Skocz do zawartości
IGNORED

Metronome C8 vs.CH Precision vs. DCS Vivaldi

Gość jarek&ania

Rekomendowane odpowiedzi

Ja już kiedyś (dawno temu) publikowałem swoje przemyślenia odnośnie genezy powstania i ostrej promocji rozwiązań strumieniowych, ale pamiętam jak wtedy dostało mi się po głowie;-) Branża audio znalazła się w recesji i trzeba było za wszelką cenę znaleźć rozwiązanie, które będzie wygodne i łatwo sprzedawalne z marketingowego punktu widzenia. Kwestia jakości dźwięku była moim zdaniem drugorzędna.

Póki co :) nie ma lepszej technologii do odtworzenia dżwięku niż "strumieniowanie". Przecież tak jest on też aktualnie nagrywany (zapisywany), czasem z bardzo, bardzo daleka... :)

Pytanie pomocnicze; jak oni to robią,że im się udaje;- ci najlepsi? :)

Uwaga! Mam aktualnie na "sprzedaż"... następujące myśli na potrzeby audiofilii i muzyki:

-Nauczył się Pan czegoś od publiczności?-Tak, aby ją ignorować tak bardzo, jak to tylko możliwe. J. Zorn

• Użytkownicy+

Zwyczajnie nie lubię wciskania kitu....

Grzesiek, taki "nowy" forumowicz na opinii którego się opierasz, to jest właśnie wciskanie kitu. Był Marton i inne firmy, z kolejnego klona, przyszedł czas na Amare...

Trzy wasze ostatnie prezentacje na AS zostały skrytykowane ...przez wszystkich ....

Szkoda ....:(((

Tu to już ostro pojechałeś...

Dla mnie jeden z najlepszych dźwięków wystawy

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

, podobnie w opinii Higfidelity

Ukryta Zawartość

Na forum kilka osób pozytywnie wypowiadało się o Amare, w tym o ile pamiętam Stefek. Jedyne co mi przychodzi do głowy, to musieliście trafić na słabsze nagranie, albo chłopacy coś namieszali z ustawieniem.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Zapomniałem, że nie byłeś na wystawie...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Czy Wasz plikowiec składa się głównie z pilota i wyświetlacza?

Nie części jest więcej,

Jak Marcin potwierdzi oficjalnie , źe te płytki nie mają ze sobą nic wspólnego to go przeproszę .

Zresztą strasznie nerwowy przed tymi świętami ;))

I nie sprzedaję , ani prezerwatyw , ani opakowań z Chin ...ale szukaj dalej..;)))

Z Chinami mam tyle wspólnego , że kupiłem raz na Alibaba ramę do roweru , ale mi od razu pękła ., rama , nie prezerwatywa:))

Grzesiek, taki "nowy" forumowicz na opinii którego się opierasz, to jest właśnie wciskanie kitu. Był Marton i inne firmy, z kolejnego klona, przyszedł czas na Amare...

Tu to już ostro pojechałeś...

Dla mnie jeden z najlepszych dźwięków wystawy http://www.klub.audiostereo.pl/reportaze/najlepsze-prezentacje-na-wysta-art503.html

, podobnie w opinii Higfidelity http://www.highfidelity.pl/@main-2596&lang=

Na forum kilka osób pozytywnie wypowiadało się o Amare, w tym o ile pamiętam Stefek. Jedyne co mi przychodzi do głowy, to musieliście trafić na słabsze nagranie, albo chłopacy coś namieszali z ustawieniem.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Zapomniałem, że nie byłeś na wystawie...

Przecież , nigdzie nie napisałem , że zostały skrytykowane przez moją osobę.

Sprecyzuję

Zostały skrytykowane przez wszystkie osoby , będące na wystawie, z którymi rozmawiałem .

Teraz , będzie OK?

post-59766-0-34142000-1449817899_thumb.jpg

post-59766-0-54820900-1449817911_thumb.jpg

post-59766-0-43088600-1449817921_thumb.jpg

Nie części jest więcej,

Jak Marcin potwierdzi oficjalnie , źe te płytki nie mają ze sobą nic wspólnego to go przeproszę .

