobić a czego nie da.

Najlepiej to se kup ten zestaw z zasilaniem za 7000000 pln co zaprezentuje na tegorocznym AS Kevin z Living Voice-nijejaki Elberoth o tym wspominał)

Za tani.

Postawię sobie mały , cichy generator w sypialni ;)

Za tani.

Postawię sobie mały , cichy generator w sypialni ;)

Nie chodziło Ci o wibrator, czasem trochę można urozmaicić zabawę :)

jako czytający książki powinieneś zrozumieć

Nie wiem, nie znam sie, ja Harlequin'ów nie czytam. Jak masz coś do mnie-wal na priv.;) Nie zaśmiecajmy wątku.

łącze ukłony

" Ludzie bardziej dbają o swoją dumę niż o to, co jest prawdą." - T. Pratchett/S. Baxter

Gość vittorio

(Konto usunięte)

Czasami zdarzają się takie lapsusy ale zanim komukolwiek będziesz wytykał braki w ortografii to może zacznij od siebie samego :

Mój wpis miał na celu wykazanie, że to niekoniecznie ja muszę wyluzować majty i proponuję na tym zakończyć temat majt. Błędy natomiast zdarzają się każdemu kto cokolwiek pisze i zazwyczaj nie przywiązuję do nich szczególnej wagi (czy to u siebie czy u innych).

Narysować to Tobie ?

Linie dedykowane mam położone wewnątrz mieszkania od rozdzielnicy do listwy a rozdzielnia jest na środku mieszkania więc gdzie mam postawić ten generator?

Na stole w jadalni ?

Z resztą nie mam zamiaru Tobie tłumaczyć rzeczy dla mnie oczywistych.

Nie byłeś , nie widziałeś ale jak widzę wiesz lepiej co się u mnie da zrobić a czego nie da.

Nie jestem szczególnie zainteresowany tym jaki jest rozkład cudzego mieszkania i w jaki sposób mają być rozwiązane czyjeś problemy związane z jego układem zasilania energią elektryczną i wcale nie pytałem ani nie zabiegałem o to byś mi cokolwiek tłumaczył.

Rzeczywiście nie byłem, nie widziałem i nie wiem lepiej co się u Ciebie da zrobić a czego zrobić się nie da ale na szczęście to nie jest mój problem.

Gość vittorio

(Konto usunięte)

A co widziałeś? U siebie w domu ?

Nie dałeś rady doczytać zdania do końca by zrozumieć jego sens ? no cóż nie dziwię się, niektórym czytanie ze zrozumieniem sprawia zasadnicze problemy.

A tu dla kolegi Axolotla mam znów niespodziankę gdyż jak wynika z wyjaśnienia językoznawcy PWN "...Oba zapisy są poprawne. Pierwszy – ten z pytajnikiem w środku zdania – zwraca uwagę jako mniej typowy, przez co kwestia, o której mowa, wydaje się bardziej intrygująca..." w związku z czym muszę Ci kolego Axolotl niestety wytknąć, że zwracanie komuś uwagi w kwestii braku poprawności pisowni polskiej wymaga znajomości zasad pisowni ze strony zwracającego uwagę.

Dziwna sprawa, interpunkcja ważniejsza od ogólnej kultury i pozytywnego nastawienia do innych.

A le co ja tam dysgrafik mogę wiedzieć.

A nie probowaliscie urzadzen Isol-8, swego czasu mialem okazje uczestniczyc w prezentacji tych urzadzen. Byla okazja zadac kilka pytan wlascicielowi firmy N. Poulsonowi. W sumie nie testowalem kondycjonerow, ale wedle wszelkich deklaracji i opinii jego kondycjonery nadaja sie do zasilenia rowniez koncowek i nie czuc ograniczen dynamiki jak to ma czesto miejsce. Z tego co pamietam nie sa drogie jak na brytyjski produkt. Sprobowac nie zaszkodzi. Poulson nie jest szamanem, zajmowal sie ciekawymi instalacjami elektrycznymi np zabezpieczeniem oswietlenia pasow startowych na lotniskach, pracowal w BBC jako inzynier dzwieku.

Poulson nie jest szamanem, zajmowal sie ciekawymi instalacjami elektrycznymi np zabezpieczeniem oswietlenia pasow startowych na lotniskach, pracowal w BBC jako inzynier dzwieku.

Taki Peter Green w muzyce,robił wszystko; kopał nawet groby i zakopywał nieboszczyków ale jego muzykę bardzo lubię.

w związku z czym muszę Ci kolego Axolotl niestety wytknąć, że zwracanie komuś uwagi w kwestii braku poprawności pisowni polskiej wymaga znajomości zasad pisowni ze strony zwracającego uwagę.

Oczywiście jak zawsze masz rację, bezapelacyjnie.

To mamy odpowiedź z jakiego powodu nie proponuje jeszcze swych produktów na rynku hi end, być może jest tak również z innego powodu, mianowicie gdyż nie chce robić konkurencji innej osobie, na przykład takiej która pracowała w WC, przy BBC..oraz w dowolnym innym miejscu..BBC..byle by tylko w BBC, lub w kooperacji z BBC..

