Skocz do zawartości
IGNORED

Metronome C8 vs.CH Precision vs. DCS Vivaldi

Gość jarek&ania

Rekomendowane odpowiedzi

panowie, agresja wzbudza agresje, takze chill out and play some music

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

A może to już pora zamknąć zakładkę HiEnd? ;)

A dlaczego tak uważasz ? Jatki są w każdej zakładce. To trzeba by zamknąć całe forum.

DROGI I SZANOWANY AUTORZE WATKU!!!

Założyłeś ten wątek następnie zakwalifikowałeś go do hajendu lecz o dobrym graniu nie masz zielonego lub bladego pojęcia.......jak wolisz.

Pokaz nam swoje foty swojego hajenda AD 2011 bo ja je posiadam-tylko z powodu swej wstrzemięzliwości nie ujawniam.

A grało wtedy u Ciebie amplituner Denon ,dvd Denon i Cantony.............co z tego nie było chińskie?........nic.

Kupiłes Focale Stella Utopia za namową wiadomo kogo,siedzisz przy jednej kolumnie-w której nota bene basowy był popsuty i tak se słuchałeś.

Najpierw to dorośnij do hajenda i załóz tam relatywnie watek na swoim poziomie wiedzy i osłuchania-bo niepotrzebnie robisz z siebie pajaca.

Twoje zaangażowanie w audio jest zwykłym szpanerstwem polegającym na durnowatym dobieraniu wyłącznie drogich rzeczy-nie tędy droga.

Potrafisz tylko smędzic o ilości systemów mając mnie na mysli-więc zapamietaj póki sam niczego nie spróbujesz nie będziesz wiedział.............

..........dotyczy to głównie wzmacniaczy i urzadzeń lampowych-także prosze nie oceniaj innych poprzez pryzmat wlasnych doswiadczeń w audio.

Piszesz sobie w swoim watku dość odwaznie jakies EOT-y.............dorosły chłop a zachowanie jak dziecko internetu.

Jakie masz doświadczenie w hajendzie oprócz tych klocków co masz?..........odpowiem za Ciebie-żadne,więc przestań fikać koziołku matołku))

Proszę się opanować wreszcie.

panowie, agresja wzbudza agresje, takze chill out and play some music

Jestem bardzo grzeczny-bo nie lubię jak mnie ktos depcze po odciskach))

pozdr.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Pokaz nam swoje foty swojego hajenda AD 2011 bo ja je posiadam-tylko z powodu swej wstrzemięzliwości nie ujawniam.

Twoja wrodzona skromność jest powszechnie znana na tym forum.

Nie musisz w kółko tego udowadniać.

I nie strasz , nie strasz bo się ze...... ;)

skromnosc skromnoscia, ale system ma v good i, to jest chyba najwazniejsze, doradzic dobrze umie, a to sie liczy

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

no coz, mysle ze trzeba sie zdystansowac, nie brac wszystkiego na serio, tak jak pisalem, wiecej luzu i bedzie good

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

no coz, mysle ze trzeba sie zdystansowac, nie brac wszystkiego na serio, tak jak pisalem, wiecej luzu i bedzie good

A może podaj definicję słowa "luz" ? ;)

Czy twierdzenie ,że ktoś jest debilem bo kupił Ayona to jeszcze luz czy może tylko pieszczoty?

A może po prostu zwykłe chamstwo?

Skoro nikomu to tutaj nie przeszkadza a wręcz jest to chlubą to tylko wystawia świadectwo temu jaki poziom dialogu jest tutaj tolerowany.

Brak mi po prostu słów na to wszystko ;(

przeciez wiesz ze SA ma swoj styl, rozumiem ze nie musi odpowiadac, ale tez nie sadze zeby uwazal kogokolwiek(ayon zwolennika) za debila-, po prostu pieszczoty:)

ps sry ale koncze role adwokata :)

A dlaczego tak uważasz ? Jatki są w każdej zakładce. To trzeba by zamknąć całe forum.