No to będziesz musiał umówmy sie po weekendzie udowodnię ci to!!

pozdro

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

No to będziesz musiał umówmy sie po weekendzie udowodnię ci to!!

pozdro

Dobrze ;))

A jak nie , to będzie pojedynek , ja wybieram walkę na kordelasy ;))

Pozdrawiam

Dobrze ;))

A jak nie , to będzie pojedynek , ja wybieram walkę na kordelasy ;))

Pozdrawiam

a nie lepiej po litrze wody do kondona i nawalanka jak w Śmigus-dyngus za młodych czasów ?

----------------------------------------------------

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

a nie lepiej po litrze wody do kondona i nawalanka jak w Śmigus-dyngus za młodych czasów ?

Może być ;))

Będziesz moim sekundantem?;)

Choć Marcin wolałby pewnie jakieś straszne narzędzie , żebym musiał się długo męczyć ;))

To choć może" water boarding " kto dłużej wytrzyma z głową w kondonie pełnym wody ?:)

A powaźnie , można odpisać było tak :)

Użyta płytka została wybrana nieprzypadkowo ze względu na jakość wykoniania oraz posiadanie wielu istotnych w kwestii projektu szczegółów.

Każdy egzemplarz został gruntownie przez naszą firmę sprawdzony , przetestowany oraz zostały wprowadzone konieczne modyfikacje.

Odrzut niespełniających płyt wg. naszych wymagań jest na poziomie 60%.

W tej chwili zamówienie ( kilkunastu, dziesięciu , setek) płytek tej jakości produkowanych z należytym reżimem technologicznym jest zwyczajnie nieopłacalny zarówno pod względem technologicznym jak i cenowym .

Pozostała część produktu jest całkowicie naszym pomysłem wykonanych w autorski i w pełni profesjonalny sposób "

Czyli tłumacząc Diogenesowi wprost :)))

PS. Cybant Ty debilu znów się przpierdalasz , matole francowaty i tak nie masz żadnej wiedzy do weryfikowania takich rzeczy ..

Następnym razem wpadniemy do ciebie i skopiemy ci dupę straszliwie !

Jarek, czy mógłbyś coś napisać o tym jak te wzmacniacze Passa ustawiles? Wiem, że są ciężkie i ponadgabarytowe, dochodzą moduły zasilania, zamawiałeś do nich meble?

Jak u Ciebie wskazówki na monoblokach wskazuja wysterowanie, sa idealnie w pionie czy maja odchylenia, czy przy uruchamianiu pre wykazuja jakis ruch? Obserwujac wskazowke wydaje mi się, że ma zwiazek z wysterowaniem, napieciem wychodzacym z pre. Czy pre passa ma mozliwosc regulacji napiecia na wyjsciu? Pytanie ogolne do zorientowanych jakie powinno byc napiecie przy wejsciu do wzmacniacza passa serii xa.

U mnie Pass-y stoją na platformach Symposium.

Na szafce stoi pre i napęd a w szafce schowany jest dac + zasilacze , Oppo i amplituner do kina.

Szafkę wykonywałem u stolarza na zamówienie specjalnie wzmocnioną i bez "pleców" dla lepszej wentylacji.

Szafka ma nóżki Cerabase a sprzęty w środku stoi dodatkowo na Rollerblockach Syposium.

Co do wskaźnika wychyłowego Pass-a to u mnie również nie wskazuje on prosto - ma wychył o jakieś 1,00 mm w lewo.

ZTCW Pass nie ma regulacji napięcia wyjściowego.

A tak to wygląda choć obecnie przez DCS-a jest niemiłosierny burdel :

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Cybant ,Giagenes narobiłeś strasznej zadymy a teraz na siłę usiłujesz to załagodzić.Jeżli to jest takie proste jak pisałeś to zrób coś takiego za mniejsze pieniądze.Nasrać to każdy potrafi ale posprzątać już nie,to takie normalne,polskie.Słuchanie na wystawach i wydawanie opinii jest bardzo krzywdzące dla producentów,wystawców.Jakie tam panują warunki ,każdy kto był to wie.Po nowym roku zamówię serwer i sprawdzę w swoim systemie.

Tyle w temacie

Jak zostanę branżą to tak zrobię ....

Tymczasem jako konsument oczekuję napisanie prawdy ....

Nie chcę załagodzić czekam na wyjaśnienia !!!!

Dlaczego autorski projekt opiera się na chińskich częściach ...kupowanych na chińskich stronach .

Jakoś nie doczekałem się odpowiedzi !!!

Ja cytowałem bardzo merytoryczną ocenę , którą przeczytałem.

