Skocz do zawartości
IGNORED

Metronome C8 vs.CH Precision vs. DCS Vivaldi

Gość jarek&ania

Rekomendowane odpowiedzi

Stary Levinson ma coś takiego jak niektóre modele Metronome, Jadis. Trudno to wytłumaczyć pisząc ale po wielu latach poszukiwań i doświadczeń jest tam to coś bliższe, realniejsze, to coś co się czuje inaczej. Człowiek jest zaspokojony w zupełności, nie przychodzi do głowy jakakolwiek zmiana. jest dobrze i to cieszy.

Osobiście uważam, że komplet Levinson'a 31.5 i DAC 30.6 jest jedną z tych rzeczy naj....naj jakie zrobił Świat. Nie przegra z żadnym dCS'em, możemy zawsze zrobić ślepą konfrontację. Obroni się zawsze bo poziom jest poza wszelką oceną. dCS jest urządzeniem trochę innym ale nie lepszym, po prostu stojącym obok. Wielu uważa, że bas z dCS'a to wzór, pewnie tak ale do momentu kiedy człowiek nie pozna Levinson'a.

Stary Levinson robiony byl na doskonalych czesciach dzisiaj takich czesci nikt nie daje w takiej ilosci liczy sie zysk, i tu przyznam to moze robic ta robote. W takim razie gratuluje odnalezienia takiego sprzetu ktory zadowala. Heh sam bym posluchla takiego starego ML i sobie wyrobil zdanie w kontekscie tego co znam do tej pory.

Stasiop, już transport 37 i dac 36 wystarczy, kwota rzędu 10000 zł a jest wielkie granie, na prawdę wystarczy, w momencie jak masz realizację w HDCD dochodzą niesamowite emocje.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Burmester wygrał.

Gdzie i z kim?

Coś przegapiłem?

Stary Levinson ma coś takiego jak niektóre modele Metronome, Jadis. Trudno to wytłumaczyć pisząc ale po wielu latach poszukiwań i doświadczeń jest tam to coś bliższe, realniejsze, to coś co się czuje inaczej. Człowiek jest zaspokojony w zupełności, nie przychodzi do głowy jakakolwiek zmiana. jest dobrze i to cieszy.

Podzielam twoją opinię na ten temat.

Wyścig na kHz i Bity zabrnął w ślepy zaułek.

Jestem ciekaw co teraz wymyślą "inżynierowie" i marketingowcy aby wydrenować w przyszłości nasze kieszenie.

Ale są tacy, na których te kwieciste opisy możliwości sprzętu robią wrażenie.

Potem siedząc w fotelu wmawiają sobie ,że to musi grać lepiej bo przecież więcej kosztuje ;)

Burmester wygrał.

Gdzie i z kim?

Coś przegapiłem?

Z damskim lusterkiem, pisałeś ;)

Ale są też plusy tego designu - brak konieczności używania przez moją niewiastę lusterka do makijażu.

Wystarczy z rana usiąść okrakiem na wzmacniaczu i można wykonać makijaż przeglądając się w preampie.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

A ja coś czuję po twoich wpisach, że nic tak u ciebie dobrze nie zagra jak ... monobloki MSB :) Pożyczyłbym ci swoje, ale dystrybutor i tak nie ma, a ja swoich sprzedawać nie zamierzam, więc nie chcę ci robić smaku ;) Poza tym 3-miasto ma ostatnio nie najlepszą renomę ;)

Jak już posłuchasz Constellation, to sprawdź też koniecznie Dagostino. To także granie delikatnie po cieplejszej stronie mocy.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Panowie kupcie sobie po lampce, nie tylko wina i będzie spokój. Porządnym monosom lampowym żadne MSB i inne popierdółki niestraszne. Chce ktoś porównać swoje cudeńka z prawdziwą lampeczką?

ELB jak tam mój Scarlatti już się sprzedał? Stan idealny, znaczy nóweczka.

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Panowie kupcie sobie po lampce, nie tylko wina i będzie spokój. Porządnym monosom lampowym żadne MSB i inne popierdółki niestraszne. Chce ktoś porównać swoje cudeńka z prawdziwą lampeczką?