To było odnośnie padających często stwierdzeń ludzi z "wyższych sfer audio" o potrzebie zamknięcia Bocznicy.

Ale, jak słusznie zauważyłeś, jatki są wszędzie... niezależnie od "sfery" ;)

Kultura z poziomem ceny, jak i dźwięk zresztą, też nie ma wiele wspólnego.

Twoja wrodzona skromność jest powszechnie znana na tym forum.

Nie musisz w kółko tego udowadniać.

I nie strasz , nie strasz bo się ze...... ;)

Nie pierdż o skromności tylko luzuj majty i juz możesz swobodnie czuć się przestraszonym-więc poproszę foty-zabłyśnij choć fotami-bo wiedza w lesie.

Mnie stylu nie ucz,bo pod skórą nic mnie nie siedzi i nic nie uwiera,a Ciebie coś raczej swędzi bądż uwiera-bo nie udawaj w audio speca i szlus.

Trudno mi jednoznacznie stwierdzić czy kultura, a posiadana kasa jest jakoś powiązana. Znam przypadki potwierdzające jak i przeczące tej tezie.

Co do cen audio niestety zauważam, że pewna zależność jednak jest. Nie zawsze taka sama i w tej samej skali ale jak już coś dobrze gra to jest wyceniane odpowiedni wysoko. Czyli drogi sprzęt nie musi dobrze grać.Jest wiele drogich knotów. Ale dobry sprzęt bardzo rzadko jest tani.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Nie pierdż o skromności tylko luzuj majty i juz możesz swobodnie czuć się przestraszonym-więc poproszę foty-zabłyśnij choć fotami-bo wiedza w lesie.

Mnie stylu nie ucz,bo pod skórą nic mnie nie siedzi i nic nie uwiera,a Ciebie coś raczej swędzi bądż uwiera-bo nie udawaj w audio speca i szlus.

Nie wiem o co konkretnie tobie chodzi ale przypuszczam , że ty sam nie wiesz o co tobie chodzi.

Już kiedyś prowadziłeś ze mną ( i nie tylko ze mną ) przemiłą konwersację na temat : co, kto posiada.

Wybacz , ale z całym szacunkiem dla ciebie nie muszę tobie niczego co mam lub nie mam udowadniać.

Myśl co chcesz.

I nie męcz chłopie w kółko o tym samym bo stałeś się ostatnio monotematyczny ;)

jak było o zarzynaniu świń, bimbrze i ogórkach....nie było Paltona....pózniej pojawił się na chwile jak był spokój

teraz robi się rozpierducha to Paltona nie ma....PALTON brachu gdzie jesteś....sytuacja napięta jak baranie jaja a ciebie brak:)

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Uprasza się Szanownych Kolegów, o przejście z powrotem, z tryby dyskusji o dyskutujących, w tryb dyskusji o przedmiocie wątku.

Chciałbym zauważyć, że o kimś jako członku społeczności forum, nie świadczy pół tony sprzętu za plecami, a wprost to jak się zachowuje w stosunku do innych członków tej samej forumowej społeczności. I forma w jakiej wyraża poglądy. A tutaj miejscami mamy do czynienia z formą absolutnie godną pożałowania. I żadne okoliczności tego nie usprawiedliwiają. Żaden sprzęt, kasa, posiadane doświadczenie i Bóg wie co jeszcze.

Demonstrowanie w jawnie lekceważący sposób pogardy wobec współdyskutujących zawsze było, jest i będzie, naruszeniem dobrych obyczajów i netykiety.

Jeszcze raz Was więc proszę o zachowanie umiaru. Nie każcie nam traktować Was jak przedszkolaków i zmuszać administracyjnie do zachowania zgodnego z netykietą. To się ani Wam nie spodoba, ani nie jest też przyjemne dla moderatorów. Ale jak okoliczności nas do tego zmuszą, to zadziałamy.

