Skocz do zawartości
IGNORED

Metronome C8 vs.CH Precision vs. DCS Vivaldi

Gość jarek&ania

Rekomendowane odpowiedzi

Jarek, a co to jest te "cuś" z którego wystaje pełno czarnych kabelków z białymi wtyczkami?

To chyba jest zasilanie i ekranowanie wszystkich kabli Synergistic Research .

U mnie Pass-y stoją na platformach Symposium.

Na szafce stoi pre i napęd a w szafce schowany jest dac + zasilacze , Oppo i amplituner do kina.

Szafkę wykonywałem u stolarza na zamówienie specjalnie wzmocnioną i bez "pleców" dla lepszej wentylacji.

Szafka ma nóżki Cerabase a sprzęty w środku stoi dodatkowo na Rollerblockach Syposium.

Co do wskaźnika wychyłowego Pass-a to u mnie również nie wskazuje on prosto - ma wychył o jakieś 1,00 mm w lewo.

ZTCW Pass nie ma regulacji napięcia wyjściowego.

A tak to wygląda choć obecnie przez DCS-a jest niemiłosierny burdel :

Dziekuje za odpowiedz i prezentacje fot., wspaniale urzadzenia. Szukam jakiegos info wlasnie odnosnie parametrow pre zeby mozliwie najlepiej dopasowac je do koncowki. Aktualnie regulacje wzmocnienia mam w dacu, a napiecie ustawione jest od Lampizatora na 2V, poprzednio gdy mialem daca na odsluch to napiecie bylo wyzsze 3,5V, dac byl "skrojony" pod innego klienta, ale wtedy nie mialem passa, wiec nie da sie niczego stwierdzic.

I co powiesz na temat tego? Masz juz jakies zdanie?

Jakieś tam mam ale za wcześnie na jednoznaczne stwierdzenie.

Na dzień dzisiejszy (dzisiaj słucham od rana non stop) muszę przyznać ,że DCS Vivaldi to świetny sprzęt - wierność przekazu ale nienachalnie podana.

Natomiast cały czas szukam muzyki ... ;)

Zobaczymy jak będzie po przesiadce ponownie na Metronome.

Dziekuje za odpowiedz i prezentacje fot., wspaniale urzadzenia. Szukam jakiegos info wlasnie odnosnie parametrow pre zeby mozliwie najlepiej dopasowac je do koncowki. Aktualnie regulacje wzmocnienia mam w dacu, a napiecie ustawione jest od Lampizatora na 2V, poprzednio gdy mialem daca na odsluch to napiecie bylo wyzsze 3,5V, dac byl "skrojony" pod innego klienta, ale wtedy nie mialem passa, wiec nie da sie niczego stwierdzic.

A dlaczego nie spróbujesz firmowego pre?

Wtedy nie będzie żadnych problemów.

Panowie, skoro już testujecie szczytowe źródła cyfrowe (głównie Axolotl i Sly) to może byście sprawdzili u siebie Esoterica Grandioso? Firmy przedstawiać nikomu nie trzeba, recenzje dobre, opinie ogólnie o Esotericu na forach świetne. Często jest określany jako taki trochę bardziej romantyczny dcs. Z chęcią bym poczytał Wasze opinie jeśli mielibyście ochotę spróbować. I na pewno nie tylko ja.

Nie ma tego w Polsce. Nie ma jak. A ściąganie z zachodu jest możliwe ale bardzo kosztowne. Kaucja, koszty spedycji w obie strony. A że obecnie nie szukam DAC-a to nie ma to sensu. Ten Rossini to tak przy okazji się trafił.

Panowie, skoro już testujecie szczytowe źródła cyfrowe (głównie Axolotl i Sly) to może byście sprawdzili u siebie Esoterica Grandioso? Firmy przedstawiać nikomu nie trzeba, recenzje dobre, opinie ogólnie o Esotericu na forach świetne. Często jest określany jako taki trochę bardziej romantyczny dcs. Z chęcią bym poczytał Wasze opinie jeśli mielibyście ochotę spróbować. I na pewno nie tylko ja.

