Skocz do zawartości
IGNORED

Metronome C8 vs.CH Precision vs. DCS Vivaldi

Gość jarek&ania

Rekomendowane odpowiedzi

A jesli nie jest, to co nim jest Twoim zdaniem

Patrząc na Audio Tekne, widzę transformatory i dla mnie tylko to jest istotne, ich technologia wykonania.

1000 osób z budżetem, może uruchomić produkcję urządzeń zbudowanych podobnie, nie będą one znacząco lepsze lub gorsze, ich jakość zawrze się w ryzach, określonych jakością tego typu transformatorów audio, jeśli jedna osoba wykona znacząco lepszy transformator, to uzyska przewagę konkurencyjną.

Nie interesuje mnie co robią inni na rynku, niech robią co uważają za stosowne, potrafię to ocenić i się nie zgubić oraz nie zostać zaskoczonym, dla mnie przeciwnikiem jest prąd elektryczny, gdyż tylko on z wszystkimi swoimi właściwościami jest istotny w urządzeniu.

Hi end to generalnie wartość, czy jakość odtąd - dotąd, po wielu latach zajmowania się tą dziedziną ta wiedza staje się naturalną.

Nie ma w hi end niczego najlepszego, przecież niedawno o tym pisałem, są właściwości urządzeń wynikające z aplikacji oraz wszystkiego czym są fizycznie, co jest ich zawartością.

W hi end są natomiast skróty i błędy, które starają się wychwycić osoby, które pragną być obeznane w branży, słuchając potężnej ilości urządzeń, na temat takowych niedomagań sprzętu pisałem nazywając bazami do tunningu.

Urządzenia typu Audio Tekne, Audio Note, Kondo, bazami do tunningu nie są, gdyż posiadają jako wartość integralność.

Są zamkniętymi projektami, oczywiście im droższe tym bardziej szczelne, nie klasyfikujące się do poprawy, z powodu braku lepszej metody niż zastosowana.

1934757_orig.jpg

Na prawdziwym poziomie, czyli biznesowym, właściciel firmy sprzedaje swoją produkcję transformatorów..i to nie jest krytyka, lecz taki jest stan rzeczywisty.

Transformator jest doskonalszym od kondensatora elementem, też i odpowiednio droższym, więc urządzenia muszą być tak optymalizowane, aby spiąć rachunek ekonomiczny oraz aby były konkurencyjne, to oczywiste.

Twoim zdaniem?

1.jpg

Moim zdaniem nie jest dobrze dopuszczać do przerostu formy nad treścią, hi end jest owszem ważny, jednak całościowo stoi gdzieś z boku w stosunku do spraw mających podstawowe, strategiczne znaczenie.

Dlatego jest dla mnie osobiście absolutnie niezrozumiałe w żaden sposób, jak bardzo niektórzy z Państwa tu obecni na forum traktują się na wzajem, tak na prawdę nie wiem z jakiego powodu, pokazując swoją małość i powszedniość, to żenujące.

A propo przerostu formy nad trescia, to akurat Ty 747 robisz to najczesciej, podniecasz sie kablami, pradem, elektrownia, innowacyjnoscia itd itp, jak nikt na tym forum, calkowicie zapominasz natomiast o tym co istotne, czyli muzyce, o innych strategicznych sprawach nie wspominajac.

A na koncu pouczasz innych, i to jest naprawde zenujace

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Moim zdaniem nie jest dobrze dopuszczać do przerostu formy nad treścią, hi end jest owszem ważny, jednak całościowo stoi gdzieś z boku w stosunku do spraw mających podstawowe, strategiczne znaczenie.

Dlatego jest dla mnie osobiście absolutnie niezrozumiałe w żaden sposób, jak bardzo niektórzy z Państwa tu obecni na forum traktują się na wzajem, tak na prawdę nie wiem z jakiego powodu, pokazując swoją małość i powszedniość, to żenujące.

Dodałbym do powyższego (..), że zarówno 'nawzajem' jak i 'naprawdę' pisze się razem... i moim zdaniem, filozof oraz jak najbardziej teoretyczny znawca hiendu powinien się przyłożyć również do zgłębienia tajników ortografii, gramatyki i interpunkcji w języku polskim.

Parker's Mood

Ciekawe jak Miedwiediew słucha? Na stole czy pod stołem? Bo przed jak i za stołem odpada. Pole odsłuchu wypada dokładnie w obszarze zakrytym przez stół... :-)

Ty 747

Czasami kilka miesięcy nie ma mojej aktywności w dziale hi end, jeśli już to minimalna w jednym, czy drugim temacie, a jest ich przecież tu sporo, bubusia, nie dolewaj oliwy do ognia, moderacja uprasza o zaprzestanie.

Ciekawe jak Miedwiediew słucha? Na stole czy pod stołem? Bo przed jak i za stołem odpada. Pole odsłuchu wypada dokładnie w obszarze zakrytym przez stół... :-)

Myślę że obsługa wniosła stół i krzesła itp itd .Do kawy i szlaneczki malta ze skrzynki będą pewnie fotele i ława. No i zasłony fajniejsze jak w Singer Roomie.