Do autora watku, przypominam o przysługujących mu uprawnieniach w dyskusji, jako jej autorowi właśnie. A na Jego wyraźnie życzenie, jako autora, dodatkowo wysprzątamy wątek. Jeśli oczywiście sobie tego zażyczy.

nie męcz chłopie w kółko o tym samym bo stałeś się ostatnio monotematyczny ;)

dobrze Ci stary napisał bucu...a meczysz to się chyba Ty wsrod ludzi , którzy maja jakąś pasje , a nie tylko wybieraja najdrozsze, swiecace klocuszki i w wieku średnim dowiadują się co to jest sprzet lampowy itd., wiec troche pokory bucu...

A grało wtedy u Ciebie amplituner Denon ,dvd Denon i Cantony.............co z tego nie było chińskie?........nic.

kopsnij foty Piotr...znam wielu takich , ale żaden nie zgrywa fachowca od audio tutaj, mają dobre systemy , ale nie zapominają, że handlują warzywami czy meblami, czy samochodami, nie przeskakują odrazu do kategorii hajendowcy:)

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Proszę tylko nie banujcie , ani nie zawieszajcie SA !!!!!

Plisss!

sa ma trudność w... powstrzymywaniu swojej bezpośredniości... :)

widać, że usilnie stara się zachować ... ...kurtuazyjnie

ale jak gdyby... niewiele go uczy

koniecznie musi zaznaczyć swoją obecność

może i ma dobry dźwięk (bo porównywał z innymi :))

ale umówmy się - ja mam lepszy :)

niestety nie będzie fot, rozbieranych tym bardziej :)

panowie - tyle piszecie o luzowaniu majt - może podciągnijcie wreszcie własne :)

bo was pani z psedskola pogoni za dziwne tęsknoty do zabaw w lekarza... :)

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

ale umówmy się - ja mam lepszy :)

ja też mam lepszy:) , ale niech wyluzują ci co mają spięte majty, niech buce luzują, mają tak napieta skórę na pośladach, ze mi ich szkoda, stracili tyle czasu na zapamiętanie cen klocuszków z folderów dystrybutorów, a tutaj nikt nie bije pokłonów....

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

osoby które interesuja sie głównie " dokladaniem do pieca " zostana zablokowane w wątku

zamiast pisac kolejne prowokacje wystarczy postawic plus konkretnemu userowi

wpisów poza tematem wątku jest juz wystarczajaco dużo

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

dobrze Ci stary napisał bucu...a meczysz to się chyba Ty wsrod ludzi , którzy maja jakąś pasje , a nie tylko wybieraja najdrozsze, swiecace klocuszki i w wieku średnim dowiadują się co to jest sprzet lampowy itd., wiec troche pokory bucu..

Jak zwykle masz dużo do powiedzenia w każdym temacie . Tylko szkoda ,że nigdy w temacie forum.

A swoją psychoanalizę to koniowi na Helu możesz zameldować.

W związku z tym ,że dyskusja sięgnęła rynsztoku ja nie mam zamiaru w niej uczestniczyć.

Życzę wszystkiego najlepszego.

Bawcie się dobrze chłopcy.

Żegnam.

• 2 miesiące później...
Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Witam ponownie po dłuższej przerwie.

W związku z zapowiadanymi zmianami na forum postanowiłem otworzyć ponownie wątek.

Mam nadzieję ,że nie będę tego żałował.

Zapraszam do dyskusji merytorycznej na temat waszych doświadczeń , spostrzeżeń i uwag (również krytycznych) .

pozdr.

P.S.

Może za miom przykładem inni użytkownicy również otworzą ponownie swoje wątki.

Ja mam kilka informacji , którymi chciałbym podzielić się z zainteresowanymi.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Tak , ja chętnie otworzę , ale się nie da.....

Jak widać na moim przykładzie owszem da się ;)

Trzeba tylko zgłosić taką chęć do moderacji za pomocą przycisku na dole wątku "zgłoś".

I chopsala , wątek rozwarty ;)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.