Skocz do zawartości
IGNORED

Metronome C8 vs.CH Precision vs. DCS Vivaldi

Gość jarek&ania

Rekomendowane odpowiedzi

Słyszałem że Ty gustujesz w Harleyach ... a także że jeżdżenie na Harleyu (ze względu na emitowany intensywny i długotrwały hałas) wpływa na problemy ze słuchem :)

Masz rację dlatego stosuje się specjalne zatyczki do uszu i na to jeszcze specjalny wygłuszony kask.

Hałas wtedy jest znacznie mniejszy niż w twoim sportowym samochodzie a zaważywszy, że harleylem jeździ się okazjonalnie, dla przyjemności,

nie tak jak ty samochodem na co dzień to można wysnuć zasadny wniosek, iż twój słuch musi być znacznie bardziej wyeksploatowany!!

Co do transportów Metronome to podałeś modele już nieprodukowane.

Teraz są T5, T6, T8, Calypso w kilku wersjach i Kalista dla Azji, nie oferowana już w EU.

T6 i T8 nie ma jeszcze na stronie ale już można zamawiać.

Słuchaj Stasiop, to daleko zajdziesz. On i jego 'teorie' - taki humor zeszytów szkolnych :)

Oto co miał do powiedzenia John Atkinson po zrobieniu pomiarów MSB DAC IV:

In most ways, MSB Technology's Diamond DAC IV offers the best measured performance in the digital domain that I have encountered.—John Atkinson

A na temat Weissa DAC John Atkinson wypowiedzial sie tak cyt:

The Weiss DAC202 is the best-measuring D/A processor I have measured in my quarter-century career at Stereophile. It just doesn't get any better than this!—John Atkinson

I tak wkolko powtarza ze wszystko jest super, przeciez on musi napisac ze jest super, nie w jego interesie jest pisac ze cos jest be...

Ale ja patrze na to obiektywnie pomiary MSB Platinium sa Beeeee juz to udowadnialem, ale jak sie jest zamknietym na rzeczowe argumenty i dowody to co zrobic. Tym bardziej ze Elberoth kupil MSB wiec wiadomo jak ciezko sie przyznac do tego ze kupilo sie pomiarowy i muzyczny szmelc. Elberotha zawsze musi byc na wierzchu - taka juz ma nature ;) Nawet jak mu sie pokaze czarny kamien to on powie ze jest zielony, prosze poczytac wczesniejsze wpisy dotyczace pomairow MSB, zreszta ;)

Coś jest najlepsze tak długo, aż ... nie znajdzie się coś lepszego. Najprostsza logika. Zero magii.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

(choć oczywiście można także pokarmić w sobie Antoniego i dojść do innych - zadziwiających ! - wniosków)

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

The Weiss DAC202 is the best-measuring D/A processor I have measured in my quarter-century career at Stereophile. It just doesn't get any better than this!—John Atkinson

No i akurat ten Weiss okazal sie (IMO) slabszy od kilku wyraznie tanszych DACow, widac, za dobre mial pomiary ;'))

No i akurat ten Weiss okazal sie (IMO) slabszy od kilku wyraznie tanszych DACow, widac, za dobre mial pomiary ;'))

Pomiar to tylko 30% dzwieku, pisalem to juz wielokrotnie

Zarąbista stronka Ferrari z Harleyem jeżdżą sobie po pokojach i nikt nie wie czy lepiej warczy z Cd czy z plików :)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Wracając na tory, zbliżone do merytorycznych, czy ktoś z wtajemniczonych mógłby odpowiedzieć na kilka pytań:

- czemu Kalista jest już nieoferowana? Czy jest za droga na rynek EU, czy może nowszy Calipso jest po prostu lepszy?

- no właśnie, czy nowszy Calipso jest lepszy od Kalisty?

- czym konkretnie różnią się topowe wersje obu transportów Kalista vs. Calipso?

Transport Kalista ma zmierzony jitter na poziomie nie kilku tysięcy ps (kilku ns) jak błędnie podałem, tylko kilkunastu tysięcy ps (rekord w testach HiFi News):

Nie wiem czy Ci sie wkradl przypadkowo ten blad czy tez celowo, te pomiary dotycza nie Transportu Kalista ale Cd playera Kalisata a to zmienia jednak postac rzeczy ;)

Z tego co rozmawiałem w Monachium z francuzami to Calypso Reference jest najlepszym ich transportem. Kalista ma już swoje lata. Calypso to nowy produkt, udoskonalony względem Kalisty ale za mało było czasu na szczegóły, hałas, tłumy ludzi.

Pewnie Claudior będzie wiedział wiecej.

Ale Calypso Reference też ma dodatkowy zasilacz, czyli z DACkiem to w sumie trzy pudła plus czwarty transport właściwy?

To widać francuzi tak mają, że lubią dzielić g... na atomy.

Jako zdeklarowany fan Jadisa pamiętam jak na wystawie bodaj w 2010 roku prezentowany był zestaw: transport (2 pudła), DAC (2 pudła), preamp (2 pudła), monobloki JA200 (4 pudła). Jakiś gość jak wszedł i to zobaczył, to jeszcze bez słuchania orzekł: "przerost formy nad treścią".

