Skocz do zawartości
IGNORED

Metronome C8 vs.CH Precision vs. DCS Vivaldi

Gość jarek&ania

Rekomendowane odpowiedzi

Czyli grały z tym - Gakuoh

Ze zdjec wynika , ze mozesz miec racje, wiec wnioski co do Kondo podtrzymuje, jedynie nie wiem co by wniosly Kagury.

Konto w trakcie usuwania

Oj, nie ma lipy. Nad każdą sztuką sumiennie pracują kilka miesięcy. Oczywiście nie robią wtedy tylko jednej, a równocześnie kilka. Samego srebra jest w każdej sztuce kilkanaście kg. To prawda, że jest to trochę sekta ale taka sekta sumienności i zrobienia tego najlepiej jak tylko potrafią. Jest to pewnego rodzaju dzieło sztuki. I mówię to ja....sceptyk lampowych sprzętów. Do mnie to przemawia.

Ze zdjec wynika , ze mozesz miec racje, wiec wnioski co do Kondo podtrzymuje, jedynie nie wiem co by wniosly Kagury.

Nie, nie, nie.....to o czym piszesz to Audio Note UK, a Kagury to Audio Note Japan. Nie mają ze sobą nic wspólnego. AN UK robi sprzęt dużo gorszy, grający sucho i bezbarwie. Jest też tańszy ale to lipna podróba.

tak , produkt zrobiony z takim zaangazowaniem i dokladnoscia moze robic wrazenie.

Sam lubie piekne i dobrze zrobione sprzety pod warunkiem, ze cena nie jest " sekciarska".

Konto w trakcie usuwania

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Oj, nie ma lipy. Nad każdą sztuką sumiennie pracują kilka miesięcy. Oczywiście nie robią wtedy tylko jednej, a równocześnie kilka. Samego srebra jest w każdej sztuce kilkanaście kg. To prawda, że jest to trochę sekta ale taka sekta sumienności i zrobienia tego najlepiej jak tylko potrafią. Jest to pewnego rodzaju dzieło sztuki. I mówię to ja....sceptyk lampowych sprzętów. Do mnie to przemawia.

I to mi bardzo imponuje w japońskim HiEnd i Hi Fi, oczywiście nie w całym, ale właśnie taka filozofia i podejście do konstrukcji, budowy i do dźwięku skłoniło mnie do kupienia piecyka Made in Japan. Masz rację Kondo to dzieło sztuki, ale Oni na szczęście takich przykładów mają więcej i na szczeście w niższych przedziałach cenowych też:)wkładki,lampiaki,słuchawki...ale Kondo jest Over the top.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Nie, nie, nie.....to o czym piszesz to Audio Note UK, a Kagury to Audio Note Japan. Nie mają ze sobą nic wspólnego. AN UK robi sprzęt dużo gorszy, grający sucho i bezbarwie. Jest też tańszy ale to lipna podróba.

Oczywiście masz rację a Mariusz po raz kolejny myli się ci do Kondo bo obawiam się ,że chyba nie do końca odróżnia AN Japan od AN England.

Mariusz odstaw te francuskie wina one Tobie szkodzą !!! ;)

Lepiej zapal skręta.

---> jamówię

No właśnie mnie ta cała srebrna biżuteria w Ongaku nie powaliła.

Przy całym respekcie dla kunsztu technicznego mnie bardziej odpowiada dźwięk możliwy do uzyskania z tańszego sprzętu.

Zastrzeżenia jakie mam do tych Kondo, których słuchałem to zbytnie odstępstwo od neutralności. Ten dźwięk jest urokliwy, ale jednak IMO trochę "zrobiony".

Na moje ucho to nie jest neutralne granie.

Trzeba by pożyć z tym dłużej i albo się ktoś w tym dźwięku zakocha, albo przeciwnie.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Jarek, a wepnij do pre Anacondę. Powinno być lepiej.

Nie mam już. Ostatnia pojechała w poniedziałek do Niemiec do nowego właściciela.

Ale wepnę Kubalę Elation.

Oczywiście masz rację a Mariusz po raz kolejny myli się ci do Kondo bo obawiam się ,że chyba nie do końca odróżnia AN Japan od AN England.

