Skocz do zawartości
IGNORED

Metronome C8 vs.CH Precision vs. DCS Vivaldi

Gość jarek&ania

Rekomendowane odpowiedzi

Ech... Stasiop! Napisz jeszcze, że goniłeś kangura razem z Ivanhoem, Sir Lancelotem i Robin Hoodem - będziesz bardziej wiarygodny!

To nie widziałeś go w Stanach razem z Szybkim Gonzo i Huckelberrym?

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

w Londynie w pewnym studio.

A co jesteś taki tajemniczy napisz proszę kiedy słuchałeś i w jakim konkretnie studio.

No niestety chyba jednak ja mam racje:

No niestety nie masz racji Staszku ponieważ Kagury na filmie wklejonym przez Ciebie nie grają.

A dlaczego tak twierdzę ?

1. Lampy 211 nie świecą na tym filmie

2. Dioda pracy również nie świeci.

I to by było tyle w temacie słuchania przez Ciebie tych wzmacniaczów ;)

Tylko po co fantazjujesz na forum i deprecjonujesz świetne poniekąd wzmacniacze?

Tego nie mogę pojąć.

Przepraszam, ale co poniektóre wpisy, to jak rozmowy świni o gwiazdach.

Proszę

Tu są najprawdziwsi kosmici we wątku-uszanuj to)

Niestety Stasiop juz tak ma. Dla niego nawet najwymyslniejsze wzmacniacze to latwizna. Sprobuj drogi Stanislawie zrobic trafo wyjsciowe dla 833 na 120-130W z pasmem do 40-50khz a ja je dam do zbadania. Jak wyjdzie poprawnie to place wszystkie koszta plus 10000zl dla Ciebie. Wchodzisz?

Do skalpela się nie nada-więc po co denerwujesz konstruktora.

No niestety nie masz racji Staszku ponieważ Kagury na filmie wklejonym przez Ciebie nie grają.

A dlaczego tak twierdzę ?

1. Lampy 211 nie świecą na tym filmie

2. Dioda pracy również nie świeci.

Jak ja bylem to sie swiecily i graly.

Zreszta Marslo ma zdjecie i to by bylo tyle w temacie ;)

Tylko po co fantazjujesz na forum i deprecjonujesz świetne poniekąd wzmacniacze?

Tego nie mogę pojąć.

Wcale nie deprecjonuje, nie rozumiesz moich wpisow, bo wlasciwie zgadzam sie z tym co Ty napisales na temat tych wzmakow, pisze tylko ze mozna lepiej, jeszcze lepiej. A co do fantazji, to juz sobie mysl co chcesz...

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Jak ja bylem to sie swiecily i graly.

Zreszta Marslo ma zdjecie i to by bylo tyle w temacie ;)

Być może tak było ale ja odniosłem się do filmiku , który wkleiłeś.

Tylko tyle.

Poczekamy na Mariusza "body of proof" ;)

nie rozumiesz moich wpisow

Z wpisów wynika ,że chyba nie jestem osamotniony i inni też mają z tym problemy ;)

Niestety Stasiop juz tak ma. Dla niego nawet najwymyslniejsze wzmacniacze to latwizna.

No wlasnie swoim wpisem dalem wyraz ze Kondo to bardzo trudna konstrukcja, ja nie wiem jak Wy czytacie te moje wpisy :/

Sprobuj drogi Stanislawie zrobic trafo wyjsciowe dla 833 na 120-130W z pasmem do 40-50khz a ja je dam do zbadania. Jak wyjdzie poprawnie to place wszystkie koszta plus 10000zl dla Ciebie. Wchodzisz?

Robienie wzmakow lampowych i nawijanie traf to przezytek, ale wiem Wy jeszcze o tym nie wiecie, posluchajcie calego najwyzszego MBL-a wystarczy aby zdobyc ta wiedze.

Stasiu...kłamiesz!! W tym roku Kagury tylko sobie stały...ale nie grały. Jak zwykle bajasz nas tu wszystkich!!

Jesli nawet tak bylo, to nie klamie tylko moglem sie pomylic, zo zreszta napisalem i co zreszta zweryfikujemy tu na forum bo Marslo ma zdjecia. Ja daje 90% ze Kagury jednak graly!!!

Ustaw cicho i cicho musisz sluchac Kondo!tor dla Kondo musi byc idealnie dobrany ,nawet kable zle dobrane moga wszystko zepsuc.Wszendzie podkrecaja glosnosc aby ukryc wady sprzetu,bylo trzeba sprzet MBL posluchac na tym samym poziomie glosnosci!co ja bede pisal to nawet cep wie o co chodzi!

Tak? A gdzie ty słuchałeś Kondo co? Kiedy?

Robienie wzmakow lampowych i nawijanie traf to przezytek, ale wiem Wy jeszcze o tym nie wiecie, posluchajcie calego najwyzszego MBL-a wystarczy aby zdobyc ta wiedze.

Zaraz pisze do Kondo ze robia, gniot znaczy przezytek. MBL jest super zwlaszcza wzmak na Hypexie w klasie D, istny hi tech! Stasio mowilem juz pisz w zakladce start albo bajkowe opowiesci.
Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Stasiu...kłamiesz!! W tym roku Kagury tylko sobie stały...ale nie grały. Jak zwykle bajasz nas tu wszystkich!!

Sylwek czy przypadkiem te Kagury , które mam obecnie a Ty miałeś wcześniej nie są jedynymi dostępnymi modelami w Europie i właśnie to te , które sobie stały na AS w Monachium?