A gdzie zadyma ????

Są pytania merytoryczne , kontra obrażanie i poniażanie użytkownika forum .

Proszę również o nie przekręcanie mojego Nicka , dziękuję .

Proszę również o nie przekręcanie mojego Nicka , dziękuję .

Grzegorz zmień może nicka na "Demolition Man" ;)

Rozrabiasz jak piany zając na polu kapusty ;)

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Przepraszam Jarek ;))

Już odpadam ....:)))

Przepraszam ,za przekręcenie Nicka.

Pzdr

Nie ma problemu;)))

U mnie Pass-y stoją na platformach Symposium.

Na szafce stoi pre i napęd a w szafce schowany jest dac + zasilacze , Oppo i amplituner do kina.

Szafkę wykonywałem u stolarza na zamówienie specjalnie wzmocnioną i bez "pleców" dla lepszej wentylacji.

Szafka ma nóżki Cerabase a sprzęty w środku stoi dodatkowo na Rollerblockach Syposium.

Co do wskaźnika wychyłowego Pass-a to u mnie również nie wskazuje on prosto - ma wychył o jakieś 1,00 mm w lewo.

ZTCW Pass nie ma regulacji napięcia wyjściowego.

Wygląda to poważnie. Nie ma lipy!!... :-)

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Znów się narażę ;;;((((

Proszę tylko ta biała listwa to chyba nie Sułek ????:(((((

I gramiaka brakuje ;))) jak pieron .

Rozrabiasz jak piany zając na polu kapusty ;)

No , bo klepiecie się tylko po plecach ....:(((

Wygląda to poważnie. Nie ma lipy!!... :-)

;)

Proszę tylko ta biała listwa to chyba nie Sułek ????:(((((

I gramiaka brakuje ;))) jak pieron .

Ta listwa to chyba ta sama listwa co z Castoramy tylko bez napisu "Sulek" więc koszt ok. 5 zeta ;)

Bez tej listwy całe podłączenie chyba 50 kabli SR było by psu w dupę bo nie było gdzie podłączyć uziemienia.

A tak mamy ładną Cepelię ... ;)

A w Aurenderze W20 to myslicie ze jest jaka plyta? ;)

Sprawa jest prosta, zrobienie w 100% nowej plyty glownej to sa juz kosmiczne pieniadze.

Ale Amare ma plyte modyfikowana specjalnie dla Amare.

Eksperci forumowi ...:D :D :D

PS. Cybant Ty debilu znów się przpierdalasz , matole francowaty i tak nie masz żadnej wiedzy do weryfikowania takich rzeczy ..

Następnym razem wpadniemy do ciebie i skopiemy ci dupę straszliwie !

Slownictwo rodem z wiezienia. Co to za ciekawa grypsera?

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Sprawa jest prosta, zrobienie w 100% nowej plyty glownej to sa juz kosmiczne pieniadze.

Ale Amare ma plyte modyfikowana secjalnie dla Amare.

Slownictwo rodem z wiezienia? Co to za ciekawa grypsera?

No widzisz Ty to wiesz ....ale P. Amare mają problem z przyznaniem sie do tego .

Sam im napisałem jak odpisać ;))

Naczytałem się Atlona i grożę sam sobie ;)!)

Dzięki za docenienie grypsery ;)))

:))))

No widzisz Ty to wiesz ....ale P. Amare mają z przyznaniem sie do tego .

Nie maja zadnego problemu, Marcin od Amare nie robi z tego tajemnicy! Sam slyszalem jak o tym opowiadal.

• Użytkownicy+

Zostały skrytykowane przez wszystkie osoby , będące na wystawie, z którymi rozmawiałem .

Teraz , będzie OK?