Coś w tym jest i chyba nie da się tego zastąpić, słuchając SS zawsze mam wrażenie mniej muzyki w muzyce

Coś w tym jest i chyba nie da się tego zastąpić, słuchając SS zawsze mam wrażenie mniej muzyki w muzyce

Starzy Górale i nie tylko o tym dobrze wiedzą. Reszta owiec jak w kościele, do strzyżenia! Ostatnio po wstawieniu Duelundów Cast Pio jestem delikatnie mówiąc mocno ukontentowany. Ciekawe kto fabrycznie wstawia taką biżuterię? Karawana znowu na przód.

ELB jak tam mój Scarlatti już się sprzedał? Stan idealny, znaczy nóweczka.

Nie mam pojęcia, sprzedaje go dystrybutor. Ja tylko grzecznościowo go wystawiam i jak ktoś jest zainteresowany to kieruję do dystrybutora. Ale skoro nie dostałem info że się sprzedał, to chyba ogłoszenie jest dalej aktualne.

Bo jest ss i SS :)

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Bo jest ss i SS :)

Jakoś się dziwnie kojarzy.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Niestety muszę się zgodzić z przedmówcami ,że granie bez lampy to nie jest granie ;(

Lampa w torze audio musi być a im więcej tym lepiej.

Jak na razie żaden tranzystor nie zbliżył się do tego poziomu dżwiękowego jaki daje lampa.

Po dwóch dniach słuchania Burmestera wstępne wnioski są takie ,że dżwięk jest na dobrym poziomie , powiem nawet ,że z tranzystorów gra jak na razie najlepiej (MBL grał też o.k.) ale nie jest chyba to dżwięk , który by mnie zadowolił.

Posłucham jeszcze innych płyt przez kilka dni ale już widzę ,że raczej to na próżno i nie ma co się łudzić.

Sprawdzę jeszcze D'Agostino i może Spectrala i jeżeli nie spełnią moich oczekiwań dżwiękowych zapomnę o "grzebaniu" w tranzystorach.

Obawiam się ,że mam już "spaczony" lampowy gust ;)

Daruj sobie Spectrala, jeżeli szkoła grania Burmestera cię nie pociąga. Zresztą i tak nie mają już w Audio Systemie.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Daruj sobie Spectrala,

Czemu tak sądzisz?

Podobno gra w miarę przyzwoicie.

Na temat D'Agostino słyszałem diametralnie różne opinie.

Ale wiadomo jak to jest z opiniami, szczególnie tymi opartymi na słowie pisanym w necie ;)

Spectrala sobie faktycznie daruj. Gra podobnie do Burmestera ale mniej barwnie i ma gorszy bas. Być może twoje końcówki T+A są na tyle dobre, że nie ma sensu szukać dalej. Zestaw Burmestera jaki masz czyli jak rozumiem preamp 088 i końcówki 911 stereo mostkowane na monobloki to dobry set ale preamp 077 z zew.zasilaniem i fabryczne monobloki 911 to zestaw znacznie lepszy. Niemniej jednak być może to nie twoje granie. Może jeszcze spróbuj D'Agostino. Jak też nie wpasuje się w twoje gusta to daj sobie spokój. Po co zmieniać coś na siłę.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Po co zmieniać coś na siłę.

Sylwek, ja nie chcę nic zmieniać na siłę. Próbuję wyrobić sobie opinię o kilku sprzętach , spróbować różnych konfiguracji a jak coś mi podpasuje i zagra na tyle lepiej od tego co mam obecnie to po prostu wtedy zmienię.

Faktycznie Burmester jak na tranzystor zagrał poprawnie ale nie chce być postrzegany jako chwalipięta i nie będę pisał poematów na temat T+A.

Powiem tylko tyle ,że mało znana (w Polsce) marka jak na razie gra na prawdę najlepiej z tego co słuchałem wg. mojej opinii.

Ja skorzystałem z twojej rady na temat kolumn i żródła i trafiłeś w mój gust.

Teraz może czas skorzystać z mojej rady i spróbować T+A ? ;)

I uwierz mi lampy i tranzystor to udane "małżeństwo" ;)

Spróbuj a nie będziesz chciał już oddać.

Co do lamp Jarku to masz racje sluchajac tranzystorow, to...no moze cos by tu powiedzial Spectral albo Soulution szybkie granie jest trudne ale jak sie dobrze dobierze tor, to szczeka opada. Ja gram na 1.3 Mhz pasma Mocy 100W i szybkosci 170V/us oraz na najlepszych kondziach jakie sa i na wybitnych komponentach i jest OK :D. Proponuje sprawdzic szybkie wzmacniacze jak jest dobre okablowanie a Jarek jedzie na Siltechu to jest duza szansa....na sukces, w kazdym badz razie musisz sprobowac pokombinowac z tym 1 tydzien min... Jarku musisz posluchac szybkiego tranzystora - KONIECZNIE.