Ktoś mi to mówił ale nie pamiętam już kto.

Być może tak było ale ja odniosłem się do filmiku , który wkleiłeś.

Tylko tyle.

Poczekamy na Mariusza "body of proof" ;)

Z wpisów wynika ,że chyba nie jestem osamotniony i inni też mają z tym problemy ;)

Chyba jednak Jarek i Sylwek maja racje, wielkie Kondo stoja obok kolumn, a swieca jakies monobloki, ktorych nie znam i chyba wlasnie one napedzaly kolumny w czasie prezentacji, ktorej sluchalem.

Ale zmylka, nie wpadlem na to , ze Kondo moze stac i nie grac!

Zdjecie wkleje za chwile, ciekaw jestem co to za monosy , co napedzaly Living Voice.

Mysle , ze nie tylko ja zostalem wprowadzony w blad.

Konto w trakcie usuwania

Jesli nawet tak bylo, to nie klamie tylko moglem sie pomylic, zo zreszta napisalem i co zreszta zweryfikujemy tu na forum bo Marslo ma zdjecia. Ja daje 90% ze Kagury jednak graly!!!

Nie grały. Podłączono je tylko na próbę ale zaraz przełączono na inne wzmacniacze i Kagury robiły tylko za dekoracje. Temat sprawdzony i potwierdzony. Nawet jeżeli świeciły się lampy i diody to były włączone tylko dla klimatu i bajeru ale nie grano na nich bo chciano wymienić lampy na inne na czas pokazu, a to wymagało regulacji i chwilowego przestawienia biasu na co nie zgodził się właściciel tych wzmacniaczy....czyli firma matka. Bajasz Stasiu jak zwykle.

Sylwek czy przypadkiem te Kagury , które mam obecnie a Ty miałeś wcześniej nie są jedynymi dostępnymi modelami w Europie i właśnie to te , które sobie stały na AS w Monachium?

Ktoś mi to mówił ale nie pamiętam już kto.

Tak, to są te same. Musiałem użyć "silnych nacisków" by po show w Monachium nie pojechały dalej, poza Niemcy, byśmy mogli je na chwilę "przechwycić"... :-)

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

wielkie Kondo stoja obok kolumn, a swieca jakies monobloki, ktorych nie znam i chyba wlasnie one napedzaly kolumny w czasie prezentacji, ktorej sluchalem.

I tak właśnie tworzone są potem opinie w necie ;)

Ktoś coś słuchał ale nie wiadomo tak do końca czego słuchał ale wiadomo ,że grało to na pewno ch*jowo.

A nawet jak nie było podłączone do prądu to i tak musi grać ch*jowo.... BO TAK ! ;)

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Tak, to są te same. Musiałem użyć "silnych nacisków" by po show w Monachium nie pojechały dalej, poza Niemcy, byśmy mogli je na chwilę "przechwycić"... :-)

To niby w jakim studiu Stanisław mógł ich słuchać skoro w Europie jest tylko jedna para?

Bajasz Stasiu jak zwykle.

No wiem w twojej logice bajanie/klamstwo a pomylka to to samo ;) zazdroszcze logiki :/

Widocznie sie pomylilem z mojego punktu widzenia graly Kagury bo sie swiecily i staly po bokach a szczegolow nie znalem, jesli tak bylo a z tego widac ze tak, to przyznaje wam racje ze nie graly.

W studiu fotograficznym....przykładał ucho do zdjęć... :-)....kituje nam wszystkim, zresztą od początku na forum. Te jego teorie to lipa na maxa. On jest jak 4-ro latek w piaskownicy, który wraz z drugim rówieśnikiem żyją marzeniami i rozprawiają o walorach przejeżdżających obok bloku samochodów. Nie pamiętasz jak to było gdy mieliśmy po 4-5 lat i opowiadaliśmy sobie różne historyjki?...że BMW to jest takie, a Porsche to takie, a Mercedes lepszy,a nie bo Audi lepsze itd. Kupa śmiechu...ale wtedy byliśmy małymi bajtlami(po twojemu). A Stasiu zatrzymał się na tym etapie. To się nazywa Fiksacja Osobowości.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Ale wracając do tematu to kombinuję z kablami AC i RCA i w poniedziałek przełączę z kabli srebrnych na miedziane i zobaczymy jak zmieni się barwa.

Szkoda tylko,że sprzedałem już moje stare MIT-y RCA bo tak byłby komplet ;(

A teraz muszę żebrać po sklepach żeby coś wypożyczyć.

Tyle tylko ,że u nas na wiosce nie ma dobrych sklepów i dobrych kabli ;(

W studiu fotograficznym....przykładał ucho do zdjęć... :-)....kituje nam wszystkim, zresztą od początku na forum. Te jego teorie to lipa na maxa. On jest jak 4-ro latek w piaskownicy, który wraz z drugim rówieśnikiem żyją marzeniami i rozprawiają o walorach przejeżdżających obok bloku samochodów. Nie pamiętasz jak to było gdy mieliśmy po 4-5 lat i opowiadaliśmy sobie różne historyjki?...że BMW to jest takie, a Porsche to takie, a Mercedes lepszy,a nie bo Audi lepsze itd. Kupa śmiechu...ale wtedy byliśmy małymi bajtlami(po twojemu). A Stasiu zatrzymał się na tym etapie. To się nazywa Fiksacja Osobowości.

Ale ubaw. Nic dodac nic ujac. Wciska kit od poczatku, oj wstyd.
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.