Esoteric to suche i cyfrowe granie - szkoda Sylwka fatygi.

Jest natomiast DAC o którym wspominał częściowo SLY nazywany ' muzykalną perłą Francji ' wyprodukowany przez

JMF. Brzmienie wybitnie analogowe, przestrzenne i prawdziwe live.Ci którzy mieli okazję posłuchać tego urządzenia twierdzą że jeszcze nie meli okazji słyszeć lepszego daca od JMF.Co ciekawe ze mówią o tym byli posiadacze dCS Vivaldi, Esotericów i Metronoma........

DXC22-front-angle-alu-1-w800.jpg

.Ci którzy mieli okazję posłuchać tego urządzenia twierdzą że jeszcze nie meli okazji słyszeć lepszego daca od JMF.Co ciekawe ze mówią o tym byli posiadacze dCS Vivaldi, Esotericów i Metronoma........

Ja sluchalem ich calego systemu na Hi-Fi Deluxie w Monachium , dzwiek byl dosc szorstki chociaz mial pewne elementy wysokiej klasy. Zrodlo cyfrowe moim zdaniem jest slabe. Do dcs-a Vivaldiego, Rossiniego czy tez Metronoma, to zrodlo nie ma najmniejszych szans.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ja sluchalem ich calego systemu na Hi-Fi Deluxie w Monachium , dzwiek byl dosc szorstki chociaz mial pewne elementy wysokiej klasy. Zrodlo cyfrowe moim zdaniem jest slabe. Do dcs-a Vivaldiego, Rossiniego czy tez Metronoma, to zrodlo nie ma najmniejszych szans.

Ciekawe, nawet bardzo co piszesz.....właśnie w Monachium dostali nagrodę za dźwięk .........

Źródło cyfrowe Stasiu też nie jest słabe, wręcz przeciwnie. Jak to możliwe aby posiadacze dCS Vivaldi nagle przesiadali

się na coś gorszego w rodzaju JMF ? No chyba że dostali propozycję nie do odrzucenia -:))

Ciekawe, nawet bardzo co piszesz.....właśnie w Monachium dostali nagrodę za dźwięk .........

Źródło cyfrowe Stasiu też nie jest słabe, wręcz przeciwnie. Jak to możliwe aby posiadacze dCS Vivaldi nagle przesiadali

się na coś gorszego w rodzaju JMF ? No chyba że dostali propozycję nie do odrzucenia -:))

Wiem ze dostali i wiem ze ludziom podoba sie to granie. Ale kazdemu cos sie tam podoba, napisalem swoje wrazenia i moje subiektywne odczucia. Wiem co tam sie ludziom podoba bo sa pewne aspekty wysokiej klasy, sumarycznie nie chcialbym takiego dzwieku w domu. Szorstkie granie jak dla mnie. Ale to tylko moje zdanie, w tym zrodle jak na moje ucho brakuje ciaglosci, sa aspekty ze to granie przypomina mi troche granie DIY, ale tak jak pisalem sa aspekty wysokiej klasy, calosciowo jak dla mnie cienko. Moze tez ja juz jestem zbyt wymagajacy, sluchajac ciagle najdrozszych gramiakow.

Brzmienie wybitnie analogowe, przestrzenne i prawdziwe live.Ci którzy mieli okazję posłuchać tego urządzenia twierdzą że jeszcze nie meli okazji słyszeć lepszego daca od JMF.Co ciekawe ze mówią o tym byli posiadacze dCS Vivaldi, Esotericów i Metronoma........

Możesz podać jakiegoś linka na ten temat ?

Chętnie poczytam wypowiedzi posiadaczy tego dac-a.

Dzięki.