.....

nowy wieszak

Nie działał ?

Niedopatrzenie, wieszak w hi end posiada przed sobą przyszłość, niektóre zespoły głośnikowe, monitory, wiesza się na ścianie, lub w lokalach rozrywkowych czy biurach..

zmowa koncernów

Potwornie pechowy pracownik BBC, nieudacznik, grubo ponad setka firm prosperuje z powodzeniem, których założycielami są ex pracownicy BBC, a tu patrzcie taki szatniarz nie dał rady, niech spróbuje jeszcze raz, nie wierzę że tym razem mu się nie uda, niech spróbuje na polskim rynku, podpowiedz mu Jello..sukces zapewniony.

Potwornie pechowy pracownik BBC, nieudacznik, grubo ponad setka firm prosperuje z powodzeniem, których założycielami są ex pracownicy BBC, a tu patrzcie taki szatniarz nie dał rady, niech spróbuje jeszcze raz, nie wierzę że tym razem mu się nie uda, niech spróbuje na polskim rynku, podpowiedz mu Jello..sukces zapewniony.

747, przy Twojej bezinteresownej pomocy gościowi z szatni BBC na pewno by się u d a ł o gdyby spróbował w PL.

Czas na podróż do Londynskiego biura.

Panie Gonarek .

Otrzymałem od Pana poniższą informację:

dotyczy wpisu:

Wy lepiej miejcie się na baczności.

Ostatnio chciałem sprzedać na forum mojego Opla to niejaki Gonarek wlepił mi punkty karne za trolling :)

Ostrzeżenie za Trolling (Netykieta pkt. 11) w Topowe kable zasilające ?.

Dano 3 punktów - wygasają 27.10.2015 07:50.

Czy może Pan , Panie "moderatorze" oficjalnie wyjaśnić , w którym miejscu mojego wpisu dopatrzył się Pan znamion trollingu?

Czy stwierdzenie faktu otrzymania od Pana punktów karnych ( wg. mnie za nic) jest wg. Pana trollingiem?

Proponuję poważnie zastanowić się nad Pana egzystencją jako moderatora bo obawiam się ,że nie do końca rozumie Pan pełnioną przez Pana funkcję i wybiórczo interpretuje Pan zapisy Netykiety.

Jeżeli chce Pan w jakiś szczególny sposób zaistnieć na forum lub komuś się przypodobać to istnieją inne możliwości niż bezsensowne czepianie się użytkowników i uprawianie prywaty.

Z poważaniem.

Jarek

Gość

(Konto usunięte)

Panie Gonarek .

Otrzymałem od Pana poniższą informację:

dotyczy wpisu:

Ostrzeżenie za Trolling (Netykieta pkt. 11) w Topowe kable zasilające ?.

Dano 3 punktów - wygasają 27.10.2015 07:50.

Czy może Pan , Panie "moderatorze" oficjalnie wyjaśnić , w którym miejscu mojego wpisu dopatrzył się Pan znamion trollingu?

Czy stwierdzenie faktu otrzymania od Pana punktów karnych ( wg. mnie za nic) jest wg. Pana trollingiem?

Proponuję poważnie zastanowić się nad Pana egzystencją jako moderatora bo obawiam się ,że nie do końca rozumie Pan pełnioną przez Pana funkcję i wybiórczo interpretuje Pan zapisy Netykiety.

Jeżeli chce Pan w jakiś szczególny sposób zaistnieć na forum lub komuś się przypodobać to istnieją inne możliwości niż bezsensowne czepianie się użytkowników i uprawianie prywaty.

Z poważaniem.

Jarek

Wqrwił się, że zrezygnowałeś ze sprzedaży bryki...chciał go łyknąć a tu nici... ;-)))

Rozumiem, że dostałeś w sumie 2 razy po 3 punkty (najpierw za Opla, a potem za ostrzeżenie) ?

Tak dostałem razem 6 pkt.

Wqrwił się, że zrezygnowałeś ze sprzedaży bryki...chciał go łyknąć a tu nici... ;-)))

Nie wykluczam takiej motywacji ;)

;)))

Wygrzej i napisz coś ....

Nie grałem od dobrych 2 tygodni na sprzęcie bo ostatnio coś niedomagam i nawet ochoty na słuchanie nie było ;(

Trzeba będzie poczekać kilka dni na osiągnięcie pełni możliwości systemu.

Ale pamiętam jak to grało poprzednio kiedy miałem te kable na testy.

Te kable to chyba jakiś shogun składał, brzmieniowo coś niesamowitego ...

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Nie grałem od dobrych 2 tygodni na sprzęcie bo ostatnio coś niedomagam i nawet ochoty na słuchanie nie było ;(

Trzeba będzie poczekać kilka dni na osiągnięcie pełni możliwości systemu.

Ale pamiętam jak to grało poprzednio kiedy miałem te kable na testy.

Te kable to chyba jakiś shogun składał, brzmieniowo coś niesamowitego ...

Lejesz miód na me serce ...

Mnie też jakoś audio ostatnio nie wchodzi ....

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.