Pozdr stasiop

Ale ty Jarek masz tylko jedną końcówkę Burmestera i średni model preampa. Nie możesz tego porównywać do topowych monobloków T+A.

To co masz teraz na testy to 2 klasy niżej od tego co można od nich mieć. Co nie znaczy że T+A jest gorsze. Lampy mam w DAC-u Metronome i jestem zadowolony. Do wzmacniaczy nie planuję lamp. Nie kwestionuję, że mogą pięknie zagrać ale nie chcę się bawić w lampy mocy.

Daj spokój Stasiu. Znów wypisujesz co ci się wydaje. Spectrale miałem i to topowe monobloki oraz topowy preamp i robiliśmy pojedynek ze średnimi modelami Burmestera. Owszem Spectral zagrał świetnie ale Burmester zagrał pod każdym względem a to był tylko, jak pisałem średni zestaw Burka.

Topowy gra znacznie lepiej.

Czasami i Ty sie mozesz pomylic...szybkie granie ma swoje plusy niezaprzeczalne i jak sie kablami pomiesza to jest blizej do lampy nawet jesli chodzi o bezposredniosc, wokal i naturalnosc.Zreszta Sylwku jesli nie wiesz co potrafia szybkie wzmaki to malo wiesz na temat High-Endu sorki...ale cos na ten temat wiem...

W kazdym badz razie jak Jarek nic nie traci, jak to przetestuje

Ale Burmester to właśnie jest szybkie granie. Być może za szybkie do systemu i pomieszczenia Jarka. Może dlatego woli więcej lampy w torze żeby było łagodniej.

Tak, tak…Ze zdjęć można to usłyszeć… :-) Jestem ciekaw komu ty będziesz chciał sprzedawać swój DAC skoro ludzie mają tak słabe wzmacniacze?

Sądzisz że kupi od ciebie DAC-a ktoś kto ma Soulution za 100 000 euro?… :-)

Skoro wiesz lepiej. Być może są szybsze.Nie wiem co o szybkości pisze Burmester ale wiem co było na odsłuchach.

Z tego co miałem nic nie było szybsze. Ale pewnie coś na rynku jest, choć nie wiem co?

Nie ma byc moze, na 100%. Soulution to bardzo szybki wzmak i o malych bardzo znieksztalceniach. Moj wzmak przerasta parametrami Soulution pod wieloma wzgledami, No moc mam duzo nizsza ale dla tego wycisnalem z tego wiecej. Szybkie wzmaki to potega, tylko ciezko to ucywilizowac bo lubia dawac po uszach, ale jak wiesz co i jak to jest nirvanka ;) Audio Tekne mi nie straszne ;) Mam taka bezposredniosc Sylwek... za 2 tyg wkleje filmiki na You-Tube co tu sie u mnie dzieje :D

Moj wzmak przerasta parametrami Soulution pod wieloma wzgledami

Samochwała w kącie stała

I wciąż tak opowiadała:

"Zdolna jestem niesłychanie,

Najpiękniejsze mam ubranie,

Moja buzia tryska zdrowiem,

Jak coś powiem, to już powiem,

Jak odpowiem, to roztropnie,

W szkole mam najlepsze stopnie,

Śpiewam lepiej niż w operze,

Świetnie jeżdżę na rowerze,

Znakomicie muchy łapię,

Wiem, gdzie Wisła jest na mapie,

Jestem mądra, jestem zgrabna,

Wiotka, słodka i powabna,

A w dodatku, daję słowo,

Mam rodzinę wyjątkową:

Tato mój do pieca sięga,

Moja mama - taka tęga

Moja siostra - taka mała,

A ja jestem - samochwała!"

Samochwała w kącie stała

I wciąż tak opowiadała:

Dla mnie klasa!

I mam malutkiego wzmaka !!!

Ale 100 watow i 90dB skutecznosci robia to ze jest wszystko, Nawet glosno fortepian ;)

Dla mnie klasa!

Ale 100 watow i 90dB skutecznosci robia to ze jest wszystko, Nawet glosno fortepian ;)

Nie wiem jak to jest; mam 2x250 watów i 96dB skuteczności a nawet 15" na basie z DF1000 i dalej bym coś zmienił :)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.