• Użytkownicy+

Z YouTube..... :-)

Możecie Panowie już przestać z tym YouTubem? Na początku było śmiesznie, ale ile można? Pytanie jest retoryczne, dajcie po prostu spokój.

Ale takie są fakty. On pisze, że ciagle słucha najdroższych gramiaków....a ja po bułki latam helikopterem, a wakacje spędzam zawsze na Marsie. Tam cieplej jest... :-)

Widzisz Sly ja duzo mieszkam w Londynie, a tam latwy jest do tego dostep. W UK glownie slucha sie z vinylu do dzisiaj, jest pelno sklepow, sklepiczkow, gield specjalistycznych z vinylami, dobrego vinyla mozna kupic za 50p. Mam tez znajomych ktorzy sluchaja z vinyli sa tez osoby ktore dysponuja duzo lepszym sprzetem niz ten twoj Kaliopek na przetwornicach i Amplifonik. Co ty czlowieku zreszta o mnie wiesz, tylko tyle ile ci sie wydaje...tylko wydaje...:)

Ale skoro ty mowisz ze vinyl to szajs, to ja naprawde sie zastanawiam czy ty wogole slyszysz muzyke, czy tylko poszczegolne dzwieki ( dzwiek wysoki niski glosniej ciszej ) tym bardziej ze ponoc przewaliles kupe sprzetow. :D. Rosiini gra jak Kaliope a Audio Note 5.1 signature rowniez gorzej od Kaliopa, a vinyl to szajs, przeciez to nawet nie jest smieszne juz i ty jestes niby osluchanym audiofilem, :D

Możesz podać jakiegoś linka na ten temat ?

Chętnie poczytam wypowiedzi posiadaczy tego dac-a.

Dzięki.

Si'l voust plaise - o samym dac'u i jego posiadaczach.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

To teraz ja Ci tu moge wkleic tak lekko 100 takich samych stron firmowych z roznymi uchami i achami nad ich wlasnymi DAC-ami. Tez mi argument! Koronny! :D

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jurgen ja już to czytałem ale to raczej marketingowy bełkot producenta ;)

Mi chodziło o jakieś forum gdzie wypowiadają się byli użytkownicy DCS-ów , Metronome czy Esotericów o tym jak to gra i dlaczego tak dobrze skoro przesiedli się właśnie na ten sprzęt.

Każdy producent na swojej stronie wychwala pod niebiosa swoje produkty i twierdzi ,że nie ma na naszej planecie nic lepszego i to mnie nie dziwi.

Natomiast nie sugerowałbym się takimi opowieściami.

Masz jeszcze coś innego ?

Jak masz to wklej proszę linka.

pozdr.

Ukryta Zawartość

Widzisz Sly ja duzo mieszkam w Londynie, a tam latwy jest do tego dostep. W UK glownie slucha sie z vinylu do dzisiaj, jest pelno sklepow, sklepiczkow, gield specjalistycznych z vinylami, dobrego vinyla mozna kupic za 50p. Mam tez znajomych ktorzy sluchaja z vinyli sa tez osoby ktore dysponuja duzo lepszym sprzetem niz ten twoj Kaliopek na przetwornicach i Amplifonik. Co ty czlowieku zreszta o mnie wiesz, tylko tyle ile ci sie wydaje...tylko wydaje...:)

Ale skoro ty mowisz ze vinyl to szajs, to ja naprawde sie zastanawiam czy ty wogole slyszysz muzyke, czy tylko poszczegolne dzwieki ( dzwiek wysoki niski glosniej ciszej ) tym bardziej ze ponoc przewaliles kupe sprzetow. :D. Rosiini gra jak Kaliope a Audio Note 5.1 signature rowniez gorzej od Kaliopa, a vinyl to szajs, przeciez to nawet nie jest smieszne juz i ty jestes niby osluchanym audiofilem, :D

Stasio, nie chcę się wcinać ale gramofon to absolutny przeżytek i nie opowiadaj dyrdymałów... prawdopodobnie siedziałeś

jeszcze na nocniku kiedy przerzucałem gramofonami i wkładkami różnej maści. Gramofon dźwiękowo poległ przy

dobrym cdp jakim okazał się dzielony Meridian serii 200.Przez kilka miesięcy robiłem testy w asyście kumpli którzy

również słuchali i kiwali głowami. Ale żeby było ciekawiej to mam gramofon do dzisiaj, stoi spakowany i czeka na

vinylowego fana.