Coś w tym jest...

Są także inne sposoby.

Oczywiscie , do momentu twoich rzeczowych wpisow.

Chcialbym prosic ciebie o wpisy na temat tego co masz konkretnie w temacie do powiedzenia.

W przeciwnym razie jako pierwszy w mojej forumowej histori dostapisz zaszczytu otrzymania nagrody pocieszenia w postaci bana ;)

W temacie? - dostałeś gratulacje za Metronome, ja bym go to Tobie doradził w pierwszym poście 24 strony wcześniej.

i nie strasz... :-)

Proszę nie uciekać od odpowiedzialności za głosowanie - włączamy 1 2 3 ? - liczyłem na Elba?

Elb mam dla ciebie lekarstwo na twoje problemy.

A poza tym wszyscy już wiemy, że wolisz MSB i szanujemy to.Naprawdę.

Nie oszukuj nas,nie oszukuj nas!!

On nie woli MSB...........tylko lubi własciciela AudioSystemu...........przypuszczam,ze z wzajemnością!!

Lekarstwem dla Elba moze byc tylko................wysoka wygrana w toto-lotka.

Nic się nie przejmuj Stasiop to teoretyk w dziedzinie hi-endu. Dobry daczek zagra z każdym dobrym transportem.

Bardzo mozliwe ze sie myle, ja to biore pod uwage czesto. Ale cosik mi sie wydaje ze Lampizator i Metronome maja bardzo podobne podejscie co do budowy DAC-a

Myslę, że na bardziej koleżeńskiej stopie jestem z ... dystrybutorem Metronome.

(choć po dzisiejszej dyskusji to może być już nieaktualne :)

ELB

Wreszcie mi odpowiedziałeś na posta-dziekuję bardzo............chociaż stac mnie na więcej-tylko musisz być jeszcze bardziej błyskotliwy.

Zapraszam Cię na odsłuch Rockportów....tylo niech sie ciut wygrzeją-obiecuje bedę palił w kominku!!

Żal mi Ciebie,ze tak kazdy Ciebie w tym watku lubi..........lecz naprawde znam tego przyczynę-wiem,wiem-kupiłbyś se wieś gdybyś mógł))

Takze każdy moze sie nabijać ze sprzetu -takie jego jest prawo-lecz ludzi jacy by nie byli to trza szanować i już-takie jest ostateczne motto TWOJE..

PS.

Wykresl się ze znajomych LUKASIQA,bo dla organizatora AS to poważny dyskomfort-taka szczera rada-mówi CI to warszawiak od pokoleń-jarzysz?

A co lub kogo i w jakim temacie chcesz poddac glosowaniu?

No normalnie - oglądasz i słuchasz muze Hendrixa z 23ciej strony i głosujesz - na jedynkę, dwójkę lub trójkę - co wybierasz?

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

No normalnie - oglądasz i słuchasz muze Hendrixa z 23ciej strony i głosujesz - na jedynkę, dwójkę lub trójkę - co wybierasz?

Czy to jakies podchwytliwe pytanie? ;)

Ja glosuje na nr. 4.

Czy to jakies podchwytliwe pytanie? ;)

Ja glosuje na nr. 4.

Jarek,

no tak to nie ma, sam ustaliłeś 3rzech króli jak w tytule wątku, ja podałem muzyczną alternatywe, trzeba wybrać - ja oddaje głos na 3kę, chociaż jedynka jest wspaniała, a dwójka naturalnie orginalna...

ps

4ki ni ma i bez uzasadnienia nie istnieje w głosowaniu :-)

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Ja bardzo przepraszam ale nie mam w tej dyskusji nic wiecej do dadania.

Dla mnie juz wystarczy.

A inni nich sami wyciagna wnioski z tego co tu wczesniej wyczytali.

Ponadto prosze juz zakonczyc ta dyskusje.

Od tej chwili prosze spierac sie w temacie watku.

Jarek,

no tak to nie ma, sam ustaliłeś 3rzech króli jak w tytule wątku, ja podałem muzyczną alternatywe, trzeba wybrać - ja oddaje głos na 3kę, chociaż jedynka jest wspaniała, a dwójka naturalnie orginalna...

ps

4ki ni ma i bez uzasadnienia nie istnieje w głosowaniu :-)

Jest nr. 4 w glosowaniu . To Helena Vondrackova.

W koncu to moj watek i jak mowie ,ze jest nr. 4. to jest i kropka;)

Pozdr.

oczywiście w temacie -byłoby najlepiej :)

ale jak ktoś jeszcze ma potrzebe z bezpośrednio bioracych w sporze pisac to prosze bez tresci wulgarnych

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Robię to po koleżeńsku, dla bliskich znajomych.

A jak tam nasz bliski znajomy Lukasiq sie miewa bo do mnie sie juz nic nie odzywa? :D

Więcej - zamieściłbym ogłoszenia o pośrednictwie gdzie się tylko da.

Audio Stereo wystarczy po co przeplacac ;)

Nie wiem, widziałem że zniknął z forum i słyszałem tylko jakieś plotki których nie jestem w stanie zweryfikować i tym bardziej nie chcę powtarzać.

To taki sam mój znajomy jak i wszystkich na forum.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.