Myślę że obsługa wniosła stół i krzesła

Dużo wiesz jak działa obsługa.

interpunkcji

Masz klasę, przekaż teraz jakąś treść.

Azorsky edytował

Edytowałeś błędy ortograficzne, gramatyczne czy dotyczące interpunkcji..?

:-))

Że też Rosjanie sobie z tego dotąd nie zdali sprawy..

On juz jest na takim 'poziomie' ze moze nawet sluchac w toalecie lub inaczej jak kto woli. :D

Ja tam jakos Rosjan lubie, Kreml to inna bajka, nieciekawa bardzo bajka.

Zauwazyliscie ze pija mleko hahaha ale propaganda wiadomo ze Wladimir ma z tym problem, twarz mowi wszystko.

Miedwiediew, Putin, pedofile kto będzie następny Miś Koralgol ?!

Czy Was już na prawdę Bóg opuścił ?

Pomyliliście fora zajrzyjcie może na przedszkolak.pl.

A wracajac do tematu Jarka sprzetu, to wydaje mi sie ze w Audio Tekne zrobiliby XLR wejscie/wyjscie...tylko ze pewnie trzeba byloby to zamowic.

A moze faktycznie ta lampa jedna w DAC-u to i tak za duzo...hehe ;) chcac nie chcac moze wychodzic na moje, lampy do top-high endu nie sa moim zdaniem potrzebne, a wrecz szkodliwe ;)

Czy Was już na prawdę Bóg opuścił

Przywołałem tą fotografię dokładnie w tym duchu, aby Szanowni Koledzy upuścili powietrze i przestali widzieć świat kręcący się wokół ich tez, odnoszących się do marginalnej dziedziny życia, której funkcja aby była realizowana w sposób zdrowy, potrzebuje naturalnego dystansu, fotografia wyśmienicie to oddaje.

Można być najdoskonalszym specjalistą w każdej dowolnej dziedzinie, lecz jeszcze ważniejsze jest spojrzenie na nią z zachowaniem rzeczywistych proporcji.

Wszystko po to aby nie stracić ostrości widzenia, siebie, innych i wszystkiego wokół, jeśli ktoś widząc ustawiony sprzęt, dostrzega już tylko strefę właściwego odsłuchu, to znaczy...że dobrze wie w jakim miejscu się ona znajduje..i nie tylko ona..strefa..jeszcze on sam..w tej strefie..l

lampy do top-high endu

Ludzie szukają dźwięku, przerzucają w tym celu tony sprzętu i kilometry kabli, istnieją lampy, są inżynierowie, którzy potrafią w oparciu o nie zbudować aplikację zmierzającą do usatysfakcjonowania słuchaczy muzyki, gdzie jest problem lamp..?

Nie ma takowego, jest wystrugany z powodu obiektywnych trudności obchodzenia się z wszelkimi własnościami tej techniki.

Miedwiediew, Putin, pedofile kto będzie następny Miś Koralgol ?!

Czy Was już na prawdę Bóg opuścił ?

Pomyliliście fora zajrzyjcie może na przedszkolak.pl.

Wypadało by zapytać czy leci z nami niedawno wezwany Vlado ???

k...

Nie masz rdzenia do zbudowania trafo żeby odebrać sygnał z kości przetwornika, poczytaj sobie w o mnie, vittorio czym się zajmuję...problemami vittorio, problemami, pisałem w temacie u Stasia jak ważny jest pierwszy element po DAC, z którego zbiera się sygnał, sterujący systemem za setki tysięcy pln, że to w DAC kluczowa kwestia, internet nie zapomina...

Nie dźwięku trzeba szukać, chociaż fajnie jak gra z dobrą jakością, tylko dobrej muzyki - bo o tym w tym kociołku który się tu zrobił chyba się zapomina - a te sprzęty to chyba mamy nie tylko do oglądania;-)

Wypadało by zapytać

Przekaż nam tutaj Sparton, jakąś mądrą treść, niech ona zaświeci dla maluczkich przykładem, bardzo proszę, jestem przekonany, że jej merytoryczna zawartość takie persony jak moja skromna osoba, zatka i nie pozostanie nic innego jak tylko w wstydzie opuścić temat

wydaje mi sie ze w Audio Tekne zrobiliby XLR wejscie/wyjscie...tylko ze pewnie trzeba byloby to zamowic.

Ja przy tych monoblokach i pre nie odczuwam braku lampy.

Wystarczą mi lampeczki w samym dac-u nie mam zamiaru pakować się w kolejne a już na pewno nie w lampowe pre.

Jestem zadowolony a chyba o to właśnie chodzi ?

Ja przy tych monoblokach i pre nie odczuwam braku lampy.

Wystarczą mi lampeczki w samym dac-u nie mam zamiaru pakować się w kolejne a już na pewno nie w lampowe pre.

Jestem zadowolony a chyba o to właśnie chodzi ?

Moze i tak. Mowisz wylaczyles audiofiloze i odwyku nie potrzebujesz? ;)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.