Skocz do zawartości
IGNORED

Metronome C8 vs.CH Precision vs. DCS Vivaldi

Gość jarek&ania

Rekomendowane odpowiedzi

jestem bardzo zadowolony z DAC-a

Jeszcze jakaś ilość takich wpisów i realne stanie się osłabienie motywacji do działań osób kojarzonych z postępem w hi end..

niczego innego nie szukam.

mozna jeszcze bardzo duzo.

Jeszcze jakaś ilość takich wpisów i realne stanie się osłabienie motywacji do działań osób kojarzonych z postępem w hi end..

No dobra pogrymaszę; dla czego nie umie parzyć kawy? niech kurde ci specjaliści od DAC-y coś z tym zrobią ECH!

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Taka jest natura hi end, nie ma granicy rozwoju i postępu.

Na tym polega piękno, najnowsza technologia na drugi dzień może być już przestarzała.

Late też może robić jak postęp to postęp!

Raczej Rafael wstał i jest na głodzie kofeinowym :)

Właśnie sobie zaparzyłem poranną kawę metodą Santosa, metoda taka sama jak na linku tylko bardziej purystyczna mniej wypasiona w elektronikę

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

No ale do rzeczy ekspres na kolbę z trzema PID-ami to jest też High End i na razie jedna firma z tym zaszalała ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Osobiście w zakresie działań twórczych, kawie wiele zawdzięczam..

Zaraz zejdziemy na sex, gdyby nie on to...... :D

Kawa nie gra.

W metodzie Santosa przyjemnie bulga górny zbiornik i zaczyna się rozchodzić zapach kawy

High End nie pachnie po za krótką chwilą jak jest nowością wypakowywaną z pudełka, później to tylko np. zapach kurzu smażonego na bankach lamp ;)

sex

Sex jest kluczowy.

Wszystkie problemy ludzi, to problemy seksualne.

Na fotografiach, które zamieściłem, jako dowód niedoskonałości Totaldac, można dostrzec wizerunek kobiety, która jak można domniemać, jest tym czynnikiem, wobec którego konstruktor pragnąłby się wykazać czy sprawdzić, to naturalne i oczywiste.

High End nie pachnie

Proszę zrezygnować z pesymizmu wobec hi end.

Hi end posiada dość unikalną właściwość, mianowicie można wykreować bardzo zindywidualizowane technologie oraz urządzenia oparte na ich działaniu.

Świadomość, że posiada się takowe, jakością odbiegające poza zasięg czegokolwiek co jest w stanie wytworzyć konkurencja, pozwala na ciągłe trwanie w dobrym nastroju.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Wspaniałych świąt Bożego Narodzenia

spędzonych w ciepłej, rodzinnej atmosferze,

samych szczęśliwych dni w nadchodzącym roku

wszystkim kolegom z AudioStereo życzy

Jarek&Ania.

post-33970-0-49119300-1419281578_thumb.jpg

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Nie udawaj ; Château Haut-Brion ;)

He he Francuzi umieją Jarek już to wiesz,tak samo jak Włosi umieją sprowadzić czasem winnice Piemontu do marnego sikacza z Lombardii,nie ma reguł,choć ja zazwyczaj wybieram Les Bleus:)

Na dzisiejszy wieczór przygotowany zostanie Zestaw z Doliny Rodanu,jeszcze nie wiem co ale napewno będzie to Duze Wino z body i dłuuugim finiszem,dekanter i areator już nie może się doczekać:))

• 2 tygodnie później...
Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Witam.

Dostałem dzisiaj informację od dealera ,że w sprzedaży pojawiła się nowa listwa zasilająca firmy Kubala Sosna.

Jako ,że posiadam część kabli AC tej firmy i uważam ,że firma ma świetne kable wezmę na próbę tą listwę i przetestuję jak wypadnie do źródła i do końcówek.

pozdr.

Go Jarek go:) mi sie seria Reference bardzo podobala w zestawie Auralica w Monachium, to byl moj best buy, kolumny Vienna Acoustic Beethoven, a gralo jak kilka razy drozszy sprzet.

Konto w trakcie usuwania

• 3 tygodnie później...
Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Witam.

Dzisiaj otrzymałem na testy urządzenia firmy PASS.

Są to :

- przedwzmacniacz XP30

- końcówki mocy XA100.8

Pomimo ,że nie są to największe wzmacniacze tej firmy to i tak są one olbrzymie i ciężkie jak wagon złomu.

Wykonanie 1 klasa.

Instrukcja obsługi to po prostu tragedia . Jak w czeskim filmie , nawet dystrybutor miał problemy żeby wszystko wytłumaczyć.

A dźwięk ? ;)

Powiem może tak, są to najlepsze tranzystorowe urządzenia jakie dane było mi słyszeć.

I nie są to jak w poprzednich urządzeniach innych marek niuanse dźwiękowe.

Pomiędzy bp. takimi Vitusami a tymi Pass - ami jest taka przepaść jak rów mariański.

Jestem mile zaskoczony i zdziwiony ,że czysty tranzystor może tak pięknie grać.

Jest to jak na razie jedyne urządzenie tranzystorowe , które mógłbym na poważnie rozważyć jako ... konkurent dla urządzeń lampowych.

W życiu bym nie przypuszczał ,że tranzystor może tak pięknie grać szczególnie w porównaniu do tych wszystkich obcmokanych i zachwalanych (rozreklamowanych ) innych tranzystorów.

Jestem ciekawy jak gra ich topowe zestawienie i chyba będę musiał wypożyczyć bo kto wie jak będzie z wyborem końcowym ;)

pozdr.

post-33970-0-81180800-1422647163_thumb.jpg

Jest to bardzo możliwe. Tym bardziej, że topowe pre Pass XS i koncówki XA-200.8 to będzie u ciebie jeszcze o klasę lepsze granie. Tylko musi być wygrzane. Można jeszcze w całości iść w serię XS czyli pre XS i końcówki XS-150 lub XS-300. Ale cena wtedy mocno rośnie i dodatkowe 2 wielkie, ciężkie skrzynie.

Ciemne granie tych Pass-ow, jak tego sluchalem, ale kto wie moze z Focalami to zupelnie inny wzmak...

Konstrukcyjnie wszystkie Passy sa zaprojektowane w dosc nietypowy sposob, te konstrukcje troche przypominaja konstrukcje lampowe. Z pewnoscia te wzmaki jako wzmaki tranzystorowe najbardziej sa zblizone do wzmakow lampowych, ale... moze sie dalej nie wypowiem, nie chce byc kontrowersyjny...;)

I niech on nie miauczy :) i zrobcie mi przebitke zajaca na gruszy :D

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.