OK :)

Wszystkie te osoby mają zdanie przeciwne od większości redakcji... widać Marcin ma duże plecy :)))

Poza przytaczanym Fighfidelity i moją relacją dla audiostereo, znalazłem jeszcze AudioVideo:

"Amare Musica Diamond

Elektronikę firmy Amare Musica Diamond można było obejrzeć i posłuchać w towarzystwie kolumn Harpia Acoustic Live II. Zaprezentowano serię Trinity (lampowe monobloki) wraz z pierwszym w Polsce przedwzmacniaczem o nazwie DeForest, w którym zastosowano lampy EML30A. Jak zapewnia producent gwarantuje to najlepszą jakość dźwięku. Nie zabrakło również serii Diamond (przedwzmaczniacz gramofonowy Aspiriaa, DAC DSD i serwer muzyczny). Wykonanie urządzeń firmy jest dość oryginalne. Osobiście brzmienie tego zestawienia nam się podobało."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Amare to nie jest jakis ultra szczytowy poziom High-endu, ale za te pieniadze jakie chca za swoje sprzety, uwazam ze jakosc jest nawet za wysoka! Jakosc montazu konstrukcji to poziom niezwykle wysoki, wiele firm High-ednowych moze sie od nich uczyc. Jest sporo sprzetow za duzo duzo wieksze pieniadze, ktorych dzwiek przy Amare jest po prostu nedzny! Amare jest bardzo sensownie wyceniony po prostu!

Porownajcie sobie montaz Lampizatora i Amare, to jest jak noc i dzien. ;)

• Użytkownicy+

i jeszcze umka dla soundrebels:

Warszawska Amare Musica wraz z krakowskimi kolumnami Harpia Acoustics również wypadli bardzo przekonywująco. Co ciekawe, zanim do nich dotarłem, kilka razy zasłyszałem opinie, że wspomniane kolumny zestrojono dość spokojnie, z przyjemnością potwierdzając to podczas osobistej wizyty. Nie twierdzę, że bardzo otwarte granie jest złe, ale jak wiadomo, oddam nieco zbytniej ofensywności za odrobinę muzykalności. Tutaj należy się z mojej strony prawdopodobnie nic nieznaczący dla nich plusik.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Amare to nie jest jakis ultra szczytowy poziom High-endu, ale za te pieniadze jakie chca za swoje sprzety, uwazam ze jakosc jest nawet za wysoka! Jakosc montazu konstrukcji to poziom niezwykle wysoki, wiele firm High-ednowych moze sie od nich uczyc. Jest sporo sprzetow za duzo duzo wieksze pieniadze, ktorych dzwiek przy Amare jest po prostu nedzny! Amare jest bardzo sensownie wyceniony po prostu!

Porownajcie sobie montaz Lampizatora i Amare, to jest jak noc i dzien. ;)

Stasiop masz całkowitą rację !!!!

Tylko co to jest za wstyd napisać prawdę z tą płytką ?

Obiecuję już nie będę;))

Ale Amare ma plyte modyfikowana specjalnie dla Amare.

Slownictwo rodem z wiezienia. Co to za ciekawa grypsera?

Akurat Aurender W20 jak i nowy N100 mają płytę robioną przez Aurendera, a dokładniej przez TVLogic Co., Ltd. - firmę matkę. Jak poszukasz to znajdziesz zdjęcia. Inna sprawa, że ta płyta wcale nie musi być lepsza od x86 :)

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Akurat Aurender W20 jak i nowy N100 mają płytę robioną przez Aurendera, a dokładniej przez TVLogic Co., Ltd. - firmę matkę. Jak poszukasz to znajdziesz zdjęcia. Inna sprawa, że ta płyta wcale nie musi być lepsza od x86 :)

Dziękuję ;)))

O Tym właśnie pisałem .

Dyletant

No to daj zdjecie, bo ja teraz nie moga znalezc, ale z tego co pamietam Aurender stosuje plyty Intela.

Jarek jak Ci ten Vivaldi caly zagral?

Mam nadzieje ze jak skonczysz odsluchy napiszesz kilka przemyslanych zdan? ;)

Przemyślanych....nie to co zwykle...te nieprzemyślane dyrdymały... :-))

Slowem przewaznie bardzo ciezko opisac jak cos gra, tak aby inni mogli w podobny sposob to zrozumiec.

Czasami trzeba sie ciezko naglowic jak napisac killa wlasnie takich zdan, tekst wiec musi byc przemyslany. ;)

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Slowem przewaznie bardzo ciezko opisac jak cos gra, tak aby inni mogli w podobny sposob to zrozumiec.

Czasami trzeba sie ciezko naglowic jak napisac killa wlasnie takich zdan, tekst wiec musi byc przemyslany. ;)

Przemyślany tekst....niesamowite ....!!!!,

Stasiop ...Ty jesteś geniusz , możesz napisać co przemyślanego ...sorry odwrotnie ;))

Tak większość z twojej strony wygląda ...

Zając w kapuście .

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.