Mariusz odstaw odstaw te francuskie wina one Tobie szkodzą !!! ;)

Lepiej zapal skręta.

Astme mam:)

Nie mam już. Ostatnia pojechała w poniedziałek do Niemiec do nowego właściciela.

Ale wepnę Kubalę Elation.

Ja se sosne wepne, ciekawe, czy zagra:)

Konto w trakcie usuwania

Gość cybant

(Konto usunięte)

Mariusz odstaw odstaw te francuskie wina one Tobie szkodzą !!! ;)

Lepiej zapal skręta.

Mariusz się nie pomylił....oficjalnie jest podana amplifikacja Living Voice, a zdjęcia nie kłamią

post-27208-0-28454700-1407436662_thumb.jpg

Gość jamówię

(Konto usunięte)

---> jamówię

Przy całym respekcie dla kunsztu technicznego mnie bardziej odpowiada dźwięk możliwy do uzyskania z tańszego sprzętu.

Zastrzeżenia jakie mam do tych Kondo, których słuchałem to zbytnie odstępstwo od neutralności. Ten dźwięk jest urokliwy, ale jednak IMO trochę "zrobiony".

Trzeba by pożyć z tym dłużej i albo się ktoś w tym dźwięku zakocha, albo przeciwnie.

Pewnie tak,ale zobacz obaj lubimy lampę i obaj nie lubimy jak mi się zdaje grania neutralnego:))

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Zastrzeżenia jakie mam do tych Kondo, których słuchałem to zbytnie odstępstwo od neutralności.

Hehehe... Przemek a ja mam dokładnie przeciwne "zarzuty" ,że Kondo jest do bólu neutralne. ;)

Japońce to faszyści :) Z tym srebrem to chyba trochę przesadziłeś ale jak się przyłożą to potrafią zrobić wybitny sprzęt. Tylko nie rozumiem skąd taka cena. Pewnie za 250-300kzł dużo więcej osób by się skusiło.

---> jamówię

Ale teraz raczysz żartować? Kondo jest dużo bardziej neutralne niż dosłodzony i wylukrowany dźwięk Jadis. Tam jest dopiero zrobiony dźwięk.

To prawda, tylko jest jakaś granica dosładzania brzmienia, tak żeby nie zrobił się syrop.

Muszę przyznać, że mnie najmniej Ongaku spodobało się z kolumnami Audio Nota. Może to one powodowały efekt, który mi nie podpasował.

Poczekajmy na konkluzje dot. Kagury.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Mariusz się nie pomylił....oficjalnie jest podana amplifikacja Living Voice, a zdjęcia nie kłamią

Ale to jest AN England chyba?

A my dyskutujemy o AN Japan.

Japońce to faszyści :) Z tym srebrem to chyba trochę przesadziłeś ale jak się przyłożą to potrafią zrobić wybitny sprzęt. Tylko nie rozumiem skąd taka cena. Pewnie za 250-300kzł dużo więcej osób by się skusiło.

Kondo souga kupie za 60-80 k pln tylko powazne oferty na priv prosze:)

Konto w trakcie usuwania

Gość jamówię

(Konto usunięte)

A jaka jest cena dla gościa, który mówi biorę!?

Mnie udało się tak zbalansować dźwięk Jadisa lampami i okablowaniem, że jest dla mnie w sam raz. Jeżeli ktoś ma z Jadisa dźwięk przesłodzony to znaczy tylko tyle, że nie potrafi go zestawić.

To co napisałem o Kondo zastrzegam do modelu Ongaku i to głównie z kolumnami AN.

Mnie udało się tak zbalansować dźwięk Jadisa lampami i okablowaniem, że jest dla mnie w sam raz. Jeżeli ktoś ma z Jadisa dźwięk przesłodzony to znaczy tylko tyle, że nie potrafi go zestawić.

To co napisałem o Kondo zastrzegam do modelu Ongaku i to głównie z kolumnami AN.

To chyba sporo osób nie potrafi zestawić Jadis bo wszyscy fani marki jakich znam uważają, że Jadis gra ciepło, gęsto i bardzo słodko i na pewno nie jest to dźwięk neutralny, choć przyjemny.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.