Tak tylko czemu John Atkinson red naczelny Stereophila i wiele wielu guru swiatowego High-endu dalej slucha z vinyla. Panowie, kompromitacja ja Stasiop wiecej widze slyszalem w zyciu niz tak zacni audiofile z audiostereo :D

Przeciez taki TechDAS to na vinylu pokazuje taka klasa i kulture grania ze te wszystkie cyfrowe grajki mozna wywalic na smietnik, nikt tego nie slyszy????

Słuchałem go w Monachium. Faktycznie bardzo dobry. Ale nie słyszałem by był lepszy niż dobra cyfra. Poza tym trzaski i tak były, a to przekreśla ten nośnik. Sam gramofon na pewno jest świetny ale co z tego, gdy nośniki nadal nędzne.

Gość vittorio

(Konto usunięte)

Tak tylko czemu John Atkinson red naczelny Stereophila i wiele wielu guru swiatowego High-endu dalej slucha z vinyla. Panowie, kompromitacja ja Stasiop wiecej widze slyszalem w zyciu niz tak zacni audiofile z audiostereo :D

Przeciez taki TechDAS to na vinylu pokazuje taka klasa i kulture grania ze te wszystkie cyfrowe grajki mozna wywalic na smietnik, nikt tego nie slyszy????

No co Ty opowiadasz przecież słyszą, na przykład słyszy Stasiop i całe stado innych niedosłyszących najczęściej w wieku 60+ (lub wyżej) - bo żaden rozsądny młody człowiek nie da się wpuścić w takie maliny jak gramiaki i winyle (nie biorę tu pod uwagę tych zupełnie sfiksowanych którzy się jednak dali wpuścić w te maliny i chodzą po sklepach szukając jakichś nadających się do słuchania nowych wydań, tak jak to opisywał Sly).

poza tym to może byście jednak wrócili do tematu wątku którym jest

Metronome C8 vs.CH Precision vs. DCS Vivaldi

to tak dla przypomnienia ;)

Słuchałem go w Monachium. Faktycznie bardzo dobry. Ale nie słyszałem by był lepszy niż dobra cyfra. Poza tym trzaski i tak były, a to przekreśla ten nośnik. Sam gramofon na pewno jest świetny ale co z tego, gdy nośniki nadal nędzne.

Z wyglądu to może i tak, ale z technicznego punktu widzenia są tak samo świetne jak Mercedesy z 1924r.

Tak tylko czemu John Atkinson red naczelny Stereophila i wiele wielu guru swiatowego High-endu dalej slucha z vinyla.

Bo lubi i ma spora kolekcję płyt. Posiada również i CDP jakbyś chciał wiedzieć.

Bo lubi i ma spora kolekcję płyt. Posiada również i CDP jakbyś chciał wiedzieć.

No to poczytaj sobie jego wypowiedzi na temat tego co sadzi o cyfrze w kontekscie grania z CD. ;)

Podpowiem Ci, gra, bo z analogu ciagle gra lepiej! ;)

Nawet jak sluchal z calego Vivaldiego to dalej mial obiekcje i napisal cos w tym stylu ze mozna juz sluchac teraz z cyfry jak gral z Vivaldiego. Ale pozniej gdzies pisal ze analog dalej lepszy. Poczytaj sobie

Ale nie słyszałem by był lepszy niż dobra cyfra.

Jak mozesz uslyszec, jak ty nie slyszysz roznic? ;)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.